black_memento 24.07.08, 10:23 Tylko niech za dużo osób nie wpisuje zagranicznych wczasów,bo doła złapię) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix_75 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 10:24 byliśmy w Chorwacji ..;-d nie doluj sie ....to byl nasz pierwszy zagraniczny wyjazd od 5-lat Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 10:26 Na śłowacji bo góry potem w Szwecji bo morze (wprawdzie zimne) ale fajny klimat ludziowy tam panuje Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 10:25 hehe kompleksowo,cłaościowo w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 10:29 Polska(najpierw gory byly, teraz morze przed nami). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 10:40 co roku nad ciepłym morzem. w tym roku bylismy w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 11:40 Od jakichś 5 lat czerwiec w Grecji, 1 weekend przedużony o wyszarpane 2 dni urlopu nad polskim morzem. Wyjeżdżamy w piątek bo niby pogoda ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 11:37 W Polsce, w ubiegłym roku również. Zwiedzamy dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 11:39 W Polsce Uwielbiam zwiedzać nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 12:18 2 tygodnie w czerwcu nad polskim morzem, 9 dni w lipcu w tatrach słowackich. Planuje keszcze 9 dni w zakopcu ale to na jesini. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 12:31 my jeszcze nie bylismy ale w drugiej połowie sierpnia jedziemy do Dębek nad morze polskie.a póki co w miare mozliwosci pogodowych opalam sie w moim gąszczu na działce co jakis czas korzystajac z basenu.nie wiem czy gdziekowliek indziej byłoby mi lepiejaz nie chce mi sie nad to morze wybywac ale dzieci jęczą że w domu nudaaa Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 12:38 Jutro rano ruszamy nad Bałtyk. Do maciupinkiej miejscowości nad samym morzem, gdzie turystów jeszcze niewielu, nie ma kolonii, straganów z chińskim badziewiem, a plaża prawie pusta i szeroka. Będziemy czytać wszystkie dostepne w kiosku gazety, grać w szachy na plaży, pić piwo wieczorem. Uwielbiam tę dziurę na Wybrzeżu, niech się all inclusivy schowają ) Odpowiedz Link Zgłoś
ginny_wolf Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:03 Hiszpania-ale żadne wczasy-dojazd własny,apartament wynajęty bezpośrednio-żadne tam all enclusivy-nie cierpię takich zorganizowanych spędówCo roku jeżdzimy na południe Europy tym systemem -nie po to jadę zagranicę aby potem na okrągło słyszeć wokół polski język Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:05 Zebra nie bądź taka, napisz choc na priva co to za wioska Obiecuje, że w tym roku tam nie pojedziemy, żeby ci atmosfery nie zagęszczać Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:15 Zebra, mi tez napisz, plisss)) W tym roku nas tam nie zobaczysz na 100%, bo juz zaplacilismy. Pusta, szeroka plaza w lipcu to nie moze byc prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:38 Tłum na plaży to pojęcie względne Kiedys byliśmy w lipcu w Ustce- chodzilismy na zachodnia plażę- mówię do męża, że pusto tutaj, a on, ze gdzie tam- tłumP W następnym roku pojechalismy do Kołobrzegu..kto był, ten wie, jak wygląda prawdziwy tłum na plaży w lipcu Mój mąż też juz wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:13 Ja też w Polsce, jak do tej pory. Zebra, w niedzielę również ruszam do dziury nad morze Ale pogoda się szykuje w sam raz na pobyt w maleńkiej miejscowości- brak tłumów na plaży, szum morza i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Gdzie spedzacie urlop? 24.07.08, 13:17 Kurcze, my tez do dziury jedziemy, ale nawet w tej dziurze ludzi pelno. Powiedzcie chociaz czy to srodkowe wybrzeze, czy zachodnie czy jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: w Polsce 24.07.08, 13:22 mamy takie swoje ulubione zadupia; na Roztoczu, na pojezierzu łęczyńsko-włodawskim, nie musimy daleko jeździć. jest woda, plaża, las, szlaki rowerowe i piesze, piękne okolice. no i urlopujemy często, kiedy tylko jest ładna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: w Polsce 24.07.08, 13:28 Roztocze jest przecudne!! Tam jest jak w bajce! A my jedziemy do Gąsek Zdam Wam relację, czy nadal to taka dziura jak jeszcze rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: w Polsce 24.07.08, 13:33 Nie, no Zebra, to my blisko bedziemy, ale u nas budki z chinskim badziewiem sa niestety. Bylismy w Gaskach z wizyta na latarnii w zeszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: w Polsce 24.07.08, 13:37 No, pacz Pani! )) a w Gaskach tylko ta cholerna latarnia, nic wiecej nie ma ) Na razie nie ma ) Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: w Polsce 24.07.08, 13:41 Pani zapomniala o Ciuchci, czy jak to sie pisac powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: w Polsce 24.07.08, 13:33 My mieliśmy jechać do Chorwacji,ale nie wypaliło. Mieszkamy nad naszym polskim morzem,ale to nie dziura więc horror na plazy i wszędzie. Póki co siedzimy w swoim ogródku i młody ma basen,ale też mu nudno. Jeżdzimy jeszcze w góry do Karpacza,Szklarskiej,do Szwecji-bardzo mi się tam podoba,ci ludzie jacyś bardzo wyluzowani są atmosfera bardzo przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
black_memento Re: w Polsce 24.07.08, 13:39 Mąz mnie ciągnie na zadoopie,gdzie właśnie cisza,spokój i pusta plaża. Na Mierzei wiślanej. miejscowość nazywa się Piaski Nie byłam jeszcze,ale chetnie pojadę po tym,co zobaczyłam na stronie internetowej. zales,ja ze szklarskiej pochodzę,czyli wyluzowana jestem?DD Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: w Polsce 24.07.08, 13:43 zales,ja ze szklarskiej pochodzę,czyli wyluzowana jestem?DD Ja tam nie wiem, jaka jesteś, ale Ci zazdroszczę Jeżdzę w Karkonosze, do Sosnówki k/Karpacza.... Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: w Polsce 24.07.08, 13:46 black napewno jesteś wyluzowana,ja pisałam o ludziach na północy hehe,Szwecja,Dania jakoś tak ich postrzegam. Zero stresu,wszystko na spokojnie,ubiór też nie za bardzo ich interesuje,spokój i jeszcze raz spokój. Uwielbiam Szklarską i Karpacz ale we wrześniu.albo w maju. Raz byliśmy zimą,ale sniegu nie dowieżli. Odpowiedz Link Zgłoś
black_memento Re: w Polsce 24.07.08, 13:48 Najlepiej jedź w listopadzie. Jest super. O 19stej to jedynie latarnie na ulicy))) Wszystkie knajpy pozamykane. Wypocząc można że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: w Polsce 24.07.08, 13:50 Eee,ale my lubimy chodzić,a pogoda w listopadzie jest chyba bee. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: w Polsce 24.07.08, 13:49 Piaski to podobno straszna dziura, ale fajnie jest. My jadziemy do Wicia, mdzy Darłowem a Jarosławcem. Też podobno dziura, ale ja nie chcę budek, straganów, tłumu, muzyki, tylko gofry mogą być Moje zszargane nerwy potrzebują ciszy i spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: w Polsce 24.07.08, 13:52 Moi szanowni rodzice pojechali do Sarbinowa,nawet nie wiem czy to dziura.Leży koło Kołobrzegu.Tylko zależy im na plaży,morzu,ciszy,książkach. Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 07:58 Właśnie wróciliśmy z Bułgarii. Było rewelacyjnie. Pogoda taka jak powinna być na wakacjach a nie kąpiel błotno-deszczowa jaką miała moja koleżanka marnując czas w Zakopanem. Ceny za wynajęcie ( w naszym przypadku apartamentu na ok 2 tygodnie) niższe niż w Polsce. Jak się dowiedziałam jaka pogoda była w tym czasie w Polsce tylko utwierdziłam się w przekonaniu - jeśli dłuższy urlop to tylko na południu. W Polsce szkoda czasu i kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 08:57 jedziemy za tydzień do Chorwacji i bardzo się cieszę. Transport własny, kwatery po znajomości, jedziemy na małą wyspę, gdzie jest tylko jeden sklep, apteka, poczta, prom i jedna restauracja. Mam nadzieję, że będzie fajnie. Kocham polskie morze, ale po ubiegłorocznych, deszczowych wakacjach mam go dość na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
anula291 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 08:58 szwecja-sztokholm.Piekne widoki, pzyroda i tak jak ktoś pisał fajni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 09:30 Polska, morze- Dziwnów i Łeba Odpowiedz Link Zgłoś
miarka71 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 09:53 Jezeli chcecie naprawde jechać w miejce gdzie nie ma ludzi to Jest taka miejscowośc która nazywa sie SZklana Huta jest to nad morzem, tylko jeden mały sklepik, pełno lasów do okoła, biały piasek na plazy (nie żółty) cisza spokój i natura. Nie ma tam nikogo tylko harcerze na biwaku, cała plaza pusta, i do tego chodząc po lesie mozna szukac pięknych pozostałości po szkle przerabianym kiedys w hucie, są to bryłki szkła podobne do brylancików) Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 10:06 pocieszę Cię: w domu Wykończyliśmy mieszkanie (no prawie...), zmieniliśmy samochód i okazało się, że brakło kasy, a ja na wychowawczym. z jednej strony chciało mi się płakać, z drugiej - słuchając relacji koleżanek o tym, jak nie moga odpocząć, bo i tak tylko pilnują maluchów na plaży (dzieci niespełna roczne jak i moja pociecha) i mają oczy dookoła głowy, a do tego problemy z zasypianiem w obcym miejscu, z praniem miliardów ciuchów itp, to już nie jest mi tak przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
gemini71 urlop? uśmiejesz się... 25.07.08, 10:17 ...z ponad dwóch tygodni nie wykroiłam ANI JEDNEGO na wyjazd, zmęczyłam się za to na miejscu - bieganiem po bankach, notariuszach, pakowaniem dobytku i przeprowadzką. Na koniec tego maratonu malutki bonus: dwie doby TYLKO DLA SIEBIE, bo moich chłopaków wysłałam do dziadków, sama w tym czasie...kosmetyczka, koleżanki, reeeelax ) I to by było na tyle, kolejny urlop chyba jesienią, nie wytrzymam do przyszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 13:33 za tydzien jade z mlodym w gory a we wrzesniu do grecji Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 15:24 A my w tym roku jedziemy na objazdówkę szlakiem zamków gotyckich. Młody na tyle duży, że woli zwiedzać, niż na plaży się smażyć Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 15:27 ja nad polskim morzem, od lat...i wcale nie miałabym ochoty jechać za granicę, zwłaszcza w lecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 15:41 Polskie Góry, jak zawsze . Ale w tym roku jade sama z dzieckiem więc wyjazd zmodyfikowany. Zamiast górskich wędrówek wyciągi w Ustroniu i grzeczne spacerki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 17:16 Była Chorwacja, polecam ze względu na wspaniałe lato i boską wodę. Przed nami kilka dni w Szczyrku i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 17:16 3 tygodnie spędzimy w Bieszczadach. Wynajęliśmy dom z zaprzyjaźnioną rodziną, dzieci będą miały towarzystwo, już 3 rok razem jedziemy. działeczka 6 tys m, w samiutkich górach, pięknie. Ale już planuję na przyszły rok Kretę albo Chorwację, tylko nie all incl. Aha, dom na dwie rodziny w Bieszczadach albo na Kaszubach kosztuje tyle, co pokój na 3 osoby w zatłoczonych Dębkach (dawniej moich ulubionych, ale od lat już nie). Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 18:28 Chorwacja - na dwa tygodnie - to latem. Maroko - na tydzień, zimą. w międzyczasie - weekendujemy na Roztoczu, bo mam bliziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
conny25 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 20:15 My lecimy w wrzesniu do Australi juz nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Zakopane i Rabka :)) 25.07.08, 21:30 Urlop przed nami, a ponieważ kochamy góry właśnie tam jedziemy, w każdym razie mam nadzieję, że jedziemy i nic nie wyskoczy złego, bo od 3 lat nie byliśmy na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Gdzie spedzacie urlop? 25.07.08, 23:52 Juz spędziłam niestety - w tym roku Kreta. Moze jeszcze uda sie jakis tydzień na góry nasze polskie wykroić, ale nic pewnego... Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Gdzie spedzacie urlop? 26.07.08, 00:03 Kilkanascie dni z wizyta w Polsce, pozniej dzien na przepakowanie sie i 2 tygodnie w Kornwalii. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 No w tym roku nigdzie 26.07.08, 08:55 Tzn jadę do Katowic - nie wiem czy to liczyć jako wyjazd urlopowy. Katowice, osiedle, blok i szpital. Za granicą jeszcze nie byliśmy, bo zwykle na wakacje mam około 2-3 tys. Nie, nie na łebka, tylko w sumie. Rok temu byłam więc w Wiśle. W tym miałam jechać do Rzemienia koło Mielca. Ale odwołałam, ze względu na chorobę córki. I w sumie dobrze, bo cały ten czas, czyli od 12 lipca, lało! Dodam, że przez 12 lat małżeństwa NIGDY nie byłam na wakacjach z mężem! Zawsze jeżdzę sama z dziećmi! I z moim tatą lub obijgiem rodziców. I tak jest fajnie! Doskwiera tylko brak rówieśników... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Wakacje 27.07.08, 17:06 Bornholm, polskie góry. Reszta gotówki poszła na urządzanie ogrodu, ekipa sporo wzięła, i na zakup kosiarki Dobrze, że mamy blisko morze, jeździmy póki jest ładna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś