Gość: Wszystko wyjątkowe IP: *.nwrk.east.verizon.net 16.09.10, 07:35 www.youtube.com/watch?v=5i7oZs80hk8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smoq Regulamin konkursu IP: *.chello.pl 16.09.10, 08:40 Staram się nie narzekać, ale jak widzę ten punkt regulaminu: Wymagania: "...zrealizowanie w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia Konkursu przynajmniej dwóch zamówień o wartości co najmniej 200 000 PLN netto każde, polegających na sporządzeniu dokumentacji projektowej, w skład której wchodziło projektowanie z zakresu branży torowej, których wyodrębnioną częścią były koncepcje architektoniczne dotyczące m.in. układów funkcjonalno-przestrzennych..." to jakoś mam silne wrażenie jest on napisany pod kogoś, albo bezmyślnie. Ile jest takich pracowni w Trójmieście? 2? 3? 5? W Polsce 10, 15, 20? Rozumiem ogólne wymogi co do realizacji bud. użyteczności publicznej, etc., ale przecież specjalistę z branży torowej można przecież wynająć na potrzeby konkretnego projektu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa jaki ma być? IP: *.gumed.edu.pl 16.09.10, 11:39 jaki będzie taki będzie ale MA BYĆ DOSTĘPNY DLA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH I ROWERZYSTÓW a więc: DUŻA WINDA gdzie mieści się rower lub RAMPA jak w Gdyni Głównej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek-zirytowany Gdańsk Żabianka. Ten przystanek SKM ma być wyją... IP: 153.19.183.* 16.09.10, 16:20 tak tak przystanek SKM Sopot Główny to nic tylko "zachód pełna gębą". Dzisiaj rano odstawiłem samochód i pojechałem z Sopotu do Gdańska Głównego pociągiem, żeby zaoszczędzić czas i paliwo. W kiosku przy dworcu w Sopocie nie można kupić biletów. Na zmodernizowanym peronie brak automatu sprzedającego bilety. Opłata za bilet u kierownika pociągu 3,10 zł. Opłata za to, że jaśnie Pan kierownik raczy sprzedać bilet pasażerowi który nie ma możliwości kupić go zanim wsiądzie do pociągu 2,80 zł. Wrażenia z jazdy - bezcenne. Ponadto kobiecie, która wsiadła na peronie przy galerii Bałtyckiej Pan kierownik sprzedał bilet bez naliczenia dodatkowej opłaty. Generalnie mogłem zacząć się kłocić, ale nie chciałem sobie psuć humoru z samego rana. Jutro znowu mam jechać do Gdańska Głównego...ciekawe czy jasnie wielmożna SKM dostarczy bilety do kiosku...czy może znowu wydam o 2,80 zł więcej bo SKM nie dba o pasażerów tylko o własną kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sail Re: Gdańsk Żabianka. Ten przystanek SKM ma być wy IP: *.limes.com.pl 17.09.10, 11:36 Znam przynajmniej trzy miejsca przy dworcu w Sopocie (nie liczę kas na samym dworcu) gdzie można kupić bilety. A co do nienaliczenia opłaty kobietce to liczy się gdzie ktoś wsiadł a nie wysiadł. Jeśli na dworcu gdzie ktoś wsiada nie ma kasy biletowej to opłaty nie doliczają. Widać komunikacja miejską też trzeba się nauczyć jeździć. Mnie tylko wkurzają te nowe tablice z nędznymi wyświetlaczami LCD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syf Kiła Komgiła Gdańsk Żabianka. Ten przystanek SKM ma być wyją... IP: *.chello.pl 16.09.10, 16:37 SKM jaka jest każdy widzi czytają te posty kumają że każdy normalny i zamożny woli własne auto i spaliny niż wdychać mocz z EN-57...niech się kurna przejadą do Berlina i Kopnhagi zobaczą że tam ie ma cudów na kiju tylko rozsądek i estetyka żadnych wysokich peronów wysokich schodów przerwy Renomy i sraczy w pociągu...tylko porządek i nowoczesność a nawet ciche przedziały dla zmęczonych śpiących i czytających... Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Gdańsk Żabianka. Ten przystanek SKM ma być wyją... 16.09.10, 17:16 "Przystanek w Sopocie do Zachód pełną gębą" - ciekawe co to za zakompleksiony bubek tak powiedział. Przystanek w Sopocie jest po prostu ładny. I tyle. Zachód nie ma tu nic do tego. Bo na Zachodzie też jest masa zapyziałych, zniszczonych i zaniedbanych stacji kolejowych i peronów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Gdańsk Żabianka. Ten przystanek SKM ma być wyją... IP: 62.61.45.* 17.09.10, 14:46 Czy mam rozumiec, ze juz nie bede sie jednoczesnie szarpal z wozkiem i dzieckiem kiedy bede chcial jechac kolejka? Odpowiedz Link Zgłoś