bari250
29.12.10, 21:47
Ostrzegam wszystkich którzy planują zakup obuwia w tym sklepie(ulica Galaktyczna w Gdańsku).Sam dałem się nabrać i przez okres 4 lat kupowałem u nich obuwie---głownie ze względu na przystępne ceny.W listopadzie zareklamowałem buty po raz pierwszy.Obuwie zostało naprawione(bez mojej zgody) lecz po 8 dniach ponownie się rozkleiło w miejscu naprawy.Kolejna reklamacja i tu już niespodzianka:reklamacja odrzucona,brak konserwacji obuwia.Sklep nieskuteczną naprawę zrzuca na klienta.Do brzegu: kolejna reklamacja na odrzuconą reklamację i odmowa,sprawa do sądu polubownego---sprzedawca nie zgadza się na takie rozwiązanie sprawy.Całkowite lekceważenie klienta.Polecam zapoznać się z negatywnymi opiniami tego sklepu w serwisach ceneo, opineo czy na trójmieście.Wszystkie negatywne opinie wynikają z procesu reklamacyjnego w tym sklepie(za każdym razem odmowa w przypadku skierowania pisma przed Sąd Konsumencki).Mi sprawę pozostaje skierować do sądu powszechnego i tak też uczynię ---wiem wiem to tylko buty ale w taki sposób nieuczciwy sprzedawca może działać bardzo długo.Warto się zatem zastanowić i zapłacić te 20 czy 30 zł więcej za buty i mieć pewność że w przypadku reklamacji będzie ona rozpatrzona rzetelnie.
Firma wystawia też obuwie na allegro pod nickiem:ROLENDT
Mam nadzieję że choć jedna osoba zrezygnuje z zakupów w tym sklepie:)
opinie sklepu(zawsze powiązane z reklamacją):
www.trojmiasto.pl/Markowe-obuwie-o31761.html#wyniki
www.ceneo.pl/1200-0a;028f0.htm
www.ceneo.pl/1200-0a;028f2.htm
www.ceneo.pl/1200-0a;028f4.htm
www.opineo.pl/opinie/eastend-pl