Gość: Stanislaw Mackowia IP: 195.94.213.* 10.02.04, 21:52 W naszym popieprzonym kraju obowiązuje dewocja, na kolana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mnich Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 10.02.04, 22:11 To zła kobieta była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Superstar is born :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.04, 22:33 To najleprza rekarama jaka mozna sobie zyczyc jako autor ... hehe ... taraz i ja sie to ksiazka zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Superstar is born :-) 11.02.04, 11:05 Gość portalu: Oskar napisał(a): > To najleprza rekarama jaka mozna sobie zyczyc jako autor ... hehe ... taraz i > ja sie to ksiazka zainteresuje. -zrobimy wszystko by książki tej pani nie dotarły na rynek księgarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Superstar is born :-) IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 11.02.04, 11:27 A robta sobie co chceta, palcie, torturujcie, mordujcie i klamcie to moze i na katolo. rynek nie trafi ... dla czytelnikow bedzie ale ta neo Charles 'Hank'/'Buk' Bukowski tym bardziej intresujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vavrzyniec Re: Superstar is born :-) IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.02.04, 16:20 To w sumie przerażające, że wszelkiej maści "artyści" zyskują pogłos ze względu na, nazwijmy to, "pozamerytoryczne aspekty" swego dzieła. Wystarczy poskandalizować i zrobić małe zamieszanie, a już banda przygłupów kupi każde dzieło takiego "sztukmistrza". Rzygać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Superstar is born :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.02.04, 20:31 >pozamerytoryczne aspekty< ?! .... gdy cenzura i konrrupcja mediow, niski poziom intelektualny spoleczenstwa, religijny fanatyzm, granie w bierki i brak panstwowej opieki rodzima kultury osiagaja groteskowe wymiary, przy czym granie w bierki okreslilbym jako najmniej destruktywne, to siem vavrzyncu wlasne jaja albo inny organ bierze w garsc i robi wlasna kampanie reklamowa, aby to przymulane, wulgarne i upokorzone spoleczenstwo dobrze potzrzasnoc i wyrwac z letargu nudziarstwa i dluzyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !szczecin! bronie bidusi ktora stracila prace, bo sie starala IP: 195.116.153.* 11.02.04, 21:39 czytalem to i jestem pod wrazeniem moralnego przeslania tego arcy-działa. a dlaczego? otoz: slusznie zreszta; autorka uwaza ze jak napisze pare slowek ktorych tu nie bede cytowal, to jest artystka. oczyyyyywiscie, ta ksiazka ma niesamowite przeslanie nie czepiajta mi sie tu normalnie-wszyscy wiedza ze to arghcy-dzielo. a biedna nauczycielka traci prace o ktora tak sie bidusia starala, bo szkola nie docenia jej wkladu w edukowanie dzieci z zakresu podworkowej anatomii narzadow rozrodczyh jeah! PRZECIEZ TO ARCYDZIELO KATOLE POWINNI PUSZCZAC TO W KOSCIULKU ZAMIAST KAZANIA, to by sie nauczyli gdzie co jest. no skandal no normalnieja no!!! LUDZIE WSPIERAJMY POLSKA LITERATURE, A TA KSIAZKE WSTAWMY ZAMIAST BIBLII, KATECHIZMU I PANA TADEUSZA. teraz niech kochana autorka poda szkole do sadu i skonczy sie jak kolejna wspaniala afera, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Superstar is born :-) IP: *.server.ntli.net 11.02.04, 18:26 Wy to sobie mozecie... Pocieszac sie, ze cokolwiek znaczycie...Hahahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mihumitsu Re: Superstar is born :-) 14.02.04, 21:53 powiedział bym zajadły pojeb z radia ma-ryja widocznie zeczywiście ma ryja Odpowiedz Link Zgłoś
mihumitsu Re: Superstar is born :-) 14.02.04, 17:38 no jo jedyna słuszna idea to idea kiecaków (czytaj Kleru) tam sie wali przewały a kosciól w polsce to najwieksza w europie pralnia brudnej kasy wszyscy co myśla inaczej do obozu a jeszcze lepiej na stoś to by sie tluszcza cieszyła i z taca da się oblecieć napewno kupie na pochybe debilom i dwu licowcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkimzimu Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.conex.net.pl 11.02.04, 00:07 >Dorota Szczpańska jest załamana. - Tak długo starałam się o tę pracę i byłam z niej superzadowolona. Pracowałam w szkole od listopada i dogadywałam się z uczniami. tia... jak miała się nie dogadywać jak pewnie poetycko sobie z nimi gaworzyła o kutasach, jedzeniu, piciu, ćpaniu... no ale skandalik jest, reklama i to za friko jest, książeczka się sprzedaje, kapusty troche do kieszonki wpadnie... tylko ciekawym co wymyśli kiedy (jeżeli wogóle) przyjdzie do pisania drugiego 'perełki' literackiej????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimopsychoFil ... napisze o aberracjach psychicznych ludu .... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 14:12 nadwiślańskiego, a ciebie mzimowaty przywoła, jako kliniczny przypadek psychozadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkimzimu Re: ... napisze o aberracjach psychicznych ludu . IP: *.conex.net.pl 12.02.04, 00:58 oto Twoj kolejny cenny wpis na forum który wiele do dyskusyji wnosi. Krótki ale jakże treściwy, ileż w nim błyskotliwego choć zabarwionego ironią i lekko prześmiewczego przesłania "nie ważne jakim dziś jestem filem, szczęśliwym, bo wiecznym jestem cymbałem". Aż chce się zakrzyknąć jeszcze, jeszcze, pisz jakikolwiekFilu, bo jak nie piszesz to wiatr nudy hula po pustych polach gazetowego forum... szacuneczek mzimowaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
malykack Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 00:14 To nie jest dewocja, to jest polskie piekiełko, bojak moze tak być że mlody nauczyciel książki pisze? Kto tej Pani na to pozwolił. Skoro nikt inny z szacownego grona nie pisze a jeśli to nie publikuje literatury, jak by ona nie była, to, jakim prawem młoda nauczycielka się wyrywa. Było sie spytać czy wolno. Dać szcownemu ciału do oceny i dopiero jeśli rada pedagogiczna pozwoli to ewentualnie publikować. Do tego jakim prawem ta Pani udziela wywiadów w prasie? Skoro dyrekcja szkoły nic o tym nie wiedziała? Porządek musi być, niech się mlodzi nie wychylają, skorostarzy jeszcze nieposiedli wszystkich zaszczytów. Do UE z takim społeczeństwem wejdziemy za sto lat. Mogą mi sie poglądy autorki powieści nie podobać, mogę uważać że to nie powieść, ale powieścidło, ale nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum. Niestety miałem chyba innych nauczycieli, mimo że jestem napewno z pokolenia dyrekcji Bałt. Centr. Dla autorki powieści, której nie czytałem i pewnie nie przeczytam, nie ten typ literatury, życzliwa uwaga - proszę młody człowieku uważaj co mówisz prasie. Jeden "Zyczliwy" nam dziennikarz, wykształcony przez przez "właściwych"pedagogow potrafi spieprzyć całe dotychczasowe życie swojej ofiary. Wierszówkę weżmie, za konsekwencje swoich wypocin nie przeprosi, ot upadek obyczjów.Pozdrawiam autorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.port.gdynia.pl 11.02.04, 09:41 Piszesz duzo, a glupio. Zamiast krytykowac bez sensu i sie osmieszac, przeczytaj lepiej, za co ta Pani przestala byc nauczycielka. Nie za ksiazke bynajmniej. I calkowicie popieram decyzje rady szkolnej. Nauczyciele sa na swieczniku, a ta Pani zapewne nigdy nie zrozumie, ze odpowiada za swoje slowa, zwlaszcza te wypowiadane jako ona, a nie jako 'podmiot liryczny'. Jezeli jestes ze starszego pokolenia, to tym bardziej powinienes miec cierpliwosc i obiektywizm w ocenianiu ludzi we krwi. A tego Ci wlasnie zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.chello.pl 11.02.04, 10:47 Kto jak kto, ale ja nie lubię kutasa (no, może swojego ;)) P.S. Ciekawe czy admin skreśli ten post? A może w takim razie usuńmy tez artykuł... olczyki(na)hot(krop)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 213.17.239.* 11.02.04, 11:35 Tak, tak... mozna miec poglady, mozna je nawet wyrazac. Trzeba sie jednak liczyc z tym, ze w nagrode powiekszy sie grono aniolkow, czyli bezrobotnych. Autorka pisarka marna jest, to fakt, ale swiecznik, na ktorym stala, nie jest tez swiecznikiem z oltarza. Uczyla ludzi doroslych, jak mi sie wydaje. Wiec pisanie tutaj: "Zamiast krytykowac bez sensu i sie osmieszac, przeczytaj lepiej, za co ta Pani przestala byc nauczycielka. Nie za ksiazke bynajmniej.", to lekka manipulacja. Wlasnie za ksiazke Sasiad stracila robote. Za to, ze jej buractwo bylo inne niz buractwo szanownego grona pedagogicznego. Przyklaskiwanie koltunerii walczacej z buractwem, to malo smaczna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 11:07 malykack napisał: nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum. -W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę... >. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 11.02.04, 11:10 Od Adolf'a to mi wara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 15:30 oszolom.z.radia.maryja napisał: > malykack napisał: > > nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich > > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum. > > -W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę... > Ty chyba naprawdę jesteś z Radia Maryja - widzisz "nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich literatury" a odpowiadasz na "nie wolno w ogóle oceniać ludzi, którzy tworzą literaturę". Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 17:14 Gość portalu: praptak napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > malykack napisał: > > > > nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich > > > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum. > > > > -W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę... > > > Ty chyba naprawdę jesteś z Radia Maryja - widzisz "nie wolno oceniać ludzi na > podstawie tworzonej przez nich literatury" a odpowiadasz na "nie wolno w ogóle > oceniać ludzi, którzy tworzą literaturę". -ale to twój tok myślenia a nie moj moim błedem było tylko to że nie ująłem swej wypowiedzi w cudzysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Kretyn?? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:25 Nauczyciel - rozumiesz cymbale? Nauczyciel - powtórzę jeszcze raz. Nauczyciel to ktoś kto kształtuje, uczy, wskazuje horyzont- nie niszcząc i nie deprawując. Idąc sladem tej baby, za jakis czas nauczycielami będą (prywatnie) złodzieje, alkoholicy, narkomani, gwłciciele, mordercy. Śpiewać może każdy, trochę lepiej lub troche gorzej ! Uwaga! - jeśli na lekcji lub wykładzie wypowie się narkoman, gwałciciel, morderca- OK. Nauczyciel musi być jak WODA DESTYLOWANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwa do naiwnego goscia Kretyna?? IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 61.171.238.* 11.02.04, 05:17 Mila Pani! Prosze sie nie przejmowac banda dwulicowych zgredow! Glowa do gory!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 05:45 Czy moze mi ktos wytlumaczyc kto i dlaczego w gdanskiej Wyborczej zajmuje sie promowaniem tego zera - Jolanty Doroty Szczepanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Blues gniot IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.04, 06:52 ...pewnie autor wywiadu to kolega Szczypiora z gandziowych imprezek. A że zrobił jej niedźwiedzią przysługę to powinno cieszyć. Miernota pozostanie miernotą. Jednego tylko nie rozumiem. Czy wydawnictwo Prószyński i Ska tak cienko przędzie że musi sięgać po takie gnioty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: gniot IP: 217.153.113.* 11.02.04, 15:52 A moze Buraki nieokrzesane przeczytacie chociaz te ksiazke zanim ja skrytykujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posejdon Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.02.04, 09:38 chlopie lecz sie i to naprawde ostro na glowe. dewocjonalizm to jedna sprawa, ale ja niechcialbym by taka osoba uczyla moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Jung Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.xlan.pl 11.02.04, 10:39 Dorota! Pokaż im palec! Robota to nie wszystko. Napisałaś bestselera! To Ty wygrałaś, nie oni. Mogą Ci tylko pozazdrościć sławy, inteligencji, może pieniędzy. Cóż mali ludzie z małymi głowami. Głowa do góry! Zrobili Ci przynajmniej reklamę.(patrz Dorota Nieznalska, która zrobiła się znalska) Mali ludzie z małymi główkami. Tyle można o nich powiedzieć. A Tobie, Panie Wielki dyrektorze radziłbym zajżeć do kalendarza, bo mamy rok 2004, a nie 1984 i nikt już nie używa (nawet SLD) słów "krecia robota" (no może tylko paranoicy, ale od tego są lekarze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:45 > Dorota! Pokaż im palec! O tak. To to te chude brzydkie babiszcze potrafi. Tylko ze nic poza tym.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Bardzo dobrze że została wywalona! 11.02.04, 11:04 Nie deprawacji polskiej młodzieży! ta Pani powinna otrzymać dożywotni zakaz pełnienia funkcji pedagogicznych! Cieszę sie że szybko wobec tej deprawatorki zostały wyciągnięte konsekwencje! To znaczy ze nie poddajemy się dyktatowi obyczajowego bezhołowia któryjest tak usilnie promowany przez polskie lewactwo w kontrolowanych przez siebie mediach...kiedyś za coś takiego ta pani spłonęłaby na stosie, więc niech się cieszy że w ogóle żyć będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwa ales ty glupi oszolomie IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katoFil A ja bym dał tej "pisarce" bilet w jedną stronę .. IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 12:37 ... i to jeszcze na najtańszą linię! Musimy bronić, jako Naród i Społeczeństwo naszych zdrowych, katolickich korzeni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwa ot i kolejny idiota. katofil-kartofel IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 13:40 przecież dyrektor szkoły ani jej rada nie muszą odróżniać rzeczywistości od fikcji, jeżeli to jedna z tych wspaniałych prywatnych szkół, to jej kadra i działalnośc jest jedną wielką fikcją za pieniądze naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:45 To jest szkoła w Sopocie a nie w Nowym Sączu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 195.85.227.* 11.02.04, 13:51 Ale kołtuny zebrały się na tym forum. A myślałem że tacy jak wy nie potrafią obsługiwać komputera. Kołtunizm szybko się dostosowuje i wciska się wszędzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:56 na drzewo, komuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołtuniastyFil Kołtun polski zawsze brzmiało dumnie ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 14:16 .. i brzmieć po wieki będzie!! A cała Europa może nam naskoczyć na ...kołtun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 11.02.04, 14:14 Jeśli już to narrator, a nie podmiot liryczny, podmiot liryczny jest w poezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Wyrzucili ją z niewłaściwego powodu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 15:00 Czytałem w życiu tylko dwie tak żenujące powieści: wyżej wspomniane "Zakazane..." i gniotek "Przystań cierpienia" St. Raginiaka. Żenadne dialogi, nieudolna stylizacja języka, bzdurna fabuła, długo by wymieniać. Powinni ją zwolnic z pracy za radykalne zaniżanie poziomu polskiej literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
jemar Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 15:04 Pan dyrektor jest niepoważny i obłudny.Nie wnikam w jego życie erotyczne ale gdyby ... to mogłoby sie okazać że autorka ksiażki jest niewinną istotą w porównaniu z panem świętoszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.04, 15:38 Autorka książki nie jest 'niewinną istotą'. Nie wierzysz? Zapytaj kogokolwiek w Sopocie! To osoba wredna i beznadziejnie głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo- Życie seksualne mrówek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:31 To co preferuje dyrektor szkoły nie ma znaczenia jesli nikt o tym nie wie, nikomu nie dzieje sie krzywda, nikogo sie nie niszczy. Debilna "pisarka" nie zrobiła by nic złego jeśliby swoje wypociny schowała do szuflady. Ale jeżeli wydaje to publicznie i TAK SAMO uczy dzieci w szkole ..... jest tylko jedno rowiązanie które prawidłowo wybrał dyrektor szkoły - wypier......ć babę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosław Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.attu.pl / *.attu.pl 11.02.04, 16:15 Jeśli jej zależało na pracy to chyba była na tyle świadoma że jak chce być skandalistką i prowokować to będzie na cenzurowanym i może się komuś to niepodobać tym bardziej że pracuje w szkole. Musi wybierać a nie udawać naiwniaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! podmiot liryczny!!! IP: *.chello.pl 11.02.04, 16:21 Dyrektorka pomyliła literaturę z rzeczywistością. Bohaterka ksiązki to nie ja, to podmiot liryczny - broni się autorka. Już za to powinni ją wywalić ze szkoły. Każdy nauczyciel uczący jakiegokolwiek języka powinien wiedzieć, że podmiot liryczny występuje w liryce (np. wierszu), a powieść to epika. Gratuluję wiedzy, pani Szczepańska. Tak poza tym: książka fatalna, autorka idiotka, bo w wywiadach już pod swoim nazwiskiem powtarza sądy o seksie i marihuanie, więc niech się nie dziwi, że są reperkusje (to naprawdę nie wina dziennikarza, jak ktoś takie bzdury gada, musi być gotowy na konsekwencje). A rada pedagogiczna swoją drogą żenująca, bo skoro to szkoła dla dorosłuch, to, że uzyję języka pani Szczepańskiej, ch... im do tego, co ona w książce wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: podmiot liryczny!!! 11.02.04, 17:19 Gość portalu: muka! napisał(a): > Dyrektorka pomyliła literaturę z rzeczywistością. Bohaterka ksiązki to nie ja, > to podmiot liryczny - broni się autorka. Już za to powinni ją wywalić ze > szkoły. Każdy nauczyciel uczący jakiegokolwiek języka powinien wiedzieć, że > podmiot liryczny występuje w liryce (np. wierszu), a powieść to epika. > Gratuluję wiedzy, pani Szczepańska. > > Tak poza tym: książka fatalna, autorka idiotka, bo w wywiadach już pod swoim > nazwiskiem powtarza sądy o seksie i marihuanie, więc niech się nie dziwi, że są > > reperkusje (to naprawdę nie wina dziennikarza, jak ktoś takie bzdury gada, musi > > być gotowy na konsekwencje). A rada pedagogiczna swoją drogą żenująca, bo skoro > > to szkoła dla dorosłuch, to, że uzyję języka pani Szczepańskiej, ch... im do > tego, co ona w książce wypisuje. -widzę ze jeden idiota te infantylne tłumaczenie przyjął do wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartoliodo Popieprzona sfinksiara IP: *.crowley.pl 11.02.04, 16:26 Bluzgać, pisać o jaraniu i pieprzeniu, czyż to nie nudne? Po co mam to czytać? Co, nigdy nie przypalałem, nie puściłem wiąchy i nie uprawiałem sexu? Mnie to nie rusza, ale czytać o tym nie muszę. Też bym pogonił z roboty gościa/gościówę, który prezentuje takie mądrości na forum publicznym. Ona pewnie i tak jakąś kasę na tej knidze swej zarobiła, jak jej nie przepuści w Sfinksie, to krzywdy mieć nie będzie, zresztą to jej biznes, a nie mój. Fakt, ze z dziećmi się nie zadaje w pracy edukacyjnej, tylko z osobami dorosłymi, ale to ona ponosi ryzyko i koniec. Nie znam babki, jednak życzę jej powodzenia, tylko niech nie pisze o marihuanie, bo wolę zapalić zamiast czytać o paleniu. Słowem; w ten sposób czytelników nie bedzie łatwo zdobyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Popieprzona sfinksiara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:33 Dlaczego sfinksiara? Toz to emerytka, ona ma 37 lat wiec do Sfinksa raczej nie chadza ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartoliodo Niektórzy emeryci tez się odstresowują w sfinksie IP: *.crowley.pl 11.02.04, 16:39 Widziałem już tam tylu zawodników w zaawansowanym wieku, zwłaszcza podoba mi się szefunio, pan Maciuś zawsze z jakąś młodą dupcią pod pachą. Przy nim p. pisarka to przedszkolaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Niektórzy emeryci tez się odstresowują w sfin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:56 Szef Sfinksa to ma inaczej chyba na imie no i fajny z niego gość:) A przed chwilą zobaczyłem zdjęcie pani pisarki serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,1902853.html Kaszalot do potęgi :( Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Popieprzona sfinksiara 11.02.04, 17:20 ten kto publicznie afirmuje palenie marichuany popełnia przestępstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewaa Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.autocom.pl 11.02.04, 16:46 ja tylko chcialam zauwazyc, ze w powiesci to mamy narratora a nie podmiot liryczny;)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 17:35 Tak, z całą pewnością to narrator. Autorka takiego"dzieła" tego nie wie? A to dopiero!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Brawo gazeta!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:53 "Nauczycielka skandalizującej książki zwolniona z pracy" Zwolnic to nalezy tego, kto splodzil zacytowny tytul artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Brawo gazeta!!! 11.02.04, 17:21 Gość portalu: 123 napisał(a): > "Nauczycielka skandalizującej książki zwolniona z pracy" > > Zwolnic to nalezy tego, kto splodzil zacytowny tytul artykulu. -racja! Bo to autor tego artykułu zamiesczajac wiadomosć o zwolnieniu liczył się z tym ze ją wypromuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo3 Typowo lewackie zakłamanie i obłuda: najpierw IP: *.pro.gdansk.sint.pl 11.02.04, 17:28 autorka daje wyraźnie do zrozumienia, że identyfikuje sie ze swoja bohaterką (pali marihuane "lubi kutasa")potem szlocha, że nie została zrozumiana, itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Typowo lewackie zakłamanie i obłuda: najpierw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 17:39 No bo głupia jest, nawet nie wie,że w powieści to narrator, a nie podmiot liryczny. I to ma być pisarka? Nie chciałabym, żeby mnie czegokolwiek uczyło takie coś, samo niedouczone i to bardzo poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskuda Swojska, polska potworkowatosc IP: *.galaxy / *.galaxy-data.com 11.02.04, 19:15 Obys zyl w czasach wielkicj zmian - to ponoc stare chinskie przeklenstwo. Tempo zmain, frustracje, przygniecienie i kompletnie zagubienie, upadek wielu jeszcze niedawno waznych autorytetow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hitlerka Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 19:25 Dziwne...przecież Dorota Masłowska w swojej "Wojnie polsko-ruskiej" też używała wulgaryzmów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 13.02.04, 18:33 Gość portalu: Hitlerka napisał(a): > Dziwne...przecież Dorota Masłowska w swojej "Wojnie polsko-ruskiej" też używała > > wulgaryzmów!!! -ale ona nie była nauczycielką i do niczego zdrożnegoi młodzież nie naklaniała Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz44 Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 19:41 Obliczyłem: 70% jest tu normalnych. Dorota, nie daj się Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 13.02.04, 18:34 > Obliczyłem: 70% jest tu anormalnych! Dorota na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Roznoś dalej te gazety- IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:35 i nie pernicz, głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaroch Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 19:41 udawanie slepego i gluchego na otaczajaca rzeczywistosc to odruch typowego Niemca 1935 r. zamiast wyrzucac ja, niech ozywia swoje osobowosci, moze obudza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legal Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.ocean.univ.gda.pl 12.02.04, 12:37 Hahaha najlepsza jest ta maszyna Smirnoffa!!! Odpowiedz Link Zgłoś