blackwitch_22 08.12.07, 12:35 Mam pytanko,kiedy robilyscie albo macie zamiar zrobic swoim malenstwom chrzciny?? Czy lepiej jest zrobic je zaraz jak maluszek ma 2-3 m-ce?? Czy moze w pozniejszym czasie, tak ok 1 roku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona19832 Re: Chrzest 08.12.07, 12:50 Ja chrzciłam moją córkę jak miała 7 miesięcy. Uważam że to jest indywidualna decyzja rodziców kiedy chcą dziecko ochrzcić. Poza tym to też jest pewny wydatek tak że też trzeba być przygotowanym finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Chrzest 08.12.07, 13:39 Ja chrzcilam Malego jak mial 2 miesiace i 10dni Jestem bardzo zadowolona że tak wcześnie. Hubert w Kościele grzecznie spal, pól imprezy też przespal, obudzil się na deser. Ja moglam spokojnie pogadać z rodzinką a nie biegać za dzieckiem. Jak się obudzil dostal jeść, zostal przewinięty i opiekę nad nim przejęly babcie Moim zdaniem lepiej wcześniej, jak dziecko jest male. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Chrzest 08.12.07, 14:37 ja rodzę jakoś w styczniu a chrzest planuję na maj. i napewno tak będzie bo chrzestną będzie moja przyjaciółka która obecnie jest w londynie więc w sumie ze względu na nią tak planujemy. Poza tym w maju ciepło i taki ładny miesiąc.....)) Ale też uważam że to indywidualna sprawa i termin zależy wyłącznie od rodziców. tym bardziej że to faktycznie będzie wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Chrzest 08.12.07, 21:27 ja Michała chrzcilam jak miał 3 miesiące i Krzysia również jak miał 3 miesiące, z tym że chrzest Krzysia był bardziej szczególny ponieważ odbył się dokładnie w 1 rocznicę naszego ślubu i na dodatek w tym samym lokalu co przyjęcie po ślubie no i mniej więcej w tym samym gronie najbliższych nam osób. Co do wieku kiedy chrzcić to jest to indywidualna sprawa każdej z nas to jest jak nie patrzyć jakis tam wydatek albo mniejszy albo większy ale zawsze jest. wiadomo że jak dziecko małe to więcej czasu prześpi i można spokojnie posiedzieć, większym trzeba sie już zajmować a już takie biegające to można sobie pomarzyć o posiedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś