Dodaj do ulubionych

Skandal narodowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 20:59
Dostało się Platformie gdańskiej i słusznie, bo w tym kalendarzu są jawne
elementy proniemieckie a nawet więcej (Hitler). Nie ma nic o Polonii w
Gdańsku. W ogóle obecne władze Gdańska jakby chciały zapomniec o Polonii. Na
jednym ze spotkań radnych PiS w kościele na "Czarnej" we Wrzeszczu liderka
Polonii gdańskiej żaliła się na obce traktowanie ich przez prezydenta
Adamowicza. Coś w tym jest, panowie z Plaatformy - gdańszczanie od Tuska
(Parell, który broni Adamowicza, jako jego doradca jest bodaj od Tuska i
jego albumów). PiS się nie daje liberałom z PO i broni tożsamości oraz
Gdańska.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolega Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 21:03
      kolego lebiego co ci dolego ?
    • Gość: dominol Andy - do psychiatry IP: 62.233.233.* 20.01.04, 21:29
      Andy, proponuję, abys razem z Kaczyńskim udał się czym prędzej na Srebrzysko.
      Może i Ty uważasz, że na Grodzisku zostali pochowani członkowie załóg U-BOTT???
      A Polacy, którzy razem z Niemcami byli wspólnie grzebani to co? O nich nie
      wspomnisz?
      Rozumiem frustrację Kaczyńskiego (PO bije PiS na łeb 26% do 10% to prawdziwy
      pogrom), uważam jednak, że na dzień przed wejściem do Uni powinniśmy być
      bardziej powściągliwi w swoich opiniach, a przede wszystkim trzymać się faktów.
      Gdańsk był zawsze miastem otwartym dla wszystkich i słynął z tolerancji, niech
      tak zostanie - bez ksenofobii i niepotrzebnych emocji.
      Dlaczego na każdym kroku Polacy muszą udowadniać swoją skrajną głupotę i
      warcholstwo?
      • Gość: ANDY Re: Andy - do psychiatry IP: 213.25.66.* 21.01.04, 15:03
        Dominol, nie musze biegac do psychiatry. Te uslugi nie sa w koszyku socjalnym.
        Wystarczy, ze ty mnie leczysz swoimi radami. A wlasciwie jestesmy w jednym
        totalnym Srebrzysku razem, wiec leczmy sie - dobrym slowem przynajmniej.
        Pozdrawiam i do zobaczenia w gabinecie czubków.
    • Gość: Felix PiS stroi się w narodowego piórka.Bardzo śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:32
      Andy ty głuptasku szowinistyczny. Mózg Ci wypaliło i nie wiesz, że Polska była
      jedynie wtedy europejskim mocarstwem (16w i pierwsza połowa 17w), kiedy była
      multietniczna i tolerancyjna,a kwintesencją tego co najlepsze w Rzeczpospolitej
      był Gdańsk. Akurat moją żona jest z pochodzenia Gdańszczanką i powiem Ci, że
      nie była zawiedziona ani razu poczynaniami władz Gdańska i nawet była
      świadkiewm jak Paweł Adamowicz intereniował w Sopocie ws. lokalu dla
      Stowarzyszenia Poloni Gdańskiej w Wolnym Mieście Gdańsku, bo włąśnie w SOpocie
      mają polscy Gdańszczanie siedzibę. Sam byłem z żony babcią pod pomnikiem Tym co
      za polskość Gdańska na Podwalu Staromiejskim. Adamowicz sie kłaniam w imieniu
      Gdańszczan. Tak więc nie pieprz głupot ty szowinisto. Zachowując się tak
      pokazujesz, żsr jesteś dzieckiem Bismarca, bo przyjmujesz jego narodowe
      kryteria w ocenie i szykanowaniu ludzi. Miej otwarty umysł a świat będzie dla
      Ciebie bardziej kolorowy!
    • Gość: Felix Re: Skandal narodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:42
      Jeszcze jedno. To, że Kaczyński powiedział, że nie było zachowanej ciągłości
      historycznej w Gdańsku, to właśnie to jest naplucie w twarz 10 % Polaków w
      Wolnym Mieście Gdańsku i sporej grupie Niemców nie popierających nazistów. Czy
      oni sa jakąś próżnią sa nikim według Pana Kaczyńskiego. A Pan D. Tusk, Prof.
      Samp, rodzina Zwarrów i tysiące innych Gdańszczan nie zasługuje na szacunek i
      pamięć według Pana Kaczyńskiego?. Nawet komuniści to docenili postawili "Pomnik
      tym co za polskość Gdańska". Pan Kaczyński jest cynicznym politykiem bez
      szacunku dla nawet takiej tragedii jak ponad tysiąc ofiar tyfusu w
      gdańśkimareszcie. Wstyd!
      • Gość: gdańszczanin Re: Skandal narodowy IP: 62.233.233.* 20.01.04, 21:50
        Prawdziwym skandalem są słowa "farbowanego Warszawiaka" Kaczyńskiego.
        Utwierdziłem się w przekonaniu, że dla utrzymania topniejącej popularności
        Kaczor chwyci się populizmu. Czyżby i PIS stawał sie partią demagogów? A propos
        kalendarza; historii się nie da przekłamać, kalendarz jest tylko suchym
        odzwierciedleniem pewnych faktów i stwierdzam, że Kaczyński idzie w ślady
        Stalina, Mao i Czauszesku, którzy zmieniali po swojemu fakty historyczne.
      • Gość: amerykanin Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 22:38
        panowie zachowują sie jak władzcy mocarstwa np. ameryka co postanowią
        politycznie to ma rację. my kochamy amerykę wbrew działalności agenturalnej
        pewnych polityków, ale chwała im za to do Ameryki Panie caczyński tylko bez
        patologii i paranoii a co jestem pierwszy ,dziekuję nazywam się władek moczarski
        adres , a po com to panu pańska agentura to ustali powodzenia kolego ze sl€zbu
      • Gość: piotr Re: Do Felixa IP: *.umwp.pl / *.umwp.pl 21.01.04, 10:58
        Tak sie sklada,ze pochodzę z rodziny Zwarrów i zapewniam,ze absolutnie popieram
        te slowa Kaczynskiego, za ktorym ogolnie nie przepadam.Ludzie z kręgu Platformy
        od dawna płaszczą się przed niemcami z lubością powielając slogany o polsko-
        niemieckim charakterze Gdańska. Zapewniam cie również,że Brunowi Zwarra też się
        wiele działań w mieście w tym względzie nie podoba. Choć nie miesza się w
        politykę i dlatego nie wspomina o tym. co do sedna sporu odsyłam do jego
        konfliktu z Grassem - pouczajace... Pouczające także jak zachowywał się wówczas
        Dziennik Bałtycki - bezpartyjny organ apolitycznej partii Platforma Ob.
        • Gość: EL Re: Do Felixa IP: 213.25.66.* 21.01.04, 14:48
          Dziennik jest nie tylko Platformą, lecz w istocie - to gazeta niemiecka,
          dlatego nie bedzie tam artykułów np. przeciwko obecneme niemieckiemu GPEC-owi,
          ani przeciwko Adamowiczowi, który robi z niemcami interesy. A Pan Zwarra,
          pozdrawiam seredecznie tego Gdanszczanina!
          • Gość: Felix Re: Do Felixa IP: *.gdansk.pl / *.crowley.pl 21.01.04, 15:13
            Tak sie sklada,ze pochodzę z rodziny Zwarrów i zapewniam,ze absolutnie popieram
            te slowa Kaczynskiego, za ktorym ogolnie nie przepadam.Ludzie z kręgu Platformy
            od dawna płaszczą się przed niemcami z lubością powielając slogany o polsko-
            niemieckim charakterze Gdańska. Zapewniam cie również,że Brunowi Zwarra też się
            wiele działań w mieście w tym względzie nie podoba. Choć nie miesza się w
            politykę i dlatego nie wspomina o tym. co do sedna sporu odsyłam do jego
            konfliktu z Grassem - pouczajace... Pouczające także jak zachowywał się wówczas
            Dziennik Bałtycki - bezpartyjny organ apolitycznej partii Platforma Ob.

i druga "perełka"

Gość portalu: EL napisał(a):

> Dziennik jest nie tylko Platformą, lecz w istocie - to gazeta niemiecka,
            > dlatego nie bedzie tam artykułów np. przeciwko obecneme niemieckiemu GPEC-
            owi,
            > ani przeciwko Adamowiczowi, który robi z niemcami interesy. A Pan Zwarra,
            > pozdrawiam seredecznie tego Gdanszczanina!

Proszę wyraźnie mnie przeczytać. Powiedziałem , że J. Kaczyński mówiąc o próżni
            w dziejach Gdańska ma za nic takie osoby i tu wymieniłem m.in rodzinę Zwarów,
            które sa przykładem istnienia 10% Gdańszczan polaków i tych Niemców którzy nie
            popierali nazistów. Tak sie składa, że ja rodzinę Zwarrów znam i jestem ciekawy
            czy ktoś się nie podszywa pod nią pisząc na forum. Ale czytanie dzisiaj
            nastęcza niektórym sporo problemu i muszą kogoś czyli mnie obrażać.
    • Gość: co dalej Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 22:12
      Panie Kaczyński dlaczego skarbniczka Miasta stołecznego Warszawa zrezygnowała
      ze stanowiska pod znaczącym przykładem braci, podaj Pan ten sukces Rządzenia
      miastem Warszawa. Powodzenia z A F.
    • Gość: JAREK Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 22:13
    • Gość: JAREK Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 22:15
      jarek czy Lechu podaj, że Gdańsk ruskie spaliły mniej tą Warszawską sztubę.
      • Gość: ward nie wierzę, że Kaczor był trzeźwy IP: 62.181.161.* 20.01.04, 22:21
        takie idiotyzmy, on musiał coś wypić
      • Gość: ruskie Re: Skandal narodowy IP: *.gda.pl 20.01.04, 22:23
        To nie ruskie palą Gdańsk ale palanty, pamiętajcie żabojady nie chciały umierać,
        komuna umierała za Gdańsk, i Wy towarzysze Kaczyńscy nie szmatławcie Tego
        Wspaniałego Miasta dla swoich korzyści poltycznych.
        Wiwat Wałęsa. Lechu byłeś wizjonerem jak ich określiłeś. A ta klamka w pałacu
        tak wysoko tak wysoko a ja mały.
    • Gość: gogo Re: Skandal narodowy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 23:54
      jak dobrze, że Kaczyńscy pojechali do Warszawy, (wmawiają warszawce, że byli
      tam zawsze) szkoda,że zapomnieli o jacusiu kurskim i jego koledze jędykiewiczu
      jurku z sld. widać umieją tylko wszystko rozwalić , chocby z diabłem , chocby z
      sld jak w sejmiku i w gdańsku. ale tak na poważnie panowie kaczyńscy nie
      obrażajcie nas gdańszczan i lecha wałęsy-idżcie do waszego kwasa!
    • Gość: tomik Re: Skandal narodowy IP: *.shuttle.de 21.01.04, 08:06
      Pan J.Kaczynski oderwal sie od ziemi,niech ponownie na nia zejdzie i nie wklada
      nosa w nie swoje sprawy i Gdansk zostawi w spokoju.Nie ma co robic w Warszawie?
      • Gość: Oskar Re: Skandal narodowy IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 21.01.04, 11:34
        Dokladnie, i niech tez tych naplywowych "warsiawiakow" spowrotem zabierze
        z ze soba. Do niezobaczenia
        • Gość: ANDY Re: Skandal narodowy IP: 213.25.66.* 21.01.04, 14:58
          Tyle wiatru, a żadnej energii pozytywnej. Przeciez Kaczor chcial dac po nosie
          Adamowiczowi, Tuskowi, liberalom i tym, ktorzy dzisiaj mieszja ostro we
          wladzach Gdanska. Jezeli Wam dobrze w takim smrodku i jestescie PO tamtej
          stronie, to cieszcie sie z tego, że ASdamowicz sprzedal Wyspe Spichrzow
          towarzyszom Huszczy, ze GPEC juz niemiecki, bedzie kasowac ca swoje ciepelko,
          ze kolesie beda zawladac kasa z fudnuszu ochrony srodowiska i ze bedzie was
          Adamowicz sprzedac wraz z mieszkaniem (tak jak chcial to uczynic we Wrzeszczu,
          lecz PiS i inni zahamowali taki poroniony pomysl). A fektem jest, ze w
          kalendarzu za pieniadze podatnikow PO pokazuje i chwali sie, ze Hitler jest
          honorowym obywatelem miasta. I od tego sie zaczela ta cala zadyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka