Dodaj do ulubionych

Zakupy na e-bay'u

27.11.03, 21:51
Witam, czy któraś z was kupowała cokolwiek na tym serwisie aukcyjnym?
Zainteresowało mnie tam kilka rzeczy ale problemem jest zapłata: czeku nie
wyślę, za pobraniem też nie, a z tego co się zorientowałam płatność tzw.Pay
Pal też nie wchodzi w rachubę w przypadku Polski.Jak to jest z przelewem na
zagraniczne konto, a może wysyłka gotówki?I co sądzicie o ryzyku związanym z
takimi zakupami z zagranicy?Agnieszka
Obserwuj wątek
    • ekachna Re: Zakupy na e-bay'u 27.11.03, 21:56
      Zajrzyj do mojego wątku na forum zakupy.
      Właśnie wczoraj otrzymałam paczkę. Pierwszy raz kupowaliśmy na ebayu. Pieniądze
      przelaliśmy na konto. Mamy rachunek w Banku Śląskim i u nich jest taka usługa:
      przelewanie na konta zagraniczne. Prowizja jest ustalana procentowo od wartości
      zakupu ale nie mniejsza niż 30 zł. Z tego co wiem w porównaniu do innych banków
      nieduża.
      • patatajowa Re: Zakupy na e-bay'u 28.11.03, 09:44
        Dzięki , a ile wyniosły cie koszty wysyłki?ag
        • ekachna Re: Zakupy na e-bay'u 28.11.03, 14:42
          koszty były całkiem spore bo były to dwie duże paczki ( wózek spacerowy i
          gondola )ale za to ubezpieczone. Za całą wysyłkę zapłaciliśmy 40 euro.
    • nariolla Re: Zakupy na e-bay'u-uważajcie ! 28.11.03, 16:57
      Jakiś czas temu buszując po e-bay ,ściągnęłam sobie wirusa do kompa .Kłopot był
      potem z jego usunięciem .Poza tym przyciąga się za sobą spamy ,które przychodzą
      na skrzynkę tabunami .Trzeba było zmienić adres ,bo potrafiło ich przychodzić
      20,30 na dobę i dosłownie zapychały skrzynkę .Wiedziałam ,skąd pochodzą ,gdyż
      większość była oznaczona .Nie muszę chyba pisać ,że wchodząc tam nie podawałam
      adresu .Pozdrawiam.
      • kasjusz3 A ja jestem bardzo zadowolona 28.11.03, 21:47
        Wirusa mogłas ściągnąć przypadkowo, niekoniecznie z e-bay.
        Ja kupuję na e-bayu od 2 lat i nigdy nie zdarzył mi się ani jeden spam czy
        wirus. Jestem bardzo zadowolona.

pozdrawiam
        • gota Re: A ja jestem bardzo zadowolona 29.11.03, 10:12
          i ja jestem zadowolona. kupuje i sprzedaje w eBay od prawie 2 lat. zero spamu.
          funkcjonuje naprawde super!!! oczywiscie trzeba miec spora dawke zaufania(jako
          kupujacy) i uczciwosci (jako sprzedajacy)
          pozdrawiam - gota
          • patatajowa Re: A ja jestem bardzo zadowolona 02.12.03, 20:47
            Jeszcze jedno pytanie,jak płacicie? Z tego co się zorientowałam nie mogłabym
            zapłacić przez PayPal, chyba tylko zostaje wysłanie gotówki.A jak w praktyce
            wygląda "money order".pozdrawiam agnieszka
            • patatajowa Re: A ja jestem bardzo zadowolona 07.12.03, 23:07
              Witam ,raz jeszcze.Zarejestrowałam się na niemieckim e-bayu.Dostałam list z
              kodem i mam problem- nie wiem gdzie go wpisać(mój bardzo kiepski niemieckisad((-
              nie udaje mi się zarejestrować.Pomocy.Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka