Dodaj do ulubionych

mega wstydliwy problem damsko-męski cd

29.07.08, 09:39
Aj, dziecko mi kliknęło i poszła pusta...

Witam, ja tu się z rzadka udzielam, ale czytam regularnie. I w końcu zdecydowałam się podpytać Was o opinię. Z góry mówię, że wiem, że forum nic nie załatwi za mnie, ja tylko chcę usłyszeć zdanie kobiet w kwestii, która paraliżuje moje życie intymne.
Mam 30 lat, 2 dzieci, męża od 4 lat (6 lat wspólnych). Na początku pożycie układało się nam świetnie i harmonijnie, potem przy dwóch skomplikowanych ciążach i malutkich dzieciach nieco przybladło. Ale od samego początku jest stały problem, który mnie przerasta.
NIe jestem w stanie zmusić się do seksu oralnego, tzn. ja mężowi i owszem, ale w drugą stronę absolutnie. Jestem sparaliżowana, skrępowana, czuję się brudna, odpychająca (pomimo bardzo rygorystycznych zasad higieny), no masakra, uwierzcie. Mąż długo czekał, był delikatny, ale to nic nie pomogło. Teraz postawił sprawę ostro - on tego chce, ja mu zabraniam, coś ze mną nie tak, jestem dziwakiem. No i co ja mam zrobić? Psycholog, seksuolog?Zmuszać się? No naprawdę jestem w kropcesad Nie śmiejcie się ze mnie, nie jestem trollem, serio pytam...
Obserwuj wątek
    • taylorhayes Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:50
      Może jakbyć usunęła włosy to byś się nie czuła "brudna" i wróciłaby
      Ci ochota? W ten upał to może być miła odmiana... Zresztą to jedna z
      niewielu okazji żeby sobie wreszcie spokojnie poleżeć smile
      • pelenka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:54
        Od lat nie mam pół włosa, myję się dokładnie po każdej wizycie w toalecie, przed seksem obowiązkowo, po też. Jestem bardzo higieniczna, czasem chyba aż do przesady. I co z tego, jak problem nie znika. Nawet nie umiem na niego spojrzeć z przymrużeniem oka jak Tysad Rozmawiałam z mężem, ale to nic nie przyniosło, bo nawet najbardziej konstruktywna rozmowa kończyła się tak, że gdy mąż próbował, ja po prostu uciekałam, czasem z płaczemsad
        • taylorhayes Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:59
          To może serio idź pogadać do seksuologa, w końcu od tego jest chyba
          seksuolog żeby wiedział co w tej sytuacji poradzić. Z tego co
          piszesz mądrość gminu tu chyba nie wystarczy. Pozdrawiam.
    • mearulezz Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:52
      no ale jesli sie myjesz i przestrzegasz zasad higieny to czemu czujesz sie
      brudna???moze wskocz pod prysznic chwilke przed zblizeniem, albo zrobcie sobie
      kolacje z winem i jakims fajnym filmikiemwinkpogadajcie o tym -ponakręcajcie sie
      wzajemnie.
      i zobaczysz ---efekty cie zaskoczą......mile <czerwieni sie>
      • pelenka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:56
        próbowane, nie działasad Ja naprawdę starałam się na różne sposoby rozwiązać problem i jak juz mi siadła wyobraźnia, to piszę tu.
        • ibulka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 13:05
          idźcie razem pod prysznic, pozwól żeby mąż cię umył, i spróbujcie wtedy smile i nie
          myśl o tym jakoś tak, jak o obowiązku. spróbuj po prostu czegoś nowego smile

a nuż się uda?
    • triss_merigold6 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 09:58
      A może po prostu jesteś katoliczką? Katolicy często kojarzą
      przyjemność seksualną z brudem a żeńskie narządy płciowe z
      nieczystościami. To mija wraz z apostazją.P
      • pelenka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:01
        Jesteśmy ateistami, dzieci niechrzczonewink
        • triss_merigold6 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:01
          To nie rozumiem. Jakaś forma nerwicy? Sugeruję seksuologa.
          • przeciwcialo Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:04
            Wszystko fajnie ale dlaczego ona ma się zmuszac?
            • taylorhayes Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:07
              Bo kce nasza Koleżanka jak rozumiem jeno ma blokadę.
            • pelenka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:17
              booo mąż powiedział, że mu to zabieram i że mu brakuje i że myślał, że po dzieciach nasz seks będzie dojrzalszy - w domyśle, że mi przejdzie...

sama bym mogła bez tego żyć - z przyjemnością...
              • ibulka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 13:07
                dla męża warto się poświęcić, owszem, ale nigdy nie za wszelką cenę i wbrew
                sobie. dziewczyny radzą odwiedzić seksuologa, wg mnie to dobry pomysł. być może
                uda się rozwiązać problem i seks będzie sprawiał jeszcze więcej przyjemności? smile
          • dlania Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:06
            Matko, dziewczyno... nawet nie przypuszczasz, ile traciszwink
            Czego sie brzydzisz, przeciez to kawałek ciała taki jak każdy inny - jak cie
            małż liże po ręce, szyi, to tez myślisz o roztoczach i martwym naskórku, który
            zlizuje?
            • pelenka Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:18
              hahaha - no bo zacznęwink
              Nie no serio - paraliżuje mnie bliska odległość od innych miejsc potencjalnie mniej higienicznych (aczkolwiek domytych, żeby nie było) i te wydzieliny.. wiem, że to paranoja, i chyba faktycznie ten seksuolog mnie nie minie...
              • sebaga Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:24
                ja bym do psychologa wysłała, ale ..męza Twojego. Co to znaczy "postawił sprawę
                na ostrzu noża"? A o szacunku słyszał??? Masz prawo nie chcieć i basta!
                • dlania Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:26
                  No ma prawo, ale czy kiedys nie bedzie żałować, że nie spróbowała?
                  • memphis90 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 12:26
                    Ale przecież pisze, że próbowała. I jej to nie odpowiada. Ma do tego prawo. Czy
                    wszyscy musimy jednakowo lubić oral, anal, seks na parkingu itd?
      • montechristo4 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:32
        po pierwsze - radzę wizytę u seksuologa. Nie chcę przeprowadzać
        pseudoanalizy, ale może masz jakieś obiekcje związane z seksem
        oralnym po trudnych ciążach i porodach?
        po drugie - nie rozumiem, dlaczego mąż zmusza Cie do uprawiania
        akurat takiej formy. Nie chcesz, nie masz ochoty, nie pasuje Ci -
        więc może powinien odpuścić, skoro w innych sferach jest ok?
        po trzecie - może po prostu jest kiepski w te klocki? Ja zawsze
        byłam niechętna, kiedy partner nie wiedział, co i jak robić.
        • morgen_stern Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:36
          po trzecie - może po prostu jest kiepski w te klocki? Ja zawsze
          > byłam niechętna, kiedy partner nie wiedział, co i jak robić.

Kiepski, niekiepski, ale nie powinna w związku z tym czuć
          się "brudna i odpychająca", no sorry. Abstrahując od tego, czy ktoś
          lubi seks oralny czy nie, to tak silny brak akceptacji własnego
          ciała (albo jego częsci) wskazuje jednak na poważne blokady
          psychiczne.
          A poza tym mężowi lodzika robi wink więc nie w niechęci do seksu
          oralnego pies zakopany.
      • figrut Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 13:19
        Triss, autorka wątku powinna pójść do seksuologa, Ty do psychologa lub
        psychiatry. Twoje ciągłe najeżdżanie na katolików to chyba rodzaj jakiejś
        psychozy. Jestem katoliczką, ale dla mnie seks jakoś z brudem się nie kojarzy o
        ile oboje partnerzy akceptują takie, a nie inne zachowania. Nie mam zahamowań
        jeśli chodzi o seks na wszelkie sposoby i popatrz, katoliczką jestem - dziwne ?
    • morgen_stern Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 10:34
      SEKSUOLOG. Koniecznie.

A tak przy okazji, to czy jak sięgasz pamięcią wstecz, to nie
      przydarzyło ci się coś nieprzyjemnego w związku z tym? Ktoś ci
      powiedział coś przykrego na temat twojego intymnego zapachu albo
      zapachu kobiet w ogóle? Coś być musiało, takie fobie nie biorą się
      znikąd.
    • sanna.i Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:08
      Ej, no nie żartuj. Dlaczego z tobą jest coś nie tak? A czy wszyscy muszę lubić
      to samo? Masz absolutne prawo nie lubić seksu oralnego, ktoś inny analnego, a
      jeszcze ktoś tam np. pozycji na pieska. Twój mąż musi to zrozumieć i tyle. Jeśli
      ktoś jest tu dziwakiem, to on. Możesz się przejść do seksuologa, ale myślę, że
      powie ci to samo.Nie można nikogo zmuszać do robienia czegoś, zwłaszcza w seksie.
    • gaskama Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:23
      Chciałam właśnie napisać słowo w słowo to, co napisała sanna. W
      seksie nie ma norm. Ważne, by obie strony akceptowały to, co robią.
      I rozsądny mąż powinnien to moim zdaniem zaakceptować.
      • babowa Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:32
        Obie macie racje(sanna i gaskama)ale warto nieraz się przełamać i
        spróbować.

to nie o to chodzi że ona tego nie lubi,ona ma problemy z akceptacją
        własnego ciała.Dla niej TE okolice są brudne,budzą w nie
        niechęć.Powinna pójśc do psychologa bo ma problem i tyle
        Skoro jest skłona mąża zaspokoić w ten sposób i się nie brzydzi a
        sama ,obsesyjnie czysta, ma z tym problem to przyczyna leży właśnie
        w akceptacji swojego ciała.
        • sanna.i Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:44
          Ale napisała jedno ważne zdanie:

"sama bym mogła bez tego żyć - z przyjemnością..."

No i dobra. Przecież mogą znaleźć wiele innych sposobów na satysfakcjonujący
          seks. Poza tym seks oralny jest dla niej niefajny tylko z jednej strony. To
          facet ma problem, bo wydaje mu się, że ona ma obowiązek LUBIĆ wszystko to, co
          lubi on. Kawał egoisty z niego i tyle.
          • dlania Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:46
            Ja tez mogłabym zyć bez wielu rzeczy, gdybym nie wiedziała jakie sa fajne. Odkąd
            wiem - nie widze sensu sobie ich odmawiacwink
            • asia.asz Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:48
              tylko wazne jest czy zrobilas dane rzeczy bo ktos cie zmusil czy
              dlatego ze sama chcialas, bylas ciekawa - a w motywacji jest roznica
        • gaskama Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:48
          Trudno mi powiedzieć, czy warto się przełamać. Ja lubię seks oralny,
          ale nie wiem, co by było, gdyby niemąż KAZAŁ mi się przełamać do
          czegoś innego. Może trójkącik? Zawsze warto spróbować? Nie twierdzę,
          że seks oralny jest zły, ale jeśli jedna strona zdecydowanie nie
          chce, to duga nie powinna stawiać sprawy na ostrzu noża. Oczywiście
          moim zdaniem.
        • memphis90 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 12:28
          Ja nie widzę problemu. Lubię seks oralny, ale np. nie zgodzę się na propozycję
          mojego męża, żebym w trakcie uklęknęła nad jego głową. Nie odpowiada mi taka
          pozycja, źle się wtedy czuję i nie widzę powodu, dla którego miałabym biegać do
          seksuologa.
    • sanna.i Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:26
      Znalazłam odpowiedź seksuologa na identyczny problem, który zgłosił facet.

..."Zacznijmy od wyjaśnienia, że seks oralny (oralno-genitalny) to stymulacja
      narządów płciowych (np. stymulacja łechtaczki partnerki lub strefy genitalnej
      partnera) za pomocą ust i języka. Jest to sposób zaspokajania potrzeb
      seksualnych alternatywny dla stosunków płciowych (częsty np. w okresie
      dojrzewania) lub sposób dodatkowy, urozmaicający (wzbogacający) wspomniane w
      okresie dorosłym (oczywiście w młodzieńczym również). Seks oralny należy zatem
      do powszechnie występującej formy aktywności seksualnej w intymnym związku
      dwojga ludzi. Ma właściwości silnie pobudzające: daje większą możliwość kontroli
      narastającego podniecenia, ale może też doprowadzić do orgazmu szybko. Jest
      formą zdrową, jeśli zdrowi są partnerzy. O higienie nie muszę chyba tu się
      rozpisywać. W przypadku braku zaufania do partnera lub braku wiedzy na temat
      aktualnego stanu zdrowia lub jakichś podejrzeń w tym względzie (w stosunku do
      siebie bądź partnera) koniecznie należy zabezpieczać się (chusteczki lateksowe,
      prezerwatywy) lub zachować wstrzemięźliwość (najlepiej). Pieszczoty oralne
      należy bezwzględnie wykluczyć np. podczas menstruacji (ryzyko przeniesienia
      infekcji), w przypadku opryszczki ust oraz przy jakimkolwiek podejrzeniu
      możliwości zakażenia bakteryjnego oraz innymi chorobami przenoszonymi drogą
      płciową. Niechęć do takiej formy kontaktów może wynikać z przekonań moralnych,
      religijnych, obaw o zdrowie (własne lub partnera), ale także z rozmaitych innych
      lęków/obaw (np. przed - nazwijmy to - nieaktrakcyjnością wyglądu, smaku,
      zapachu, itp.) oraz z niewiedzy także. Niechęć nie musi świadczyć o braku
      akceptacji, nie musi być wyrazem odrzucenia partnera, a już na pewno nie należy
      traktować jej jako swego rodzaju zacofania, nienormalności, itp. Wiele kobiet
      godzi się na taką formę seksu tylko z partnerem, z którym łączy je głębokie
      uczucie, gdy wierzą w siłę uczuć, gdy wierzą w trwałość związku, gdy mają
      poczucie bezpieczeństwa, itp. Seksualność to sprawa indywidualna każdego
      człowieka z uwzględnieniem m.in. płci, wieku. Godzenie się na takie czy inne
      formy (jesteśmy przy seksie oralnym) zaspokajania seksualnego to sprawa głęboko
      osobista i nie może wynikać z przymuszenia, nie może być efektem ustępstw pod
      jakąkolwiek presją "drugiej strony". Jakie rady dla Was? Myślę, że potrzeba
      seksualna każdego z Was jest inna i - jak już wspomniałem - to należy do
      normalności. Najwidoczniej Pana potrzeby w tym względzie są duże, co może
      wynikać z temperamentu albo z innych powodów, natomiast dziewczyna ma potrzeby
      mniejsze, co z kolei może też wynikać z różnych przyczyn, gdzie między innymi
      być może zmęczenie manifestacją Pana dużych potrzeb ma tu znaczenie. Myślę, że
      warto porozmawiać o tym z partnerką w ramach Waszego związku i wszystkiego co
      Was łączy. Ważna jest przecież nie tylko możliwość zaspokojenia Pana potrzeb
      seksualnych. Należy wysłuchać, co partnerka ma do powiedzenia w tych (i nie
      tylko tych) sprawach. Co do seksu oralnego należy dodać jeszcze, że on też ma
      być tematem do rozmowy, jak każdy inny temat, bo to w dużym stopniu zależy od
      przekonania, że może on być sposobem na osiąganie satysfakcji seksualnej w
      Waszym związku. Gdy mówi się o dojrzałych i doświadczonych partnerach należy
      pamiętać, iż doświadczenie i owa dojrzałość to również umiejętność rozmowy z
      partnerem na temat tzw. "tych spraw". Uczmy się wspólnie nie tylko "to" robić,
      ale też o tym ze sobą rozmawiać. A te rozmowy, Panie Robercie, są rozmowami
      szczególnego charakteru. Zgodzi się Pan z nami?"
      • dlania Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:34
        Jest w tej odpowiedzi seksuologa mowa o zaufaniu do partnera - może z tym jest
        problem? Jesli on ci stawia takie ultimata w sparwie seksu to faktycznie, może
        być trudno mu zaufać.
    • asia.asz Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:31
      nie potrafie zrozumiec twojego m., moim zdaniem masz problem ale z
      nim, w seksie nie nalezy sie do niczego zmuszac, podobie nie nalezy
      zmuszac innych do rzeczy na ktore nie maja ochoty. seks ma byc
      przyjemnoscia. dla obu stron. a u ciebie skonczy sie na tym ze po
      wizycie u seksuologa i tak bedziesz sie zmuszac "dla meza", inaczej
      byloby gdyby on nie nalegal i sama poszlabys do seksuologa zeby to
      zrobic dla niego (sprawic mu przyjemnosc itp), a inaczej gdy idziesz
      bo on stawia ci warunki
    • wieczna-gosia Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 11:50
      pelenka, ja mysle ze jesli nie przemawia do ciebie racjonalizm, ze jego narzad
      jest conajmniej tak samo brudny jak twoj i z nim nie masz problemu a ze swoim
      masz, chociaz kto jak kto ale to on powinien miec problem smile to przy pomocy
      specjalisty masz duza szanse to jakos wyprostowac. Gorzej byloby gdybys miala
      schize ze wszystko jest brudne.
    • memphis90 Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 12:24
      W seksie normalne i dozwolone jest to, co odpowiada obydwojgu partnerom. Jeśli
      nie lubisz seksu oralnego i czujesz się nim skrępowana, to nie ma żadnego
      racjonalnego powodu, żebyś się zmuszała. Nie wszyscy muszą lubić to samo, dla
      jednych granicą jest seks oralny, dla innych analny, jeszcze inni lubią seks
      grupowy, sado-maso itd. Najważniejsze, to się nie zmuszać.
    • morgen_stern Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 13:31
      Skupiłyście się tylko na tym nieszczęsnym zmuszaniu. Myślałam, że
      wiadomym jest, że zmuszanie partnera do czegokolwiek w łóżku jest
      postawą naganną i nie podlega to dyskusji.

Natomiast uważanie, że własna pochwa oraz jej okolice są brudne,
      śmierdzące i obrzydliwe JEST problemem nadającym się na wizytę u
      seksuologa, niezależnie od tego, czy się lubi orala czy nie. Można
      pójść razem, to za jednym zamachem lekarz wyjaśni mężusiowi, na czym
      polega wzajemny szacunek partnerów w łóżku.
      • sanna.i Re: mega wstydliwy problem damsko-męski cd 29.07.08, 13:59
        Myślę, że skupiłyśmy sie na tym co trzeba.
        NAJPIERW ktoś powinien uświadomić mężusia, że żony się do niczego nie zmusza i
        nie szantażuje, tylko szanuje, a dopiero POTEM można się skoncentrować na jej
        niechęci do seksu oralnego i zweryfikować, czy nie lubi go, bo nie lubi i już
        (ma prawo), czy to tylko lęk, który można przezwyciężyć.
        W tej kolejności właśnie. Z facetem, który postawiłby mnie pod ścianą w ten
        sposób prawdopodobnie nie lubiłabym NIC robić.
    • nataliam2 U mnie jest gorzej 29.07.08, 14:19
      Ja tez mam problem ale w odwrotną stronę. Mąż mi robi a ja jemu nie. Nie mogę
      się przełamać. Nie wiem czemu, po prostu nie mogę.
      Jak próbuję to od razu mam ochotę puścić pawia. Czasem myślę że jestem egoistką
      i wtedy nie pozwalam by mąż mi robił bo czuję się z tego powodu źle że on mi
      robi a ja jemu nie.
      Chyba powinnam udać się do seksuologa ale jakoś nie mam gdzie itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka