Gość: Off To co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 01:18 ...trzy słowa do ojca prałata? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatol Niech zdycha pies zarobaczony IP: *.icpnet.pl 27.09.09, 01:29 Typowy gnój nie mający nic wspólnego z serdecznością, życzliwością i miłością. Jak w końcu zdechnie pojadę odlać się na jego grób. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Niech zdycha pies zarobaczony 27.09.09, 20:51 Mam nadzieję,że twoj grób zostanie równie podobnie potraktowany, o ile nie wybierzesz się na drugi świat przed ks.J..Tak obrzydliwego postu jeszcze nie czytałam, jesteś potworem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny ideii Solid Wierny ideii solidarności i katolicyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 01:32 Chyba nie został sam. Jestem mu wdzięczny za słuźbę narodu Polskiego,mimo wyimaginowanych błedów.Wiem o nich z prasy.Nie mam pojęcia o jego osobie.Ale to co zrobił dla mnie i dla polaków serdeczne Bóg zapłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Wierny ideii solidarności i katolicyzmu IP: 94.75.67.* 27.09.09, 02:40 Jeśi "idea solidarności" oznacza "rozdrapać wszystko, a po nas choćby potop" - to masz rację: należy być wdzięcznym księdzu za wskazywanie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Podziękuj mu jeszcze za deprawację chłopców... 27.09.09, 09:21 a będzie komplet :)) Gość portalu: wierny ideii Solid napisał(a): > Chyba nie został sam. > Jestem mu wdzięczny za słuźbę narodu Polskiego,mimo wyimaginowanych > błedów.Wiem o nich z prasy.Nie mam pojęcia o jego osobie.Ale to co > zrobił dla mnie i dla polaków serdeczne Bóg zapłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedr Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 01:38 Panie zabierz go do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Bóg go nie chce u siebie widzieć a Lucyferowi 27.09.09, 09:19 więcej pożytku na ziemi przynosi... :)) Gość portalu: cedr napisał(a): > Panie zabierz go do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 02:06 Pora na kacyka rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Revoll Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 02:26 Leszek Sławoj-Flaszka_Głódź dla wtajemniczonych przemówił. Jedna menda warta drugiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesiek Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.09.09, 05:07 Konkluzja niektórych poniższych komentarzy jest taka. Jankowski był dobry przed 89 a potem zły, a Michnik to od zawsze Słońce Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego 27.09.09, 10:02 > Jankowski był dobry przed 89 a potem zły, a Michnik to od zawsze Słońce Polskie A niektórym to się wszystko z dupą kojarzy, jak w tym kawale o żołnierzach. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Myslalem ze umarl 27.09.09, 05:16 Tytul taki ze zdazylem juz powiedziec paru osobom ze umarl. A tu sie okazuje ze na Emeryture przeszedl. Zycze mu jak najlepiej ale tytularze gazety przesadzaja. Niby prawde powiedzieli ale takie zwroty jak "zegnalo go kilkaset osob" sugeruja watek pogrzebowy. Moze to i nie oczywiste bo na takim pogrzebie bylyby raczej tysiace, ale jednak. Moglo tez byc "Odszedl od nas" albo "Nie ma juz z nami" czy "Bedziemy o nim pamietac" Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Słowa ksiądz, prawda i uczciwość w jego przypadku 27.09.09, 09:18 się rozminęły... spoko-spoko napisał: > Tytul taki ze zdazylem juz powiedziec paru osobom ze umarl. > A tu sie okazuje ze na Emeryture przeszedl. Zycze mu jak najlepiej > ale tytularze gazety przesadzaja. Niby prawde powiedzieli ale takie > zwroty jak "zegnalo go kilkaset osob" sugeruja watek pogrzebowy. > Moze to i nie oczywiste bo na takim pogrzebie bylyby raczej tysiace, > ale jednak. > Moglo tez byc "Odszedl od nas" albo "Nie ma juz z nami" > czy "Bedziemy o nim pamietac" Odpowiedz Link Zgłoś
kropek35 Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego 27.09.09, 05:22 ta fotka głowna ilustrujaca artykuł jest super....raczka ze szponami świecacymi ultrafioletowo jest "the best". Nic dodac nic ując... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.6 Zdrowia, Pomyslnosci i Bozego Blogoslawienstwa 27.09.09, 05:35 ksieze pralacie! A tym wieprzom, ktore ksiadz dokarmial, pomagal i wspieral, a ktore teraz - byly "prezydent" i naczelny jednej gazety - odwrocili sie od ksiedza, co wiecej, szkalowali - zycze szybkiego odejscia w nieslawie; . 200 lat ksieze Henryku, 200 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Najwspanialszy ksiądz obok Ojca Tadeusza! 27.09.09, 08:25 > 200 lat ksieze Henryku, 200 lat! Dołanczam się! Bo tyle pewnie trzeba aby umęczona Polska wyzwoliła się od zaborcy unijnego! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes 200 lat deprawacji młodych chłopców? Nieeee... 27.09.09, 09:16 zwyczajny.polak napisał: > > > 200 lat ksieze Henryku, 200 lat! > > Dołanczam się! Bo tyle pewnie trzeba aby umęczona Polska wyzwoliła się od > zaborcy unijnego! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Najwspanialszy ksiądz obok Ojca Tadeusza! 27.09.09, 10:05 > Dołanczam się! Ty, "Polak", najpierw naucz się dobrze języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Tylko już nie deprawuj młodych chłopców... dobrze? 27.09.09, 09:14 silesius.monachijski.6 napisał: > ksieze pralacie! A tym wieprzom, ktore ksiadz dokarmial, pomagal i wspieral, a > ktore teraz - byly "prezydent" i naczelny jednej gazety - odwrocili sie od > ksiedza, co wiecej, szkalowali - zycze szybkiego odejscia w nieslawie; > . > 200 lat ksieze Henryku, 200 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus3 Jankowski ! Kpiny sobie robiles z Pana Boga IP: *.spfdma.east.verizon.net 27.09.09, 07:12 i Kosciola! Mam ksiazke wydana w 1982 roku w USA pt. "Solidarity Lech Walesa". To jest wydanie albumowe. Na zdjeciu jest jak ten klecha odstawia cyrk na srodku jezdni spowiadajac strajkujacego jakiegos oszoloma ze stoczni w swietle jupiterow TV zagranicznych stacji. Dno moralne! I to wszystko za przyzwoleniem papieza Karola Wojtyly! Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Jankowski ! Kpiny sobie robiles z Pana Boga 27.09.09, 09:29 lepiej spowiadac na srodku drogi w swietle jupiterow niz strzelac w potylice w ciemnym lesie .. lub do gornikow (braci robotniczej) w srodku "cywilizowanej" europy - z dwojga wole to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A co powiesz o obłapianiu młodych chłopców? 27.09.09, 09:31 Lepiej byłoby mu chyba uciąć to i owo, prawda? mcgoo napisał: > lepiej spowiadac na srodku drogi w swietle jupiterow niz strzelac w > potylice w ciemnym lesie .. lub do gornikow (braci robotniczej) w > srodku "cywilizowanej" europy - z dwojga wole to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo tolerowanie"niewłaściwego"zachowa nia ministrantów? 27.09.09, 07:28 znaczy, że klecha Jankowski zachowywał się właściwie , he,he Wstrętny zbok w sukience. Zakłamane, katolackie oszołomstwo ,które oddaje cześć homoseksualiście, a właściwie pedofilowi, który swoje seksualne upodobania mógł wprowadzać w czyn , dzięki współpracy s SB jako " delegat" Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Psychopata! 27.09.09, 07:32 Maniakalny psychopata i pogrobowiec klerofaszysty Tiso! Chociaż prałacinie spod Brygidy losu Józefa Tiso nie życzę, ale niech mu Ziemia Plumbum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdrede Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.aster.pl 27.09.09, 07:44 pajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birkut44 Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 07:48 Dwoch jegomości kościelnych, którzy wykorzystali Boga do spełniania swoicvh fanabrii i ustawienia się w życiu. My katolicy jesteśmy winni,że im pozwoliliśmy na to. Emerytura generalska i jeszcze mu mało? Bądż umiarkowany w jedzeniu i piciu Głódż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: 94.254.244.* 27.09.09, 07:48 PEDOFIL JANKOWSKI POWINIEN BYĆ DAWNO W WIĘZIENIU Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Fakt, ale "znajomi królika" tego nie chcieli... 27.09.09, 09:10 Gość portalu: MIREK napisał(a): > PEDOFIL JANKOWSKI POWINIEN BYĆ DAWNO W WIĘZIENIU Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego 27.09.09, 07:53 Nie ulega wątpliwości, że to dobry i odważny człowiek. W najtrudniejszych czasach dał punkt oparcia dla "Solidarności". Nie był i nie jest "wybitnym" intelektualistą. Jego homilie na temat Żydów podsuwali mu inni. On tego nawet nie umiał dokładnie przeczytać. O Talmudzie miał i ma takie wiadomości jak nasza sprzedawczyni z warzywniaka o wyspie Fidżi. Niemniej jednak w najtrudniejszych chwilach uwalniania się Polski z najobrzydliwszego systemu gospodarczego i społecznego jakim był śmiercionośny komunizm dał punkt oparcia dla przemian politycznych. I za to Mu chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Zapomniałes o miłóści do młodych chłopców... tutaj 27.09.09, 09:09 też się zasłużył... antonioni1 napisał: > Nie ulega wątpliwości, że to dobry i odważny człowiek. W najtrudniejszych > czasach dał punkt oparcia dla "Solidarności". Nie był i nie jest "wybitnym" > intelektualistą. Jego homilie na temat Żydów podsuwali mu inni. On tego nawet > nie umiał dokładnie przeczytać. O Talmudzie miał i ma takie wiadomości jak > nasza sprzedawczyni z warzywniaka o wyspie Fidżi. Niemniej jednak w > najtrudniejszych chwilach uwalniania się Polski z najobrzydliwszego systemu > gospodarczego i społecznego jakim był śmiercionośny komunizm dał punkt oparcia > dla przemian politycznych. I za to Mu chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-kochol o czesc wam panowie pralaci IP: 124.184.100.* 27.09.09, 08:01 za nasza niewole kajdany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emir Re: o czesc wam panowie pralaci IP: *.sdb.lublin.pl 27.09.09, 08:54 Po pierwsze pisze się الكحول Po drugie prałaci nie zakuwali w niewolę i kajdany. To potrafili robić niemieccy naziści i komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Tacy jak on zrobili kościołowi więcej złego jak 27.09.09, 09:07 dobrego. Jeszcze w piekle będzie się smażyć ten deprawator młodych chłopców... Gość portalu: emir napisał(a): > Po pierwsze pisze się الكحول Po drugie prał > aci nie zakuwali w niewolę i kajdany. > To potrafili robić niemieccy naziści i komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego 27.09.09, 08:02 Och, żeby tak jeszcze o. Rydzyk odszedł na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:28 omidas napisał; Och, żeby tak jeszcze o. Rydzyk odszedł na emeryturę. Wtedy zamienilibyście flagę biało-czerwoną na flagę z wizerunkiem znajomej gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Zapewne masz na myśli gwiazdę betlejemską.. :)) 27.09.09, 09:29 Gość portalu: mosiek napisał(a): > omidas napisał; Och, żeby tak jeszcze o. Rydzyk odszedł na emeryturę. > > Wtedy zamienilibyście flagę biało-czerwoną na flagę z wizerunkiem znajomej gwia > zdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WITOLD K Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:06 Widzę, ze antyklerykalny establishment, z bylej SB oraz WSW, jest aktywny na tym blogu. Na pohybel Wam zdrajcy , moskalofile i germanofile z Tuskiem i innymi SB - kami na czele. Ksiadz Jankowski to kontrowersyjna postać o zagmatwanej i ciekawej przeszlości. Mnie natomiast nurtuje tylko jedno pytanie; gdzie podziala się kilkusetmilionowa dolarowa pomoc z "ZACHODU" , ktora ks. Jankowski dystrybuował na potrzeby "SOLIDARNOŚCI" ??????? Z kim sie dzielil, z opozycji oraz środowisk SB - ckich ???? Arcybiskub Goclawski, zlodziej i aferzysta STELLA MARIS, nie powinien absolutnie zabierac glos w sprawie Jankowskiego. IPN demaskuje karty kolaborantów i niestety, rownież ks. Jankowski znajduje sie na tej liscie. Wiec po co to obludne pozegnanie przez Glodzia, ktory jak wiemy, ma nieuporzadkowane zycie prywatne i lepkie raczki. Bóg nie potrzebuje pośrednikow, ktorzy - poza kilkoma duszpasterzami - nas zawiedli. Kler, w wiekszosci to pazerna zgraja okradajaca Narod POlski z jego majatku obywatelskiego. W ramach arcybiskupstw w POlsce dzialaja dobrze zorganizowane gangi polityczne, ktorych celem jest przejmowanie nieruchomosci na rzecz kleru. Kiedy polożymy temu zjawisku kres ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birkut44 Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:15 W żadnym wypadku nie zgadzam sie! Najwyżej pastuch bydła a po godzinach młócenie cepem. Chociaż nie do końca taki trep bo ma szlify generalskie no ijeszcze do tych apanaży biednego wojska żołnierze wybudowali mu dacze. Bezwstydny typ! Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 I wyjechal do "Brygidek" do OLIWY 27.09.09, 08:15 Tam gdzie te pingwiny jak Judasz sprzedaly policji walczacego o sprawiedliwosc w sadach gdanskich.Nie zapomne im tego do konca zycia jak uspaly mnie podajac srodki oduzajace w obiecie ktory podaly na stol.Potem wpadla do klasztoru brygada antyterorystyczna by we snie skuc mnie i moja obstawe i przewiesc mnie do wiezienia !! Ktos z telewizji ukryl mnie tam przed mafia bym mugl walczyc z mafia o swoje przed sadem . Skasowaly mnie za nocleg jak w 5-cio gwiazdkowym hotelu i sprzedaly mnie jak Judasz uczynil to z Chrystusem....by kiedys mogly zdechnac jak psy !!!!!!!!!!!! Ten pseudo klasztor to gniazdo palac dla zboczencow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika sposob na cukrzyce-mniej zryc. To rada ksiedza 27.09.09, 08:18 gospodyni z piosenki Mlynarskiego. Ale tamta byla z Hameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt. Kilkaset osób żegnało prałata Jankowskiego IP: *.kuzniki.net 27.09.09, 08:22 Dłuższy cytat: Jeszcze w wydanej w 1995 roku, a więc przygotowywanej przypuszczalnie na rok przed kampanią przeciw ks. Jankowskiemu książce „między Panem a Plebanem" Michnik publicznie wyznawał, że ks. Henryk Jankowski był jedynym katolickim duszpasterzem, który okazał mu prawdziwą gościnność. Jak stwierdzał Michnik:. (...) Ale jest również trzecia sfera - wszystkie miejsca związane z duszpasterstwami twórców, świata pracy, internowanych. Tu czułem wyraźną obcość. Ani razu nie byłem u księdza Niewęgłowskiego, warszawskiego duszpasterza środowisk twórczych, nigdy nie byłem na Żytniej. Jedyny wyjątek stanowiło duszpasterstwo księdza Jankowskiego, ale to było związane z moją osobistą przyjaźnią dla Księdza kanonika i Lecha Wałęsy (por. „między Panem a Plebanem", Kraków 1995 rok, s. 501). To ksiądz kanonik Henryk Jankowski niejednokrotnie udzielał Michnikowi schronienia w trudnych chwilach lat 80. To on wydatnie pomagał mu materialnie i stwarzał możliwości publicznych wystąpień w kościele Św. Brygidy. To na plebanii kościoła Św. Brygidy, nieformalnej ambasady „Solidarności" Michnik zyskiwał niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju możliwości spotkań z zachodnimi decydentami, które później tak świetnie sprofitował dla swoich celów. Sam Michnik wspominał w książce „między Panem a Plebanem" (op. cit., s. 497): Przecież już wcześniej zachodni politycy najwyższej rangi - tacy jak John Whitehead, amerykański zastępca sekretarza stanu czy minister spraw zagranicznych Francji — spotykali się z nami na kolacjach u księdza Jankowskiego i władza była do tego w zasadzie przyzwyczajona. Z kolei sam Michnik, aby pokazać w owym czasie, jak wielkie rzekomo przeżył zbliżenie do Kościoła, choć ateista, dał ochrzcić ks. Jankowskiemu swego synka Antosia. Ojcem chrzestnym był Lech Wałęsa! Parę lat temu przeglądając bogaty księgozbiór księdza prałata Jankowskiego znalazłem tam dwie książki Michnika z jakże wymownymi dedykacjami. Na książce „Z dziejów honoru w Polsce" dedykacja Michnika: „Kochanemu ks. kanonikowi Henrykowi Jankowskiemu z przyjaźnią oraz wdzięcznością, marzec 1987 roku, Gdańsk, Adam". Na książce Michnika „Szansę polskiej demokracji" była jeszcze bardziej entuzjastyczna dedykacja: „Kochanemu ks. Henrykowi Jankowskiemu, memu przyjacielowi i Mentorowi z pogańską pokorą, maj 1988 roku, Gdańsk, Adam Michnik". Ta ogromna bezinteresowna pomoc i wsparcie ks. Jankowskiego dla Michnika narażała wówczas Księdza Kanonika na tym ostrzejsze szykany generałów stanu wojennego i esbecji. Jakże wymowne pod tym względem są zapiski na kartach wydanych przez Petera Rainę „Rozmów z władzami PRL. Arcybiskup Dąbrowski w służbie Kościoła i Narodu" (Warszawa 1995, t. II, s. 133--134). Czytamy tam, jak generał W. Jaruzelski uskarżał się do kardynała Jana Króla z USA 10 września 1986 roku: Niedawno ks. Jankowski zaprosił Michnika do św. Brygidy i ten Żyd zawładnął całym kościołem, wydawało się, że przystąpi do ołtarza i będzie odprawiał Mszę. Cóż za paradoks historii - generał Jaruzelski, późniejszy tak wybraniany przez Michnika partner bruderszaftowy oskarżał go, że jest tylko „tym Żydem". I piętnował ks. Jankowskiego, później traktowanego jako „modelowego antysemitę", że „tego Żyda" tak gorąco gościł u siebie w kościele. Tempora mutantur etc. Odpowiedz Link Zgłoś