Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć idealnego partnera

08.10.08, 17:08
Może ktoś powie,jak ocenić swoją rodzinną pozycję gdy po wielu
latach bycia średnią siostra trzeba stać się tą najstarszą?
Obserwuj wątek
    • evita-online Jak znaleźć idealnego partnera 08.10.08, 18:23
      Może ktoś powie,jak ocenić swoją rodzinną pozycję gdy po wielu
      latach bycia średnią siostra trzeba stać się tą najstarszą?
    • titta Jak znaleźć idealnego partnera 08.10.08, 20:01
      Swietnie, ale prosze sobie wyobrazic zwiazek dwojki najstarszego
      rodzenstwa, a w dodatku "pierwszych" dzieci w calej rodzinie:
      dominujacych, majacych zklonnosci do rzadzenia i przyzwyczajanych ze
      sa "cudem swiata". Nudno nie bedzie, oj nie. Ale zarobi na tym albo
      psycholog albo adwokat, a najpewniej oboje.
      • tolka11 Re: Jak znaleźć idealnego partnera 08.10.08, 21:24
        titta napisała:

> Swietnie, ale prosze sobie wyobrazic zwiazek dwojki najstarszego
        > rodzenstwa, > psycholog albo adwokat, a najpewniej oboje.

Eeeee, to ja i mój długoletni już mąż. Ale jeszcze nikt na nas nie
        zarobił.
      • daga_1 Re: Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 15:28
        My z mężem jesteśmy właśnie taką parą, najstarszych z rodzeństwa. Nudno nie
        jest, owszem, ale się trzymamy razem. Bo ja zawsze musiałam być ta mądrzejsza a
        mąż zawsze musiał ustąpić siostrze. I ja i on musielismy jednoczesnie opiekować
        się młodszymi siostrami. I chyba to, teraz przekłada się nasze życie.
    • bigbezet PARTER Idealny 11.10.08, 15:21
      Szukam idealny parter! Najlepiej z ładną, czystą podłogą.

CZY W GAZECIE.PL NIKT NIE SPRAWDZA LITERÓWEK? TO JEST TYSIĘCZNY RAZ KIEDY
      MACIE TAKĄ GAFĘ NA GŁÓWNEJ.

Dziękuję za uwagę.
    • janisa Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 15:47
      Ale pierdoły , jezus maria.
      Żal.
      • xolaptop Re: Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 15:56
        Rzeczywiście, ma fantazję ten, kto to pisał.
    • taszita6 Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 15:57
      szkoda, że z tymi jedynakami się nie rozwineli sad ale artykuł fajny
    • samotny_niepolak Jestem Wolny i szukam drugiej polowki :) 11.10.08, 16:08
      Nie jestem polakiem ale mieszkam w Polsce smile szukam drugiej polowki, by tez miec chetnie pare bobasy smile Jesli JESTES WOLNA, NIEPALACA, PO STUDIA i szukasz zyciowego partnera, napisz do: samotny_europejczyk@go2.pl

PS: grafomankom dziekujemy. Szukam kobiety z ktora bedzie wymiana foto, telefony, spotkanie. smile
      • wish_of_love Re: Jestem Wolny i szukam drugiej polowki :) 13.10.08, 19:43
        A więc w takiej sytuacji polecam "Czandrę" - profesjonalne biuro matrymonialne, gdzie połowa zadania zostanie odwalona za ciebie. Przedstawiasz swoje wymagania, wypełniając składającą się z 150 pytań ankietę. I na podstawie twoich odpowiedzi niczym przez sito zostaną odrzucone te oferty, które cię zdecydowanie nie interesują.

Zachęcam do zajrzenia na stronkę www.czandra.com.pl/
        Biuro to wyswatało w ciągu 25lat kilkanaście tysięcy par. Poza tym mają przewagę w przeciwieństwie do ogłoszeń w internecie, gdyż znają własnych klientów.

Pisze to, bo moja znajoma obejrzała raz reportaż właśnie o "czandrze" i zajrzała tam z ciekawości, wypełniła ankietę i znalazła miłośc swojego życia. Ciągle zabiegana gdzies przegapiła życie. A teraz szczęśliwa i uśmiechnięta. Profesjonalne podejście do klienta w myśl zasady "nasz klient nasz pan". Opowiadała mi, że jeden pan koniecznie chciał mieć za żonę arystokratkę i dzięi "Czandrze" udało się.

Pozdrawiam i powodzeniasmile
    • krikra Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 19:30
      "A więc i ciebie otoczy męskim ramieniem"

no a jakim ma otoczyć facet? tylko takim dysponuje, co w tym dziwnego
    • jezeli.tylko.ja Re: Jak znaleźć idealnego partnera 11.10.08, 22:11
      Tak, a jak określić "pozycje" takiej osoby: najmłodsza z dwóch sióstr z czego ta
      starsza jest ciężko niepełnosprawna i cały czas jest w gruncie rzeczy
      "niemowlakiem"?? Bo rola młodszej siostry to to nie jest, wiec co, starszej
      niby, a może jedynaka - bo typowych zachowań dla rodzeństwa nie ma, ale dzielić
      się musiało??

Nie wszystko jest takie proste w życiu.
    • adam81w Bede szukal tylko dziewczyn ktore byly w 12.10.08, 00:57
      swoich rodzinach najstarszymi dziecmi. jak z jakas bedzie mi dobrze ale okaze
      sie ze nie byla najstarszym ale np srednim dzieckiem to powiem jej ze musimy
      sie rozstac. trudno gazeta mi tak kazala.

przewaznie z takich testow i madrych zdan w zyciu niewiele wynika.
    • seattle92 Starsze rodzeństwo z reguły ma gdzieś młodsze. 12.10.08, 07:17
      Często wyśmiewa się i szydzi z młodszego. A zatem o opiekuńczości nie może być mowy.
      Natomiast młodsze rodzeństwo często musi walczyć ze starszym o względy, więc
      jest takim zaszczutym, agresywnym zwierzątkiem, pełnym kompleksów.
      To co opisaliście w artykule to bajka pełna stereotypów.
    • mikolaj.plank Re: Jak znaleźć idealnego partnera 12.10.08, 07:18
      tia, dobre rady zawsze w cenie, mam za sobą toksyczne małżeństwo ze starszą
      siostrą. Sam jestem starszym bratem - Osiem lat walki, gdyby nie dziecko
      szybciej by to się skończyło.
    • cometessa Re: Jak znaleźć idealnego partnera 12.10.08, 09:59
      co za pierdoly.
      To, za na jakis temat zostala napisana ksiazka albo i dwie, nie musi
      oznaczac, ze jest to prawda.

Moj maz jest najmlodszy z rodzenstwa, a zachowuje sie jakby
      byl "srodkowym dzieckiem" wg waszego opisu. hmm
    • agniecha75 samo zalozenie u mnie nie pasuje wiec jestem w kro 12.10.08, 11:01
      pce...

"Najstarsze rządzi, średnie negocjuje, najmłodsze opiera się na pozostałych."
      W mojej rodzinie przynjamniej byla to fikcja. Ja musialam ustapic mlodszemu bratu, bo "mlodszemu trzeba ustapic". Podobnie jak u moich dwoch przyjaciolek wiec nie wiem na jakim modelu oparto to zalozenie.

druga sprawa... nawet gdybym rzadzila w dziecinstwie, to poszukanie sobie rzadzacego parnera jest dla mnie mieszanka na naprawde wybuchowy zwiazek. wydaje mi sie ze wlasnie negocjator bylby lepszy. Tak sobie dywaguje, bo zalozenia tego artykulu jakos nie bardzo mnie przkonuja.
      Moze bardziej by mnie przekonalo uzycie slowa okreslenia "najstarsze jest odpowiedzialne" - bo tak jest bezlbednie wszedzie. i faktycznie inna rownie odpowiedzialna osoba obok Ciebie moze gwarantowac harmonie w miare (choc w oparciu o analize transakcyjna taki zwiazek moze byc zwiazkiem dwuch "dorosluch" i byc po prostu nudny).
    • a_weasley Wewnętrzna sprzeczność 12.10.08, 11:51
      Bieguny jednoimienne odpychają się. Jeśli oboje najstarsi, więc ze skłonnością
      do rządzenia, to się pogryzą, a jeśli oboje najmłodsi, to się będą oglądać za
      siebie (zakładając, że ta uproszczona wizja najstarszego i najmłodszego jest
      prawdziwa). Nie jednakową pozycję powinni mieć, a wzajemnie uzupełniającą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka