Dodaj do ulubionych

Kłopoty z laptopem

IP: *.mosar.pl 13.02.04, 21:58
Jeśli pracownicy firmy Fujitsu-Siemens nie wiedzą skąd wziąć nagrywarkę niech
zajrzą na stadion 10-lecia, podejdą do faceta który ma skośne oczy przekażą
mu jej markę, typ i od ręki będą mogli kupić, nie jedną ale całego TIRA
nagrywarek. Tą firmę porostu zżera biurokracja i niekompetencja jej
pracowników.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kljentka Re: Kłopoty z laptopem IP: *.mosar.pl 13.02.04, 22:07
      Ale jaja !!! Właśnie chciałam kupić laptopa Fujitsu-Siemensa. W Internecie
      chwalą się że ich serwis każdą usterkę usunie w ciągu 48 godzinnym, a tu
      okazuje się, że to zwykłe „Dziady”. Vobis jest też nie lepszy.
      • Gość: Vobis Re: Kłopoty z laptopem IP: *.stoginet.csc.pl / *.lu-media.pl 14.02.04, 17:25
        Klientka otrzymała wybór - zwrot pieniędzy lub wybranie innego produktu.
        Problem, który wystąpił spowodowany jest częstym odświerzaniem linii
        Notebook'ów. Zwyczajnie nie mieli tej części w Europie.
        A co do serwisu Fujitsu-Siemens nie mam mu nic do zarzucenia. Często ida na rękę
        klientom, którzy ewidentnie zawinili. Przykład? Pewna pani usiłowała naładować
        laptop ładowarką od telefonu. Tak skutecznie, że wyłamała gniazdo na płycie
        głównej - co równało się jej wymianie. Potencjalny koszt +- 1000 zł. Wzięli to
        na siebie i życzyli powodzenia w przyszłości.

Co do gwarancji 48 h.... Wystarczy poczytać ze zrozumieniem. Gwarancja "48h"
        dotyczy serii Lifebook.
        Vobis jako firma tu nie zawiniła - od razu po oddaniu NB do sklepu - został
        odesłany do AC Servis - autoryzowanego serwisanta. Dopuki nie otrzymaliśmy
        sprzętu z powrotem, nie mogliśmy nic zrobić. Kwestie magazynowe itp.

pozdrawiam
        Tomek Janiszewski
      • Gość: Zrobiona w balona Re: Kłopoty z laptopem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 12:17
        Ja też myślałam, że Fujitsu Siemens to dobra firma. Mój laptop zepsuł się po 7
        m-cach od zakupu. Naprawiali go 5 tygodni też w AC Serwis tyle, że w Gdańsku.
        Do wymiany była płyta główna i bateria, w 7 miesięcznym komputerze!!!
        Zdecydowałam się skorzytać z rękojmi za wady, ale to też nie jest dobre
        rozwiązanie. Po 3 tygodniach bojów sprzedawca wreszcie wystawił mi korektę, ale
        było to już dwa tygodnie temu a kasy jak nie było tak nie ma.
        Wszyscy są mądrzy i elokwentni dopóki sprzęt nie padnie, potem szukaj wiatru w
        polu.
    • Gość: Patriota Re: Kłopoty z laptopem IP: *.mosar.pl 13.02.04, 22:15
      Gdyby Pani Anetka kupiła Polski Produkt, to by kłopotów nie miała. Te „Szwaby”
      przewożą do Polski sprzęt, który nie sprzedali w Niemczech, to tego sprzedają
      go drożej niż u siebie. Można zobaczyć na niemieckich stronach Internetowych.
      • Gość: vobis Re: Kłopoty z laptopem IP: *.stoginet.csc.pl / *.lu-media.pl 14.02.04, 17:46
        hmm...
        laptop polskim produktem...
        jeśli nazwiemy tak sprzęt montowany półchałupniczo to tak - zgodzę się z tym.
        Problem polega na tym, że komponenty są i tak z azji.

Jak pan myśli, czy zadowolony byl człowiek szukający u nas pomocy w wymianie
        klawiatury w takim składaku o marce na "A"? Po roku od kupna była do wywalenia
        - problem polegał na tym, że producent nie zapewnił serwisu pogwarancyjnego.
        Klawiatura była nie do załatwienia. Nikt tego nie produkował i nie zamierzal w
        przyszłości. A pan ma teraz przyjemność używać "sprzętu mobilnego" z podłączana
        klawiaturą przez USB.
        Fujitsu nie miało rzeczywiście części w europejskich magazynach ale ona jest i
        bedzie jeszcze długo produkowana! ZAPEWNIONA JEST CIĄGŁOŚĆ. M. in. za to płacimy
        kupując markę.

pozdrawiam
        Tomek Janiszewski
    • Gość: Klient Vobis = pomyłka IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 13.02.04, 23:30
      Odradzam kupowanie czegokolwiek w Vobisie. Po sześciu zgłoszeniach
      reklamacyjnych komputera zmuszony jestem dochodzić swych praw przed sądem, bo
      serwis nie umiał lub nie chciał stwierdzić usterki.
      • Gość: vobis pozwolę sobie wątpić IP: *.stoginet.csc.pl / *.lu-media.pl 14.02.04, 17:49
        Nie znam sprawy - ale nie wierzę, że firma procesowała sie o zasadną
        reklamację. Już nie raz dla świętego spokoju wymienialiśmy sprzęt - na 100%
        bezzasadnie reklamowany.
        TJ
        • Gość: Klient Re: pozwolę sobie wątpić IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 14.02.04, 20:20
          To może mi wytłumaczysz: w gwarancji jest zapis, że po trzech nieskutecznych
          naprawach Vobis jest zobowiązany do wymiany sprzętu na nowy lub zwrotu
          pieniędzy. Mój komputer miał 2 razy wymienianą płytę główną i 3 razy zasilacz.
          Kiedy się upomniałem o wypełnienie warunków gwarancji, Vobis stwierdził że
          żądanie jest bezzasadne - bo przecież komputer jest sprawny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka