Dodaj do ulubionych

Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 07:15
co zrobi redaktor katka gdy poziom gazety 3 miasto spadnie do szmatławca pisanego na polityczno - kolesiowe zamówienie?
Nic dalej będę obiektywny jak Urban w PRL
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Dziennkarska sprawność IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 08:19
      Jeśli dziennikarz nie potrafi uzyskać wypowiedzi polityka zawsze jest to porażka dziennikarza.W ten sposób Gazeta Trójmiasto wnosi własny wkład w rozwój światowego dziennikarstwa: debata bez uczestników debaty.
      To tak, jakby pracownik dostał polecenie: kup silnik do auta, wraca im mówi: kupiłem, ale nie go nie mam... Wydała kasę (redakcja płaci za jego pracę), ale efektów nie ma.
      Smutne.
    • Gość: Indy Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 89.77.131.* 29.11.10, 08:24
      Zestaw pytań ciekawszy niż w debacie przed pierwszą turą, a ta odpowiedź Jacka Karnowskiego rozwala: "Po zakończeniu kampanii wyborczej należy próbować pozyskiwać do współpracy wszystkich, trzeba łączyć, a nie dzielić." I to mówi osoba, która przez poprzednią kadencję blokowała lub wyśmiewała radnych z PiSu.
    • Gość: Milka Wymijające odpowiedzi Fułka IP: 93.175.232.* 29.11.10, 09:32
      potwierdzają fakt, że jest to chłop bez jaj i w dodatku uprawiający czarnowictwo!

• Gość: Melek Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: *.hostfactory.ch 29.11.10, 09:39
        z tej dyskusji wnioskuję, że Fułek to raczej niewielki pomysł na Sopot ma, do wszystkiego podchodzi sceptycznie, żadnych konkretów
      • Gość: gorg Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 09:58
        i takie jak jego odpowiedzi, będzie jego prezydentura: żadnej odpowiedzialności, miganie się od wszystkiego i oczywiście czarne wizje dla Sopotu. NA szczęście PO w końcu poparła Karnowskiego i na pewno taki prezydent widmo nam się nie zdarzy.
        • Gość: Muniek Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: *.dutchcse.com 29.11.10, 11:21
          prezydent na zadane pytanie ma być pewny swojej odpowiedzi, i tak jak p. Jacek przez wszystkie lata udowodnił, że jak mówi tak robi i oby tak dalej!
      • Gość: władek Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: 216.157.208.* 29.11.10, 10:06
        no jasne. Takie debaty demaskują p. Fułka. Widać, że to fleja jest. Na szczęście PO bierze się za ratowanie Sopotu swoim poparciem dla Karnowskiego. Buzek zachował się wreszcie jak trzeba. No i jasne się stało, kto będzie lepszym prezydentem.
      • Gość: gosia Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: 67.107.172.* 29.11.10, 10:28
        dla mnie jego dziwne odpowiedzi nie są takim zaskoczeniem, jak to, że ludzie nie pamiętają ile dobrego Karnowski zrobił dla Sopotu. Nawet p. Tusk potwierdził to, że p. Jacek będzie najlepszym prezydentem. Oby to teraz ludzi przekonało.
        • Gość: kamil Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: *.linuxpl.com 29.11.10, 11:24
          dla Fułka wszystkie pytania są przedwczesne - to kiedy on chce się nad tym zastanawiać, przez kolejne 4 lata? ps Bretonka też p. Fułek Tobie nie wyszła !
      • Gość: aaalutka Re: Wymijające odpowiedzi Fułka IP: *.megabeheer.com 29.11.10, 13:34
        Fułek: - Kalendarz jak najbogatszy, ale nawet na świecie nie ma wielu wykonawców, którzy przyciągneliby do hali komplet widzów. Wydaje się, że w polskich warunkach mało realne jest wypełnienie hali z taką częstotliwością, która zapewniłaby samofinansowanie się hali. Zarządzaniem halą powinien zająć się profesjonalny operator, a sopocianie nie mogą ponosić kosztów jej utrzymania w przyszłości.
        Czy p. Fułek wie o czym mówi? Czy wie jak wygląda przedsprzedaż biletów? To już nie wróżenie czarnej przyszłości, to postawienie krzyżyka na ta inwestycję!
      • Gość: aaalutka Re: Wymijaj±ce odpowiedzi Fu³ka IP: 69.197.156.* 29.11.10, 13:37
        Fułek: - Kalendarz jak najbogatszy, ale nawet na świecie nie ma wielu wykonawców, którzy przyciągneliby do hali komplet widzów. Wydaje się, że w polskich warunkach mało realne jest wypełnienie hali z taką częstotliwością, która zapewniłaby samofinansowanie się hali. Zarządzaniem halą powinien zająć się profesjonalny operator, a sopocianie nie mogą ponosić kosztów jej utrzymania w przyszłości.
        Czy p. Fułek wie o czym mówi? Czy wie jak wygląda przedsprzedaż biletów? To już nie wróżenie czarnej przyszłości, to postawienie krzyżyka na ta inwestycję!
    • Gość: Kali największe poparcie dla Karnowskiego! IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 29.11.10, 10:33
      Poparcie Tuska, Buzka, prezydenta Gdańska, kandydatura Karnowskiego obrasta w siłę, dzięki której tylko p. Karnowski będzie mógł poprawnie i rzetelnie zarządzać miastem jak to robił od 12 lat !
      • Gość: Misia Re: największe poparcie dla Karnowskiego! IP: *.linuxpl.com 29.11.10, 11:29
        Kochani wczorajsza niedziela pokazała nam wyborcom kto tu jest konkretny, i chyba nie trzeba dodawać, że Karnowski, który działa, działał i chce działać a Fułek nagle jakby nigdy nic karmi sopocian fasolką i ciasteczkami - co to ma być ?!
    • Gość: kierowca Karnowski: Bliżej mieszkańców = bliżej koryta IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 10:47
      Właśnie wróciłem ze Sopotu. Może ktoś mi powie dlaczego nowe nowe (tyydzień?), tak trafne hasło brzmi, to: bliżej mieszkańców = bliżej koryta.
      • Gość: :) Re: Karnowski: Bliżej mieszkańców = bliżej koryta IP: 64.18.130.* 29.11.10, 11:12
        hm... ja słyszałam o innym
        Karnowski = konkrety
        Fułek = czarnowictwo
    • Gość: Malwina plany Fułka wobec Hali Ergo Arena IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 29.11.10, 10:55
      to dla mnie dowód na to, że Fułek nie ma konkretnego podejścia do zarządzania, jego pesymizm słychać w każdym czytanym wyrazie, Karnowski ma konkretne plany, za 2 lata Ergo Arena będzie przynosiła dochody i o to chodzi!
      • Gość: z Monciaka Za dwa lata na poddaszu IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 12:29
        za da lata to Karnowski będzie się bawił, chyba jednak bez żony) na poddaszu na czyżewskiego, a ty urzędniczko będziesz dopłacała z marnej pensji do haki.
    • Gość: Filip Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.10, 11:25
      Trzeba być wyjątkowym hipokrytą, aby po 12-tu latach bycia wiceprezydentem apelować: „czas na zmiany”. To zanegowanie i ośmieszenie swojej pracy na tym stanowisku. Trzeba być wyjątkowo bezczelnym, aby głosić hasło: „teraz mieszkańcy”, gdy przez 12 lat nie było się na żadnej, podkreślam, żadnej konsultacji z mieszkańcami (bo trzeba by opowiedzieć się po którejś ze stron a więc i komuś się narazić, a W.Fułek to typowy struś). Trzeba być wyjątkowym oszustem, aby po12-tu latach chowania się za plecami J.Karnowskiego, pisania wierszy, wydawania albumów i bywania na salonach wmawiać, że będzie się 2 razy skuteczniejszym. Mieszkańcy Sopotu nie dajcie się omamić fułkowej, nie wiadomo przez kogo finansowanej propagandzie, nie dajcie się zwieść wyjątkowo oszczerczej, sprowadzonej do poziomu rynsztoka kampanii, (patrz teksty w „Riwierze”) w której stosuje makbetowską zasadę „po trupach do władzy”. Nie ryzykujcie Sopotu. Wybierzcie sprawdzonego, bardzo skutecznego i nie bojącego się podejmować trudnych decyzji gospodarza, który odmienił Sopot. Wybierzcie Jacka Karnowskiego
      • Gość: Karola Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.208-117-1.static.steadfast.net 29.11.10, 12:06
        i Fułek w domu chyba nie ma kalendarza, Mikołajki są 6 grudnia! co to ma być? spotkanie pod kościołem z garem fasoli i ciasteczkami ? moja córka zapytała mnie czy coś się zmieniło bo jeszcze adwent się nie zaczął a tu już Mikołaj pod kościołem śmiga!
    • Gość: Wojtek Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 12:00
      Ja będę głosował na Jacka, po prostu Fułek nie nadaje się na prezydenta. Karnowski wie czego chce, i skutecznie, powtarzam skutecznie realizuje cele. Cele które są celami nas mieszkańców. Sopot to po latach rządzenia przez Karnowskiego, miasto europejskie, kurort którego zazdroszczą nam inne miasta polskie i nie tylko.
    • Gość: czytelnik Pocałunek śmirerci IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 12:24
      Nie wiem kto doradza Karnowskiemu, ale ktoś kto wymyślił, że wzmocnienie wsparcia Paltformy zapewni mu sukces powinien pójść po rozum do głowy.
      Poparcie PO dla Karnowskiego to taki pocałunek śmierci. Czy teraz duże środowiska bliskie PiS i SLD zagłosują na Karnosia? Nigdy życiu. Na niezdecydowanych nie ma co liczyć, bo drugi raz też nie pójdą na wybory . Pójdzie elektorat PiS i SLD, czyli sopocianie, którzy dla przyzwoitości zawsze chodzą. Bardzo wątpie czy teraz zechce zagłosować na kandydata nachalnie promowanego przez p. Nowaka, symbol wątpliwej jakości polityki w PO.
      Swa marną siłę Platforma pokazała w Sopocie podczas wyborów: 8 mandatów to niewiele i nie ma z kim rządzić. Sam Karnowski cudem wszedł do Rady i przegrał pod względem liczbny głosów z większością kandydatów, choćby z kulturysta Hryszkiewiczem, zresztą bardzo pożądnym człowiekiem.
      Słowem Karnoś nie ma z kim rządzić i... pewnie teraz już rządzić nie będzie. Dlatego czas czyścić szuflady. Jest już tylu chętnych żeby się temu wszystkiemu co narosło przez 12 lat przyjrzeć. Kochanu urzędnicy! Do pracy!
    • Gość: tomek Panu Fułkowi mówimy stanowcze nie IP: 87.204.85.* 29.11.10, 12:53
      ja nie chcę oddać Sopotu w rece PiS- u i Kurskiego!!! dlatego na pewno nie oddam swojego głosu na Fułka!!!!!
      • Gość: Kasandra Re: Panu Fułkowi mówimy stanowcze nie IP: *.r02.dllstx01.corexchange.com 29.11.10, 13:12
        dokładnie tak jak mówisz Tomku, PiS pomału przechodzi do historii, stawiam tylko i wyłącznie na PO!
      • Gość: croc Re: Panu Fułkowi mówimy stanowcze nie IP: *.ds7.univ.gda.pl 29.11.10, 13:59
        W pełni się zgadzam - nie oddawajmy Sopotu Kurskiemu!
    • Gość: nord Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.torun.mm.pl 29.11.10, 13:44
      Dobrze się czujecie we własnym towarzystwie, urzędnicy karnola? Chyba dziś macie tylko jedno zadanie służbowe - pluć na Fułka.
      Fułek nie ma nic wspólnego z PiS-em, o czym wy doskonale wiecie, zakłamane sługusy łapownika, kumpla Julke. Brzydzę się wami.
      Fułek miał 50% poparcia w I turze, teraz ma 60%. Poczekajcie do niedzieli łajzy, ludzie wam pokażą, kogo naprawdę szanują i komu ufają.
      • Gość: nord Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.torun.mm.pl 29.11.10, 13:50
        Przepraszam, przez przeoczenie omal nie skrzywdziłem aparatczyków PO. Wy też macie partyjne zadanie. Pewnie tu jest nawet więcej waszych wpisów, niż urzędników.

Byłem wyborcą PO od początku do teraz. Koniec. W następnych wyborach będę głosował na lewicę i chcę, żebyście wy, partyjne bezczelne gady, stracili władze. Są granice politycznego zbydlęcenia, których człowiek nie jest już w stanie strawić.
        • Gość: nord Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.torun.mm.pl 29.11.10, 13:54
          Przed chwilą usunięto mój poprzedni wpis. Widocznie kasowane są wszystkie wpisy zwolenników Fułka, forum wybiórczej dostępne jest już tylko dla lokajstwa Karnola.
          Poczekajcie do niedzieli, ludzie wam pokazą, kogo szanują i ufają.
        • Gość: sopocianin Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 89.79.61.* 29.11.10, 14:27
          Czujemy sie lepiej, bo piszemy z przekonania, a nie jak wy- ekipa opłaconych blogerów. nawet wasze ip was zdradza. Fułek obraża demokracje. Domeldowywuje wyborców, skupuje dziennik bałtycki, kupuje ludzi do spamowania na forach.
    • Gość: Ludek każdy może zostać świętym Mikołajem ... IP: 217.20.127.* 29.11.10, 14:14
      to jest sprawa bardziej prosta niż się zdaje ... no nie p. Fułek? Pan cos o tym wie, tylko niech pan zwyczajów nie zmienia bo Mikołajki dopiero bedą a w Sopocie już jak widać były, nie dość, że wyborcom w głowach mieszasz to teraz dzieciaki się zakręciły!
    • Gość: Filip Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.10, 14:16
      Trzeba być wyjątkowym hipokrytą, aby po 12-tu latach bycia wiceprezydentem apelować: „czas na zmiany”. To zanegowanie i ośmieszenie swojej pracy na tym stanowisku. Trzeba być wyjątkowo bezczelnym, aby głosić hasło: „teraz mieszkańcy”, gdy przez 12 lat nie było się na żadnej, podkreślam, żadnej konsultacji z mieszkańcami (bo trzeba by opowiedzieć się po którejś ze stron a więc i komuś się narazić, a W.Fułek to typowy struś). Trzeba być wyjątkowym oszustem, aby po12-tu latach chowania się za plecami J.Karnowskiego, pisania wierszy, wydawania albumów i bywania na salonach wmawiać, że będzie się 2 razy skuteczniejszym. Mieszkańcy Sopotu nie dajcie się omamić fułkowej, nie wiadomo przez kogo finansowanej propagandzie, nie dajcie się zwieść wyjątkowo oszczerczej, sprowadzonej do poziomu rynsztoka kampanii, (patrz teksty w „Riwierze”) w której stosuje makbetowską zasadę „po trupach do władzy”. Nie ryzykujcie Sopotu. Wybierzcie sprawdzonego, bardzo skutecznego i nie bojącego się podejmować trudnych decyzji gospodarza, który odmienił Sopot. Wybierzcie Jacka Karnowskiego
      • Gość: Filipinka Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 64.120.177.* 29.11.10, 14:47
        Ty się powtarzasz więc i ja się powtórzę - popieram każde Twoje słowo!
    • Gość: Ala Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 87.204.85.* 29.11.10, 15:01
      nie będę głosowała na fułka! jak można zaufać osobie, która nie patrzy swojemu rozmówcy w oczy!
      • Gość: bruno Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.208-117-1.static.steadfast.net 29.11.10, 15:29
        Fułek wierzy w aniołki i moc św. Mikołaja może i dobrze tylko szkoda, ze mu się daty pomyliły i z jego podejściem do świąt możemy się w połowie grudnia wigilii spodziewać
      • Gość: Stefan Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 89.77.210.* 30.11.10, 02:56
        Pan prezydent Karnowski, przesympatyczny człowiek swoją drogą, za to zawsze patrzy rozmówcy w oczy. Co prawda rzadko, bo boli go głowa jak musi kogoś dłużej słuchać ;)
    • Gość: A1 Szechtery mają pełno w porach, ciekawe czemu? IP: 89.78.27.* 29.11.10, 15:32
      To mnie ostatecznie przekonało do tego żeby głosować na Fułka
    • Gość: fiut-fiut współpracuję jako wykładowca z dwoma wyższymi ucze IP: 89.78.27.* 29.11.10, 15:35
      > współpracuję jako wykładowca z dwoma wyższymi uczelniami

no to się łapówka nazywa w innych krajach...

• Gość: akka Fułek=znawca sopockich anegdot IP: 213.25.180.* 29.11.10, 15:43
      Jakiś czas temu pan Fułek był gościem w Dzień dobry TVN. Mimo, że pełnił wówczas funkcję wiceprezydenta Sopotu na dolnym pasku został podpisany jako 'znawca sopockich anegdot'. Pasja może i ciekawa, ale to stanowczo za mało, by rządzić Sopotem! Od prezydenta Sopotu oczekuję, by cały Sopot był jego pasją, a nie tylko anegdoty o nim. Dlatego p. Fułkowi mówię: NIE!
      • Gość: lucek Re: Fułek=znawca sopockich anegdot IP: *.xantron.fastwebserver.de 29.11.10, 15:59
        dobre :) pasującym stwierdzeniem w tym temacie jest także Fułek - znawca festynów rodzinnych :)
    • Gość: marek rządy PiSu w Sopocie??? IP: *.um.sopot.pl 29.11.10, 15:58
      Fułek, jest sie wstanie dogadać z każdym, aby zostać prezydentem Sopotu. jak w Sopocie wszyscy wiedzą juz od roku starał sie dogadać z PiSem. z jakim efektem??
      za kilka dni sie dowiemy, ale Sopot nie dopuszczą aby Sopotem rządził PiS mam nadziję.
    • Gość: ola Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.um.sopot.pl 29.11.10, 16:03
      zastanawiam kiedy to d0trze do mieszkańców Sopotu, że Fułek = rządy PiSu w Sopocie,
    • Gość: walczmy o Sopot Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.um.sopot.pl 29.11.10, 16:04
      nie pozwólmy aby Sopot sfułczał i pod upadł, do poziomu imprez jakie Fułek jako znawca kultury organizował. dramat
    • Gość: misiek Wybór Fułka to wygrana PiSu IP: 81.95.206.* 29.11.10, 16:48
    • Gość: M53 Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: 89.79.68.* 29.11.10, 17:03
      Ech można nie przepadać za Karnowskim. Świętym człowiekiem nie jest. Ale miło się ogląda jak to miasto rozwija się i przyciąga inwestyche. Zaraz polecą teksty, że "centrum jest betowowe" itp. Przypominam absolwentom chłodniczaka, zaocznego LO lub gimnazjum, że betonu używano do budowy już w II w. pne. I jakoś nikt nie sapał.

Ludzie nie chcą głosować za Karnowskim bo ich po prostu nie stać na dobry obiad, kawę czy coś innego w centrum Sopotu. Kiedyś jeszcze mogli sobie pozwolić na zapiekankę z budy albo donata. Przykre jest, że zawiść powoduje niechęć do Karnowskiego, który odniósł sukces i spełnił swoje obietnice wyborcze. Pamiętacie pewnego prezydenta i jego 3 miliony mieszkań??? Nie spełnił tego a wy się do niego modlicie każdego 10.

Co do Fułka. Niech przyzna kto ma być wiceprezydentem. Podejrzewam, że zostanie nim Henryk kulturysta. Prawdziwy sopocki lepper z hasłem "Sopot trzeba skulturyzować"!

Dziwi mnie również jego troska o kulturę. Warto go spytać o porcelanę z domu zdrojowego. Dlaczego dopuścił do jej rozkradzenia przez robotników. Muzeum Sopotu straciło szansę na UNIKALNĄ w skali światowej kolekcję sopockiej porcelany "kuracyjnej". Odpowiadał za to Fułek.

No i słynna sprawa mieszkania na Parkowej i nagłego zainteresowania wiarą i kościołem.

Sumując trzeba głosować na Karnowskiego inaczej pan "nie wiem" razem z kulturystą zniszczą miasto
      • Gość: nord Re: Wypytujemy kandydatów na prezydenta Sopotu IP: *.torun.mm.pl 29.11.10, 18:49
        Nie przejmuj się tak bardzo "przestępstwami" Fułka, śpij spokojnie, Fułek nie ma i nigdy nie miał prokuratora na karku. Karnol ma sześć zarzutów prokuratorskich, w tym pięć o korupcję. Poczekaj na proces sądowy, zobaczymy, co powiesz, kiedy Karnola wsadzą. Ma na to DUŻE szanse.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka