thaures 29.08.08, 23:16 Właśnie wróciłam z kina.Film skrytykowany w Wyborczej, pochwalony w Dzienniku Zachodnim, pełna sala ludzi, a ja wyszłam zachwycona. Mojemu mężowi film też się podobał, a która z Was go już widziała?I jakie odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: Mamma mia 29.08.08, 23:18 ja poczekam na dvd Do ina chadzam w poszukiwaniu głębszych doznań Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mamma mia 29.08.08, 23:21 a ja do INa kubie chadzac na komedie) Na to sie wybieramy,maz był z Emka na Kung Fu Panda i mówi ze rklama tego Mamma Mia-super Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Mamma mia 29.08.08, 23:22 Juz myslalam, ze ktos cos ode mnie chce... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Mamma mia 29.08.08, 23:35 Też dzisiaj byłam. Super zabawa i pełny odlot. Lubię Streep,a jej filmowe kumpele wypadły super. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Mamma mia 30.08.08, 00:08 widziałam dwa razy i za każdym razem tak samo mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Mamma mia 30.08.08, 01:35 oo, to muszę się wybrać, skoro pozytywnie oceniacie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:01 Po dziesięciu latach, mamy drugą część Właśnie obejrzałam "Mamma mia. Here we go again". Bardzo mi się podobał, ale nie jestem obiektywna, ponieważ bezkrytycznie wielbię Abbę od dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Mamma mia 31.07.18, 00:05 Byłam dzisiaj. Córka drugi raz, tak jej się film podobał Bardzo sympatyczny film, piękni młodzi aktorzy, świetne piosenki Abby, czego chcieć więcej. Tylko Cher jak mumia Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 31.07.18, 17:26 Drugi raz?! Jezu, może ona się inspiruje młodzieńczymi perypetiami Donny?? Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Mamma mia 29.07.18, 19:17 Podobało mi się. Pokochałam Cher, jej wykonanie ( nie powiem, której piosenki, żeby nie zdradzać niedpodzianki) było odlotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:20 Faktycznie, pięknie zaśpiewała! Szkoda że jej twarz nie wyraża już żadnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Mamma mia 30.07.18, 18:54 Ale glos! Film mi sie podobal, milo sie ogladalo, milo podspiewywalo ze wspologladaczami, ale to co zapamietam, to wlasnie glos Cher. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Mamma mia 29.07.18, 19:26 Byłam, raczej ze względu na koleżanki niż film, bo takich filmów nie lubię Ogólnie film ok, wzruszyłam sie na ostaniej piosence. Córka beczy jak koza, Cher jak posąg ustawiona i nieruchoma, no, ale jedyna tam umiała śpiewać (chociaż ja nie lubię jej głosu, bo zawsze mam wrażenie, że ma kluski w gębie jak na Misiu). Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 19:29 Kto beczy, Amanda?? Boj sie Boga kobieto, ona ma glos wdzieczny jak skowronek Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Mamma mia 31.07.18, 11:09 Też uważam, że Amanda beczy. Za to Lily James śpiewa cudnie. Ogólnie film bardzo fajny, taki na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 19:28 A ja mam zonka. Tyle bylo pisane, ze wiele wzruszen itd, a tu film, coz, mily dla oka, mily dla ucha, ale jakiejs wybitnej glebi w nim nie widzialam. Cher byla wisienka na torcie Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Mamma mia 29.07.18, 19:39 A jak w porównaniu do pierwszej części? Warto? To kontynuacja losów z pierwszej części? Wyjaśnia się tam kto naprawdę był ojcem tej blondyny? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 20:11 Mam spoilerowac? Znajduja bardzo fajne rozwiazanie zagadki.. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 19:42 Ależ, ktoś oczekiwał głębi...? Dobrego scenariusza, a może jeszcze zgodności faktów z pierwszą częścią? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 20:13 Oj, naczytalam sie opinii ze wzrusza do glebi, ze po seansie masz ochote natychmiast zadzwonic do mamy, ze porusza hleboka wiez matka-corka itd. No to mialam oczekiwania, owszem Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Mamma mia 29.07.18, 20:19 Ojej. Przecież to jest musical, bajeczka będąca ilustracją do piosenek. Czego tu można oczekiwać? Tylko przyjemnego spędzenia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Mamma mia 29.07.18, 20:53 Pierwsza część też nie wzruszyła przecież, wesoły teledysk, dość ciekawa akcja, piękne widoki. Tyle. I puszczalska matka Jak to można było zrobić z czterema w trzy dni. I to bez gumy, cud, że syfa (oprócz ciąży) nie złapała. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 29.07.18, 21:08 Pierwszej czesci nie widzialam No ale wlasnie pisali ze pierwsza czesc bawila, a druga wzrusza. No ale nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Mamma mia 29.07.18, 21:35 Bylam na pierwszej części jak dla mnie może byc, ale jak lecial w tv, to nigdy nie dawałam mu rady. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:15 Jak film jest skrytykowany przez "znawców", to znaczy, ze będzie mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Mamma mia 29.07.18, 20:23 Wspaniały! Też dziś byłam. Łzy mi poleciały kilka razy I nawet śpiewająca Cher mi się podobała. Jesu jaka ona ma figurę w tym wieku. Pan Darcy też wymiata, jak zwykle zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:38 Za mało było pana Darcy, o wiele za mało. Facet ma bajeczny wprost talent komiczny! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:44 Byłam wczoraj z mężem. Niestety ale scenarzystę i reżysera należałoby odstrzelić. Jak dla mnie film składał się z wielu chaotycznych obrazów, brak w nim było jakiekolwiek akcji i sensownej fabuły. Cher jak figura woskowa- ona jest młodsza od Ibisza! Film przypomina mi poziomem pierwsze próby pisarskie nastolatek- i żyli długo i szczęśliwie, wszyscy się odnaleźli i wszyscy wszystkich kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mamma mia 29.07.18, 20:47 Dokładnie tak, jak napisałaś Naprawdę trzeba lubić Abbę nie mieć poczucia straconego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 11:53 Cher młodsza od Ibisza??? W jakim uniwersum? Bo w naszym, to Ibisz jest z 65, a Cher z 46. Mogłaby być jego matką (w przeciwieństwie do tego, że NIE mogłaby być matką Streep, bo od niej jest starsza zaledwie o 3 lata). Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Mamma mia 30.07.18, 12:46 To był taki żarcik a propos tego, że Ibisz coraz młodszy po każdym zabiegu. A tu bach, Cher jeszcze młodsza! Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 13:02 No wiesz, z zabiegami to Cher akurat była pierwsza I duuuużo przed Ibiszem Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Mamma mia 30.07.18, 14:27 No i dlatego jest od niego mlodsza Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mamma mia 30.07.18, 13:30 Jak powiedziała kiedyś M. Czubaszek- wolałam Ibisza jak był starszy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Mamma mia 29.07.18, 20:49 Dziś widziałam. Jedynce nie dorównuje. Scenariusz pisany na kolanie, komuś się nie chciało sprawdzić podstawowych kwestii fabularnych (matka Donny, własność pensjonatu, historie miłosne Donny). Ale młodzieńcy fajni (zwłaszcza młody Harry mi przypadł do gustu, a młody Bill wiarygodnie podobny do swej starszej wersji), muzyka wiadomo, nóżka sama chodzi, a napisy końcowe mnie zabiły. Taka wata cukrowa. PS. Chłopak, który grał młodszą wersję Bronsana, kilka lat temu w innym filmie grał młodszego Firtha Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Mamma mia 29.07.18, 21:27 Pytanie praktyczne, nadaje się dla 12 latki? Momenty są? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Mamma mia 29.07.18, 21:31 Zdecydowanie się nadaje Telefon mi podmienił. Moja 12 latka zachwyccona, 14-latek się wynudzil Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mamma mia 29.07.18, 21:30 Nie ma. Tylko scena porodu jest ale bez szczegółów- tylko twarz widać. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Mamma mia 30.07.18, 10:55 Moim zdaniem słaby. Edycja dla dwunastolatek. Brak klimatu jaki był w pierwszej części, zero napięcia między bohaterami, zresztą mam wrażenie, że nie było czasu, żeby je w ogóle pokazać, bo za dużo było upchane do fabuły. Mam nawet wrażenie, że te trzy młode dziewczyny gorzej tańczyły niż Streep z koleżankami w pierwszej części. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Mamma mia 30.07.18, 11:12 film jest gorszy niż 1 część. dużo nieścisłości taki lekko bez pomysłu. początek nawet odstrasza. ale mimo tych wszystkich wad jest lekki i przyjemny. wzrusza fakt. no i na taki film idzie się dla piosenek, widoków i lekkiego relaksu. efekt końcowy - warto było nastolatkom się też podobał Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Mamma mia 30.07.18, 11:56 Byłam w sobotę. Pierwsza część podobała mi się zdecydowanie bardziej, tutaj jakoś zabrakło pomysłu i logiki. I dowcipu. Przy czym nie jest tak, że film jest zły - jest całkiem ok, a ja lubię musicale Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Mamma mia 30.07.18, 13:08 Byłam w sobotę z córką i mamą. Super film na takie trzypokoleniowe babskie wyjście. Ale my wszystkie trzy lubimy Abbe (nawet trzynastolatka) i musicale. Ja z mamą wzruszyłyśmy się na scenie chrztu w kościele (aż mi łzy pociekły). Najmłodsza bez wzruszeń ale też zadowolona. Pierwsza częśc była lepsza ale ta też daje się obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Mamma mia 30.07.18, 16:17 Byłam i się rozczarowałam. Film bez pomysłu i przewidywalny do bólu. Zazwyczaj kontynuacje są gorsze, ale nie spodziewałam się, ze aż tak schrzanią. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Mamma mia 31.07.18, 11:45 Jesli nie mä kretynskiego powitania kulezanek jak w piierwszej czesci, to biore Odpowiedz Link Zgłoś