Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolendt!!!

29.12.10, 21:47
Ostrzegam wszystkich którzy planują zakup obuwia w tym sklepie(ulica Galaktyczna w Gdańsku).Sam dałem się nabrać i przez okres 4 lat kupowałem u nich obuwie---głownie ze względu na przystępne ceny.W listopadzie zareklamowałem buty po raz pierwszy.Obuwie zostało naprawione(bez mojej zgody) lecz po 8 dniach ponownie się rozkleiło w miejscu naprawy.Kolejna reklamacja i tu już niespodzianka:reklamacja odrzucona,brak konserwacji obuwia.Sklep nieskuteczną naprawę zrzuca na klienta.Do brzegu: kolejna reklamacja na odrzuconą reklamację i odmowa,sprawa do sądu polubownego---sprzedawca nie zgadza się na takie rozwiązanie sprawy.Całkowite lekceważenie klienta.Polecam zapoznać się z negatywnymi opiniami tego sklepu w serwisach ceneo, opineo czy na trójmieście.Wszystkie negatywne opinie wynikają z procesu reklamacyjnego w tym sklepie(za każdym razem odmowa w przypadku skierowania pisma przed Sąd Konsumencki).Mi sprawę pozostaje skierować do sądu powszechnego i tak też uczynię ---wiem wiem to tylko buty ale w taki sposób nieuczciwy sprzedawca może działać bardzo długo.Warto się zatem zastanowić i zapłacić te 20 czy 30 zł więcej za buty i mieć pewność że w przypadku reklamacji będzie ona rozpatrzona rzetelnie.
Firma wystawia też obuwie na allegro pod nickiem:ROLENDT
Mam nadzieję że choć jedna osoba zrezygnuje z zakupów w tym sklepie:)

opinie sklepu(zawsze powiązane z reklamacją):
www.trojmiasto.pl/Markowe-obuwie-o31761.html#wyniki
www.ceneo.pl/1200-0a;028f0.htm
www.ceneo.pl/1200-0a;028f2.htm
www.ceneo.pl/1200-0a;028f4.htm
www.opineo.pl/opinie/eastend-pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigu Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 22:58
      nie kupowałem tam nigdy butów, ale po takiej reklamie napewno tam nie pojade .
    • Gość: Łukasz Eastend. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.11, 12:58
      Kupiłem u nich kiedyś plecak, posiadał małą prawie niewidoczną wadę, reklamowałem, wymienili na nowy. Kupiłem również dwie pary butów, obie ok, więc nie jest źle.
      • Gość: bari250 Re: Eastend. IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:06
        Wymienili?! Dziwne bo przeczy to wszystkim opiniom w necie na temat tej firmy w sytuacjach związanych z reklamowaniem obuwia.Skoro kupiłeś 2 pary butów i torbę po czym musiałeś reklamować to tylko potwierdziłeś że sprzedają towar słabej jakości (co wiele osób w internecie opisuje podważając oryginalność produktów)Sprzedawca(po ilości komentarzy status super sprzedawcy) u którego kupiłem buty na allegro i który polecił mi odpowiedniego rzeczoznawcę i znający rynek obuwniczy napisał :
        cyt "okres gwarancji. To wszystko reguluje ustawa. Ale swoja droga ROLENDT ma taka politykę, ze odrzuca wszystkie reklamacje, i liczy na to ze ktoś nie pójdzie do sadu."
        Reasumując:OSTRZEGAM PRZED ZAKUPAMI W TYM SKLEPIE!!!
        • Gość: bari250 wynik kontroli inspekcji handlowej ciekawostka IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 14:58
          Pomorski Wojewódzki Inspektor Inspekcji Handlowej w Gdańsku udostępnia informację o wynikach kontroli bezpieczeństwa obuwia w zakresie oznakowania i zawartości biocydu fumaranu dimetylu (DMF) przeprowadzonych w I kwartale 2010r. zgodnie z programem Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów DNR-70-115(22)/2009/AKL.
          Kontrolę na terenie województwa pomorskiego przeprowadzono u dwóch importerów tj.:
          1.
          2.
          oraz jednego sprzedawcy hurtowego:
           P.H. „ROLENDT”
          Gdańsk

 4 partie obuwia przeznaczonego dla dorosłych, wprowadzone na rynek polski przez P.H. „ROLENDT” w Gdańsku,
          Ustalono:
           w 3 partiach niewłaściwe oznakowanie obuwia informacjami o rodzaju użytych materiałów- nie odpowiadające wymaganiom rozporządzenia z dnia 19 października 2004r. w sprawie dodatkowych wymagań dotyczących znakowania obuwia przeznaczonego do sprzedaży konsumentom (Dz.U. Nr 240, poz. 2409),w tym:
           w 1 partii - brak informacji w formie piktogramów lub w formie słownej, z jakiego materiału wykonano poszczególne części obuwia;
           w 1 partii - niepełne oznakowanie (informacja w formie piktogramów tylko o części wierzchniej, natomiast informację słowną o rodzaju użytego materiału na poszczególne części obuwia umieszczono w języku obcym);
           w 1 partii - informację słowną o rodzaju użytego materiału na poszczególne części obuwia podano wyłącznie w języku obcym.
           w 3 partiach brak informacji – ostrzeżeń w języku polskim, w tym:
           w 2 partiach - umieszczenie na opakowaniach produktów - etykiet ANTI MOLD CHIP z substancją antywilgociową, oznaczonych ostrzeżeniami „nie jeść” wyłączenie w językach obcych;
           w 1 partii - ostrzeżenia dotyczące poruszania się po schodach ruchomych i ruchomych przejściach wyłącznie w języku obcym.
          W wyniku dokonanego szacowania i oceny ryzyka kwestionowanych partii produktów stwierdzono, że brak wyżej wymienionych informacji – oraz ostrzeżeń w języku polskim może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeństwa użytkowników - produkty stwarzają średnie ryzyko i dla poprawy bezpieczeństwa produktów konieczne są pewne działania podnoszące poziom bezpieczeństwa.
          W toku przeprowadzonych kontroli podjęte zostały dobrowolne działania naprawcze, polegające na usunięciu stwierdzonych nieprawidłowości.

Wynik kontroli jest dostępny w internecie.Raport nie jest w całości a wkleiłem tylko część dotyczącą PH Rolendt.
          • Gość: Tomi Re: wynik kontroli inspekcji handlowej ciekawostk IP: 83.238.118.* 16.02.11, 17:59
            Skąd Panie barti250 posiada Pan takie dane.
            Coś mi tu nie pasuje.
            Ja kupowałem i kupuje buty u nich od lat i zamierzam w przyszłości również.
            Raz reklamowałem i reklamacja została uznana także POLECAM ich na 100%.
            Super buty w super cenach z darmową wysyłką. Czego więcej można chcieć.
        • Gość: kasia Re: Eastend. IP: 213.192.68.* 30.06.15, 16:31
          Witam, mam problem z butami kupionymi w tym sklepie, buty za 350zł. FARBUJĄ po pierwszym nałożeniu na nogi białe skarpety zrobiły sie granatowe, nie podeszwa tylko boki, reklamowałam, bo tego nie da sie nosić, pierwsza odpowiedz na reklamacje(sprawdzili tylko podeszwę, nikt nie pofatygował się zajrzeć na boki obuwia!!!) :"WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU - BUTY NIE FARBUJĄ"
          Po mojej ponownej reklamacji dowiedziałam się się że buty były "ZMOCZONE OD ZEWNĄTRZ !! DLATEGO ZAFARBOWAŁY, ŹLE BYŁY UŻYTKOWANE"bzdura totalna - buty jeden raz ubrane na nogi - wniosek za żadne skarby nie oddać pieniędzy każdy powód jest dobry PRZESTRZEGAM PRZED TYM SKLEPEM- BUTY DROGIE I NIE NADAJĄCE SIĘ DO NOSZENIA !!!
          NIE WIEM ALE TEN SKLEP MA GDZIEŚ OPINIE KLIENTÓW, NIE DBA O TO ŻEBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY I WRÓCIŁ PO NASTĘPNY ZAKUP !!! SPRAWĘ NIESTETY ODDAJĘ DO SĄDU .
    • Gość: Logun666 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.net129.okay.pl 08.01.11, 18:48
      Witam!
      Mam zareklamować buty , które po 3 miesiącach noszenia się rozpruły.Z opisu wynika że nie przejmują się specjalnie reklamacjami i nie wiem czy warto wysyłać i ponosić koszty skoro i tak nie wymienią na nowe . Szewc stwierdził,że nie ma możliwości naprawy. Za sprzedaż mają same pozytywne opinie. Nie wiem co o tym myśleć.
      • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 20:21
        Witam,
        Wysłać zawsze warto.Jak to wygląda z pozytywnymi opiniami sam sobie odpowiedz.Komentarz na allegro z reguły wystawia się po otrzymaniu przedmiotu a przecież buty dostajesz nowe i nie wiesz co się stanie za x miesięcy.
        Namawiam żeby buty wysłać i zaznaczyć na formularzu reklamacyjnym zwrot gotówki lub wymiana na nowe.W moim wypadku przy pierwszej reklamacji buty zostały naprawione (że nieudolnie i na 8 dni ale jednak naprawili).Jak reklamacji nie uznają pozostaje skierowanie sprawy do sądu polubownego(pewnie nie zgodzą się na sprawę) a potem to już niestety sąd rejonowy.Koszty nie są duże ---chyba 8% wartości sporu ale i tak wszelkie koszty(korespondencja,paliwo,dzień wolny w pracy,koszt powołania biegłego) pokrywa przegrywający.Moje koszty przy założeniu sprawy będą nieco większe ale to niespodzianka dla ww. firmy:)
        W razie czego służę pomocą zresztą dalszy ciąg tej sprawy będę opisywał w necie.
        Pomocne linki:
        www.uokik.gov.pl/stale_polubowne_sady_konsumenckie__informacje.php
        polki.pl/finanse_wydatki_artykul,10016290.html
        • Gość: politykat Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:29
          Nie chciałbym robić kryptoreklamy, ale jakiś czas temu zmieniłem sklep z eastenda na ebuty.pl i jestem zadowolony. Zdarzają się im też potknięcia, ale generalnie wszystko jest ok i trafiłem już kilka promocji. Oczywiście w nawiązaniu do sklepu netowego z którego można odebrać buty w 3m osobiście.
          • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 20:46
            Kryptoreklama się udała:)Rzeczywiście dobre ceny i spory wybór.Dzięki za info.
          • Gość: Ziom Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 83.238.118.* 16.02.11, 18:03
            No to wszystko już wiadomo gdzie pracujesz.
            Na przyszłość proponuję nie pisać bzdur o innych firmach psując im reputację.
            Każdy ma możliwość sprzedaży w internecie i wyboru firmy w której dokonuje się zakupu.
            To że jesteś z konkurencji nie upoważnia Cię do tego by pisać o nich źle.
            Ja kupiłem buty i jestem zadowolony z butów. Buty otrzymałem następnego dnia, darmowa wysyłka, polecam firmę www.eastend.pl
        • Gość: MarcinL Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 13:08
          Witam
          Mam z nimi problem.Kupiłem buty i po 3 założeniu pękł materiał pod szwem.Uznali że to uszkodzenie mechaniczne i odrzucili reklamację.Jak z nimi powalczyć?Masz jakiś pomysł?
      • Gość: Gość Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 83.238.118.* 16.02.11, 17:56
        Odpowiedź jest prosta ktoś im robi niezłą antyreklamę.
        Ja kupuję u nich buty od lat i nigdy nie było problemu.
        Jak coś jest nie tak to należy reklamować ale nie wiem o co temu krzykliwemu Panu chodzi poza antyreklamą. Jeżeli but się zepsuł to chyba nie wina firmy która sprzedaje buty tylko producenta. Tyle hałasu zrobionego przez jedną osobę i to tak naprawdę nie wiedomo czy słusznie. Mi się jakoś nie chce wierzyć.
        • Gość: pol Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.mm.pl 09.10.14, 21:56
          jestes idiota do potegi albo jesteś pracownikiem tej złodziejskiej firmy z podróbami kópiłem trzy pary butów wszystkie sie porozklejały w ciągu trzech miesiecy i zero uznanej reklamacji to zwyki złodzieje i oszuści
      • Gość: roland Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 20:03
        Ja również nie polecam sklepu, buty rozwalily sie po 2 miesiacach użytkowania i zostały beznadziejnie naprawione. Sklep nie uznaje reklamacji ani decyzji Inspekcji Handlowej wiec pozostaje isc do sadu, nie kazdy ma czas, kase i checi, ale z doświadczenia wiem że sie opłaca i te sprawe tez wniose. Im wiecej rzetelnych opinii o tym sklepie, tym lepiej, może właścicielowi troche sie ukróci, bo widac koles ma zero szacunku do klientów i pieniedzy. Zasłania sie pracownikami, którzy musza tłumaczyc sie za niego. Ogólnie słąby koleś, tak samo jak buty w jego sklepie niewiadomego pochodzenia.
    • Gość: Gosć Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 20:01
      Smutne, walka sklepów na wpisy, czy aby Franek, Ziom, Gość nie z tego samego IP pochwalne peany dla sklepu.. Żałosne..
      • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 21:04
        Nie robię reklamy,nie pracuję w konkurencyjnym sklepie obuwniczym.Panowie którzy wpisali się 16.02 to chyba pracownicy tego sklepu.Swoją droga niezła żenada.Opisałem tylko co mnie spotkało ze strony tego sklepu i wszystko...Tych co miałem ostrzec przed zakupami pewnie ostrzegłem!Dziękuję za uwagę:)
        • Gość: bari Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 14:20
          cyt"Skąd Panie barti250 posiada Pan takie dane.
          Coś mi tu nie pasuje. "

Przeoczyłem.A co tu nie pasuje?
          Info dostępne w sieci---wystarczy poszukać.Jak ktoś mnie oszukał to sprawdzałem czy jestem sam czy to praktyka i wyszło....

Żenująca obsługa i dalsze zachowanie osobnika któremu buraki z kieszeni wypadają :nagle 16 lutego na większości portali opiniotwórczych pojawiają się zadowoleni klienci sklepu:
          www.trojmiasto.pl/Markowe-obuwie-o31761.html#wyniki
          Krystiany i Franki szef kazał czy z rodziny jesteście?

• Gość: Hucu Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 213.192.68.* 04.12.12, 20:41
          Mam podobne doświadczenia z tym sklepem. Choć raz udało mi się tam zareklamować buty Ecco i o dziwo reklamacja została uznana co prawda 2 miesiące czekałem na odpowiedź z ich strony ale się udało. Musiałem tam jeździć kilka razy i dzwonić ale to chyba nie rzadkość w tym sklepie.
          Mam wątpliwości też co do jakości ich obuwia bo kupiłem tam w sumie 4 pary butów i 3 z nich nadawały się do śmieci po 3tygodniach noszenia. Jedynie Martensy od nich dają radę.
          • Gość: Tytus Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.mm.pl 16.01.14, 20:45
            A moje Martensy nie dały rady :) Podeszwa pękła na zgięciu i to z winy użytkowania. Czyli mają służyć do leżenia na półce i oglądania :) oczywiście reklamacja nieuznana.
            • Gość: Tomasz Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.tvkdiana.pl 25.03.14, 22:28
              Witam,

Sklep eastend to kicha !

Podeszwa rozkleiła się po 4 miesiącach - to na 100% nie oryginały! W dodatku nie uznają reklamacji bo: to nie z winy butów - to zatem czyja wina? moja że używałem butów????

proponuję pozew zbiorowy do federacji praw konsumenta
              • beniuszka Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend 31.03.14, 15:50
                Tak, zgadza sie, ja tez idę do sądu z tym sklepem nie odpuszczę! oszusci! sprzedają podróby i tyle! Nie zgodził sie na sąd polubowny! Wszystkich ostrzegłam przed zakupami w tym sklepie!
                • Gość: MISIEK Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 11:27
                  Też ostrzegam. Buty zmieniły kolor po zamoczeniu ich w celu umycia. Reklamację odrzucili bo uznali, ze od poczatku miały taki zdechły kolor.
                  eastend to bujda na resorach.
                  Też podejrzewam, że handluje podróbami.
              • Gość: MarcinL Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 13:03
                U mnie materiał wypruł się spod szwu po 3 założeniu butów .Uznali że to uszkodzenie mechaniczne.Reklamacja odrzucona.
          • beniuszka Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend 31.03.14, 15:58
            MARTENSY NIE DAJA RADY! pęka podeszwaI NIE uznają reklamacji!żenada
      • Gość: mini Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 94.158.237.* 01.10.12, 15:24
        no i zgłupiałam bo mam groupon i chce emu za 649 zł., ale nie chce za taką kase bawić sie w reklamacje i nawet pół sezonu nie doczekać:-( i nie wiem czy zaryzzykueuj, obecnie starce parę złotych a nie kilkaset.
    • Gość: Leo dziady IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 10:28
      Dziadowski sklep i dziadowskie podejście do klienta przy reklamowaniu obuwia.Odradzam!!!!
      • Gość: wrymar Re: dziady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:24
        Również nie polecam, odesłałam za duże obuwie korzystacjąc z ustawowego prawa do odstąpienia od umowy. Najpierw udawali, że buty nie dotarły, a potem przez 3 tygodnie nie oddawali mi pieniędzy (ponaglani po drodze mailami i telefonami).
    • Gość: KUPUJĄCY Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend! IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 22:02
      WSZYSTKO PIĘKNIE I ŁADNIE DO PÓKI NIE BĘDZIE SIĘ REKLAMOWAĆ OBUWIA!,KUPIŁEM W TYM SKLEPIE BUTY ZA 229 ZŁ PALLADIUM PAMPA OXFORD LITE 093,PO OKOŁO MIESIĄCU UŻYTKOWANIA BUTY SIĘ ODBARWIŁY I JEDEN JEST TERAZ ZIELONY,A DRUGI ŻÓŁTY WYBLAKŁY,ODPOWIEDZ PO REKLAMACJI :REKLAMACJA NIEZASADNA-W OCENIE ORGANOLEPTYCZNEJ NIE STWIERDZA SIĘ WYSTĘPOWANIA WADY FABRYCZNEJ,PRZEBARWIENIA MATERIAŁU TO KLASYCZNE ZABRUDZENIA.FACET TO TOTALNY DEBIL,NIE ODRÓŻNIA ODBARWIENIA OD BRUDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: YoMan Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 19:32
        ech... Jeśli buty się popsuły to tylko i wyłącznie wina producenta. Nie sprzedawcy!
    • Gość: Rodrigo Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 21:25
      Tak właśnie działają nieuczciwe firmy.Toż to jawne oszustwo i lekceważenie prawa.
      Panowie!!!Trzeba ostrzec innych ludzi przed zakupami w takich pseudosklepach.
      Warto poświęcić kilka minut i wystawić im opinie na portalach typu:
      trójmiasto.pl,opineo czy gowork

• Gość: Maciej Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 19:48
        Bezkarność i tyle!!!Taki kraj:(
    • Gość: colakao Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 16:17
      Również nie polecam! Towar wygląda na drugi gatunek!! CIĘŻKO JEST DOPROSIĆ SIĘ O ROZMOWĘ Z KIMŚ KOMPETENTNYM W TEJ FIRMIE! Po za niską ceną - świadczą również niskiej klasy towar oraz równie niskiej klasy obsługę. Aby zniżyć się do poziomu tej firmy musiałbym położyć się w błocie! A PRZECIEŻ szef ma klasę jeżdżąc autem za 0.5 mln. nie może oddać marnych 190 zł za reklamowane po 2 tygodniach buty. Cóż jak widać nie ja pierwszy i zapewne nie ostatni.
      • Gość: Tomek Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 217.153.67.* 11.11.11, 13:48
        Witam serdecznie,
        Ja również stałem się klientem sklepu internetowego eastend.pl. Kupiłem buty Lacoste, przesyłka przyszła błyskawicznie, kontakt jak najbardziej pozytywny... więc "wielki pozytyw" powędrował na konto Pana Karola.

Problem zaczął się, gdy "markowe" buty za bagatela 300zł, po około 3 miesiącach zaczęły się rozklejać, natomiast "skóra" rozrywać/pękać. Mogę nadmienić, iż w butach pokonywałem drogę dom->samochód->dom, więc intensywne użytkowanie nie wchodzi w grę.

Wysłałem buty w ramach reklamacji, niestety pierwsza odpowiedź negatywna z ambitnym wytłumaczeń, iż rozklejenie się podeszwy jest uszkodzeniem mechanicznym! :) Po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta, złożyłem reklamacje ponowną, w odpowiedz której zostało wyjaśnione, iż Pan Karol swoją poprzednią opinię podtrzymuje i mam ją potraktować jako ostateczną. Sprawy jednak tak nie zostawię, będę próbował dalej!

P.S.1. Nie wiem jak sprawa się zakończy, ale już bardzo żałuje zakupu w tym sklepie! Koszt obuwia + przesyłki + sprawa w sadzie --> taniej wyszłoby w markowym sklepie! :)
        Natomiast jedno jest pewne, to już nie chodzi o pieniądze, takim ludziom nie powinniśmy odpuszczać! ;/

P.S.2. Gdyby ktoś przechodził już takową drogą wcześniej, będę wdzięczny za podpowiedzi!
        Dziękuję, pozdrawiam, Tomek.
        • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 23:34
          Dokładnie tak ten pseudosklep traktuje wszystkich klientów.Sklep wystawia obuwie na znanym portalu aukcyjnym alle...ro i osobie kupującej wydaje się, że wszystko jest ok.Szybki kontakt,szybka wysyłka....osobie kupującej obuwie wydaje się że wszystko jest ok bo w końcu dostała swoje wymarzone butki.Co robi taka osoba jak i 98%osób które kupuje na aukcjach?
          Wystawia pozytywny komentarz i na tym polega działalność tego sklepu---sprzedać,zapomnieć olać.Swoje zrobili---sprzedali,zarobili i dostali pozytywny komentarz.Gwarancji i reklamacji nie uznają a wszystkie próby sprowadzają się do udowodnienia, że to klient nie potrafi użytkować butów:wada mechaniczna,zła pasta itd.Czasem jeszcze próbują buty naprawić lecz jest to tak niestarannie wykonane, że wstyd takie buty nosić.
          Moja rada:nie kupować!!!! w tym sklepie i opisać sytuację jaka Ciebie spotkała na wszystkich możliwych portalach związanych z opiniami np.opineo,trojmiasto,pl itd.
          Tomek!
          Podaj swój email napiszę Tobie z własnego doświadczenia jak dalej postępować w tej sprawie.
          • Gość: Tomek Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 217.153.67.* 13.11.11, 19:11
            HEj,
            Moj adres: tomek_krecha@wp.pl
            Dzieki z gory za pomocne informacje,
            Pozdrawiam, Tomek.
            • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 13:18
              Cześć,
              Info wysłałem na pocztę.
              • Gość: jaaaaa Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 11:27
                Okolo roku temu zakupilem u nich buty Lacoste scala 2.Podobne zjawiska jak u Pana wyzej, buty zaczely sie rozklejac a skora rozrywac.Odeslalem.Dzis przychodzą z listem "wskazane pekniecia skory oraz rozklejanie sie podeszwy sa uszkodzeniami uzytkowymi typu mechanicznego".To do ch**a ja sie pytam do czego sa te buty do latania?? Firma DNO.
                • Gość: bari250 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 16:33
                  Portale gdzie możesz napisać swoją opinie na temat tej firmy znajdują sie w pierwszym wątku.
                  Namawiam żeby poświęcić kilka minut i opisać w jaki sposób postępują.
                  • Gość: eastend.pl Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.159.54.66.static.crowley.pl 07.12.11, 16:16
                    opinie eastend.pl
                    eastend.pl zawsze znajdzie wymówkę by nie przyjąć reklamacji!!!
                    Nie polecam eastend.pl
                    Nie kupuj w eastend.pl dlaczego? bo buty ci się rozwalą a eastend.pl powie: przyczyna mechaniczna lub użytkowa taki mają zwyczaj w tej firmie.
          • Gość: MONIKA Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:22
            WITAM! ROWNIEŻ REKLAMACJA ZOSTAŁA NEGATYWNIE ROZPATRZONA W MOIM PRZYPADKU CO JEST ABSURDEM. CO ROBIĆ? PODPOWIEDZ
          • Gość: dagka Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 23:11
            bari250
            Jeżeli jeszcze tu zaglądasz proszę o pomoc, jak dalej postępować. I jak się zakończyła Twoja sprawa, bo mam nadzieję, że jest już po
            dagka@wp.pl
    • Gość: Janko Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.play-internet.pl 10.12.11, 15:39
      Potwierdzam-
      • Gość: Dogóry Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 15:14
        Święta idą trzeba się wystrzegać!!!
    • Gość: Anka Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.play-internet.pl 10.02.12, 21:44
      No i niestety ją też sie dałam nabrać i wrrrr jestem na siebie wściekła:(W zasadzie buty do wyrzucenia-
      • Gość: Gościu Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.12, 12:56
        Również nie polecam tego kontrahenta, zakupiłem u nich buty nike za 220 zł. po jakims czasie zaczęły mi sie rozklejać i pekac skóra wyslałem na reklamacje, a w odzewie otrzymałem "W ocenie organoleptycznej wskazane rozklejenie sie podeszwy jak i pęknięcie skory w obuwiu są uszkodzeniami mechanicznymi ". Żenada.
    • Gość: voldo Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 23.02.12, 16:29
      Kupiłem Conversy, ta sama sytuacja, pierwsza reklamacja-nieudolna naprawa, druga reklamacja-odmowa-powód: brak konserwacji i wyeksploatowane obuwie. Ogólnie śmiech na sali!!!
    • Gość: Brazula Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.um.olsztyn.pl 15.05.12, 14:08
      Dołączam się!
      Zdecydowanie nie polecam. Złożyłam zamówienie, sprawdziłam telefonicznie dostępność towaru, wpłaciłam należność i po 2,5 tygodniach (po licznych telefonach i mailach) otrzymuję informację, że zamówienie zostało anulowane. Wygląda na to, że pracownicy nie potrafią korzystać z programów komputerowych i podają nieprawdziwe informacje, w związku z czym kupiłam buty, których najzwyczajniej w świecie nie było w sklepie w sprzedaży. Co ciekawe, na stronie internetowej widnieją jako dostępne! Na wysłane maile nie otrzymałam odpowiedzi. Stanowczo nie polecam!!! Ja osobiście nie chcę z tym sklepem mieć już nic do czynienia. W chwili obecnej oczekuję na zwrot pieniędzy. Ciekawa jestem jak ta kwestia się rozwinie?

• Gość: elasz1 Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 08:14
        Jestem w takiej samej sytuacji.Już tydzień czekam na zwrot pieniędzy i mam wielkie obawy,czy w ogóle się doczekam.Nie odbierają telefonu,nie odpowiadają na e'maile.Czy Pani zwrócili w końcu pieniądze i po jakim czasie oczekiwania?
        • Gość: Brazula Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.um.olsztyn.pl 11.06.12, 09:22
          Pieniądze oddali dosyć szybko, w przeciągu tygodnia. Być może spowodowane to było tym, że w celu zakupu wymarzonych butów, kupiłam kupon na Grouponie, ale większą część za buty musiałam dopłacić. W momencie kiedy zorientowałam się jak sytuacja wygląda , napisałam do Groupona, więc on na 100% też jakiś wpływ na tak szybki przelew miał.
    • Gość: eeoo Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.skierniewice.vectranet.pl 21.05.12, 20:19
      Na odpowiedz reklamacyjna maja 14 dni kalendarzowych czy roboczych?
    • Gość: Adziu Świetny sklep i do tego ceny. IP: *.devs.futuro.pl 10.10.12, 11:31
      Witam,
      Kupiłem w tym sklepie dwie pary butów po cenach bardzo okazyjnych, taniej się nie da kupić.
      Fakt, że przy jednej parze rozmiar butów jednego i drugiego buta był inny ale pasowały więc tragedii nie ma.
      Co do reklamacji nie miałem okazji sprawdzić jak to wygląda...
      Wydaję mi się, że troszkę sklep nie ogarnia ilości sprzedaży towaru... ale cena wybacza chyba wszystko bo zawsze możesz iść do sklepu kupić 2,3 razy drożej:)
      • Gość: kolorowaona Re: Świetny sklep i do tego ceny. IP: *.ttk.pl 11.10.12, 12:02
        Zaciekawił mnie wątek, bo właśnie jestem na etapie reklamowania butów w tym sklepie. Pierwszą moja reklamację odrzucili- powód; niewłaściwa konserwacja obuwia- nadmienię, że po 2 miesiącach użytkowania przez dziecko buty się rozpadły. Odwołałam się od ich opinii i po ponad miesięcznym oczekiwaniu na odpowiedź- zero kontaktu z ich strony. Obecnie zastanawiam się nad dalszymi krokami. Czy w sądzie ktoś wygrał ostatecznie sprawę z nimi?
        • Gość: kolorowaona ten sklep to katastrofa IP: *.ttk.pl 11.10.12, 12:06
          nie zauważyłam we wczesniejszym wątku, że podpięłam się pod jego pochwałę w tutule :)
          jeszcze dodam, że co z tego, że ceny mają konkurencyjne, skoro buty nie wytrzymują kilku miesięcy użytkowania i w czasie powiedzmy 2 lat (taki jest okres gwarancji) trzeba kupić kilka par ???? żadna okazja ekonomiczna.
      • Gość: anty-eastend-rolen Re: Świetny sklep i do tego ceny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 10:06
        w sumie kilka par butów u nich kupiłem i faktycznie jeśli nie było z nimi problemów to sytuacja idealna - dobra cena - z Trójmiasta można podjechać obejżeć i odebrać samemu, niby same zalety ,
        ale niestety jak wszystko idzie dobrze to każdy potrafi taką firmą kierować,
        natomiast w sytuacjach problematycznych ( musiałem jedne buty converse reklamować )
        i jak te opisywane w powyższej dyskusji okazuje się z kim mamy do czynienia,
        totalny brak profesjonalnego podejścia handlowego - w sytuacjach niezadowolenia klienta PRAWDZIWY HANDLOWIEC powinien chcieć pomóc klientowi , a w firmie eastend , rolendt , czy jak tam jeszcze się nazywają , wykazują całkowity brak chęci polubownego rozwiązania nawet najdrobniejszego problemu , a najlepszy jest ich szef którego nigdy niema na miejscu ,
        a kiedy pytasz pracowników kiedy będzie robią tylko zdziwione miny i chcą Cię jak najszybciej spławić , ogólnie TOTALNY BADZIEW , wygrywają tylko i wyłącznie cenami bo jak wiadomo Cena Czyni Cuda, NIGDY WIĘCEJ EASTEND.PL , ROLENDT.PL , swoją drogą dobrowolnie tam pracować to trzeba być jakimś opóźnionym , przecież to obciach taką firmę reprezentować
    • Gość: Ala Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.ajc.com.pl 11.11.12, 18:34
      KŁAMCA. Moje vansy trzymają się ponad rok! Polecam jak najbardziej ten sklep. To co pan pisze to kompletna bzdura, miła obsługa i żadnych nieporozumień! ŚWIŃSTWO.
      • Gość: Ba Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 15:51
        Ta bo mi się nudziło a buty reklamowałem bo akurat byłem w pobliżu sklepu haha
        A cała masa negatywnych opinii w internecie odnośnie reklamacji to też przypadek?Ta....
        Poczytaj kobieto opinie w necie jak przyjdzie Tobie reklamować buty----stawiam flaszkę, że reklamacja będzie odrzucona a nawet Tobie wcześniej napiszę co dostaniesz w odpowiedzi:)Tekst z ich strony jest zawsze stały.
        A że się na sąd konsumencki nie zgadzają to też miły gest sprzedawcy?
      • Gość: NAJAGA Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.14, 12:06
        i tu się nie zgodzę , kupiłam córce vansy pierwsza para rozpadła się po ok 4 miesiącach ale pomyślałam że może jej wina chodziła w nich ciągle może jakaś para trefna zamówiłam po raz drugi i vansy rozpadły się po 2 miesiącach i jakie to są oryginały ( za 220 zł !!! )nie polecam !!!1
    • Gość: marciab Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 213.192.68.* 01.12.12, 13:53
      ostrzegam ostrzegam ostrzegam
      kupiłam u nich 3 pary butów- 3 pary reklamowałam. zawsze cyrk. nie trzymanie terminów, brak ustosunkowania sie do próśb (np. o kontakt telefoniczny przed odesłaniem butów do domu z odmowa reklamacji) buty trekingowe salomona rozkleily sie po 2 tyg noszenia (chodzenie po miescie tylko!!) i to wg nich jest to uszkodzenie mechaniczne. jak nic sklep ten sprzedaje buty do latania- skoro chodzenie po chodniku to uszkodzenie mechaniczne. szkoda czasu, nerwow, pieniedzy i słów nawet by opisać jak beznadziejny jest ten sklep!!!! nie kupujcie tam butów chyba że wam sie nudzi i macie za duzo pieniedzy. i to moje przykre doświadczenia dotycza obuwia firm converse, ecco, salomon. wygląda na to że sklep sprzedaje towar niższego sortu, z wadami do czego sie nie przyznaje przed klientem. pozniej otrzymuja reklamacje i nie maja co z nia zrobić bo do producenta zgłosić sie nie mogą i albo nieudolnie sami buty naprawiają albo Pan XXX - rzeczoznawca ze sklepu rolendt stwierdza ze "reklamacja niezasadna" dlaczego, pytam się moją reklamację odrzuca ktoś kto nawet nie podpisuje sie pod reklamacja? kim jest ten ich ów slynny rzeczoznawca? na jakiej zasadzie rozpatruje reklamacje? brak brak brak słów!!!!
    • Gość: Karolina Łużniak eastend.pl - banda złodziei! IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 16:31
      Zgadzam się dokładnie - banda oszustów. Przypuszczalnie obuwie w ogóle nie jest oryginalne, bo w życiu nie widziałam Conversów, które rozpadają się po 5 miesiącach użytkowania. Uzasadnienie odrzucenia reklamacji i odwołania - nieprawidłowa konserwacja butów. Bo według firmy buty służą do wystawiania na półce dla ozdoby!
      Promocyjne ceny to pułapka!
      • Gość: Yo Re: eastend.pl - banda złodziei! IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 20:19
        Do góry!!!
        • Gość: Yeah Re: eastend.pl - banda złodziei! IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 13:25
          Omijać i nie kupować!!!
          • Gość: bari nie kupować!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 10:20

oszukani-przez-eastend.blogspot.com/
            • Gość: ulka Re: nie kupować!!! IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 23:41
              a wiecie co??? ja kupilam u nich na Allegro buty, nie przyslali bo okazalo sie ze butow nie ma... ALE kase od razu oddali. Ufff...
              • Gość: yo Re: nie kupować!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 10:08
                Up!
                • Gość: yo Re: nie kupować!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 23:32
                  góra!
                  • Gość: Marcin Re: nie kupować!!! IP: *.icpnet.pl 20.04.13, 13:29
                    Ciekawe ilu maja zadowolonych klientów ?
                    • Gość: Rok Re: nie kupować!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 09:45
                      UP!
                      • Gość: Rok Re: nie kupować!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 21:00
                        Do góry!
      • Gość: gogo Re: eastend.pl - banda złodziei! IP: *.mt.pl 11.07.13, 21:02
        Ile razy kupowałam conversy w oryginalnych sklepach. Zawsze tak samo się to kończyło/ dziura/ rozklejenie. Płacisz za metkę, nie za wytrwałość. Taka prawda, nie robią już ich na jakość tylko na wizualność. Także mówiąc o nie oryginalności to trochę za daleko zaszłaś.. bo są oryginalne. Po prostu wszystko już jest badziewne i trzeba dbać o to jak o skarb jeśli chcesz pochodzić dłużej w butach.
    • Gość: Brak dobrej woli ? Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.multi-ip.pl 30.05.13, 12:20
      Zwykle te "mega kosztowne" naprawy gwarancyjne można zastapić klejem z kiosku za 2 zł. Po co strata czasu na przesyłki i zbędne koszty? Przecież nie naprawiamy Rolls Royce'a. Jeśli ktoś lubi postawy roszczeniowe to polecam ważyć każdą bułkę i reklamować niedowagę 2 gramów. Efekt i poziom takich dyskusji będzie podobny, ale przynajmiej bez większych wydatków.
      • Gość: Misio Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 91.231.33.* 03.10.13, 02:58
        Ja również się zawiodłam. Kupiłam u nich buty Vans Authentic za niemałe pieniądze, które rozkleiły się w trzech miejscach po miesiącu całkiem normalnego użytkowania. Jak czytam te opinie, to odechciewa mi się wysyłać je z powrotem bo nie mam zamiaru tracić nerwów.
    • Gość: gośc Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: 88.220.34.* 07.06.13, 09:48
      też ostrzegam kupiłam i żałuje o uznanej reklamacji nie ma mowy nie kupujcie w tym sklepie
      • Gość: wku...ony klient Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.mm.pl 09.10.14, 22:39
        Ludzie nie kupujcie w tym sklepie wszystko się rozpada po kilku ubraniach butów i żadnej reklamacji sklep SYF I DZIADOSTWO jajeszcze tam wpadnę z tymi butami i żuce nimi komuś w twarz.
    • Gość: rok Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 11:10
      do góry!
    • Gość: Dawid Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.syrion.pl 04.08.13, 13:41
      Rok temu zakupiłem Vans-y LPE BLK w tym sklepie. Chciałem je teraz reklamować ale po przeczytaniu opinii widzę, że to walka z wiatrakami. Nie podejrzewałem, że firma ma tak złą opinię w internecie...Chociaż mogłem podejrzewać że wszystko u nich działa na wariackich papierach, otóż zamówiłem obuwie i zamiast Vansów otrzymałem Crocsy, skontaktowałem się z firmą Rolend i ktoś się pomylił i mi wysłał Crocsy a jakiejś kobiecie moje Vansy. Odesłałem do nich Crocsy i po paru dniach otrzymałem moje Vansy w totalnie zniszczonym pudełku chamsko oklejonym dookoła taśmą klejącą żeby buty z niego nie wypadły...
    • Gość: ja Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 14:28
      do góry!
      • Gość: do góry Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 12:51
        Up!
        • Gość: l Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 12:44
          A w sklepie bez zmian--gwarancje można włożyć " w buty" ....
          • Gość: autor Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.tktelekom.pl 05.02.14, 12:47
            A ja właśnie dziś dowiedziałam się, że uznali moją reklamację. Kozaki Ecco pękły się przy podeszwie po roku od zakupu. Po lekturze tego wątku zastanawiałam się czy warto wysyłać je do sklepu, ale postanowiłam spróbować. Dziś (po 3 tygodniach od dostarczenia obuwia do sklepu) zadzwoniłam żeby dowiedzieć się jaka jest decyzja. Odpowiedzieli, że reklamacja uznana, wymienią na nowe lub zwrócą gotówkę, ale czekają jeszcze na dokumenty od dystrybutora... Mam nadzieję, że doczekam się nowych butów lub pieniędzy przed końcem zimy.
            • Gość: autor Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.chelm.mm.pl 05.03.14, 21:02
              Aktualizacja: Tydzień temu dostałam zwrot gotówki na konto.
      • Gość: pol Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.mm.pl 09.10.14, 22:30
        Po tych wszystkich oszukanych klientach ,uważam że ta firmą powinien zająć się prokurator za te oszustwa klientów i tymi opłacanymi specjalistami .
        muszę porozmawiać ze znajomym prokuratorem jak to prawnie wyglada'
    • Gość: asia Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.net95-158-67.revers.nsm.pl 30.04.14, 22:48
      Niestety to prawda- w conversach po 2 miesiącach używania pękła podeszwa na pięcie- reklamacja- dwa tygodnie, niby naprawili, ale buty pękły ponownie tego samego dnia, ponowna reklamacja- 2 tygodnie bez butów- że znów do naprawy, ponowne rozklejenie się butów po paru dniach- 3 reklamacja- buty zabrane na miesiąc i sklejone. Paranoja. Obecnie kupione męskie obuwie, za pierwszym razem ubrane i wypadły nity od sznurówek- reklamacja 2 tygodnie i mogą niby naprawić- nie chcę wymienić, choć tak na prawdę sprzedali gó..., a buty są w ogóle nie noszone. Nie polecam tego sklepu, brak szacunku dla klienta, a za buty i tak się płaci ponad 300 złotych.
      • Gość: ja Re: Ostrzegam przed sklepem eastend.pl P.H Rolend IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.14, 20:33
        Mam dokładnie to samo. Buty prawie nie używane, a rozwaliły się na piętach. Reklamacja odrzucona, a facet co się podpisał pod opinią chyba nie ma zielonego pojęcia co robi rzeczoznawca. Nawet nim nie jest, tylko skończył 40 godzinny kurs i przedstawia się ładnie jako rzeczoznawca. Nie zostawię tak tego. Poproszę o pomoc rzeczoznawcę i będę sądzić
    • marta.uparta nic, trzeba spróbować 07.05.14, 15:13
      zamierzam zareklamować martensy, rozkleiły się podeszwy po niespełna roku użytkowania, ale buty kosztowały prawie 400 stówy, więc warto powalczyć. Poprzednie -identyczne- martensy wytrzymały 4 lata nieustannego noszenia (ale kupione w sklepie Martensa). Zobaczymy jak skończy się ta sprawa u mnie. I na drugi raz jednak warto sprawdzać opinie w necie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka