abhaod 01.11.10, 18:31 Wybiórcze pismaki nie powstrzymały się od zakwalifikowania J.Kaczyńskiego do kręgu samobójców, ohyda wiadomosci.onet.pl/blogi/nadzieja,4690500,412540850,blog.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antypo-lityk Chwin: Ciągle na polskim losie kładzie się cień... 01.11.10, 18:55 Jak to jest, że znajdują utrzymanie synowie i córki najgorszych zdrajców-niektórzy rządzą nami a kto pamięta o rodzinach tych, którzy nie byli w stanie znieść gehenny życia w tym kraju pełnym obłudy i fałszu. Kto pamięta o Mieczysławie Koszu spod Tomaszowa Lub.? Wielu politykom chciałabym polecić powróz po prawniku, który stawał w procesach przeciwko tym, którym bonzowie do pięt nie dorostali i to było ich winą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Ty się dobrze czujesz? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.11.10, 19:56 Co ci Miecio Kosz zawinił? Już nie masz sobie kim gęby wycierać? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat debiliada swiateczna 01.11.10, 19:28 Przed moim powstem napisano 5 innych. Z czego 3 napisaly ewidentne debile. Co z ta Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A11 Re: debiliada swiateczna IP: *.chello.pl 01.11.10, 19:42 > Przed moim powstem napisano 5 innych. Z czego 3 napisaly ewidentne debile. Co z > ta Polska? Czerska.... A czego tu się spodziewałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: debiliada swiateczna 01.11.10, 20:16 Niczego gornolotnego, w koncu to forum dla kazdego. Ale dzisiaj to jakies apogeum glupoty. Z pozdrowieniami dla abhaoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: debiliada swiateczna IP: *.4web.pl 01.11.10, 21:04 Ponieważ w tym watku powinien znależć sie choć JEDEN post do rzeczy to go napiszę. S. Chwin napisał jedną z najwazniejszych dla mnie osobiscie ksiązek. "Samobójstwo jako..." to rzecz, na którą czekałam od dawna - o samobójstwie pisał Sahaj, ale nie o taki typ pisania tu idzie. Ksiazka Chwina to imponujaca taksonomia i równie imponujące dopowiedzenia. Szkoda tylko, ze Stefan Ch jest niezapraszalny poza W-wę i Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
ryj233 ...co nam to daje........ 01.11.10, 21:19 Mój kolega powiesił się..miał 37 lat...to było 11 lat temu..zastanawiam się do dziś, bo jednak potrzebował pomocy, dlaczego tak trudno szukać tej pomocy i dlaczego tak trudno to dostrzec, że ktoś jej potrzebuje............ Odpowiedz Link Zgłoś
wyspana.pl Samobójstwo 01.11.10, 21:41 Po obejrzeniu filmu " Między niebem a piekłem" z B.Willisem odpada pokusa ulżenia sobie w doczesnym cierpieniu przy pomocy samobójstwa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Re: Samobójstwo IP: *.ghnet.pl 01.11.10, 21:57 Coś niewyspana jesteś, gdyż pomyliłaś Bruce'a z Robinem Williamsem, a także przekręciłaś tytuł z "Między piekłem, a niebem" (oryg. "What dreams may come") ;) Dodam, że wg mnie jest to przyzwoity, nastrojowy i ładnie nakręcony melodramat, wart obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Re: Chwin: Ciągle na polskim losie kładzie się ci IP: *.ghnet.pl 01.11.10, 22:00 Piszcie na temat, albo chociaż chocby z odrobiną przemyślenia, bo tych komentarzy nie da się czytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Mękal Dariusz Słodkowski Oszust !!! IP: *.chello.pl 01.11.10, 23:01 Nepotyzm w gdańskiej PO. Słodkowski, Krupa, Owczarczak. Czy partia skreśli z list członków rodzin polityków? Przykładów rodzinnych "układów" na listach PO jest co najmniej kilka. Radny Tomasz Słodkowski wstawił swojego brata Dariusza na listę wyborczą. W dodatku na pierwsze miejsce listy okręgu nr 1. Dariusz Słodkowski dumnie spogląda ze swojej strony: www.dariuszslodkowski.pl Szkoda, że nie dodał, że za wszystkim stoi jego brat... Ogólnie warto zainteresować się tym, w jaki sposób gdańscy radni i działacze realizują polecenie skreślenia z list wyborczych członków swoich rodzin. Tomasz Słodkowski jest obecnie gdańskim radnym, jest także zatrudniony w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku Agnieszki Owczarczak, żony wicewojewody Michała Owczarczaka; Maciej Krupa - męża posłanki Agnieszki Pomaski. Para zadbała o różne nazwiska, sprytnie i przewidująco... Liczą na to, że nie będą ze sobą kojarzeni... Pewnie wiele innych, podobnych przykładów by się znalazło. W ten sposób tworzy się swoisty rodzinny biznes. W tym układzie działacze aktywni od wielu lat w partii są spychani na odległe miejsca i w zasadzie marginalizowani. Nie ma możliwości z tym walczyć. Jest bezsilność. Warto się tym zainteresować i sprawdzić czy i w jaki sposób realizowane są założenie mające wyeliminować nepotyzm partyjny. Być może gdańscy działacze PO nic sobie z "odgórnych" nakazów nie robią i listy zostaną bez zmian. Będzie kolejny, głośny skandal? Pozdrawiam, Tadeusz Mękal (Nazwisko tylko do wiadomości redakcji) t.mekal@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Dariusz Słodkowski Oszust !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.11.10, 04:01 A co ma wspólnego z samobójstwem sytuacja w radzie , czy jesteś tak bezsilny, że chcesz rozstać się z tym łez padołem i wklejasz tu jakieś trole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo samobojstwo jakko postep cywilizacyjny lol IP: *.hsd1.pa.comcast.net 02.11.10, 00:00 tylko w wyborczej takie kretyznizmy lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: samobojstwo jakko postep cywilizacyjny lol IP: *.lsanca.fios.verizon.net 02.11.10, 01:11 heretyk, wyspana pisze o filmie "Hereafter" , bardzo dobry , radze obejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
anpa2 .... 02.11.10, 08:11 Mam 37 lat i jestem wdową. Ponad 8 lat temu mąż popełnił samobójstwo. Nie zostawił listu dlatego nie wiem dlaczego to zrobił. Bardzo długo obwiniałam się o to, że nie zauważyłam, że coś jest nie tak. Nie przypuszczałam, nie przeczuwałam że stanie się coś tak strasznego. W tej chwili w natłoku codziennych spraw nie myślę o tym wszystkim, ale stojąc nad jego grobem zawsze zadaję sobie pytanie dlaczego?. Najbardziej jednak odczuwam Jego brak w Wigilię, kiedy wrócę od rodziców. Przypominam sobie jak było kiedyś. I pytanie - co by było gdyby? Jak wyglądałoby teraz moje życie. Mam 11 letniego syna. Nie powiedziałam mu jak zmarł jego ojciec. Nie potrafię. Nie wiem kiedy się odważę powiedzieć mu prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś