Dodaj do ulubionych

Kochani :)))))) Trzymajcie się ;)))))

22.02.02, 20:13
Czytam na onet. pl, że znowu do Was zbliża się...wichura...
U mnie jest jeszcze cichutko i bez śniegu, chociaż pół Polski zasypało.

Znów mocno powieje

Nad Pomorze nadciąga kolejna fala silnych wiatrów. Synoptycy przewidują, że w
nocy z piątku na sobotę porywy wiatru osiągną prędkość do 120 kilometrów na
godzinę.

Podmuchom towarzyszyć będą intensywne opady. Na Pomorzu wiatr szybko przybiera
na sile. Spada też ciśnienie atmosferyczne.

"Teraz notujemy porywy dochodzące do 60-80 kilometrów na godzinę. W nocy wiatr
może osiągnąć prędkość do 120 kilometrów na godzinę. Najgorzej będzie nad samym
morzem, ale i w głębi lądu będzie bardzo mocno wiało. Przewidywane są
intensywne opady śniegu powodujące zawieje i zamiecie" - powiedziała Agnieszka
Drwal-Tylmann, dyżurny synoptyk Morskiego Oddziału Instytutu Meteorologii i
Gospodarki Wodnej w Gdyni.
Obserwuj wątek
    • jarromir Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 23.02.02, 22:04
      Chyba znów ktoś przesadził.
      Albo się pospieszył.
      Przeszedłem się dziś późnym popołudniem z Brzeźna do Sopotu i było przyjemnie.
      Nawet bardzo, bo chwilami słonecznie.
      • iwa.ja Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 23.02.02, 22:20
        Dotarłam do domu, siadam do klawiatury i co widzę? Jaro sie przechadza
        brzegiem. I to w słoneczku...Jak ja Ci zazdroszczę! Brzegiem...Pewnie morze
        pachnie, co?
        • jarromir Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 23.02.02, 22:30
          iwa.ja napisał(a):

> Dotarłam do domu, siadam do klawiatury i co widzę? Jaro sie przechadza
          > brzegiem. I to w słoneczku...Jak ja Ci zazdroszczę! Brzegiem...Pewnie morze
          > pachnie, co?

Niestety mam katar :-)))
          Ale nie wymagajmy wszystkiego naraz.

A wrażenia ze spaceru:
          Przebudowują Łazienki Północne!!!
          Za to molo zrujnowane :-(
          A przed Sfinksem poustawiali na trawnikach jakąś "metaloplastykę"... paskudztwo -
          do tego wprowadzone z kilkadziesięcioletnim opóźnieniem...
          Sopocki Klub Żeglarski w przebudowie - już pod skrzydłami Hestii.
          • iwa.ja Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 23.02.02, 22:33
            Znowu przebudowują?!!! Jacyś Singapurczycy 10 lat temu coś koło tego robili,
            czy też mi sie wydaje..Próbowałam tu, w Warszawie zainteresować różnych sprawą
            mola, ale okazuje się, że molo jest za daleko od Warszawy. Zielona Brama
            zarówno. Ale i tak Wam zazdroszczę! I tęsknię!
            • Gość: lucy_z Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) IP: 192.168.0.* 24.02.02, 00:20
              Też zazdroszczę Jaro, że sobie spacerował nad morzem....... Kiedy ja się
              wybiorę, nie wiem :(((((((((

Was straszyli a u nas było w nocy straszne wiatrzysko i spadł śnieg;)
              • Gość: fulmar Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) IP: 212.187.240.* 24.02.02, 00:54
                Ja rankiem ide sie przejsc, nie powiem, ze na plaze, bo tu w Norwegii o plaze w
                normalnym tego slowa znaczeniu trudno, ale wjade kolejka na gore i popatrze na
                fiordy... Jest tu pieknie, gorki w sniegu, lekki mroz, ale i tak wolalbym
                podazyc za Jaro...
                • lucy_z Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 27.02.02, 17:54
                  Nikt, nigdy /a może prawie nigdy/ nie napisze jaka aktualnie jest w Gdańsku
                  pogoda??? Mnie to interesuje!!!!! Jak napisałam, że się martwię bo idzie
                  wichura /wiedziałam z internetu/ to wtedy okazało się, że była piękna pogoda.
                  Tylko Mat o tym pisał ale coś go nie ma......
                  • petelka Re: Kochani :)))))) Trzymajcie się ;))))) 28.02.02, 08:33
                    lucy_z napisał(a):

> Nikt, nigdy /a może prawie nigdy/ nie napisze jaka aktualnie jest w Gdańsku
                    > pogoda??? Mnie to interesuje!!!!! Jak napisałam, że się martwię bo idzie
                    > wichura /wiedziałam z internetu/ to wtedy okazało się, że była piękna pogoda.
                    > Tylko Mat o tym pisał ale coś go nie ma......

No bo wiesz Lucy, że z tą pogodą to u nas jest tak, że nie nadążasz aby ją
                    opisać. No bo zanim wystukasz i wyślesz, że jest ładnie, że słoneczko świeci to
                    już w tym czasie nadejdzie czarna chmura zacznie lać, wiać i potem dwie osoby
                    siedzące przy komputerze parę kilometrów od siebie dziwią się: "ona pisze o
                    słonku a tutaj leje"...:)))

ps. a Mat'a coś faktycznie nie widać... Może go wspólnie wywołamy do
                    odpowiedzi? :)))

• petelka Re: Wichura na Lubelszczyźnie? 28.02.02, 10:00
      Właśnie usłyszałam, że nad Lubelszczyzną przeszła straszna wichura. Lucy co tam
      się u Was działo? Czy sam Lublin też zahaczyło? Teraz ja powiem: trzymajcie
      się!!!
      • lucy_z Re: Wichura na Lubelszczyźnie? 28.02.02, 10:06
        petelka napisał(a):

> Właśnie usłyszałam, że nad Lubelszczyzną przeszła straszna wichura. Lucy co tam
        >
        > się u Was działo? Czy sam Lublin też zahaczyło? Teraz ja powiem: trzymajcie
        > się!!!

Prawdę powiedziawszy to ja nic nie wiem. Trochę wiało ale ja nie wiem czy
        bardziej niż zwykle?????? Może poza miastem to dało się odczuć bardziej lub
        gdzieś nad jakąś miejscowością przeszła jakaś trąba!!! Przeprowadzę wywiad;)))))
        Zerknij na pocztę:)
        • lucy_z Re: Wichura na Lubelszczyźnie? 28.02.02, 16:26
          lucy_z napisał(a):

Prawdę powiedziawszy to ja nic nie wiem. Trochę wiało ale ja nie wiem czy
          > bardziej niż zwykle?????? Może poza miastem to dało się odczuć bardziej lub
          > gdzieś nad jakąś miejscowością przeszła jakaś trąba!!! Przeprowadzę wywiad;))))

Wczoraj trochę zawirowało, poświszczało u mnie i nic nie było ale czytam w
          prasie, że:400 uszkodzonych stacji transformatorowych, kilka tysięcy osób bez
          prądu, powalone drzewa - to skutki wichury, która w środę przeszła nad
          Lubelszczyzną...
          Petelko, to tak jak ja napisałam w pierwszym poście, była wichura ale nie u Was,
          tak tu było tak samo:)))Przeszło gdzieś bokiem u mnie!!!
          • Gość: nina Re: Wichura na Lubelszczyźnie? IP: *.gda-pro.leased.ids.pl 28.02.02, 16:40
            hej wszyscy tęskniący za morzem, a może by tak zaliczyć sztorm, jesli
            rzeczywiscie lucy ma racje. W ubiegłą niedziele w Jastrzębiej było super (choć
            fale były tak naprawdę niewielkie jak na możliwości naszego Bałtyku)
            • Gość: fulmar Re: Wichura na Lubelszczyźnie? IP: 64.154.26.* 01.03.02, 08:04
              Hmmmm.... Ja wlasnie zaliczam sztorm na Polnocnym. Baltyk ma troszke inne fale,
              Krotsze przez co bardziej upierdliwe, ale i tak namilej wspominam zegluge
              jachtem w sztormie na Baltyku, noca. Wyzowy sztorm, gwiazdy, zagiel napiety
              jak..., czlowiek mokry i sam za sterem. Ech, rozmarzylem sie...
              A jaka pogoda w 3-miescie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka