30.10.03, 14:42
Czy zanim brak miesiączki może wskazywać o zajściu w ciąże ma któraś z mam
doświadczenia o "pierwszych objawach" zanim ten brak wystąpił?m Wiem, że to
sprawa indywidualne, ale byłabym wdzięczna....
Obserwuj wątek
    • kasiap74 Re: początki 30.10.03, 14:54
      Ja na parę dni przed spodziewaną miesiączką miałam nudności, nie wymioty,
      codziennie rano. I mimo że czekałam na ciążę, to byłam pewna, że to nic innego
      jak choroba lokomocyjna i nawet kupiłam aviomarin.
    • sylvieska Re: początki 30.10.03, 16:54
      Zanim odkryłam o co chodzi, przez kilka dni twierdziłam ze coś mi
      zaszkodziło "jedzenioweg". Wydawało mi się ,że połknęłam ołówsmile))i od
      pierwszych dni ...ja wielki smakosz kawowy...miałam wielki wstręt do kawy nawet
      zapach mnie zesłabiałsmile))
    • umargos Re: początki 30.10.03, 20:44
      Taa..ja nie mialam właściwie żadnych objawów aż do teoretycznego terminu
      miesiączki...tyle tylko, że ciśnienie i puls mi mocno zwariowały. Ale, że
      miewałam wcześniej skoki ciśnienia, sądziłam, że to przemęczenie i wzięłam
      lekarstwa uspokajające rytm serca i ciśnienie właśnie. Na szczęście były to
      leki, co prawda nie polecane w ciąży, ale zdaniem pani doktor u której w 10 dni
      później potwierdziłam ciążę, raczej nie szkodzące. A pierwszego dnia drugiego
      miesiąca zaczęłam wymiotować i reagowac negatywnie na niektóre smaki i
      większość zapachów.
      Pozdrawiam
      Ula
    • anaisia Re: początki 31.10.03, 18:29
      A mnie sie wydawało, ze mam większe sutki. nie całe piersi, tylko sutki. Na
      serio sie powiększyły. A mdłości dopadły mnie dopiero w 8 - 9tyg i trzymaly do
      5 miesiąca.
      • mrufkaa Re: początki 31.10.03, 22:48
        Kawa...poszla w odstawke pierwszy raz w moim zyciu. Potem bolesnosc piersi, ale
        to juz chba po terminie m-czki. No i zaczela sie horrendalna depresja smile)) Ale
        przeszla!!! w 3-cim m-cu smile
    • barbamama Re: początki 31.10.03, 23:04
      Piersi, duże, troche bolące, miałam wrażenie że mam je gdzies pod pachami i
      totalne zmęczenie, spałabym 24/na dobę!! Pozdrawiam Barba
      • utalia Re: początki 31.10.03, 23:20
        Zauwazylam, ze wglebienie jakie mialam po obu stronach brzucha mniej wiecej w
        okolicach pachwin zniknelo. A potem nagle zaczelam odczuwac bardzo intensywnie
        zapachy-cytryna wydala mi sie aromatyczna jak nigdy wczesniej a dezodorant
        meza, ktory sama wybieralam smierdzial mi spalinami - Marcin, skad tyle spalin
        w lazience?? -pytalam zaskoczona. No i caly dzien mialam mdlosci od czwartej
        rano ale ze poprzedniego dnia byla nasza rocznica slubu i wykwintne danie gdzie
        krolowaly warzywa jak szparagi biale, szparagi dzikie- to myslalam, ze po
        prostu jestem glodna (zawsze jak jestem glodna jest mi niedobrze). Pozdrawiam
        Utalia
    • magania Re: początki 01.11.03, 12:54
      mialam objawy takie jak przed miesiaczka,wiec bylam pewna ,ze ja dostane.Ale
      na szczescie mialam niespodzianke!
      • pesteczka5 Re: początki 03.11.03, 19:31
        Czekałam na ciążę pieć lat. Leżałam na sofie pewnego wieczora i nagle usiadłam.
        -Jestem w ciąży - powiedziałam do męża.
        Potem to niesamowite uczucie pewności minęło i czekałam parę dni, aż test
        potwierdził naszą radosć.
        Tę ciążę straciłam jednak...

Czerwiec. Cudny wiosenny poranek, ptaszęta świergolą, powietrze pachnie
        życiem z całych sił. Coś śpiąca jestem ostatnio, o siódmej padam jak
        przecinak. Może to cowieczorne piwko z mężem... Wracam z dyżuru, taszczę zapas
        podpasek, bo wczoraj cały dzień brzuch mnie bolał, sądziłam, ze jakis
        megaokres się zbliża. Wstąpiłam do apteki, żeby kupić test, rutynowo to robię
        od ośmiu miesięcy w dniu planowanej misiączki (po utracie ciąży w razie
        następnej od razu leki, leżenie itp). Zostawiam test na półeczce w łazience i
        bez emocji włażę pod prysznic. Wysuszyłam włosy i....Jestem w ciąży!!!
        Drżącymi rękami nakręcam numer do męża i płacząc proszę, tylko mi tym razem
        kwiatów nie kupuj...

Bartuś ma roczek, niecały. Kręci mi się w głowie, zataczam się, coś mnie boli
        z lewej strony... Nawet komplet badań sobie zrobiłam, co u mnie dziwne. I choć
        fikało się, oj fikało radośnie, nawet mi przez myśl nie przeszło...
        Wiatj Kubusiu!!!
        • ju8 Re: początki 03.11.03, 20:37
          Popłakalam sie! Pieknie piszesz Pesteczka. I tyle w tym Miłości. Ja nie miałam
          takiej pewności, raczej mialam ale na ciezki okres. No i piersi mnie bardzo
          bolały ale juz raz tak było i........ wycieli, maly guzek. A teraz, maleństwo
          kopie jak co wieczor i juz niewazne te nagle przybrane kilogramy, to ze troche
          ciezej i to ze w nocy kregoslup znow nie pozwoli dobrze sie wyspac. Ono jest
          najwazniejsze i chyba juz tak zostanie
          Buziaczki
          ju i 21 tyg. Malenstwo
          • sugar_mama_danielcia Re: początki 03.11.03, 20:45
            U mnie lody z truskawkami poszly w odstawke 3 dni przed spodziewanym okresem
            (i czekana niecierpliwie ciaza). Nie zajarzylam. Dzien przed bol brzucha
            zwiastujacy okres i potem wilczy apetyt trwajacy 9 miesiecy...okres oczywiscie
            sie nie pojawil, a nudnosci przyszly... pare tygodni przed spodziewanym
            porodem.

Pozdrawiam
            Sugar
    • mama_wiktora Re: początki 04.11.03, 10:21
      Piwa mi się chciało, a nieszczególnie przepadam. Ze trzy butelki w weekend
      wypiłam, mąż się na mnie jakoś dziwnie patrzył. A potem czułam, że okres mi się
      zbliża, i brzuch mi się powiększył i ćmiło i czułam że jak lunie to chyba nie
      obejdzie się bez chandry i wielu tabletek przeciwbólowych. Ale okres nie
      nadchodził pomimo wyraźnych symptomów, mąż cieszył się powiększeniem biustu.
      Pewnego ranka stwierdził: jesteś w ciąży, a ja na to: coś ty, zobacz jak mi
      strasznie brzuch przed okresem wybiło.
      Nooo, wybiło na całe 9 miesięcy !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka