pavulon78 13.07.10, 20:48 "Jest przecież komunikacja miejska, która funkcjonuje bez zarzutu - mówi Maciej Lisicki" Tekst roku panie Lisicki!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: postri Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.10, 21:03 A dlaczego nie mozna zrobic wiekszego parkingu obok gdzies? Sam tam jezdze od paru lat i zawsze ten sam problem. Po drugiej stronie tej glownej ulicy co sie jedzie z Sobieszewa zrobic parking albo gdzies w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pavulon78 Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z 13.07.10, 21:22 Po co parking i zbierać po 10 zł od samochodu, skoro można wysłać straż wiejską i kasować po 300 zł od samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahha Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 00:14 Zamknij łeb matole , kark w dół i płać jak nie umiesz się pogodzić ,że marny z ciebie kierowca i za twoje braki w edukacji dostajesz 3 stówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pavulon78 Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z 14.07.10, 14:55 Zamknij ryj debilu. W życiu nie dostałem mandatu za złe parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karas Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.grupalotos.pl 15.07.10, 08:06 doberze pavulon odpowiedziales temu matolowi nieudacznikowi bez prawa jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech.Z Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.chello.pl 13.07.10, 23:44 Urzędnicy miejscy odwracają kota ogonem, prześlizgując się nad tematem w nadziei, że naciągnięci nie zauważą. Ul. Lazurowa to ulica miejska ( jest tablica ) i obowiązują na niej ogólne przepisy ruchu drogowego. Nie ma znaku, czy innej informacji uniemożliwiającej parkowanie - wolno parkować na poboczu. Ja bym nie płacił, tylko poszedł do sądu; na pewno zasięgnął rady prawnika. Jeśli większość obciążonych złoży pozew przeciw Miastu o próbę wyłudzenia, to zapewne urzędnicy wycofają się, a ulica zostanie prawidłowo oznaczona. Miasto ma prawo wymagać przestrzegania przepisów, ale ma też obowiązki względem mieszkańców i zacząć musi od siebie - tu: prawidłowo oznaczyć drogę jako leśną i, ewentualnie, wskazać miejsca parkingowe. Pan rzecznik chyba lepiej by zrobił, gdyby się mniej wypowiadał. Sam by nie stracił,a ja bym nie miał poczucia, że moje podatki są marnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 00:33 Po co kłamiesz ? Droga jest leśna i już wszyscy o tym wiedzą . Nie można na niej ani na poboczu zostawić auta bo jest to wykroczenie . Po co jątrzysz ? Jestes lewackim dredem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiak Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 08:26 Misiek, Ty się chyba blekotu nażarłeś takie durnoty piszesz. Udowodnij mi że to jest droga leśna. Ta droga jest dojazdem do kilku ośrodków wczasowych i nie ma żadnego znaku który by zabraniał parkowania na jej poboczu. To co robi Straż Miejska to zwykłe chamstwo i nic więcej. Sam mandatu nie dostałem ale widziałem z jakim zapałem wlepiali mandaty tym którzy staneli na poboczu. Ja rozumiem, że jeśli ktoś przejedzie za bariere oznaczająca las to mandat mu się należy. Ale do barier chyba można dojechać?A tekst pana Lisieckiego robawił mnie do łez. Nie po to są własne auta żeby tłuc się w ścisku miejskim autobusem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyskootantka Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 10:06 to jest ULICA - oznaczona jako taka na planie miasta i powinna mieć normalne oznakowanie zakazu jeśli takowy obowiązuje. W sądzie każdy by wygrał. Ja bym nie przyjęła mandatu, niech skierują do sądu grodzkiego, wynajęłabym jeszce adwokata i złożyła do sprawy wniosek o zwrot kosztu zastępstwa sądowego. Niech płacą to się oduczą takich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 12:07 Plan miasta ma się nijak do stanu prawnego panienko. W każdym sądzie byś przegrała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 12:06 To ty masz udowodnić ,że nie jest Misiek. Ale nie udowodnisz . Droga ta jest drogą leśną bo tak widnieje na mapie własności gruntu. Nie ma jej w spisie dróg publicznych. Starczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waltz Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: 94.254.143.* 14.07.10, 13:02 skoro piszą i mówią, że w Sobieszewie przy ulicy LAZUROWEJ tzn jest TO ulica i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xt Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.rev.pro-internet.pl 14.07.10, 00:18 To jest polityka miasta przyjazna dla mieszkańców i turystów. Jak ktoś dostanie wyłudzony przez straż miejską mandat to napewno chętnie wróci do Sobieszewa. Ulica Lazurowa ma nazwę widnieje w spisie ulic. Więc nie jest to dukt leśny ale ulica, na której nie ma żadnych znaków zakazu. Moim zdaniem pan Lisicki powinien przeprosić wszystkich, którzy dostali mandat zwrócić im pieniądze a strażników ukarać. A przedewszystkim stworzyć parkingi - najlepiej bezpłatne. Ale do tego trzeba mieć dobro ludzi na uwadze a nie tylko kasę . Straż miejska w wielu miejscach nadużywa swoich uprawnień. Sami stają w miejscach niedozwolonych egzekwując mandaty. Zamiast wnioskować o zmiany ułatwiające ludziom życie egzekwują bzdurne nierzadko zakazy po to tylko żeby wykazać się liczbą wystawionych mandatów. A panowie prezydenci daja temu postępowaniu aprobatę. Chciałbym, żeby następne wybory zmieniły włodarzy miasta na bardziej przyjaznych mieszkańcom, turystom, sklepikarzom itp. Ja będę pamietał o tym w następnym głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 00:35 Skończ te lewackie kłamliwe wywody skoro masz wyjaśnione ,że nie masz racji. Każdy może to sprawdzić na mapie własności miasta Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.me.uk 14.06.13, 23:30 Rozumiem, że taką mapę (całego kraju) należy wozić ze sobą w samochodzie i każdorazowo sprawdzać przed zaparkowaniem pojazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.chello.pl 14.07.10, 07:56 Podobna sytuacja z parkowaniem jest w Jelitkowie, gdzie służby miejskie nie widzą lasu i akceptują w nim parkowanie, a co gorsze usunięto wszystkie znaki zakazu parkowanie. Można tylko wspólczuć mieszkańcom osiedla Neptun Park dla których dojazd jest gehenną w sezonie. Dlaczego władze miasta nie radzą sobie z tak oczywistymi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.infinity.net.pl 14.07.10, 08:21 w okresie letnim sytuacja z parkowaniem na całej wyspie sobieszewskiej jest mocno utrudniona. Wiem coś o tym, mieszkam tu od dawna. Ot, choćby w Górkach, w najbliższej okolicy rezerwatu Ptasi Raj jakiś dziadek założył sobie "strzeżony parking" na gruncie miejskim...a co?. Bierze podobno co łaska i nic nie wymaga...dziwnym trafem gdy mu to wygarnąłem / nie zapłaciłem/, po powrocie do auta znalazłem rozbitą butelkę tuż przy swoim kole. Cóż, to prawdziwy przypadek.. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik zapamiętajmy p.Lisickiego 14.07.10, 08:31 zapamiętajmy mądrości p.Lisickiego. Wyjątkowo poczciwy urzędnik. Nie będzie robił parkingów - bo po co ? - lepiej stawiać zakazy i funkcjonariuszy do ścigania kierowców. Pewnie należy do PiS-u. Zapamiętajmy - Jesienią są wybory !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: 153.19.191.* 14.07.10, 10:03 Skoro do tej pory nie umieszczono znakow informacyjnych o zakazie parkowania w tym miejscu,Straz Miejska powinna anulowac wystawione mandaty i do czasu pojawienia sie tablic ich nie wystawiac.Czynnosci te i tak obnizaja powage tej Instytucji i brak zrozumienia u karanych.A oto chyba nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 12:09 Lisicki znaki postawi dla idiotów ,którzy bez chomąta nie potrafią się poruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Przez takiego gupka PO traci punkty IP: 94.78.189.* 14.07.10, 10:10 wywalić lisickiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj sentencja IP: 81.95.206.* 14.07.10, 11:54 Jan Gehl - duński urbanista, ukształtował przestrzenie publiczne m.in.: Kopenhagi, Londynu, Melbourne jest autorem następującego zdania: POWSZECHNA DEKLARACJA PRAW CZŁOWIEKA nie mówi nic o tym, że władze miast muszą zapewnić swoim mieszkańcom miejsca parkingowe dla samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: 213.192.64.* 14.07.10, 14:04 Jeśli chodzi o miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego to ulica Lazurowa i teren przyległy jest wydzielonym pasem drogowym. To prezydent Lisicki niezabardzo orientuje się co sie dzieje w mieście jesli nie zna polityki przestrzennej miasta. www.gdansk.pl/architektura,612,2040.html plan nr 2403. Jeżeli miasto wynajęło drogę (tzn działki wzdłuż ulicy Lazurowej), jest to droga miejska ogólnodostępna. Zresztą miasto samo postawiło znak informujący o nazwie ulicy, a nie postawiło już znaków zakazujących parkowania wzdłuż drogi. Rodzi sie pytanie po co została wynajęta droga? Tylko po to aby kara kierowców za wprowadzanie ich w błąd wystawiając tablicę z nazwą ulicy?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiś Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 14.07.10, 22:44 sam napisałeś ,że jest to DOPIERO PLAN . Sprawdz stan faktyczny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: 213.192.64.* 15.07.10, 10:19 Plan zagospodarowania... czyli prawo miejscowe uchwalane przez rade gminy!!! Ten na obszarze wyspy Sobieszewskiej przy ulicy Lazurowej obowiązuje już od 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiś Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 16.07.10, 09:48 Co nie zmienia postaci rzeczy ,że nadal jest to PLAN. Na przyszłość. Rozumiesz ? W tej chwili jest to las niezależnie od tego co jest w planach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.chello.pl 17.07.10, 01:03 Ale po co te gorące dyskusje... 1) jeśli ul.Lazurowa jest droga miejską bez zakazu parkowania, to nie można dostać mandatu, bo za co? 2) skoro jest to las to tylko straż leśna może wystawić mandat a nie straż miejska Wiec tak czy siak do chwili kiedy znaki nie będą postawione straż miejska nie ma czego tam szukać w każdym, wypadku będzie to wyłudzenie. Proponuje wszystkim, którzy dostali mandat nie przyjąć go, a ci co zapłacili żądać zwrotu, ciekawe jak miasto na to zareaguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiś Re: Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą z IP: *.lokis.net.pl 18.07.10, 10:55 Głupiś , po raz kolejny to potwierdzasz. Po co opowiadasz głupoty i narażasz ludzi na nieprzyjemności w sądzie ? Będzie ich to więcej kosztowało niż mają na tym wezwanku więc pisząc w ten sposób dokonujesz OSZUSTWA i powinni w sądzie powiedzieć ,że ich namówiłeś swoim postem do takiego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petarda Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.chello.pl 17.07.10, 21:36 Komunikacja, świetnie, samochód będzie rdzewiał pod domem a ja mając chory kręgosłup mam taszczyć na plecach cały plażowy ekwipunek do autobusu i stać w nim 30 minut. Panie Lisicki, pan się nadaje na szefa smażalni ryb a nie prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: had Sobieszewo: parkowanie wzbronione, ale będą znaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 09:01 Tak czytam te komentarze, wszyscy wyzywają się nawzajem od głupków, a w sumie jeśli to jest dukt leśny to obowiązuje na nim zakaz ruchu i wszystko by było w tym temacie, ale jest to ulica z nazwą i dojazd do obiektów, więc skąd np. ja (mieszkam ponad 300 km od tego miejsca) mam wiedzieć, że to droga leśna jeśli zamiast szlabanu i znaku zakazu ruchu widzę tabliczkę ul.Lazurowa? Podobno kodeks drogowy obowiązuje w całym kraju, również tzw. "władzę". Odpowiedz Link Zgłoś