Dodaj do ulubionych

Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś kominy

IP: *.238.65.18.ip.abpl.pl 28.03.11, 19:41
A gdzie ten leb.r nie robił w 4 zakładach na Śląsku ,mówił o tym w debacie prezydenckiej 2005 r.z śp. L Kaczynskim ,jak tak wygląda i pracuje każdy Polak to teraz wiem dlaczego Polska jest ostatnim gospodarczo krajem w Europie,.A jak malował kominy to potwierdziła to nawet jego córka która to pamięta , taka dobra jak tatuś, same jaja.
Obserwuj wątek
    • Gość: JOZIO Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś kominy IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 20:09
      no i powinien tam zostac i nie malowac kominow tylko zbierac papierki na terenie lotosu
    • Gość: wuki Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś kominy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 20:32
      lepiej zeby te kominy malowal dalej to bylibysmy bogatszym krajem,dobry gosodarz to kupuje a nie sprzedaje
    • szatek100 Re: Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś k 29.03.11, 08:21
      A NIE MÓWIŁEM ?! TRZECIE ERPE BANANOWA TONIE !!!

Już dawno pisałem o tym, że pod młotek pójdzie Lotos (a po wyborach pewnie też Orlen, PGNiG czy KGHM- oczywiście Rosjanom). Trzecia RP bananowa od dwudziestu lat utrzymuje się wyłącznie z wyzysku taniej siły roboczej oraz szabrowania majątku pozostałego po PRL celem łatania dziury w budżecie i kupowania spokoju społecznego w kraju, w którym nie ma pracy. Kiedy skończą się wartościowe zakłady do wyprzedaży, syndyk masy upadłościowej Tusk zacznie wyprzedawać szpitale, szkoły, przedszkola, drogi (lasy sprzedają już teraz). Wszystko po to, by jeszcze na jakiś czas odwlec finansowe bankructwo tego bantustanu. Coraz starsze społeczeństwo, rosnące koszty ZUS i opieki zdrowotnej, galopujące zadłużenie, infrastruktura (zwłaszcza kolejowa i energetyczna) w katastrofalnym stanie, zerowa innowacyjność (140 razy mniej zarejestrowanych patentów na milion mieszkańców, niż Niemcy), najmniejszy w UE eksport towarów zaawansowanych techniczne, zapaść demograficzna idąca w parze z wielomilionową emigracją młodych ludzie.

SZANOWNI PAŃSTWO. PRAGNĘ ZAKOMUNIKOWAĆ, ŻE OKRĘT TONIE. CZAS SPUSZCZAĆ SZALUPY !!!
      • Gość: ... Re: Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:31
        tylko debil najpierw inwestuje a potem natychmiast sprzedaje.. oczywiscie za cene wczesniejszej inwestycji.. wartość firmy powinna wiec być zdecydowanie wieksza no ale pewien ANALityk stwierdził że wartość Lotosu to 0 (słownie: zero) pln, a przecież Polska sprzedaje nei po cenie wartości realnej ale po cenie jaką ktoś chce kupić.
      • carcharodon.carcharias Co się ciskasz... trzeba czymś koryto napełnić 29.03.11, 09:32
        Polska to dziki kraj ale nawet u dzikusów elity zarabiają
        godziwe pieniądze za rządzenie nie rozgarniętą tłuszczą :))
    • Gość: stasiakwaldek1975 Premier Donald Tusk o Lotosie: inwestycje i pry... IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 08:39
      NOWE Zróbcie "AGROSHOW" w Niemczech w Stutgarcie-dla reklamy i nawiązania kontaktów handlowych i zaznaczenia pozycji rolniczej na rynkach europejskich=zyski dla rolników.
      W Stutgarcie są hale targowe duże ,jak poczekalnie na lotniskach,hotele,motele i restauracje.
      Podobne dotych targów są targi w branży zoologicznej "INTERZOO". Targi=Messe
      Nie znam do Stutgartu telefonu i faxu.
      Z powazaniem
      Waldemar Stasiak
      • Gość: mak wystawimy rachunem mcdonaldowi jesienią! IP: 217.12.186.* 29.03.11, 09:45
        za podwyżkę vat, drogie paliwa, drogie waluty, brak prawdziwych reform (m.in. krus, administracja, emerytury, finanse itd.)
    • Gość: petroCPN Orlen dla Rosnieftu? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 08:50
      No to może i TERMINAL NAFTOWY w Porcie północnym też dla Ruskich?

W głębokiej komunie Wielki Ed próbował - niezbyt zgrabnie i daleko nie do końca - uniezależnić się w niektórych sprawach od towarzyszy. I teraz Polska będąca członkiem UE i NATO miałaby sama sobie dobrowolnie ograniczyć wybór do jedynie dwóch opcji:
      Opcja I - rurą od Ruskich
      Opcja II - drogą morską za pośrednictwem Ruskich.
      Brawo!
    • Gość: gosc Re: Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś k IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.11, 09:09
      szkoda , ze wszystko wyprzedaja . Takie spolki jak Orlen czy Lotos powinny zostac panstwowe ( aby panstwo mialo nad nimi kontrole ) , one zawsze zarobia , wiec doplacac sie do nich niebedzie . A tak co ? sprzedadza je za 5letnie zyski ?
      • Gość: Yans Re: Premier Tusk w Lotosie: malowałem tu kiedyś k IP: *.lublin.mm.pl 29.03.11, 09:21
        dokładnie - poninno się dochodowych spółek Skarbu Państwa nie sprzedawać.

Za chwile okaże się, że nie ma czego sprzedawać a te firmy będą zawsze dostarczać pieniadze Polsce, na polski rynek
    • Gość: as Złapali go w kampani że miał lęk wysokości i nie w IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 09:29
      nie właził na kominy ino podawał z dołu....
    • miroo Sprzedajcie wszystko polaczki...biali murzyni.. 29.03.11, 10:17
      zero ambicji...
    • zbychu2010 Premier Donald Tusk o Lotosie: inwestycje i pry... 29.03.11, 13:20
      Zamiast stworzyć Polski Koncern Paliwowy (Lotos+Orlen+ ew. pozostałe drobne rafinerie), to się sprzedaje dochodowa firmę i kawał rynku. Szczyt! Tzn. że jest bardzo źle z budżetem, a rządzić nadal chce się bardzo!
      • Gość: petroCPN Polski koncern? No nie wiem. IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 10:39
        Onegdaj Francuzi coś takiego zrobili. I czy im się opłaciło?

CFP (operująca marką "Total") połączyła się z belgijską Petrofiną, tworząc grupę TotalFina.
        A następnie owa TotalFina połączyła się z drugim francuskim gigantem naftowym Elf-Aquitaine; powstała grupa TotalFina-Elf.

Rynek dostrzegł jednak, że koncentracji kapitału nie towarzyszyły niezbędne zmiany organizacyjne, które stymulowałyby efekt synergii. W efekcie cena giełdowa akcji nowej wielkiej spółki spadła o połowę a łączna rynkowa wycena francusko-belgijskiej grupy zrównała się z wcześniejszą wyceną samej tylko CFP.
    • Gość: Lotos Premier jak kwiat lotosu IP: *.proxy.aol.com 30.03.11, 05:53
      Facet o mentalności malarza przemysłowego nigdy nie powinien zostać premierem.
    • Gość: Bolko Ha, ha, ha Rudy na czyms sie zna??? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.11, 09:54
      Donald za pileczka gna
      smieszne, krzywe nogi ma.
      Rudy leb mu podskakuje
      tu oszuka, tam sfauluje.
      Lubi wbiegac na murawke
      bo mu przypomina trawke.
      Lepiej wroc juz Nikodemie
      zabierz lajze te odemnie,
      te oferme i matola
      tak juz cala Polska wola.
    • Gość: Permafrost Premier Donald Tusk o Lotosie: inwestycje i pry... IP: 69.22.179.* 30.03.11, 10:07
      Sprzedawać strategiczną, przynoszącą zyski firmę zaraz po jej modernizacji. Ktoś ma nierówno pod sufitem.. ekhm.. kominem.
    • Gość: Obywatel Premier Donald Tusk o Lotosie: inwestycje i pry... IP: 178.217.248.* 02.04.11, 19:22
      Popieram PO ze względu na swoje konserwatywno-liberalne poglądy, ale sprzedaż firmy strategicznej dla państwa polskiego, zwłaszcza po przeprowadzeniu wielkich inwestycji wartych miliardy złotych jest dla mnie bezsensowne. Niech LOTOS najpierw odzyska te środki poprzez przerób ropy naftowej i sprzedaż paliwa itp.
      • Gość: lilka Re: Premier Donald Tusk o Lotosie: inwestycje i p IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 03.04.11, 20:33
        Ktoś wyżej napisal :
        "A gdzie ten leb.r nie robił w 4 zakładach na Śląsku ,mówił o tym w debacie prezydenckiej 2005 r.z śp. L Kaczynskim ,jak tak wygląda i pracuje każdy Polak to teraz wiem dlaczego Polska jest ostatnim gospodarczo krajem w Europie,."
        do powyższego dodam jeszcze próby rozbicia Polaków na Kaszubow,Ślazakow i innych to znana strategia stosowana nie po raz pierwszy na ziemiach polskich-zaczeli ją Krzyzacy.
        Mam nadzieje ,ze Polacy ze Ślaska i Kaszub pozostana Polakami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka