Gość: Tata IP: 62.61.43.* 10.02.10, 23:17 A Rektor PG robi wszystko, żeby tylko nie otworzyć przedszkola dla dzieci pracowników i doktorantów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Miejskie Budyń zlikwidował i koledzy z PO otworzą IP: 94.78.189.* 11.02.10, 00:23 prywatne? i się POżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Gdańsk oddaje działki pod przedszkola IP: *.chello.pl 11.02.10, 02:39 Ciekawe jak do tego przedszkola przy Czyżewskiego zrobią dojazd/dojście... Są jedynie dwie opcje - będzie to możliwe tylko od strony ulicy Pawła Gdańca lub na Czyżewskiego pomiędzy budynkami 6 i 7 wybudują wąską uliczkę... a na to mieszkańcy się nie zgodzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez dziwne to... IP: *.chello.pl 11.02.10, 12:13 najpierw ekipa budynia polikwidowała przedszkola (to było chyba 3 lata temu) po czym natychmiast zaczęło brakować miejsc dla maluchów co ma miejsce do dzisiaj. Wcześniej likwidowano takie placówki jak szkoła 74 przy Poznańskiej w Oliwie (2 piętrowy budynek z 3 boiskami uwolnił by Gdanisk od problemu braku miejsc w przedszkolach w sporym procencie) no ale politechnika MUSIAŁA tam budować bloki dla pracowników (świetny interes), teraz miasto oddaje za symboliczną złotówkę grunty (obserwujmy dokładnie kto je nabędzie i czy na pewno powstaną tam przedszkola - to będzie kolejny świetny interes...). Intuicja podpowiada mi, że coś jest nie tak ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawoGdańsk Re: dziwne to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 12:24 A mi intuicja podpowiada, że nie wiesz o czym piszesz. Zlikwidowano przedszkola w dzielnicach gdzie stały puste (np Przymorze - jedno na drugim) Natomiast brakuje ich w dzielnicach południowych. chwała adamowiczowi, że robi coś w tym kierunku. PS na marginesie nie ośmieszaj się, wiesz że gdzieś dzwonią ale twoja intuicja poraz kolejny cię zawodzi. To nie PG buduje kameralne osiedle w Oliwie bo to nigdy nie był ich teren - znawco za dychę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: dziwne to... IP: *.chello.pl 11.02.10, 13:46 ty to chyba w urzędzie pracujesz...chwała adamowiczowi?! kto tu się ośmiesza!!! Jeszcze mi udowodnij, że z badań zleconych przez UM wynika, że 100% Gdańszczan popiera słuszną polityke naszych władz samorządowych...Wy, poplecznicy budynia nie znosicie krytki prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Gdańsk oddaje działki pod przedszkola IP: *.solidarnosc.org.pl 11.02.10, 15:39 Białej gorączki dostaję, jak czytam o przedszkolach. Dwa lata temu przeżyłam tortury z umieszczeniem dziecka w przedszkolu. Oczywiście syn nie dostał się do żadnego. Poszedł do prywatnego, z czego nie jestem zadowolona. Przedszkole dostaje dotację z samorządu ale i tak podniosło opłaty od września. Tak więc płacę 590 zł czesnego i oddzielnie wyżywienie. Wiem jednak że wielu rodzin nie stać na taki wydatek. Dlatego jestem wściekła na nasze państwo, na samorząd, że jedynym wyjściem, jakie widzą w tej sytuacji są prywatne żłobki i przedszkola. Oczywiście są wygodne, bo rodzice będą płacić więcej. Ot cała filozofia mniejszych kosztów utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś