Dodaj do ulubionych

Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistycznej

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 22:16
Co za kompromitacja, panie Rafale Walczaku! Jako świeżo upieczony dyrektor
zarządu spółki "Altius", wybrany przez Onyszkiewiczów, winien pan wiedzieć,
że założycielką GWSH jest Bałtycka WSH, zaś "Altius" tylko przejął w 2002
roku obowiązki założycielskie. Ucszelnia otrzymałą wówczas zgodę na 5 lat
działalności (jak wszystkie uczelniie). W tym roku minął okres ważności
pozwolenia i GWSH zwróciła się o dalszą zgodę, którą winna dostać na kolejne
5 lat. Tylko dzięki pańskiej namolnej pisaninie do ministerstwa informującej
o własnym powołaniu siebie na kanclerza, poirytowane władze resortu dały
zgodę na rok! Skąd wziął pan termin pozwolenia opiewający na rok 2018!!?
Poplątał pan czas dzierżawy budynku z okresem pozwolenia na działalność!
Zamiast mącić w głowach prasie i podawać niekompetentnie informacje z
księżyca, lepiej by pan natychmiast odblokował pobory dla administracji i
nauczycieli akademickich, bo Wielkanoc za 4 dni! Niech pan już zostawi w
spokoju tę Uczelnię, bo nikt nigdy jej tak nie zaszkodził wcześniej w tak
krótkim czasie jak pan. Zamiast liczyć na nadzwyczajne pobory tanim kosztem
lepiej weź się pan do jakiejś innej, ale uczciwej pracy. Może nauczy ona pana
szacunku do trudu włożonego w tę uczelnię przez innych.
Obserwuj wątek
    • Gość: ANd. Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.abacus.pl 06.04.04, 23:49
      Walczak blokuje wyplaty nauczycielom rzekomo swojej szkoly, lecz nie sa to jego
      pieniadze, lecz studentow, ktorzy placa przeciez za nauczanie a nie blokowanie
      szkoly. Czy mysli Pan, panie Walczak, ze nauczyciele beda chcieli z Panem i dla
      Pana pracowac. Moze warto aby nauczyciele akademicy tej szkoly zalozyli swoja
      uczelnie, lecz bez Walczakow. Walczak bedzie wowczas mial swoja szkole - bedzi
      tam kanclerzem, nauczyciele i studentem.
      • Gość: adr Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 00:42
        Cała ta szkółka niedzielna to jedna wielka kpina. Prezentuje niższy poziom
        aniżeli niejedno liceum. Jest to szkoła, która przyjmuje wszystkich kandydatów
        na ug, którzy nie zdali egzaminów.
        • Gość: sate Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 09:38
          Gdyby Pan miał jeszcze odrobinę honoru/wiesz Pan co to jest? /to jeszcze
          dzisiaj zwolniłby Pan ten stołek i poszedł robić to na czym się Pan zna.
        • Gość: Aga Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.rgsa.pl 07.04.04, 11:52
          Jest to szkoła, która przyjmuje wszystkich kandydatów
          > na ug, którzy nie zdali egzaminów.

a co w tym zlego? kazdy ma prawo do nauki, a nie zawsze mozna sie dostac
          na "wymarzona" uczelnie...a rynek i tak weryfikuje umiejetnosci i wiedze.wierz
          mi-wielu studentow UG reprezentuje fatalny poziom...

• Gość: x-man Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.04.04, 12:08
            Ale jaja wielkanocne!!!
            • Gość: men-x Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 153.19.122.* 07.04.04, 13:46
              Jajca i jajca ale czyje ?
        • Gość: Agnieszka z GWSH Re: szkółka niedzielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 01:06
          Gość portalu: adr napisał(a):

> Cała ta szkółka niedzielna to jedna wielka kpina. Prezentuje niższy poziom
          > aniżeli niejedno liceum. Jest to szkoła, która przyjmuje wszystkich
          kandydatów
          > na ug, którzy nie zdali egzaminów.

Tak dla Twojej wiadomości, adr, to UG jest jednym z najgorszych uniwerków w
          Polsce. I to według ministerstwa i wszelkich innych rankingów.
          • Gość: Conni Re: szkółka niedzielna IP: 213.17.193.* 26.04.04, 14:21
            Jeśli uniewrek gdański jest teki kiepską uczelnie to co powiesz o GWSH??
            Przecież 3/4 wykładowców jest z uniwerku? Swoją drogą ciekawa jestem jakie
            genialne rankingi czytałaś?? Może w Fakcie co??
          • Gość: Conni Re: szkółka niedzielna IP: 213.17.193.* 26.04.04, 14:21
            Jeśli uniewrek gdański jest taka kiepską uczelnia to co powiesz o GWSH??
            Przecież 3/4 wykładowców jest z uniwerku? Swoją drogą ciekawa jestem jakie
            genialne rankingi czytałaś?? Może w Fakcie co??
    • Gość: Łukasz Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 10:19
      Zgadzam sie w 100% Jestem studentem tej uczelni i uważam że pan Walczak
      powinien zadowolić się dywidendą jaką otrzymuje za to że jest udziałowcem tej
      spółki a nie mącić we władzach uczelni.Może to my,studenci powinniśmy sie
      wypowiedzieć w tej sprawie.W końcu to nasze pieniądze.A taki rozgłos powoduje
      niechęć do tej szkoły i spadek zainteresowania nią.A w dodatku zaczyna
      przygladać się nam ministerstwo.Panie Walczak daj pan spokój!Podejmij pan męską
      decyzje jak zrobił to ostatnio Miller!!!
      • Gość: student.. Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 07.04.04, 12:59
        Dlaczego zawsze gdy nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniadze - i to
        nasze pieniadze - studentow!!!! Panowie: rozegrajcie sobie swoje partykularne
        interesy miedzy soba i pozwolcie nam ukonczyc studia na jako takim poziomie!!!
        Wasz konflikt interesow odbija sie naszym kosztem, jesli jeszcze tego nie
        zauwazyliscie. Czy ktorakolwiek ze stron moze studentom zagwarantoeac ze
        ukoncza oni studia w tej uczelni lub bede mieli zagwarantowane miejsca w
        innej??? Bo to my - studenci - placimy na ta szkole i to my chceymy ja
        ukonczyc!!!!
        • Gość: Łukasz Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:14
          Nie wiem po czyjej stronie leży prawda. Ale skoro do tej pory gdy rektorem był
          (i jest) Waldemar Tłokiński szkoła jakoś funkcjonowała bez większych zarzutów
          (mimo defraudacji) to czemu tak nie może pozostać? Chciałbym ukończyć tę
          szkołę,w takiej formie jaka ona jest.I na poziomie jaki prezentuje obecnie.Mam
          nadzieje ze będzie to możliwe.A co do osób z UG.Czy naprawde tajemnicą
          poliszynela jest to że czasem wystarczy zapłacić żeby być studentem UG?Więc
          trochę stonujcie swoje wypowiedzi szanowni studenci UG.
    • Gość: nauczyciel Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 11:19
      Szkoła ta funkcjonuje dzięki pierwszemu i jedynemu Rektorowi. To Rektor
      Tłokiński jest gwarantem najwyższego poziomu jakości kształcenia i najwyższego
      poziomu kultury osobistej. Gdy jego zabraknie-szkoła padnie.To nie państwo
      Onyszkiewicz przeciwko którym toczy się postępowanie prokuratorskie i nie pan
      Walczak przyczynili się do tak prężnego rozwoju szkoły. Państwo Onyszkiewicz
      jak do tej pory tylko niszczyli,to oni w niespełna rok doprowadzili do
      upadłości własną szkołę w Pucku.
    • Gość: wykladowca GWSH Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.04.04, 12:34
      Panie nauczycielu akademicki, podobnie jak Pan tak i ja jestem wykładowcą
      akademickim ale moje informacje sa całkiem odmienne od Pana dezinformacji które
      tu Pan cytuje (a może łaczą pana jakieś inne stosunki z Panem Tłokińskim niż
      zawodowe?). Pytanie jakie się nasuwa to dlaczego były rektor W.Tłokinski tak
      zażarcie broni człowieka który jest podejrzewany o wyprowadzenie kolosalnej
      sumy ze szkoły ? Bo coś mi się nie chce wierzyć aby były rektor jest tak święty
      na jakiego sie lansuje. Sam fakt jego powiązań i tego co sie działo na GWSH
      może przemawiać w stronę całkiem innej prawdy i może jednak okazać że to nie
      założyciel szkoły jest winny ,przecież zalożyciel nie siedzi cały dzień w
      szkole i nie podpisuje przelewów, tylko spółka pod nazwa
      były: "Rektor&Kanclerz".
      Co do wynagrodzenia to ja przynajmniej jako wykładowca otrzymałem swoje
      wynagrodzenie za pracę jaką w ostatnich miesiącach wykonywałem na uczelni.

Problem z płatnosćiami widzę że rysuje się dopiero od chwili gdy były rektor
      nielegalnie zajął w niedziele budynek GWSH.
      Także drogi mój kolego nie pisz takich bzdur będąc powiązany z naszym byłym
      rektorem gdyż zwykli wykładowcy sa bogu ducha winni a miesza sie ich w
      powiazania spółki R&K.
      pozdrawiam z uszanowaniem kolegę - kolega.
      • Gość: Studentka Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 13:23
        Drogi Panie Wykładowco GWSH! Pytanie do Pana brzmi: "A moze to Pan ma jakieś
        powiązania z PSEUDO Kanclerzem Walczakiem?!" Co to wogóle za niesmaczne
        insynuacje Pan rozpowszechnia o REKTORZE Tłokińskim? Zdaje Pan sobie sprawę z
        tego, że to sąd rozstrzygnie o tym kto zawinił w tej całej sprawie - a tak na
        marginesie prawda leży własnie po stronie REKTORA Tłokińskiego. Więc mam
        serdeczną prośbę Panie Wykładowco, żeby w miarę - na ile pozwala Panu Pańska
        KULTURA i TAKT- powstrzymał się Pan od stwierdzeń typu spółka "były
        Rektor&Kanclerz", czy insynuacje o "powiązaniach". To co Pan napisał jest
        przykładem najwyższego braku kultury (przypominam,ze to nie Pan, tylko sąd
        rozstrzygnie prawde!!!), a co do faktu, iż jest Pan wykładowcą GWSH - to wole
        tego nie komentować i liczyc tylko na to, że tacy ludzie jak Pan nie mają
        kontaktu dydaktycznego z młodzieżą (zwłaszcza akademicką!!!)
        Pozdrawiam Pana.
        • Gość: studenT Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 153.19.122.* 07.04.04, 13:49
          Kochana nie jesteś chłopakiem to nie wiesz o pewnych sprawach, wszyscy chłopcy
          wiedzą o co chodzi z Waldkiem, uff dobrze ze juz tam nie studiuje...
          • Gość: Studentka Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 14:02
            "Kochany"! To jest kolejny dowód na to, że tylko człowiek pozbawiony kultury
            osobistej "bawi" sie takimi historyjkami, bo brak mu jakichkolwiek innych
            argumentów. Ponadto jasno sie wyraziłam odnośnie pozostałych "insynuacji" - ale
            ty "kochany" widocznie nie doczytałes do końca!
            Powodzenia!!

• Gość: studenT Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 153.19.122.* 07.04.04, 14:24
              "Kochana była moja koleżanko" cóż ci powiem, może to że cała ta sprawa z kasą
              mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg, studiuje teraz na UG a GWSH było
              tylko spadochronem przed MON-em i najsmieszniejsze jest to ze studiuje na
              wydziale gdzie mam kontakt z wyzej wymieniana osoba i mozesz rzucic we mnie
              kamieniem jak to co ten gostek powiedzial na temat "stosunkow nie oficjalnych"
              nie jest prawdą bo tu, to wszyscy wiedzą co w trawie piszczy. Pa całuski
              PS moze kawka po zajęciach ?? Fajnie się z tobą polemizuje:))
              • mpiackus Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 07.04.04, 14:31
                Kochany, skoro masz kontakt (bliski mniemam)z wymienianą wyżej osobą to
                podejrzewam ze wiesz o czym piszesz, ale niekoniecznie wszyscy wiedzą co w
                trawie piszczy. Swoje i innych prywatne sprawy trzymaj dla siebie i nie
                wyciągaj na forum publicznym. Nieładnie.
                Dyskusja toczy się o losach GWSH, a nie o tym "o czym wszyscy wiedzą"
                • Gość: studenT Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 153.19.122.* 07.04.04, 14:42
                  Czlowieku przeczytaj wszystkie watki, to nie zaczalem tej pisaniny tylko sie
                  ustosunkowalem do tego ca napisal ten gostek powyzej.
                  pozdrawiam:)
                  • mpiackus Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 07.04.04, 14:54
                    Dlatego właśnie nie warto drążyć tematu, który "nieopacznie" poruszył
                    wykładowca GWSH. Pozdrawiam.
      • etrusek RE: ... inne stosunki 07.04.04, 13:58
        Gość portalu: wykladowca GWSH napisał(a):
        > a może łaczą pana jakieś inne stosunki z Panem Tłokińskim niż zawodowe?

Szanowny Panie, takie niedwuznaczne insynuacje są na forum publicznym naprawdę
        nie na miejscu. Współczuję Profesorowi Tłokińskiemu, człowiekowi wysokiej
        kultury osobistej, że musiał współpracować z takimi "naukowcami" jak Pan.
        Szkoła powstała dzięki ogromnemu zaangażowaniu Pana Profesora i takie
        obszczekiwanie przez osoby, które są jedynie pracownikami najemnymi GWSH jest
        wręcz żałosne.
        A propos poziomu reprezentowanego przez absolwentów GWSH, to niski poziom
        wynika jedynie z niedouczenia samych studentów, a nie kadry (która przecież
        wykłada na innych trójmiejskich uczelniach).
        • Gość: studenci studenci i ich poziom IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 14:47
          Przestańcie w końcu wypowiadać się na temat poziomu studentów GWSH jako o
          niższym niż w liceum! To są kolejne zupełnie bezpodstawne zarzuty, którymi
          zazwyczaj obarczani są studenci wyższych uczelni - z racji tego, że "płacą".
          Sami wykładowcy podkreślają, że ich sposób egzekwowania wiedzy niczym sie nie
          różni od tego, który stosują na pozostałych uczelniach państwowych, na których
          wykładają!!! Choć niestety są też wyjątki od tego, gdyż czasem ci sami
          wykładowcy uczący na GWSH podkreślają swój wysoki poziom nauczania, po czym idą
          na uniwerek i szargają dobre imię studentów i szkoły, w której sami uczą, a co
          za tym idzie - TAKŻE SWOJE WŁASNE. Prosimy zatem także takich wykładowców, aby
          zastanowili się zanim powiedzą coś, co wpłynie i na ich wizerunek!!! Na koniec
          warto dodać, że nie wszyscy studenci GWSH reprezentują sobą wysoki poziom...ale
          ten fakt dotyczy także studentów z innych uczelni. Więc skończe z tymi
          stereotypowymi twierdzeniami i pozwólcie Nam w spokoju studiować!!!
          • Gość: Anastazja Re: IP: *.crowley.pl 07.04.04, 21:36
            Nie mogę dłużej czytać tych wszystkich obraźliwych bzdur.Znam uczelnie,jej
            pracownikow i kadre,i nie pozwolę żeby ludzie nie mający pojęcia o tym co się
            tam naprawde dzieje wypowiadali się na forum.Kazdy ma prawo do wlasnego zdania
            ale niech ono bedzie poparte faktami.Studenci i ich rodzice wyolbrzymiaja pewne
            fakty,cos uslysza a potem nadaja temu inny zupelnie sens.Kazdy myslacy czlowiek
            wie ile Kanclerz, Rektor i Prorektorzy robia dla tej uczelni.A jezeli ktos
            zarzuca im wyprowadzenie pieniedzy,kupowanie drogich mebli,otaczanie
            sie "luksusem" to chyba sam jest minimalista,ktory nie wie ze "wystroj" uczeli
            to wizytowka szkoly.A jezeli wspolwlasciciele ( ci wiekszosciowi)dzialaja na
            szkode uczelni jak taran,niszczac to z czego swego czasu byli dumni ,to jest to
            chory przypadek.A jezeli ktos obecnemu kanclerzowi Sobaszkowi zarzuca
            wyprowadzenie pieniedzy to niech pomysli,ze kanclerz tez czlowiek-normalnie
            zatrudniony,ktory wypelnia pewne obowiazki i tez ma KOGOS nad soba.Np.panstwo
            Onyszkiewicz.A kazde polecenie szefa,(wlasciciela) jest wazne,rowniez
            przelewy.Studenci powinni zajac sie nauka a rodzice ich mobilizowac do tego, bo
            niewazne czy uczelnia jest panstwowa czy prywatna.Jak ktos sie chce uczyc to te
            wiedze wszedzie zdobecie.Ludzie,ida swieta.zajmijcie sie swoimi sprawami,
            rodzinami.Nie szukajcie sensacji tam gdzie jej nie ma albo jeden Walczak
            probuje "plot przeskoczyc"/wesolych swiat!
    • Gość: Pani domu Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.limes.com.pl 07.04.04, 15:27
      Szanowni Państwo, czuję się zażenowana wypowiedziami niektórych pracowników
      nauki oraz studentów. Uważam, że ludzie na poziomie nie powinni szkodzić sobie,
      uczelni i rzeszom "Bogu ducha winnym" studentów. Z mojej wiedzy wynika, iż
      większość nauczycieli akademickich zatrudnionych w GWSH, to ludzie nauki UG z
      tytułami profesorów, doktorów habilitowanych, doktorów oraz magistrów i to oni
      właśnie tworzą poziom uczelni, o której mówimy. Nie niszcie, proszę, nadziei
      młodych ludzi, którzy zapewne z różnych - im tylko znanych przyczyn - studiują
      w GWSH. Dajmy im szansę rozwoju w uczelni, którą sobie wybrali, bo takie jest
      naturalne prawo każdego człowieka. Nie przeszkadzajmy i uszanujmy ich wolny
      wybór! Każdy z nas chciałby być szanowany. Ale czy każdy z nas potrafi
      uszanować innego?
    • Gość: Ojciec studenta Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.04.04, 16:20
      Przeczytałem wszystkie opinie i włos mi sie na głowie jeży co się tam dzieje,
      mam nadzieję że mój syn skończy tą uczelnie i nie będą to pieniadzy wyrzucone w
      błoto.
      Swoją drogą to śledzę publikacje prasowe na temat tej uczelni od dluższego
      czasu, i zastawiam sie dlaczego policja jeszcze nie podjeła zadnych kroków bo
      jezeli ciagle czytam O jakis Waldemarach T, O panstwie O. i jakims tam
      kanclerzu Stanisławie S. ktory ponoć wyprowadzil jakies pieniążki, poczym mój
      syn przychodzi do domu i mówi ze ten czy tamten dalej sa na uczelni i pracują
      to juz nie wiem o co chodzi bo jezeli ktos coś kradnie to go sie wsadza do
      więzienia i po sprawie.
      Ta pierwsza opinia tej osoby mowiaca o jakims panu Walczeku tez jest dziwna bo
      z mojego doswiadczenia zawodowego wynika ze jezeli (ja pracuję w firmie
      prywatnej) ktos kogos zwalnia a zwłaszcza wlasciciel to go zwalnia czy tez
      odwoluje i ten ktos idzie i szuka drugiej pracy a tu ??? Jeden oskarzony czy
      tez podejrzany o wyprowadzenie a podpisuje mojemu synowi dukumenty !!!!

Dobrze niech to rostrzygnie sąd ale do pracy nie przychodz ! Rektor czy
      kanclerz czy tez pani sprzątaczka są takimi samymi pracownikami firmy gdzie
      reguły określa prawo pracy i właściciel i tak jest na całym świecie.
      A że własciciel ukradł pieniądze ze swojej firmy hmm to też jest dziwne bo
      jak ? przyszedł i sobie zabrał z kasy w GWSH ??? Ludzie to jakaś paranoja !!!
      Przecierz tam ktos zarzadza pieniędzmi ktoś podpisuje ktoś akceptuje !!!
      A swoją drogą to na spotkaniu z nie wiem czy z byłym czy nowym czy obecnym ,syn
      powiedział że w tym całym "Altius"-ie pan rektor tez ma udziały i nie jako jest
      założcielem szkoły czyli rozumiec mozna że to też on kradł czy też ladniej
      mowiąc wyprowadzał.

A najśmieszniejsze jest to że nikt nie słyszal co w tej sprawie ma do
      powiedzenia główny właściciel bo ja sie tak zastaniawiam co by on nam
      powiedział w tej dziwnej sprawie ???

pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze nikogo nie urazilem swoimi domyslami
      pozyskanymi z prasy i od wlasnego syna .
      • Gość: matka studenta Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.gwsh.gda.pl / *.gwsh.gda.pl 07.04.04, 16:53
        Panie Ojcze studenta! Pana synn albo nie był na spotkaniu albo jest mało
        zinteresowany co się dzieje z pana pieniędzmi na jego naukę Założyciel
        większosciowy kradnie pana pieniądze na kształcenie pana styna Tymi
        zalozycielami oczywiscie pseudo bo każdy ptak wie jaką drogą ojciec i córka
        Panstwo O.weszli w posiadanie miana założyciela tej szkoł6y sami o tym
        rozpowiadają studentom. Teraz chcą dorwać się do konta poprzez swojego
        namaszczonego Walczaka i wyprowadzić m.in pana pieniądze i zniszczyć tą szkołę.
        Niech pan nie filozofuje tylko stanie w obronie szkoły bo ta władza która
        stworzyła możliwosci naszym dzieciom daje gwarancję dalszego istnienia - tak
        jak to inni już wypowiadali się. Przepraszam ale niewiele pan wie na temat
        prawa i procedur proponuję panu obronę szkoły przed osobami ktorzy są
        podejrzanymi o przestępstwo a nie uprawianie toksycznej filozofii -bo to jest
        jedyna słuszna droga
        • Gość: Chichotek Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.04.04, 17:07
          A może tak by Pani się podpisywała pani L. ? A nie udaje matke studenta.
          • Gość: -ewa Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.delfnet.pl / 213.17.198.* 07.04.04, 18:11
            wesoło tu u was....
            pracownicy naukowi ci sami a jak się okazuje są lepsi na UG. Za pieniądze
            studentów mniej lepsi!!!.
            Panie Rektorze wyhodował Pan sobie pijawki... służę pomocą przy naborze
            następnych kadr...
    • Gość: student(ka) Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 213.199.221.* 07.04.04, 19:04
      Wy tu gadu gadu, a nam szkole zaraz w grobny pyl rozniosa...
    • Gość: studentka Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 213.199.221.* 07.04.04, 20:28
      czy to jest normalne żeby niszczyć to z czego ma się kase.A może studenci albo
      pracownicy powinni wykupić udziały od Onyszkiewiczów? zarobili by wszyscy!
      • Gość: Studentka Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 20:54
        Wiesz wydaje mi sie, że gdyby to było takie łatwe, to już dawno by miało
        miejsce. Pozdrawiam i bądźmy dobrej myśli! :)
    • Gość: StUdEnT !!! Propozycja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 20:53
      Ja proponuje zrobić spotkanie wszystkich zainteresowanych tj. udziałowców
      spółki Altius, pana Walczaka, rektora, kanclerza, rodziców i studentów, a nawet
      prokuratora i porozmawiać. Taka konfrontacja dobrze by zrobiła i na pewno coś
      by się wyjaśniło.
      • Gość: Studentka Re: !!! Propozycja !!! IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 21:00
        Bardzo ambitna propozycja, ale nie wydaje mi się żeby została zrealizowana,
        gdyz jak na razie pan Walczak woli robić burdy przed murami Uczelni niż
        konstruktywnie rozmawiać. A najlepiej by zrobił - tak jak juz ktoś na forum
        wspominał - gdyby podjął męską decyzję jak Miller i odszedł..i nie mącił już
        dłużej! Niedługo Święta, jest okazja na dobry gest Panie Walczak!
        • Gość: student Re: !!! Propozycja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 21:03
          Hej Studentko. Też jestem z tej uczelni. Słuchaj czy wiesz coś o jakiś pismach
          w tej sprawie? Bo nie było mnie w tym tygodniu na uczelni i widać sporo
          przegapiłem.
          • Gość: Studentka Re: !!! Propozycja !!! IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 07.04.04, 21:15
            Hej:) Nie bardzo wiem o jakich pismach mówisz, bo jeśli jakieś są, to ja wiem
            tyle co Ty. Ale troche sie działo w tym tyg. na Uczelni. Między innymi
            spotkanie z Rektorem Tłokińskim sporo wyjaśniło. Najwazniejsze jest to, że
            teraz władze Naszej Uczelni walczą w sądzie o swoje prawa i prawdę, a tym samym
            o Nas! Postarajmy się więc zająć studiowaniem i czekać aż wszystko się wyjaśni.
            Wiem, że to nie jest łatwe przy presji mediów i tego co się słyszy na każdym
            kroku o Naszej Uczelni...ale uzbrojmy się w cierpliwość.
            Pozdrawiam Cię:)
    • Gość: iza Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.pl / *.pl 08.04.04, 10:35
      i co będzie dalej??
      • Gość: Człowiek Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 08.04.04, 13:13
        Szczerze - To jes straszna lipa bo te komentarze tu pisane to widac na pierwszy
        rzut oka sa generowane przez dwie opcje powiazane ze starym i nowym rektorem.

Wczoraj w koncu zobaczylem statut uczelni na wlasne oczy, prawda jest brutalna:
        ta cala firma "altius" ma pelne prawo do odwolania i powalania rektora.
        Wlasciwe to ona jest wlascicielem szkoly i nikt inny, nawet nasz rektor
        Tłokinski prawnie musi sie jej podporzadkowac ehhhhh, uwazam ze jednak nic sie
        tak nie rysuje kolorowo... trudno trzeba czekac moze sie dogadaja ?
        • Gość: podsumowanie Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 01:58
          "ojciec i matka studenta" w wyżej wymienionych wypowiedziach to p. Anna
          Onyszkiewicz największy wróg GWSH.Założyciel większościowy Szkoły - działa na
          szkodę Szkoły - czy wreszcie ktoś kompetentny się tym zainteresuje ?!!!
          • Gość: podsumowanie CD. Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 02:06
            Chciałbym jeszcze dodać że Anna Onyszkiewicz chce zgarnąć miliony z konta
            szkoły i uciec do Egiptu ze swoim mężem Arabem, ze swoją matką i jej mężem
            Arabem- czy to nie dziwne że matka i córka w tym samym czasie zawarły związek
            małżeński z tak wrogimi naszemu narodowi nacjami??
            • osa5 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 09.04.04, 10:22
              Gość portalu: podsumowanie CD. napisał(a):

> Chciałbym jeszcze dodać że Anna Onyszkiewicz chce zgarnąć miliony z konta
              > szkoły i uciec do Egiptu ze swoim mężem Arabem, ze swoją matką i jej mężem
              > Arabem- czy to nie dziwne że matka i córka w tym samym czasie zawarły związek
              > małżeński z tak wrogimi naszemu narodowi nacjami??

chyba trochę przesadziłeś z tymi powiązaniami.
    • ewa9823 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 10.04.04, 13:25
      mamy takie prawo i zmiana kadry na uczelni odbywa się zgodnie z prawem..
      chociaż jak widzę ze szkodą dla studentów i samej uczelni.
      • Gość: ryszard Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.chello.pl 10.04.04, 20:02
        Skoła dla cymbałów z forsą. Płaćcie dobrzy ludkowie pazernym naukowcom.Nie ma
        poziomu na uczelnię państwową to płaccie za niby dyplomy. Kadra nauczająca też
        chce w końcu porządnie mieszkac.Znudziły im się słuzbowe mieszkanka.Każdy z
        tych cudownych wykładowców, przy wkładzie; rutynowe pieprzenie , tablica i
        kreda chce zostać królem Midasem w rok czy dwa. Studencie takiej tzw. uczelni.
        Kup kredę, tablice i wynajmij parę klas w wiejskiej szkole, zatrudnij paru
        humanistycznie ukierunkowanych niespełnionych intelektualnie i cierpiących na
        brak forsy doktorów a potem ogłoś nabór do np Wyższej Szkoły czegoś tam. Jestem
        pewwien, że cymbałów, ktorzy maturę popdobno zdali nie zabraknie. Im wystarczy
        kwit, że są studentami. Wszelkie zajęcia można sobie odpuścić bo i tak nie są
        im potrzebne. Na czas studiów znajdą robotę przy zamiataniu w marketach a
        wakacie będą efektywnie zbierać jagody czy inne cuda przyrody. No ale te
        studenckie zniżki.Ciekawe ilu absolwentów takich "uczelni humanistycznych"
        trochę sie rozwinęło?
        • xyz33 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 10.04.04, 20:11
          Rysiu.. na uczelniach prywatnych student wymaga więcej ... bo płaci... i jemu
          nie wystarczą pseudoteorie gwiazd czy innych wojciszkow... Oni chcą czegoś
          naprawdę się nauczyć...
        • Gość: STUDENTKA GWSH Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 12:10
          PRZECZYTAJ SWÓJ ARTYKUŁ PONOWNIE I ZASTANÓW SIĘ CO NAPISAŁEŚ BO PO PRZECZYTANIU
          GO, MOŻNA STWIERDZIĆ ŻE SKOŃCZYŁEŚ NAJWYŻEJ PODSTAWÓWKĘ KOTKU!!!
    • Gość: he Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.gda.pl 11.04.04, 01:02
      hehehe. mówisz?
      • ewa9823 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 11.04.04, 11:58
        Gość portalu: he napisał(a):

> hehehe. mówisz?

he - wesołych świąt :))
    • barrakuda1 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 19.04.04, 22:51
      Wszystkie wypowiedzi idą jakoś w dziwnym kierunku, a przecież tak naprawdę nam-
      studentom chodzi o to by sie móc uczyć. A to kto jest na tym czy innym stołku,
      dla nas jest nieistotne. Składając papiery na uczelnię nie przyszło mi do
      głowy, że powinnam wiedzieć kto jest kim, i na kogo trzeba uważać. W tej chwili
      też mnie to nie obchodzi, dla mnie najważniejsze jest żebym mogła się uczyć.
      Chciałabym tylko, żeby odbywało się to w miłej, normalnej atmosferze.
      Chciałabym żeby wszyscy pracownicy tej uczelni mieli zapłacone za pracę. Na mój
      rok chodzi 150 osób, płacimy po 330 złoty od osoby, jak łatwo policzyć
      miesięcznie wychodi prawie 50.000 złoty. Gdybyśmy mogli, to sami zbieralibyśmy
      pieniądze dla wykładowców, ale nie ma takiej możliwości. NAJWAŻNIEJSZE DLA NAS
      JEST ZEBYŚMY MOGLI SIĘ UCZYĆ. Nie po to przyszliśmy na tą uczelnię, żeby się
      bawić w jakieś polityczne gierki ludzi walczących o forsę.
      • Gość: Agnieszka z GWSH Re: Kłopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 01:02
        barrakuda1 napisała:

> Wszystkie wypowiedzi idą jakoś w dziwnym kierunku, a przecież tak naprawdę
        nam-studentom chodzi o to by sie móc uczyć. A to kto jest na tym czy innym
        stołku, dla nas jest nieistotne. Składając papiery na uczelnię nie przyszło mi
        do głowy, że powinnam wiedzieć kto jest kim, i na kogo trzeba uważać. W tej
        chwili też mnie to nie obchodzi, dla mnie najważniejsze jest żebym mogła się
        uczyć.

Dokładnie! Mam też nadzieję, że cała ta sprawa skończy się wkrótce i będziemy
        mogli uczyć się w spokoju. Jeżeli nie, to my, absolwenci GWSH, będziemy mogli
        swoim dyplomem (i to naprawdę ciężko zapracowanym) co najwyżej napalić w
        kominku, bo wstyd go będzie gdziekolwiek pokazać...
        • Gość: przemek Re: Kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 14:14
          masz racje agnieszko - na pazernosci wiekszosciowych wlascicieli szkoly
          stracili przed wszystkim jej studenci - juz teraz wstyd sie przyznac, ze jest
          sie jej studentem, bo wywoluje to uszczypliwe komentarze. nie zdziwie sie jak w
          nastepnym semstrze zglosi sie o wiele mniej nowych studentow niz zwykle, bo
          szkola ma opinie zszargana i jej dyplom nie przynosi niestety chluby. :(
          • Gość: Agnieszka z GWSH Nowa strona internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:19
            A tak poza tym czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego ze strony GWSH zniknął
            serwis dla studentów? Czy my też zostaliśmy usunięci z uczelni?

Gdybyś ktoś oprócz wynurzeń prof. Gwiazdy chciał poczytać inne wersje, polecam
            stronę: 153.19.97.222
          • Gość: Agnieszka z GWSH Uciekać!!! IP: 63.227.61.* 23.04.04, 22:31
            Słuchajcie!!! Już prawie wszyscy są odwołani!!! (oprócz dziekanów) Trzeba wiać
            jak szybko się da!!!!!!!!!
            • Gość: Łukasz Re: Uciekać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 13:10
              Wiesz, rektor Tłokiński nie krył że pan Walczak odwołał wszystkich rektorów i
              część pionu administracyjnego. Więc co Ty sie nagle obudziłaś. Jakbyś chodziła
              na wykłady to byś wiedziała, że tak jest od jakiegoś czasu. Wiać? Ale gdzie? Na
              politologii dziennej jest tylko 80 miejsc z czego połowa jest już "zajęta".
              Wiemy o co chodzi.
              • osa5 wiać do www.kpsw.pl 24.04.04, 17:39
                Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> Wiesz, rektor Tłokiński nie krył że pan Walczak odwołał wszystkich rektorów i
                > część pionu administracyjnego. Więc co Ty sie nagle obudziłaś. Jakbyś
                chodziła
                > na wykłady to byś wiedziała, że tak jest od jakiegoś czasu. Wiać? Ale gdzie?
                Na
                >
                > politologii dziennej jest tylko 80 miejsc z czego połowa jest już "zajęta".
                > Wiemy o co chodzi.
    • Gość: Kamilla Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.04.04, 01:03
      Agnieszko,dlaczego nalezy "wiać"?Kto jest odwołany?wszyscy?niemozliwe!Czy znasz
      sprawe dokładnie żeby tak pisać?Komu wierzysz?Jeden kanclerz odwołany a drugi
      nie może wejsc do uczelni?Jedna strona internetowa Gwsh.gda.pl jest od zawsze a
      153.19.97.222-nowy wymysł,tylko czyj i po co,skoro rektor i kanclerz odwołani?
      Kto mówi prawdę a kto kłamie?Czemu rektor W.T.podaje w prasie (dziennik b)że
      jest odwołany a na swojej stronie zamieszcza zdjęcie swoje i kolegów
      rektorów,jako władza uczelni.To kiedy kłamie?Publikując wypowiedzi czy
      zostawiając zdjęcia z podpisem że jest Rektorem?Pomyślmy wszyscy o co chodzi?co
      jest nie tak?
      • xyz33 Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn 24.04.04, 09:14
        rzeczywiście trzeba zwiewać gdzie indziej...
      • Gość: Agnieszka z GWSH Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 63.227.61.* 24.04.04, 13:01
        To że większość władz jest odwołana nie jest żadną tajemnicą. Wystarczy wejść
        na stronę GWSH, tam gdzie są władze uczelni.
        Tak jak pisałam zostało tylko 3 dziekanów (na razie...).
        • Gość: Agnieszka z GWSH Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: 63.227.61.* 24.04.04, 13:11
          Dodatkowo odpowiadając na Twój, Kamilo, list powiem ci, że nikomu już nie
          wierzę.
          Naprawdę przestało mnie obchodzić kto rządzi, za ile i dlaczego, ja chcę teraz
          po prostu skończyć ta cholerną szkołę! Zostały mi 2 MIESIĄCE do obrony i wcale
          nie jestem pewna, czy mi się ta sztuka uda. Dlatego wiać! A na dodatek właśnie
          odwołano mojego promotora!!! Mam dość!
    • Gość: anonim Re: Kłopoty Gdańskiej Wyższej szkoły Humanistyczn IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.04.04, 22:34
      jesteśmy wszyscy oburzeni tą sytuacją!my studenci zaoczni nic nie wiemy co się
      dzieje!musimy dowiadywać się z gazet!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka