dorotamakota1 15.09.07, 23:29 Mam doła... Błacam was o pomoc... Zróbcie coś aby na mej twarzy znów zagościł uśmiech... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majmajka Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 15.09.07, 23:32 Przeczytaj watek o dziecko samo w samochodzieNapisz pozniej czy sie usmiechnelas chociac. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Mnie niezmiennie bawi to: 15.09.07, 23:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=3164722&a=3164722 A dół z rodzaju Rów marjański czy Żuławy Wiślane? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Mnie niezmiennie bawi to: 16.09.07, 00:02 Wisłą 2 kroki ode mnie... a mój dół coraz płytszy... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: Mnie niezmiennie bawi to: 16.09.07, 00:08 Jak cie to bawi to masz autentyczną historię z floty. Zapis rozmowy nagranej na frekwencji morskiej alarmowej CANAL 106 pomiędzy Hiszpanami i Amerykanami (16 X 1997) HISZPANIE: (w tle słychać trzaski)... Tu mówi A-853, prosimy zmieńcie kurs o 15 stopni aby uniknąć kolizji, idziecie wprost na nas, odległość 25 mil morskich. AMERYKANIE: (trzaski w tle)... Sugerujemy wam zmianę kursu o 15 stopni na północ, aby uniknąć kolizji. HISZPANIE: Negatywnie... Powtarzamy: zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe, aby uniknąć zderzenia.... AMERYKANIE: (słychać inny glos) To mówi kapitan jednostki morskiej Stanów Zjednoczonych Ameryki. W dalszym ciągu sugerujemy, zmieńcie swój kurs o 15 stopni na północ, aby uniknąć kolizji. HISZPANIE: Nie możemy podjecie takiej decyzji, gdyż nie uważamy jej za słuszną ani możliwą w tym momencie! Zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe inaczej dojdzie do kolizji... AMERYKANIE: Tu mówi kapitan Richard James, który dowodzi lotniskowcem USS Lincoln, marynarki wojennej Stanów Zjednoczonych... drugiego co do wielkości okrętu floty amerykańskiej. Jednocześnie informuję, ze jesteśmy eskortowani przez 4 okręty podwodne, 6 niszczycieli i 2 krążowniki, udajemy się w kierunku Zatoki Perskiej w celu przeprowadzenia manewrów! Nie sugeruje, ja żądam, abyście zmienili kurs o 15 stopni w przeciwnym razie będziemy musieli podjąć działania konieczne aby zagwarantować bezpieczeństwo tak okrętu, jak zjednoczonej siły tej koalicji. Należycie do państwa sprzymierzonego, które jest członkiem NATO i koalicji... Żądam stanowczo podporządkowania i zmiany kursu... HISZPANIE: Tu mówi Juan Manuel Salas Alcantara, jesteśmy we dwóch, eskortuje nas nasz pies, mamy ze sobą nasze jedzenie, dwa piwa i kanarka, który teraz spi... Mamy za sobą poparcie radia La Coruna i kanału 106 - alarmów morskich... Nie udajemy się w żadne miejsce i mówimy do was z lądu stałego, z latarni morskiej A-853, z wybrzeża Galicji. Nie mamy żadnej informacji, które miejsce zajmujemy w rankingu wśród hiszpańskich latarni morskich... Możecie przedsięwziąć środki na jakie tylko wam przyjdzie ochota, aby zapewnić bezpieczeństwo waszego okrętu, który za chwile rozbije się o skały, dlatego raz jeszcze sugerujemy zmianę kursu o 15 stopni na południe, aby uniknąć kolizji, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Adellante 16.09.07, 00:17 Ta historyjka ma sumiaste wąsy, ale rzeczywiście jest kapitalna Kiedy ją pierwszy raz czytałam po prostu się popłakałam i MUSIAŁAM w te pędy zadzwonić do taty i brata - marynarze - co by się tez posmiali. Dzięki za przypomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: Adellante 16.09.07, 00:33 Stara jest podana data zapisu. Ja ją znam jeszcze z czasów gdy sam bujałem się po morzach. Ale za kazdym razem wersja co do latarni i lotniskowca była ta sama. Numer latarni też się zgadza Byc może jest autentyczna , trza by sprawdzić w zapisach radiolatarni )) ale komu by się chciało Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 15.09.07, 23:43 No i jak?No i jak?Usmiechnelas sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: może to cię rozbawi:) 15.09.07, 23:49 www.widelec.pl/widelec/1,82861,4490389.html tylko wytrwaj do końca Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: może to cię rozbawi:) 15.09.07, 23:56 Taaaa.... Czego to ludzie nie wymyślę żeby zabłysnąć przed kamerą. Dzięki za Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: może to cię rozbawi:) 16.09.07, 00:06 Dobre,jak dla mnie ta pani w tym przebraniu jednak byla debesciara numer 1! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: może to cię rozbawi:) 16.09.07, 00:07 Pończochy na głowę i dalej jazda... )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 15.09.07, 23:52 hmmm dzięki... troszkę leoiej... i zapamiętam, że dzieci same w samochodzie są narażone na kontakt z "Obcymi" dobrze chcącymi... )) Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 15.09.07, 23:55 Na obcych z parasolikiem!Z parasolikiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 15.09.07, 23:58 I 112 i 997 i wszystkie temu podobne parasoliki...)) Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 16.09.07, 00:01 TaaaBardzo mnie to ubawiloWrzucilam to do ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: pomóżcie na uśmiech:)))) 16.09.07, 00:04 I mocherowe berety straszące dzieci w autachDD Odpowiedz Link Zgłoś