Dodaj do ulubionych

Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła p...

IP: 195.94.213.* 10.02.04, 21:52
W naszym popieprzonym kraju obowiązuje dewocja, na kolana...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mnich Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 10.02.04, 22:11
      To zła kobieta była...
    • Gość: Oskar Superstar is born :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.04, 22:33
      To najleprza rekarama jaka mozna sobie zyczyc jako autor ... hehe ... taraz i
      ja sie to ksiazka zainteresuje.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Superstar is born :-) 11.02.04, 11:05
        Gość portalu: Oskar napisał(a):

> To najleprza rekarama jaka mozna sobie zyczyc jako autor ... hehe ... taraz i
        > ja sie to ksiazka zainteresuje.

-zrobimy wszystko by książki tej pani nie dotarły na rynek księgarski
        • Gość: Oskar Re: Superstar is born :-) IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 11.02.04, 11:27
          A robta sobie co chceta, palcie, torturujcie, mordujcie i klamcie to moze i na
          katolo. rynek nie trafi ...
          dla czytelnikow bedzie ale ta neo Charles 'Hank'/'Buk' Bukowski tym bardziej
          intresujaca.
          • Gość: Vavrzyniec Re: Superstar is born :-) IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.02.04, 16:20
            To w sumie przerażające, że wszelkiej maści "artyści" zyskują pogłos ze względu
            na, nazwijmy to, "pozamerytoryczne aspekty" swego dzieła. Wystarczy
            poskandalizować i zrobić małe zamieszanie, a już banda przygłupów kupi każde
            dzieło takiego "sztukmistrza".
            Rzygać się chce...
            • Gość: Oskar Re: Superstar is born :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.02.04, 20:31
              >pozamerytoryczne aspekty< ?! .... gdy cenzura i konrrupcja mediow, niski
              poziom intelektualny spoleczenstwa, religijny fanatyzm, granie w bierki i
              brak panstwowej opieki rodzima kultury osiagaja groteskowe wymiary, przy czym
              granie w bierki okreslilbym jako najmniej destruktywne, to siem vavrzyncu
              wlasne jaja albo inny organ bierze w garsc i robi wlasna kampanie reklamowa,
              aby to przymulane, wulgarne i upokorzone spoleczenstwo dobrze potzrzasnoc i
              wyrwac z letargu nudziarstwa i dluzyzny.
            • Gość: !szczecin! bronie bidusi ktora stracila prace, bo sie starala IP: 195.116.153.* 11.02.04, 21:39
              czytalem to i jestem pod wrazeniem moralnego przeslania tego arcy-działa.

a dlaczego?

otoz:

slusznie zreszta; autorka uwaza ze jak napisze pare slowek ktorych tu nie bede cytowal, to jest
              artystka.
              oczyyyyywiscie, ta ksiazka ma niesamowite przeslanie nie czepiajta mi sie tu normalnie-wszyscy
              wiedza ze to arghcy-dzielo. a biedna nauczycielka traci prace o ktora tak sie bidusia starala, bo
              szkola nie docenia jej wkladu w edukowanie dzieci z zakresu podworkowej anatomii narzadow
              rozrodczyh jeah! PRZECIEZ TO ARCYDZIELO KATOLE POWINNI PUSZCZAC TO W KOSCIULKU
              ZAMIAST KAZANIA, to by sie nauczyli gdzie co jest. no skandal no normalnieja no!!!

LUDZIE WSPIERAJMY POLSKA LITERATURE, A TA KSIAZKE WSTAWMY ZAMIAST BIBLII, KATECHIZMU
              I PANA TADEUSZA.

teraz niech kochana autorka poda szkole do sadu i skonczy sie jak kolejna wspaniala afera, nie?
        • Gość: . Re: Superstar is born :-) IP: *.server.ntli.net 11.02.04, 18:26
          Wy to sobie mozecie... Pocieszac sie, ze cokolwiek znaczycie...Hahahaha!!!
        • mihumitsu Re: Superstar is born :-) 14.02.04, 21:53
          powiedział bym zajadły pojeb z radia ma-ryja widocznie zeczywiście ma ryja
      • mihumitsu Re: Superstar is born :-) 14.02.04, 17:38
        no jo jedyna słuszna idea to idea kiecaków (czytaj Kleru) tam sie wali przewały
        a kosciól w polsce to najwieksza w europie pralnia brudnej kasy wszyscy co
        myśla inaczej do obozu a jeszcze lepiej na stoś to by sie tluszcza cieszyła i z
        taca da się oblecieć napewno kupie na pochybe debilom i dwu licowcom
    • Gość: wielkimzimu Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.conex.net.pl 11.02.04, 00:07
      >Dorota Szczpańska jest załamana. - Tak długo starałam się o tę pracę i byłam z
      niej superzadowolona. Pracowałam w szkole od listopada i dogadywałam się z
      uczniami.

tia... jak miała się nie dogadywać jak pewnie poetycko sobie z nimi gaworzyła o
      kutasach, jedzeniu, piciu, ćpaniu...
      no ale skandalik jest, reklama i to za friko jest, książeczka się sprzedaje,
      kapusty troche do kieszonki wpadnie... tylko ciekawym co wymyśli kiedy (jeżeli
      wogóle) przyjdzie do pisania drugiego 'perełki' literackiej?????????
      • Gość: mzimopsychoFil ... napisze o aberracjach psychicznych ludu .... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 14:12
        nadwiślańskiego, a ciebie mzimowaty przywoła, jako kliniczny przypadek
        psychozadupia.
        • Gość: wielkimzimu Re: ... napisze o aberracjach psychicznych ludu . IP: *.conex.net.pl 12.02.04, 00:58
          oto Twoj kolejny cenny wpis na forum który wiele do dyskusyji wnosi. Krótki ale
          jakże treściwy, ileż w nim błyskotliwego choć zabarwionego ironią i lekko
          prześmiewczego przesłania "nie ważne jakim dziś jestem filem, szczęśliwym, bo
          wiecznym jestem cymbałem".
          Aż chce się zakrzyknąć jeszcze, jeszcze, pisz jakikolwiekFilu, bo jak nie
          piszesz to wiatr nudy hula po pustych polach gazetowego forum...
          szacuneczek
          mzimowaty :)
    • malykack Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 00:14
      To nie jest dewocja, to jest polskie piekiełko, bojak moze tak być że mlody
      nauczyciel książki pisze? Kto tej Pani na to pozwolił. Skoro nikt inny z
      szacownego grona nie pisze a jeśli to nie publikuje literatury, jak by ona nie
      była, to, jakim prawem młoda nauczycielka się wyrywa. Było sie spytać czy
      wolno. Dać szcownemu ciału do oceny i dopiero jeśli rada pedagogiczna pozwoli
      to ewentualnie publikować. Do tego jakim prawem ta Pani udziela wywiadów w
      prasie? Skoro dyrekcja szkoły nic o tym nie wiedziała? Porządek musi być, niech
      się mlodzi nie wychylają, skorostarzy jeszcze nieposiedli wszystkich
      zaszczytów. Do UE z takim społeczeństwem wejdziemy za sto lat. Mogą mi sie
      poglądy autorki powieści nie podobać, mogę uważać że to nie powieść, ale
      powieścidło, ale nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich
      literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum. Niestety miałem chyba
      innych nauczycieli, mimo że jestem napewno z pokolenia dyrekcji Bałt. Centr.
      Dla autorki powieści, której nie czytałem i pewnie nie przeczytam, nie ten typ
      literatury, życzliwa uwaga - proszę młody człowieku uważaj co mówisz prasie.
      Jeden "Zyczliwy" nam dziennikarz, wykształcony przez
      przez "właściwych"pedagogow potrafi spieprzyć całe dotychczasowe życie swojej
      ofiary. Wierszówkę weżmie, za konsekwencje swoich wypocin nie przeprosi, ot
      upadek obyczjów.Pozdrawiam autorkę.
      • Gość: Sasiad Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.port.gdynia.pl 11.02.04, 09:41
        Piszesz duzo, a glupio. Zamiast krytykowac bez sensu i sie osmieszac,
        przeczytaj lepiej, za co ta Pani przestala byc nauczycielka. Nie za ksiazke
        bynajmniej.

I calkowicie popieram decyzje rady szkolnej. Nauczyciele sa na swieczniku, a ta
        Pani zapewne nigdy nie zrozumie, ze odpowiada za swoje slowa, zwlaszcza te
        wypowiadane jako ona, a nie jako 'podmiot liryczny'. Jezeli jestes ze starszego
        pokolenia, to tym bardziej powinienes miec cierpliwosc i obiektywizm w
        ocenianiu ludzi we krwi. A tego Ci wlasnie zabraklo.
        • Gość: Łukasz Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.chello.pl 11.02.04, 10:47
          Kto jak kto, ale ja nie lubię kutasa (no, może swojego ;))

P.S.
          Ciekawe czy admin skreśli ten post? A może w takim razie usuńmy tez artykuł...

olczyki(na)hot(krop)pl
        • Gość: bezo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 213.17.239.* 11.02.04, 11:35
          Tak, tak... mozna miec poglady, mozna je nawet wyrazac. Trzeba sie jednak liczyc
          z tym, ze w nagrode powiekszy sie grono aniolkow, czyli bezrobotnych. Autorka
          pisarka marna jest, to fakt, ale swiecznik, na ktorym stala, nie jest tez
          swiecznikiem z oltarza. Uczyla ludzi doroslych, jak mi sie wydaje. Wiec pisanie
          tutaj: "Zamiast krytykowac bez sensu i sie osmieszac,
          przeczytaj lepiej, za co ta Pani przestala byc nauczycielka. Nie za ksiazke
          bynajmniej.", to lekka manipulacja. Wlasnie za ksiazke Sasiad stracila robote.
          Za to, ze jej buractwo bylo inne niz buractwo szanownego grona pedagogicznego.
          Przyklaskiwanie koltunerii walczacej z buractwem, to malo smaczna rzecz.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 11:07
        malykack napisał:

nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich
        > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum.

-W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę...

>.

-
        • Gość: Oskar Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.191.* 11.02.04, 11:10
          Od Adolf'a to mi wara
        • Gość: praptak Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 15:30
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> malykack napisał:
          >
          > nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich
          > > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum.
          >
          > -W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę...
          >
          Ty chyba naprawdę jesteś z Radia Maryja - widzisz "nie wolno oceniać ludzi na
          podstawie tworzonej przez nich literatury" a odpowiadasz na "nie wolno w ogóle
          oceniać ludzi, którzy tworzą literaturę".
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 17:14
            Gość portalu: praptak napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > malykack napisał:
            > >
            > > nie wolno oceniać ludzi na podstawie tworzonej przez nich
            > > > literatury. Tego mnie kiedyś dawno temu uczono w Liceum.
            > >
            > > -W takim razie Hitlera też nie można źle oceniać bo tez napisał książkę...
            > >
            > Ty chyba naprawdę jesteś z Radia Maryja - widzisz "nie wolno oceniać ludzi na
            > podstawie tworzonej przez nich literatury" a odpowiadasz na "nie wolno w ogóle
            > oceniać ludzi, którzy tworzą literaturę".
            -ale to twój tok myślenia a nie moj moim błedem było tylko to że nie ująłem
            swej wypowiedzi w cudzysłów
      • Gość: bolo Kretyn?? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:25
        Nauczyciel - rozumiesz cymbale? Nauczyciel - powtórzę jeszcze raz. Nauczyciel
        to ktoś kto kształtuje, uczy, wskazuje horyzont- nie niszcząc i nie
        deprawując.
        Idąc sladem tej baby, za jakis czas nauczycielami będą (prywatnie) złodzieje,
        alkoholicy, narkomani, gwłciciele, mordercy. Śpiewać może każdy, trochę lepiej
        lub troche gorzej !
        Uwaga! - jeśli na lekcji lub wykładzie wypowie się narkoman, gwałciciel,
        morderca- OK.
        Nauczyciel musi być jak WODA DESTYLOWANA!
        • Gość: zyczliwa do naiwnego goscia Kretyna?? IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:02
    • Gość: balon Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 61.171.238.* 11.02.04, 05:17
      Mila Pani! Prosze sie nie przejmowac banda dwulicowych zgredow!
      Glowa do gory!!!!
    • Gość: Krzysiek Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 05:45
      Czy moze mi ktos wytlumaczyc kto i dlaczego w gdanskiej Wyborczej zajmuje sie
      promowaniem tego zera - Jolanty Doroty Szczepanskiej?
      • Gość: Zenek Blues gniot IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.04, 06:52
        ...pewnie autor wywiadu to kolega Szczypiora z gandziowych imprezek. A że
        zrobił jej niedźwiedzią przysługę to powinno cieszyć. Miernota pozostanie
        miernotą. Jednego tylko nie rozumiem. Czy wydawnictwo Prószyński i Ska tak
        cienko przędzie że musi sięgać po takie gnioty?
        • Gość: Peter Re: gniot IP: 217.153.113.* 11.02.04, 15:52
          A moze Buraki nieokrzesane przeczytacie chociaz te ksiazke zanim ja
          skrytykujecie!!!
    • Gość: posejdon Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 11.02.04, 09:38
      chlopie lecz sie i to naprawde ostro na glowe. dewocjonalizm to jedna sprawa,
      ale ja niechcialbym by taka osoba uczyla moje dziecko.
    • Gość: Zbigniew Jung Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.xlan.pl 11.02.04, 10:39
      Dorota! Pokaż im palec! Robota to nie wszystko. Napisałaś bestselera! To Ty
      wygrałaś, nie oni. Mogą Ci tylko pozazdrościć sławy, inteligencji, może
      pieniędzy. Cóż mali ludzie z małymi głowami. Głowa do góry! Zrobili Ci
      przynajmniej reklamę.(patrz Dorota Nieznalska, która zrobiła się znalska)
      Mali ludzie z małymi główkami. Tyle można o nich powiedzieć.
      A Tobie, Panie Wielki dyrektorze radziłbym zajżeć do kalendarza, bo mamy rok
      2004, a nie 1984 i nikt już nie używa (nawet SLD) słów "krecia robota" (no może
      tylko paranoicy, ale od tego są lekarze)
      • Gość: Robert Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:45
        > Dorota! Pokaż im palec!

O tak. To to te chude brzydkie babiszcze potrafi.
        Tylko ze nic poza tym..
    • oszolom.z.radia.maryja Bardzo dobrze że została wywalona! 11.02.04, 11:04
      Nie deprawacji polskiej młodzieży! ta Pani powinna otrzymać dożywotni zakaz
      pełnienia funkcji pedagogicznych! Cieszę sie że szybko wobec tej deprawatorki
      zostały wyciągnięte konsekwencje! To znaczy ze nie poddajemy się dyktatowi
      obyczajowego bezhołowia któryjest tak usilnie promowany przez polskie lewactwo
      w kontrolowanych przez siebie mediach...kiedyś za coś takiego ta pani
      spłonęłaby na stosie, więc niech się cieszy że w ogóle żyć będzie!
      • Gość: zyczliwa ales ty glupi oszolomie IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:10
    • Gość: katoFil A ja bym dał tej "pisarce" bilet w jedną stronę .. IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 12:37
      ... i to jeszcze na najtańszą linię! Musimy bronić, jako Naród i Społeczeństwo
      naszych zdrowych, katolickich korzeni!!!
      • Gość: zyczliwa ot i kolejny idiota. katofil-kartofel IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 24.02.04, 04:11
    • Gość: dyrektor Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 13:40
      przecież dyrektor szkoły ani jej rada nie muszą odróżniać rzeczywistości od
      fikcji, jeżeli to jedna z tych wspaniałych prywatnych szkół, to jej kadra i
      działalnośc jest jedną wielką fikcją za pieniądze naiwnych
      • Gość: Bolo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:45
        To jest szkoła w Sopocie a nie w Nowym Sączu.
      • Gość: Gościu Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: 195.85.227.* 11.02.04, 13:51
        Ale kołtuny zebrały się na tym forum. A myślałem że tacy jak wy nie potrafią
        obsługiwać komputera. Kołtunizm szybko się dostosowuje i wciska się wszędzie ...
        • Gość: Bolo Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:56
          na drzewo, komuchu.
        • Gość: kołtuniastyFil Kołtun polski zawsze brzmiało dumnie ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 11.02.04, 14:16
          .. i brzmieć po wieki będzie!! A cała Europa może nam naskoczyć na ...kołtun.
    • Gość: katarzyna Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 11.02.04, 14:14
      Jeśli już to narrator, a nie podmiot liryczny, podmiot liryczny jest w poezji.
    • Gość: PolskiCukier Wyrzucili ją z niewłaściwego powodu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 15:00
      Czytałem w życiu tylko dwie tak żenujące powieści: wyżej
      wspomniane "Zakazane..." i gniotek "Przystań cierpienia" St. Raginiaka. Żenadne
      dialogi, nieudolna stylizacja języka, bzdurna fabuła, długo by wymieniać.
      Powinni ją zwolnic z pracy za radykalne zaniżanie poziomu polskiej literatury.
    • jemar Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 15:04
      Pan dyrektor jest niepoważny i obłudny.Nie wnikam w jego życie erotyczne ale
      gdyby ... to mogłoby sie okazać że autorka ksiażki jest niewinną istotą w
      porównaniu z panem świętoszkiem.
      • Gość: kangur Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.04, 15:38
        Autorka książki nie jest 'niewinną istotą'. Nie wierzysz? Zapytaj kogokolwiek w
        Sopocie! To osoba wredna i beznadziejnie głupia.
      • Gość: bolo- Życie seksualne mrówek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:31
        To co preferuje dyrektor szkoły nie ma znaczenia jesli nikt o tym nie wie,
        nikomu nie dzieje sie krzywda, nikogo sie nie niszczy. Debilna "pisarka" nie
        zrobiła by nic złego jeśliby swoje wypociny schowała do szuflady. Ale jeżeli
        wydaje to publicznie i TAK SAMO uczy dzieci w szkole ..... jest tylko jedno
        rowiązanie które prawidłowo wybrał dyrektor szkoły - wypier......ć babę!!!
    • Gość: radosław Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.attu.pl / *.attu.pl 11.02.04, 16:15
      Jeśli jej zależało na pracy to chyba była na tyle świadoma że jak chce być skandalistką i prowokować to będzie na cenzurowanym i może się komuś to niepodobać tym bardziej że pracuje w szkole. Musi wybierać a nie udawać naiwniaczkę.
    • Gość: muka! podmiot liryczny!!! IP: *.chello.pl 11.02.04, 16:21
      Dyrektorka pomyliła literaturę z rzeczywistością. Bohaterka ksiązki to nie ja,
      to podmiot liryczny - broni się autorka. Już za to powinni ją wywalić ze
      szkoły. Każdy nauczyciel uczący jakiegokolwiek języka powinien wiedzieć, że
      podmiot liryczny występuje w liryce (np. wierszu), a powieść to epika.
      Gratuluję wiedzy, pani Szczepańska.

Tak poza tym: książka fatalna, autorka idiotka, bo w wywiadach już pod swoim
      nazwiskiem powtarza sądy o seksie i marihuanie, więc niech się nie dziwi, że są
      reperkusje (to naprawdę nie wina dziennikarza, jak ktoś takie bzdury gada, musi
      być gotowy na konsekwencje). A rada pedagogiczna swoją drogą żenująca, bo skoro
      to szkoła dla dorosłuch, to, że uzyję języka pani Szczepańskiej, ch... im do
      tego, co ona w książce wypisuje.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: podmiot liryczny!!! 11.02.04, 17:19
        Gość portalu: muka! napisał(a):

> Dyrektorka pomyliła literaturę z rzeczywistością. Bohaterka ksiązki to nie
        ja,
        > to podmiot liryczny - broni się autorka. Już za to powinni ją wywalić ze
        > szkoły. Każdy nauczyciel uczący jakiegokolwiek języka powinien wiedzieć, że
        > podmiot liryczny występuje w liryce (np. wierszu), a powieść to epika.
        > Gratuluję wiedzy, pani Szczepańska.
        >
        > Tak poza tym: książka fatalna, autorka idiotka, bo w wywiadach już pod swoim
        > nazwiskiem powtarza sądy o seksie i marihuanie, więc niech się nie dziwi, że

>
        > reperkusje (to naprawdę nie wina dziennikarza, jak ktoś takie bzdury gada,
        musi
        >
        > być gotowy na konsekwencje). A rada pedagogiczna swoją drogą żenująca, bo
        skoro
        >
        > to szkoła dla dorosłuch, to, że uzyję języka pani Szczepańskiej, ch... im do
        > tego, co ona w książce wypisuje.

-widzę ze jeden idiota te infantylne tłumaczenie przyjął do wiadomosci
    • Gość: bartoliodo Popieprzona sfinksiara IP: *.crowley.pl 11.02.04, 16:26
      Bluzgać, pisać o jaraniu i pieprzeniu, czyż to nie nudne?
      Po co mam to czytać? Co, nigdy nie przypalałem, nie puściłem wiąchy i nie
      uprawiałem sexu? Mnie to nie rusza, ale czytać o tym nie muszę. Też bym
      pogonił z roboty gościa/gościówę, który prezentuje takie mądrości na forum
      publicznym. Ona pewnie i tak jakąś kasę na tej knidze swej zarobiła, jak jej
      nie przepuści w Sfinksie, to krzywdy mieć nie będzie, zresztą to jej biznes, a
      nie mój.
      Fakt, ze z dziećmi się nie zadaje w pracy edukacyjnej, tylko z osobami
      dorosłymi, ale to ona ponosi ryzyko i koniec.

Nie znam babki, jednak życzę jej powodzenia, tylko niech nie pisze o
      marihuanie, bo wolę zapalić zamiast czytać o paleniu. Słowem; w ten sposób
      czytelników nie bedzie łatwo zdobyć.
      • Gość: Sąsiad Re: Popieprzona sfinksiara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:33
        Dlaczego sfinksiara? Toz to emerytka, ona ma 37 lat wiec do Sfinksa raczej nie
        chadza ;-P
        • Gość: bartoliodo Niektórzy emeryci tez się odstresowują w sfinksie IP: *.crowley.pl 11.02.04, 16:39
          Widziałem już tam tylu zawodników w zaawansowanym wieku, zwłaszcza podoba mi
          się szefunio, pan Maciuś zawsze z jakąś młodą dupcią pod pachą. Przy nim p.
          pisarka to przedszkolaczek.
          • Gość: Sąsiad Re: Niektórzy emeryci tez się odstresowują w sfin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:56
            Szef Sfinksa to ma inaczej chyba na imie no i fajny z niego gość:)
            A przed chwilą zobaczyłem zdjęcie pani pisarki
            serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,1902853.html
            Kaszalot do potęgi :(
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Popieprzona sfinksiara 11.02.04, 17:20
        ten kto publicznie afirmuje palenie marichuany popełnia przestępstwo!!
    • Gość: Ewaa Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.autocom.pl 11.02.04, 16:46
      ja tylko chcialam zauwazyc, ze w powiesci to mamy narratora a nie podmiot
      liryczny;)...
      • Gość: asa Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 17:35
        Tak, z całą pewnością to narrator. Autorka takiego"dzieła" tego nie wie? A to
        dopiero!!!!!!!!!!
    • Gość: 123 Brawo gazeta!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:53
      "Nauczycielka skandalizującej książki zwolniona z pracy"

Zwolnic to nalezy tego, kto splodzil zacytowny tytul artykulu.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Brawo gazeta!!! 11.02.04, 17:21
        Gość portalu: 123 napisał(a):

> "Nauczycielka skandalizującej książki zwolniona z pracy"
        >
        > Zwolnic to nalezy tego, kto splodzil zacytowny tytul artykulu.

-racja! Bo to autor tego artykułu zamiesczajac wiadomosć o zwolnieniu liczył
        się z tym ze ją wypromuje
    • oszolom.z.radia.maryja Szczepańska na stos!! 11.02.04, 17:24
    • Gość: leo3 Typowo lewackie zakłamanie i obłuda: najpierw IP: *.pro.gdansk.sint.pl 11.02.04, 17:28
      autorka daje wyraźnie do zrozumienia, że identyfikuje sie ze swoja bohaterką
      (pali marihuane "lubi kutasa")potem szlocha, że nie została zrozumiana, itd
      • Gość: asa Re: Typowo lewackie zakłamanie i obłuda: najpierw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 17:39
        No bo głupia jest, nawet nie wie,że w powieści to narrator, a nie podmiot
        liryczny. I to ma być pisarka? Nie chciałabym, żeby mnie czegokolwiek uczyło
        takie coś, samo niedouczone i to bardzo poważnie.
        • Gość: Paskuda Swojska, polska potworkowatosc IP: *.galaxy / *.galaxy-data.com 11.02.04, 19:15
          Obys zyl w czasach wielkicj zmian - to ponoc stare chinskie przeklenstwo.

Tempo zmain, frustracje, przygniecienie i kompletnie zagubienie, upadek wielu
          jeszcze niedawno waznych autorytetow
    • Gość: Hitlerka Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 19:25
      Dziwne...przecież Dorota Masłowska w swojej "Wojnie polsko-ruskiej" też używała
      wulgaryzmów!!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 13.02.04, 18:33
        Gość portalu: Hitlerka napisał(a):

> Dziwne...przecież Dorota Masłowska w swojej "Wojnie polsko-ruskiej" też
        używała
        >
        > wulgaryzmów!!!

-ale ona nie była nauczycielką i do niczego zdrożnegoi młodzież nie naklaniała
    • gazeciarz44 Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 11.02.04, 19:41
      Obliczyłem: 70% jest tu normalnych. Dorota, nie daj się
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła 13.02.04, 18:34

> Obliczyłem: 70% jest tu anormalnych! Dorota na drzewo!
      • Gość: bolo Roznoś dalej te gazety- IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 22:35
        i nie pernicz, głąbie.
    • Gość: yaroch Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 19:41
      udawanie slepego i gluchego na otaczajaca rzeczywistosc to odruch typowego
      Niemca 1935 r. zamiast wyrzucac ja, niech ozywia swoje osobowosci, moze obudza
      sie
      • Gość: Legal Re: Autorka książki "Zakazane po legalu" straciła IP: *.ocean.univ.gda.pl 12.02.04, 12:37
        Hahaha najlepsza jest ta maszyna Smirnoffa!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka