Dodaj do ulubionych

Ulica płk. Kuklińskiego

IP: *.nsm.pl 22.04.04, 19:58
Mówię NIE!
Nie wolno nazywać ulicy imieniem człowieka, który dla połowy osób był
bohaterem, ale dla drugiej połowy zdrajcą! To nie jest prywatne podwórko
władz miasta.

W zamian mam propozycję - należy wreszcie uhonorować bohaterskiego
faktycznego dowódcę obrony Westerplatte! Był nim zastępca mjra Sucharskiego -
podówczas kpt. (a ogółem kmdr ppor.) FRANCISZEK DĄBROWSKI. To jego
niezłomność prowadziła żołnierzy WST do tak długiego oporu, który stał się
narodowym symbolem bezprzykładnej walki.
Obserwuj wątek
    • Gość: patriota inaczej a także Janusza Radziwiłła, Kuklinowskiego itd IP: *.wschowa.master.pl 23.04.04, 08:40
      dziś już każdy ma wyraźną wskazówkę. Jeśli Polska w aktualnym stanie układów
      międzynarodowych nie realizuje jego wyobrażeń o Polsce może za pieniądze lub
      dla satysfakcji może mimo złożonej przysięgi podjąć służbę nawet dla dla Bin
      Ladena.
      Nie wykluczone że przyszły patron innej ulicy służący dziś w Iraku już podjął
      się chwalebnej misji zbawienia na swój sposób Ojczyzny.
    • leszek.sopot Kukliński ma mieć ważną ulicę a Kaczmarski co? 23.04.04, 11:40
      Następny chichot inteligencji władz Gdańska. Dlaczego w sprawie nadania ulicy
      imienia płk. Kuklińskiego ważne jest by była to jakaś ważna ulica, a w
      przypadku Kaczmarskiego nie?
      • Gość: mordek Re: Kukliński ma mieć ważną ulicę a Kaczmarski co IP: *.jasien.net 23.04.04, 14:28
        Proponuję ulicę pomiędzy jaknowską Brygidą a Polankami (nie ma ???, to
        wybudować!!!!!!)
      • Gość: grajek Internetowe jaja z grajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 09:00
        To zależy od skali wartości. Ci co uważają, że śpiewa się tak od niechcenia, że
        to takie łatwe jak drapanie się po jajach, to wolą sobie internetowe jaja robić
        z Kaczmarskiego. Natomiast szpiegowanie to dla nich sztuka. No to ja spróbuję
        któregoś ze współpracowników Adamowicza przekonać by szpiegował go dla mnie i
        przekazywał co tydzień raporty, a mówiących, piszących lub śpiewających
        otwarcie prawdę będę uprzedzał, ze narażaja się na to, że politycy będą sobie
        nimi gębę wycierać i urządzać zabawę dla maluczkich.
    • Gość: słuchało się a dla płk Światło nic ? Wolna Europa go chwaliła IP: *.wschowa.master.pl 24.04.04, 19:04
      Pan Jeziorański rozpływał się na patriotyczną postawą oraz ogromem szkód i
      kłopotów jakich płk Światło wyrządził komunie stalinowskiej a nie byle jakiej
      zdychjącej już breżniewowsko gorbaczowskiej. Nie pamiętam czy wspominiano by mu
      Amerykanie płacili jeszcze przed bohaterską ucieczką. Mam nadzieję, że nie
      wrodzony antysemityzm wyznawców Św.Brygidy przeszkadza gdańszczanom nagrodzić
      wszystkich wg zasług.
    • Gość: PPN Re: Ulica płk. Kuklińskiego IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.04, 15:41
      NIE JEST WAŻNE JAKI WTEDY POLSKA MIAŁA USTRÓJ POLITYCZNA WAŻNE JEST TO ŻĘ NIE
      MA PODZIAŁU NA DOBRYCH ZDRAJCÓW A ZŁYCH ZDRAJCÓW POZA TYM WIELE OSÓB KTÓRE
      CHCAŁY COŚ ZROBIC DOBREGO DLA POLSKI ROBIŁY TO W INNY SPOSÓ Z WIEKSZYM LUB
      MNIEJSZYM SKUTKIEM NIE ZAWSZE KOŃCZYŁO SIE TO DLA NICH DOBRZE I WIELE OSÓB
      NIE DOCZEKAŁA WOLNEJ POLSKI A NAPEWNO NALEŻĄŁO IM SIE TO BARDZIEJ NIŻ ŚP
      KUKLINSKEIEMU
    • Gość: nibelung Re: nazwy ulic IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.04, 15:51
      narod mający duszę niewolniczą zawsze poszukuje swoich bozków , nazwy ulic?
      winny tchnąć optymizmem i kolorem... a nie dupkami, ktorych kazde pokolenie
      inaczej ocenia.. ja wolę np. ul. tęczową...
      • leszek.sopot Re: nazwy ulic 27.04.04, 09:51
        Gość portalu: nibelung napisał(a):

> narod mający duszę niewolniczą zawsze poszukuje swoich bozków , nazwy ulic?
        > winny tchnąć optymizmem i kolorem... a nie dupkami, ktorych kazde pokolenie
        > inaczej ocenia.. ja wolę np. ul. tęczową...

A o kim to szanowny myśli pisząc, że nazwy ulic maja nazwy dupków?
        • Gość: HONOR Re: nazwy ulic IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 10:08
          ktokolwiek zawieszon w nazwie ulicy jest dupkiem..bo dupki go
          mianowali...poganie stawiali pomniki dupkom tez... cywilzacja winna unikac
          oddawaniu hołdów osobnikom z swojego gatunku..wielkosc czleka jest wartoscia
          uniwersalna a nie w nazwie ulicy dla tłuszczy...nikt nie zasluzyl by stawiac mu
          pomniki..obyczaj prymitywny i obrazający godnosc homo sapiens...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka