mamamamba 28.05.08, 15:42 no to oglaszam konkurs. chce se wziac kotka. bez przekUtych uszu dodam. maz jeszcze nie wie (ze chce). ale mam nadzieje,ze sie zgodzi. generalnie jest przeciwnikiem kotow. jakies oryginalne poprosze. co wiele glow to nie jedna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:43 niestety moja dlugotrwala nienawisc do kotow podsuwa mi tylko jedno tafne imie : sciersciuch je...ny Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 17:31 ciekawa propozycja..ale jak myslisz, czy uzywanie wulgaryzmow jest dobre przy malym dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:31 nie, bo kojarzy mi sie z piosenka religijna Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:43 to stary przeboj . arki noego. leci tak: sie-je-je, sie-je-je.. pierdy pierdy cos tam ble Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:44 Z tego co się orientuję to koty forumowiczek mają imiona w stylu "Mańka sp... stąd" Może coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 17:26 a byl podobny watek? czy wszystkie to zagorzale przeciwniczki kociambrow? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:11 mamamamba napisała: > a byl podobny watek? Niee, to był wątek o przeklinaniu > czy wszystkie to zagorzale przeciwniczki kociambrow? Nie, no ja koty uwielbiam. Moja kota będzie się nazywać po prostu Kotula, chłop nie będzie miał problemu jak będzie chciał zawołać jednocześnie ją i mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:32 wiesz, domyslilam sie , ze uwielbiasz. wymedrkowalam to Odpowiedz Link Zgłoś
bullterierka Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:51 bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:46 Nazwij go Montezuma z Czarnego Lasu, kot i tak nie reaguje na imię. Żaden. Nawet, jesli będzie wiedział, że go wołasz, to przyjdzie, jak sam tego zachce. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:51 hmm, moje jednak reagują i to bardzo. Mam kota tomka i kotkę Zuzię. Oboje wołani po imieniu przybiegają. Oboje odwracają łebki i uszy kiedy się woła - kot reaguję na swoje imię a kotka na swoje. Tomek nie przyjdzie kiedy wołam Zuzię, Zuzia czasem przyjdzie jak wołam Tomka I proszę bez złośliwości że to ludzkie imiona - tak chcieliśmy i tak mamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 17:24 co do reagowania.. wiem,ze reaguja ..jak zachca Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: dorianne 06.06.08, 13:18 W skrócie będziecie wołać Monte. Prawie jak ten deser Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:48 Nasza Zojka miała się nazywać Ruter. Uważam, że to piękne imię dla kota Odpowiedz Link Zgłoś
abocijawiem Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:49 Nadaj mu imie tescia. Moze to czule polechta meza i szybciej sie zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:54 Na pierwszy (bardzo efemeryczny) kot nazywał się Złoty. Drugi (jest do dziś u mojej mamy) Lothar z Supplinburga (w skrócie po prostu Lotar). Dla mnie to średniwieczny król Niamiec, dla wielu facetów wiem że kojarzył się z jakims piłkarzem Mój ulubiony kot to Szyszka, podoba mi się tez imię Szysza...albo Szisza. Słyszałam ładne jeszcze takie fajne imiona jak Trocki, albo Myszkin. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:57 szyszunia11 napisała: > Słyszałam ładne jeszcze takie fajne imiona jak Trocki, albo Myszkin. to może jeszcze Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
qunegunda Re: imie dla kotka 28.05.08, 15:56 nasze sie zwą Leon i Miłka co rozumiesz przez: "bez przekUtych uszu"? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: imie dla kotka 28.05.08, 16:04 na malym dziecku kiedys sie zastanawialismy czy przekUc uszy kotku, azaliz nie przekUc niestety watek chyba na oślą ławkę poleciał Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_koty Re: imie dla kotka 28.05.08, 18:29 Kto twierdzi, ze koty nie reagują na swoje imiona jest idiotą. A kota nazwij, gdy już pojawi sie w domu.. I sama wymyśl imię - w życiu bym nie chciała, aby ktoś obcy podsuwał mi kocie imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 20:47 o, widze fanatyczka kocia a ja bym chciala,zeby ktos podsuwal. poza tym nie wiesz jakie sa moje ntencje. otoz robie ranking..burzomozgowy Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:18 No i zwyzywała mnie od idiotek, małpa jedna! Żaden z moich kotów nie reagował na swoje imię - jak mu się nie chciało d... ruszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:41 widzisz no.zycie znam to, mialam to samo z moimi kotami. zwlaszcza bebe byla be pod tym wzgledem. ..boshh- ale imie dalam co? a wtedy jeszcze dzieci nie miaAm. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:50 Ja miałam Borutę, Eliota, Maxwella, Burego, Pinię, Bezogonową (to był tragiczny wypadek z przeciągiem i oknem za młodu...), aktualna kota ma na imię Figa vel Kocia. Wszystkie miały/mają wszystko w głębokim poważaniu. I za to je wielbię. PS. Kuzynka ma burą Polę i czarną Negri, uważam, że to urocze zestawienie... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: imie dla kotka 30.05.08, 00:15 i pamietaj nazwij kota w sposób przemyślany, nie bagatelizuj tego, bo tak czy inaczej ona na pewno nazwie Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: imie dla kotka 29.05.08, 13:03 makubata napisała: > weź se kotkę i nazwij ją "myszka" nie papugować - nasza kotka ma mysza i oczywiście reaguje na swoje imię ... Odpowiedz Link Zgłoś
makubata Re: imie dla kotka 31.05.08, 12:37 Kiedys miałam Myszkę-przecudna była to kotka i też reagowała. Bo inteligentna była Odpowiedz Link Zgłoś
joka772 Felicjan 28.05.08, 19:41 albo Gustaw a jeśli to kotka -Spinka, Szprotka, Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: imie dla kotka 29.05.08, 13:03 9-x-2 napisała: > kotka Ksenia Xantypa to dam córce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: imie dla kotka 28.05.08, 20:23 Kiedyś miałam kotkę Zuzę, zdrobniale Zyziol. Na oba imiona reagowała, no chyba że akurat była obrażona (bo czasami miewała humory), to wtedy niekoniecznie A gdybym miała kota samca, to nazwałabym go Filet. No bo czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:26 U nas był filemon, zwany pchlarzem lub filkiem teraz jest sylwester rownież zwany w skrócie pchlarzem Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 kotka Potencja ... lub 28.05.08, 21:39 ... lub kotek REKSIO lub kicia nieokreslonej płci MANEKINEKO (japoński koci symbol powodzenia - pełno informacji na google, ja po prostu lubię brzmienie tego słowa ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:46 dolaczylabym do tego zestawu juhasa. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: imie dla kotka 28.05.08, 21:46 Moje koty nazywały się: Kaśka, Cezar, Zus (początkowo miał imię Zuza), Białas, Czarnuś (Czarnuś był super, reagował na inię, jak sie go zawołało po imieniu to miauczał w charakterystyczny sposób brzmiało to nie jak zwykłe miau ale jak krótkie ee ee) Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: imie dla kotka 29.05.08, 08:42 Ja mam kotkę Malinę, numer dwa zresztą. Pierwsza też była Malina. A w skrócie nazywa się Kota po prostu. I psa Browara . Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka25 Re: imie dla kotka 29.05.08, 09:05 my mamy Lafiego Młoda tak wymyśliła - a że jesteśmy trzecim domem w którym jest to nazywał się Maciek potem Cyprys - teraz kiedy się zadomowił na dobre reaguje na swoje imię i zawsze przychodzi no chyba że śpi albo się wygrzewa gdzieś na górnych pólkach to wtedy miauczy i daje znać gdzie jest choć poprzedni właściciele twierdzili że nie reaguje kiedy się go woła Odpowiedz Link Zgłoś
beata2502 Re: imie dla kotka 29.05.08, 15:42 my mieliśmy koty: emil, inspektor, ferduś,a psa mamy "wafla" ale spodobało mi się "imię" browar ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bullterierka Re: imie dla kotka 29.05.08, 16:02 o! to kolega miał jamniczkę Pianę (chyba od piany na piwie ) Odpowiedz Link Zgłoś
blekitna.mordka Re: imie dla kotka 29.05.08, 23:05 Czy mogę zabrać głos - tak trochę... bez sensu?... Ale jakoś tak mi się skojarzyło. Ja co prawda jestem psiarą, a właśnie wczoraj w lesie spotkałam pana z duuużym psem, pobawił się a moją sunią (pies w sensie - nie pan), zapytałam o imię: Pan Kotek! No byłam wstrząśnięta! To dopiero jest oryginalne imię (dla psa)! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 A moze 29.05.08, 23:13 Gracjan? Ogladalam kiedys film i pies nazywal sie Ugryz (to ostatnie z jak zrebak nie mam polskich znakow:/) Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: A moze 30.05.08, 01:26 nutka07 napisała: > Ogladalam kiedys film i pies nazywal sie Ugryz Ugryź był w Czterdziestolatku Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba wygrane imie 30.05.08, 12:00 to jednak Montezuma... tak wiec dorianne, dla Ciebie pierwsza nagroda! cowybierasz, bramke nr 1 2 czy 3? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: wygrane imie 30.05.08, 12:22 Chcialabym sie odwolac od tego werdyktu NO wlasnie nie pamietalam gdzie ten piesek byl Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: wygrane imie 30.05.08, 22:41 Nasza kocica z racji pochodzenia miała na imię Znajda Gdyby była kocurem nazywałaby sie Eryk Ńdziorlo Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: wygrane imie 31.05.08, 11:17 Ładnie Brzmi jakby kot mruczał Ale jak będzie w skrócie? Mogę wybrać bramkę za dorianne? ))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Co za niespodzianka! 31.05.08, 22:42 Limonka, co to to nie! Wybieram bramkę numer trzy, bo za sprawą mojego syna ostatnio wszystko jest "ci", nawet jak jest dwa albo pięć. Montezuma - zdrobniale Monti... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Co za niespodzianka! 04.06.08, 13:23 w bramce numer ci widnieje....drinas badz kawa z autorka watku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Co za niespodzianka! 06.06.08, 14:28 bardzo wyrafinowanie. lete kupic. bo ja w barku tyko czysta mam Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: imie dla kotka 04.06.08, 13:50 ale Kefir to już imię pewnego białego szczura. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: imie dla kotka 04.06.08, 13:51 dzidecka napisała: > a pies jest Termos ROTFL! :'DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
liberata Re: imie dla kotka 04.06.08, 21:57 Termos to grecki bóg herbaty. Szelma jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: imie dla kotka 05.06.08, 10:33 serio? No fakt, że brzmi jak bóg grecki... codziennie się człowiek uczy Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: imie dla kotka 05.06.08, 10:35 w necie nic o tym nie ma.... wkręcasz mnie??????!!! a czy Grecy starożytni w ogóle pili herbatę??? 8( Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: imie dla kotka 05.06.08, 10:39 dobra - już wiem, że pili herbatę ale nawet w encyklopedii nie ma boga Termosa Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: imie dla kotka 05.06.08, 10:38 Nie wiem, nad czym sie jeszcze zastanawiać. Przeciez to oczywiste, że MORGEN Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: imie dla kotka 05.06.08, 10:54 wiem ze imie wybrane, ale tak mi sie skojarzyło moi rodzice mają 2 psiaki-małe czarne kundelki, łobuziaki straszne, jeden jest Kapsel, drugi Korek Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: imie dla kotka 05.06.08, 11:08 nasza kotka nazywała się Prezesowa Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: imie dla kotka 06.06.08, 00:06 prezesow to ja mam 2 ju w domu, starczy Odpowiedz Link Zgłoś
amanda-pl Re: imie dla kotka 06.06.08, 16:38 Mam Persa ma juz 12 lat,tylko nie mowi poza tym rozumie wiele zwrotow i bardzo go kochamy a wabi sie Klemens Odpowiedz Link Zgłoś