Dodaj do ulubionych

Ranking polskich liceów

IP: *.laribsl.jussieu.fr 08.03.04, 20:35
Znowu bzdury o maturze miedzynarodowej napisano. Jest ona latwa, prosta,
zapewniam. Gdyby uznac mature "konwencjonalna" za uczciwa (nie oszukujmy
sie), to np. zadania z matematyki sa tam znacznie trudniejsze niz w przypadku
tej miedzynarodowej!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ranking polskich liceów IP: *.attu.pl / *.attu.pl 08.03.04, 22:43
      abiturienci Topolówki również zasilaja Miedzywydziałowe Indywidualne Studia
      Humanistyczne, pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: Ranking polskich liceów IP: *.rgsa.pl 09.03.04, 08:25
        Abiturienci?To znaczy,ze konczysz jeszcze szkołe i już zasilasz MISH?
    • Gość: ZSPWWT Zakon Synów Przymierza Wielkiego Wschodu Topolówki IP: *.qtn.pl / *.qtn.pl 09.03.04, 00:10
      Ordo Ab Chao

Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków Zakonu Synów Przymierza Wielkiego
      Wschodu Topolówki w szczególności dla Pana Piotra Bigusa (vel Cezara) prezesa
      KPM "STAŃCZYK"

przesyła,

Wielki Namiot ZSPWWT w składzie:

(-)Brutus
      (-)Popa Singer
      (-)Jan Novak-Stawiński
      (-)Ozjasz Szechter
      (-)Boniecky

234-345-223-459-925-654-721
      • Gość: Giertych Re: Zakon Synów Przymierza Wielkiego Wschodu Topo IP: *.qtn.pl / *.qtn.pl 09.03.04, 19:47
        Od razu wiadomo że ten ranking to jakiś masoński spisek;)
    • Gość: mk Ranking - bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 09:08
      Jak wszystkie inne przygotowane i opublikowane przez bulwarowy tygodnik
      Newsweek. Powierzchowny i opracowany na podstawie niepelnych danych. Nie ma sie
      czym ekscytowac.
    • Gość: wmw ze Słupska Re: Ranking polskich liceów IP: 213.17.246.* 09.03.04, 09:46
      Zawsze mówiłem, że pismaki widać nie mają co robić. "Newsweek" czy "Time" czy
      obojętne jaka makulatura aż pęka w szwach od najrozmaitszych rankingów i
      przeróżnych list. A przecież wiadomo, że każdy z nas nosi w zakamarkach
      serduszka wspomnienie o Najmilszej Budzie Świata - tej, którą sam ukończył! Dla
      mnie Najmilszym Miejscem na świecie jest II słupskie LO im. A. Mickiewicza,
      szkoła z tradycją, ale nie "klasztor" ani żaden idiotyczny "zakon". Tam wszyscy
      po prostu wiedzą czego chcą i to widać, a wspaniały budynek, w którym ta Szkoła
      (zwana pieszczotliwie "Naszą Budą") się mieści, dobiega setki (zbud. 1905) i da
      Bóg postoi drugie tyle.
    • Gość: uczeń Re: Ranking polskich liceów IP: *.lonet.gdynia.pl / *.lonet.gdynia.pl 09.03.04, 10:01
      Autor tektu zwrócił się chyba do wyższych techników rolniczych, a nie do
      uniwersytetów w Polsce. Wwszyscy absolwęci IIILO w Gdyni dostają się na studia,
      dlatego powyższy artykuł nie ma sensu.
      • Gość: FAN_Topolówki Re: Ranking polskich liceów IP: 195.116.44.* 09.03.04, 12:38
        Pewnie by tak chcieli, ale niestety porażka...........Trzeba uchylić czoła
        Topolówce.
        • Gość: Biesia Re: Ranking polskich liceów IP: *.crowley.pl 11.03.04, 18:59
          jak dal mnie to wszystkie te "rankingi" strasznie mąca w głowie....
          sama w tym roku musze wybrac liceum i teraz tak:
          w rankingu ogólnopolskim rzeczypospolitej gdynska trojka jest na miejscu 4
          w rankingu newsweeka wogole jej nie ma
          i co ja mam o tym myslec????
      • Gość: Miodek Re: Ranking polskich liceów IP: *.revers.nsm.pl 09.03.04, 16:02
        "Absolwęęęęci", powiadasz?
    • Gość: uczeń Re: Ranking polskich liceów IP: *.lonet.gdynia.pl / *.lonet.gdynia.pl 09.03.04, 10:04
      Autor tekstu zwrócił się chyba do wyższych techników rolniczych, a nie do
      uniwersytetów w Polsce. Wszyscy abolweci III LO w Gdyni dostają się na studia,
      dlatego powyższy artykuł nie ma sensu.
      • Gość: netoperek Re: Ranking polskich liceów IP: *.softel.elblag.pl 09.03.04, 12:03
        Może za trzecim razem uda Ci się napisać poprawnie, absolwęcie :)
        • Gość: liczydło gmbh Re: Ranking polskich liceów IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.04, 12:12
          ..nie licz na to. chiba ,ze gorzelnie zaprzestana emitowac ,,40% absolwenta,,
    • Gość: BRATEK Re: Ranking polskich liceów IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 12:18
      Tygodnik "Newsweek" w krótkim odstępie czasu daje dowód na to, że nie warto go
      czytać - po prostu szkoda czasu. Jest nie rzetelny, a przeprowadzane na jego
      zlecenia sonadże i układane na tej podstawie listy rankingowe warte są "kosza".
      Przykładowo w jednym z ostanich numerów (10/04 str. 50) napisano, że ITI, TP SA
      i Telewizja Polska - to trójka najbardziej atrakcyjnych firm w
      rankingu "Newsweeka" Pracodawcy Roku 2003. Czy to prawda wystarczyło poczytać
      komentarze formułowiczów. Listę ułozono na podstawie wypowiedzi losowo
      wybranych prezesów i menażerów personalnych. W tym miejscu chciałoby się
      zapytać dlaczego nie zwrócono się do szeregowych pracowników zatrudnionych w
      tych firmach. Co można bowiem powiedzieć o stabilności zatrudnienia w firmie
      która zwalnia co piątego swojego pracownika, o atrakcyjności wynagrodzenia
      kiedy pracownikom obniża się wynagrodzenie o 30-40 procent, o możliwosciach
      awansu i przyjaznej kulturze organizacyjnej kiedy pracownicy w wieku 52 lat z
      niemałym dorobiem zawodowym i sukcesami proponuje się świadzenia
      przedemerytalne.
      Po co mi takie rankingi - szkoda pieniędzy i czasu.

• Gość: uczennicaTopolówki Re: Ranking polskich liceów IP: *.chello.pl 09.03.04, 13:21
      Mimo, iż chodze do "Topolówki" uwarzam,że rankign ten jest ostro prszedlodzony
      i malo obiektywny, choc przyznaje sie, że jestem dumna z tego, że jestem
      w "najlepszej" szkole w Polsce. No i druga storna medalu to odwieczny konflikt,
      albo raczej rywalizacja między III LO w GDańsku i III LO w Gdyniu, który przy
      okazji tego artukułu, znowu stał sie głośny! To jest chore, my się cieszymy jak
      im "dokopiemy" oni sie cieszą jak są lepsi od nas!! CZemu nie ma takiej
      rywalizacji miedzy między innymi szkołami!?
      • Gość: Idz-sie-utop Topolówka to ściema IP: *.multicon.pl 09.03.04, 13:53
        Topolówka nie jest wcale dobrą szkołą - zależy czego się od niej oczekuje. Ja
        oczekiwałem nowych możliwości i bardzo się zawiodłem. Żałuję, że do niej
        chodzę, zapewne mogłem trafić gorzej, ale w 3LO po prostu marnuje się ludzi,
        nie pozwala się im rozwinąć skrzydeł. Są szarą masą, tłem dla kilku
        tzw. "wybitnych", w naszym wypadku dla klas z międzynarodową
        maturą, "wizytówki" 3LO.
        Przyszedłem do tej szkoły z nadzieją, że to, co było "gwarantowane" w
        informatorze (wyjazdy, wycieczki, wyjścia na wystawy, spotkania z
        osobistościami kultury) będzie dotrzymane i będziemy mogli swobodnie się
        rozwijać, tak się jednak nie stało. Jedynym priorytetem dla naszej dyrekcji
        (w/g Newsweeka - dla Carycy... Ciekawe od kiedy ona się tak nazywa?) jest
        nauka, nauka, nauka, nawet jeśli to zakrawa na absurd, jak w czasie próbnych
        matur. Tutaj jak wszędzie - rządzą kontakty i kasa.
        Jestem bardzo rozczarowany Topolówką. Nie polecam.
        • Gość: absolwent1999 Topolówka rulezzzzzz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 20:51
          w koncu okazalo sie, ktora z trojmiejskich trojek jest lepsza!!
    • Gość: Ilwyn Re: Ranking polskich liceów IP: 62.233.148.* 10.03.04, 21:36
      To jakas jedna wielka pomyłka! Topolówka na pierwsyzm miejscu? Chyba tka się
      marzyło dyrektorce! III LO w Gdynia jest najlepsze i każdy o tym wie.
    • Gość: joanna Re: Ranking polskich liceów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 11:39
      tak właściwie to dziwią mnie reakcje ludzi na ten ranking. Przecież czy to jest
      na prawdę takie ważne, na którym miejcsu znajduje się szkoła, do której
      chodzimy?Moim zdaniem prawie każda szkoła stwarza wiele możliwości nauki i
      tylko od uczniów zależy, czy je wykorzystają.Śmieszyły mnie trochę akcje IIILO
      w Gdyni, czy oni ucza się tylko po to, żeby w rankingu być na 1 miejscu?
    • Gość: KRÓLIK TREP Re: Ranking polskich liceów IP: 5.5.* / 80.58.44.* 17.03.04, 17:47
      Ja nie skączyłem rzadnych szkuł a jezdem spasiony!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka