29.08.08, 23:16
Właśnie wróciłam z kina.Film skrytykowany w Wyborczej, pochwalony w
Dzienniku Zachodnim, pełna sala ludzi, a ja wyszłam zachwycona.
Mojemu mężowi film też się podobał, a która z Was go już widziała?I
jakie odczucia?
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Mamma mia 29.08.08, 23:18
      ja poczekam na dvd smile Do ina chadzam w poszukiwaniu głębszych
      doznań smile
    • mathiola Re: Mamma mia 29.08.08, 23:19
      kurcze coś mi K nie wchodzi przepraszam
      • mamaemmy Re: Mamma mia 29.08.08, 23:21
        a ja do INa kubie chadzac na komediesmile)
        Na to sie wybieramy,maz był z Emka na Kung Fu Panda i mówi ze rklama tego Mamma
        Mia-supersmile
    • mijaczek Re: Mamma mia 29.08.08, 23:22
      Juz myslalam, ze ktos cos ode mnie chce... :o)
    • kol.3 Re: Mamma mia 29.08.08, 23:35
      Też dzisiaj byłam. Super zabawa i pełny odlot. Lubię Streep,a jej
      filmowe kumpele wypadły super.
      • monika_irl Re: Mamma mia 30.08.08, 00:08
        widziałam dwa razy i za każdym razem tak samo mi się podobał smile
        • ibulka Re: Mamma mia 30.08.08, 01:35
          oo, to muszę się wybrać, skoro pozytywnie oceniacie smile
    • anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:01
      Po dziesięciu latach, mamy drugą częśćsmile
      Właśnie obejrzałam "Mamma mia. Here we go again". Bardzo mi się podobał, ale nie jestem obiektywna, ponieważ bezkrytycznie wielbię Abbę od dzieciństwa.
      • chocolate-cakes Re: Mamma mia 31.07.18, 00:05
        Byłam dzisiaj. Córka drugi raz, tak jej się film podobał smile
        Bardzo sympatyczny film, piękni młodzi aktorzy, świetne piosenki Abby, czego chcieć więcej. Tylko Cher jak mumia sad
        • anika772 Re: Mamma mia 31.07.18, 17:26
          Drugi raz?! Jezu, może ona się inspiruje młodzieńczymi perypetiami Donny??
    • jagodajagodaa Re: Mamma mia 29.07.18, 19:03
      Podobał mi się smile
    • amsterdama Re: Mamma mia 29.07.18, 19:17
      Podobało mi się. Pokochałam Cher, jej wykonanie ( nie powiem, której piosenki, żeby nie zdradzać niedpodzianki) było odlotowe!
      • anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:20
        Faktycznie, pięknie zaśpiewała!
        Szkoda że jej twarz nie wyraża już żadnych emocji.
        • zurekgirl Re: Mamma mia 30.07.18, 18:54
          Ale glos! Film mi sie podobal, milo sie ogladalo, milo podspiewywalo ze wspologladaczami, ale to co zapamietam, to wlasnie glos Cher.
    • loola_kr Re: Mamma mia 29.07.18, 19:26
      Byłam, raczej ze względu na koleżanki niż film, bo takich filmów nie lubię Ogólnie film ok, wzruszyłam sie na ostaniej piosence. Córka beczy jak koza, Cher jak posąg ustawiona i nieruchoma, no, ale jedyna tam umiała śpiewać (chociaż ja nie lubię jej głosu, bo zawsze mam wrażenie, że ma kluski w gębie jak na Misiu).
      • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 19:29
        Kto beczy, Amanda?? Boj sie Boga kobieto, ona ma glos wdzieczny jak skowronek smile
        • loola_kr Re: Mamma mia 30.07.18, 10:39
          a to może tu jej cos nie poszło.
          • landora Re: Mamma mia 31.07.18, 11:09
            Też uważam, że Amanda beczy.
            Za to Lily James śpiewa cudnie.
            Ogólnie film bardzo fajny, taki na lato.
    • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 19:28
      A ja mam zonka.
      Tyle bylo pisane, ze wiele wzruszen itd, a tu film, coz, mily dla oka, mily dla ucha, ale jakiejs wybitnej glebi w nim nie widzialam.
      Cher byla wisienka na torcie smile
      • katja.katja Re: Mamma mia 29.07.18, 19:39
        A jak w porównaniu do pierwszej części? Warto?
        To kontynuacja losów z pierwszej części? Wyjaśnia się tam kto naprawdę był ojcem tej blondyny?
        • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 20:11
          Mam spoilerowac? smile
          Znajduja bardzo fajne rozwiazanie zagadki..
      • anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:42
        Ależ, ktoś oczekiwał głębi...? Dobrego scenariusza, a może jeszcze zgodności faktów z pierwszą częścią? wink
        • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 20:13
          Oj, naczytalam sie opinii ze wzrusza do glebi, ze po seansie masz ochote natychmiast zadzwonic do mamy, ze porusza hleboka wiez matka-corka itd.
          No to mialam oczekiwania, owszem smile
          • amsterdama Re: Mamma mia 29.07.18, 20:19
            Ojej. Przecież to jest musical, bajeczka będąca ilustracją do piosenek. Czego tu można oczekiwać? Tylko przyjemnego spędzenia czasu.
          • katja.katja Re: Mamma mia 29.07.18, 20:53
            Pierwsza część też nie wzruszyła przecież, wesoły teledysk, dość ciekawa akcja, piękne widoki. Tyle. I puszczalska matka big_grin Jak to można było zrobić z czterema w trzy dni. I to bez gumy, cud, że syfa (oprócz ciąży) nie złapała.
            • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 21:08
              Pierwszej czesci nie widzialam big_grin
              No ale wlasnie pisali ze pierwsza czesc bawila, a druga wzrusza.
              No ale nieważne.
              • afro.ninja Re: Mamma mia 29.07.18, 21:35
                Bylam na pierwszej części jak dla mnie może byc, ale jak lecial w tv, to nigdy nie dawałam mu rady.
    • liliawodna222 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:15
      Jak film jest skrytykowany przez "znawców", to znaczy, ze będzie mi się podobał wink
    • magia Re: Mamma mia 29.07.18, 20:23
      Wspaniały!
      Też dziś byłam. Łzy mi poleciały kilka razy smile
      I nawet śpiewająca Cher mi się podobała. Jesu jaka ona ma figurę w tym wieku.
      Pan Darcy też wymiata, jak zwykle zresztą smile
      • anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:38
        Za mało było pana Darcy, o wiele za mało. Facet ma bajeczny wprost talent komiczny!
    • heca7 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:44
      Byłam wczoraj z mężem. Niestety ale scenarzystę i reżysera należałoby odstrzelić. Jak dla mnie film składał się z wielu chaotycznych obrazów, brak w nim było jakiekolwiek akcji i sensownej fabuły. Cher jak figura woskowa- ona jest młodsza od Ibisza! Film przypomina mi poziomem pierwsze próby pisarskie nastolatek- i żyli długo i szczęśliwie, wszyscy się odnaleźli i wszyscy wszystkich kochają.
      • anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:47
        Dokładnie tak, jak napisałaśsmile Naprawdę trzeba lubić Abbę nie mieć poczucia straconego czasu.
      • aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 11:53
        Cher młodsza od Ibisza??? W jakim uniwersum?
        Bo w naszym, to Ibisz jest z 65, a Cher z 46. Mogłaby być jego matką (w przeciwieństwie do tego, że NIE mogłaby być matką Streep, bo od niej jest starsza zaledwie o 3 lata).
        • a.va Re: Mamma mia 30.07.18, 12:46
          To był taki żarcik a propos tego, że Ibisz coraz młodszy po każdym zabiegu. A tu bach, Cher jeszcze młodsza!
          • aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 13:02
            No wiesz, z zabiegami to Cher akurat była pierwsza wink I duuuużo przed Ibiszem wink
            • dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 30.07.18, 14:27
              No i dlatego jest od niego mlodsza wink
        • heca7 Re: Mamma mia 30.07.18, 13:30
          Jak powiedziała kiedyś M. Czubaszek- wolałam Ibisza jak był starszy wink
    • angazetka Re: Mamma mia 29.07.18, 20:49
      Dziś widziałam. Jedynce nie dorównuje. Scenariusz pisany na kolanie, komuś się nie chciało sprawdzić podstawowych kwestii fabularnych (matka Donny, własność pensjonatu, historie miłosne Donny).
      Ale młodzieńcy fajni (zwłaszcza młody Harry mi przypadł do gustu, a młody Bill wiarygodnie podobny do swej starszej wersji), muzyka wiadomo, nóżka sama chodzi, a napisy końcowe mnie zabiły. Taka wata cukrowa.
      PS. Chłopak, który grał młodszą wersję Bronsana, kilka lat temu w innym filmie grał młodszego Firtha wink
    • biala_ladecka Re: Mamma mia 29.07.18, 21:27
      Pytanie praktyczne, nadaje się dla 12 latki? Momenty są? wink
      • magia Re: Mamma mia 29.07.18, 21:29
        Zdecydowanie nie nadaje. 0 momentów smile
        • biala_ladecka Re: Mamma mia 29.07.18, 21:31
          big_grin
        • magia Re: Mamma mia 29.07.18, 21:31
          Zdecydowanie się nadaje smile
          Telefon mi podmienił. Moja 12 latka zachwyccona, 14-latek się wynudzil smile
      • heca7 Re: Mamma mia 29.07.18, 21:30
        Nie ma. Tylko scena porodu jest ale bez szczegółów- tylko twarz widać.
    • spanish_fly Re: Mamma mia 30.07.18, 10:55
      Moim zdaniem słaby. Edycja dla dwunastolatek. Brak klimatu jaki był w pierwszej części, zero napięcia między bohaterami, zresztą mam wrażenie, że nie było czasu, żeby je w ogóle pokazać, bo za dużo było upchane do fabuły. Mam nawet wrażenie, że te trzy młode dziewczyny gorzej tańczyły niż Streep z koleżankami w pierwszej części.
      • kamire12 Re: Mamma mia 30.07.18, 11:12
        film jest gorszy niż 1 część. dużo nieścisłości smile taki lekko bez pomysłu. początek nawet odstrasza.
        ale mimo tych wszystkich wad jest lekki i przyjemny. wzrusza fakt. no i na taki film idzie się dla piosenek, widoków i lekkiego relaksu.
        efekt końcowy - warto było
        nastolatkom się też podobał smile
    • aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 11:56
      Byłam w sobotę.
      Pierwsza część podobała mi się zdecydowanie bardziej, tutaj jakoś zabrakło pomysłu i logiki. I dowcipu. Przy czym nie jest tak, że film jest zły - jest całkiem ok, a ja lubię musicale wink
    • monique_alt Re: Mamma mia 30.07.18, 13:08
      Byłam w sobotę z córką i mamą.
      Super film na takie trzypokoleniowe babskie wyjście.
      Ale my wszystkie trzy lubimy Abbe (nawet trzynastolatka) i musicale.
      Ja z mamą wzruszyłyśmy się na scenie chrztu w kościele (aż mi łzy pociekły). Najmłodsza bez wzruszeń ale też zadowolona.

Pierwsza częśc była lepsza ale ta też daje się obejrzeć.
      • myszu13 Re: Mamma mia 30.07.18, 16:17
        Byłam i się rozczarowałam. Film bez pomysłu i przewidywalny do bólu. Zazwyczaj kontynuacje są gorsze, ale nie spodziewałam się, ze aż tak schrzanią.
    • senin1 Re: Mamma mia 31.07.18, 11:45
      Jesli nie mä kretynskiego powitania kulezanek jak w piierwszej czesci, to biore
      • anika772 Re: Mamma mia 31.07.18, 17:31
        To nie bierzbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka