IP: *.4c.pl 25.02.02, 08:46
Co to jest?! Po raz kolejny jadac z Gdyni Chyloni do Gdanska po wejsciu do SKM'ki mialem wrazenie ze wchodze do lodowki - nie dosc ze ogrzewanie bylo ZUPELNIE wylaczone to byl jeszcze wloczony zimny nawiew. Mam w zegarku termometr i wskazywal 8 (slownie: osiem) stopni. Czy szanowny zarzad Szybkiej Kolei Menelskiej mysli ze nie obowiazuja ich przepisy dotyczace przewozy pasazerow?! Co to ku*a jest aby placac ciezkie pieniadze podrozowac w takich warunkach. Czy Gazeta nie mogla by sie tym zajac? Przeciez ta sprawa nie dotyczy 10 osob ale dobrych kilkunastu tysiecy ktorzy musza dojezdzac do pracy w takich warunkaich!!!

Wku*ny Pasazer
Obserwuj wątek
    • zoppoter Re: Pi*e SKM 25.02.02, 10:42

> Co to jest?! Po raz kolejny jadac z Gdyni Chyloni do Gdanska po wejsciu do SKM'
      > ki mialem wrazenie ze wchodze do lodowki - nie dosc ze ogrzewanie bylo ZUPELNIE
      > wylaczone to byl jeszcze wloczony zimny nawiew.

Co było włączone? NAWIEW??? Ty chyba jechałeś berlinską S-Bahn, a nie trójmiejską SKM.
      W Polsce takie urządzenie jest znane jedynie w części wagonów w pociągach dalekobieżnych...
      > Mam w zegarku termometr i wska
      > zywal 8 (slownie: osiem) stopni. Czy szanowny zarzad Szybkiej Kolei Menelskiej
      > mysli ze nie obowiazuja ich przepisy dotyczace przewozy pasazerow?! Co to ku*a
      > jest aby placac ciezkie pieniadze podrozowac w takich warunkach. Czy Gazeta nie
      > mogla by sie tym zajac? Przeciez ta sprawa nie dotyczy 10 osob ale dobrych kil
      > kunastu tysiecy ktorzy musza dojezdzac do pracy w takich warunkaich!!!

Ostatnio też regularnie korzystam z SKM. Wrażenia mam raczej odwrotne. Grzejniki grzeja na potęgę, co
      przez ostatni miesiąc, kiedy na dworze było 10 - 15 stopni powodowało po prostu parzenie d... no, spodni.
      • Gość: Pasazer Re: Pi*e SKM IP: *.4c.pl 25.02.02, 10:56
        Hmm... moze to zalezy od godzin: ja jezdze zawsze ok 7.00 i tak srednio, na oko, 8 na 10 przypadkow ogrzewanie jest wylaczone. Co do nawiewu: wierz mi ze jest, w gornej czesci tych "wygodnych" siedzen.
        • zoppoter Re: Pi*e SKM 25.02.02, 11:03
          Gość portalu: Pasazer napisał(a):

> Hmm... moze to zalezy od godzin: ja jezdze zawsze ok 7.00 i tak srednio, na oko
          > , 8 na 10 przypadkow ogrzewanie jest wylaczone.

Możliwe, hi hi hi

> Co do nawiewu: wierz mi ze jest
          > , w gornej czesci tych "wygodnych" siedzen.

Kratka tam jest, ale nie nawiew. Pod siedzeniami są grzejniki, ta kratka umozliwia cyrkulację gorącego
          powietrza. Mogło zionąc stamtąd chłodem, jeśli grzejniki były wyłączone, ale nie nawiew...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka