Dodaj do ulubionych

Open`erowe hity i kity

IP: 155.140.133.* 04.07.11, 10:49
"Kolejki, a raczej ich brak."
Czwartek - 18:30 - kolejka dla osób z biletami elektronicznymi (inni wchodzą bez kolejki!). Do wejścia dostaję się o... 20:15 (ochrona wpuszcza po 5 osób na minutę), następnie 20 minut zanim dostaję opaskę i już mogę zobaczyć końcówkę koncertu the National...
Obserwuj wątek
    • q-ku uwaga na złodziei przede wszystkim 04.07.11, 11:02
      współpracownika właśnie okradziono w tym miłym miejscu
      • Gość: Ryszarier Pewno nie okradli, tylko dał się okraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:08
        Tak jest zawsze z gamoniami.
      • Gość: Krze Re: uwaga na złodziei przede wszystkim IP: *.icpnet.pl 04.07.11, 11:10
        Dziwne, coś się zmieniło w kwestiach wnoszenia jedzenia na teren festiwalu? Bo w zeszłym roku każdego dnia wchodziłem na Op'ka mając w plecaku całkiem pokaźny zapas "wałówy" dla kilku osób i nikt mi nic nie kazał wyrzucać/zostawiać w depozycie...
        • Gość: paula Re: uwaga na złodziei przede wszystkim IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.11, 11:29
          Nigdy nie zapomnę jednego koncertu w Arenie. Miałyśmy ze sobą wodę, jakieś ciastka, chrupki. Na wejściu ochrona wszystko zabrała do pudła tłumacząc, że organizator wszystko zapewnił - jedzenie, napoje. Tylko nie wspomniał nikt, że dwa razy droższe niż normalnie. My wtedy małolaty niezorientowane w temacie. Głodowałyśmy przez drugą cześć koncertu.

Podobnie raz na juwenaliach. Piwo w kubku ochorna wyrwała z ręki. I znów tłumaczenia, że alkoholu pod scenę niet. Tylko jakoś nie sprawdzili tego, że cała reszta wnosiła puszki i flaszki w plecakach. Mogli powiedzieć, że z alkoholem nie wejdę, to wypiłabym najpierw tę imitację piwa i potem weszła. No, ale ochrona jest ciężka na takich występach. Ciężko z myśleniem.
    • Gość: mr_moneypenny Open`erowe hity i kity IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.11, 11:13
      Najwiekszy kit w tym roku to naglosnienie na duzej scenie. Podczas Prince'a momentami buczalo, momentami zanikalo. Na The Strokes w ogole nie bylo slychac wokalu.

Najwiekszym hitem byl Jarvis Cocker. Smagany przez pogode tryskal humorem, a koncert Pulp byl moim zdaniem jednym z najlepszych w historii Openera.
    • Gość: bzz Open`erowe hity i kity IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 11:15
      1. Silent disco odbywa się czasem nawet kilka razy w miesiącu w różnych klubach, więc generalnie rzecz biorąc żadna to nowość, tylko trzeba wychodzić poza festiwalem z domu i się interesować tym co dzieje się w mieście. 2. Zakaz wnoszenia wynika z ustawy o imprezach masowych i jest tak wszędzie (w Polsce) i od lat, więc nie wiem co to za zdziwienie, poza tym gdy już robi się ciemno to już ochrona przestaje tego pilnować.
    • Gość: Jasam Open`erowe hity i kity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:16
      Silent Party jako nowość? Red bull robił to już 2 lata temu ;)
    • Gość: sikorro Open`erowe hity i kity IP: *.lpptex.com.pl 04.07.11, 11:16
      Bilety elektroniczne - parodia :), kupujesz bilet w necie i potem 2h w kolejce, tEchnologia

No i piwo, poniżej krytyki, piwo na 100% jest słabsze (ma ze 2-3% alk), sprawdziłem kupując 3 szt i pijąc jedno po drugim, czułem się jak po 1 w domu.
      Do tego smak naprawde nie zachęda do kupna Heinekena przez długi czas...
    • Gość: posia Open`erowe hity i kity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:21
      Jeśli chodzi o wnoszenie jedzenia i picia to takie są przepisy ustawy o imprezach masowych - warto znać zanim się skrytykuje.
      Co do wnoszenia piwa pod scenę to raczej sam/sama nie chciałbyś stać po kostki w płocie i plastikowych kubkach, bo byłam już na takim koncercie...
      • chanandlerbong Re: Open`erowe hity i kity 04.07.11, 12:36
        ale co ma płot do tego??
      • Gość: nara pie...sz koles , na h... sie znac IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 14:51
        typ pisze co jest zjebane. I zjebany jest ten zakaz. a czy wynika z tego ze tusk zabronil wjazdu fanom na koncert czy nie to h... zmienia
    • Gość: zenon Open`erowe hity i kity IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 12:21
      "Alter kART - festiwalowy system płatnościowy podbił serca open'erowiczów. Wystarczy przyłożyć kartę do czytnika i...tyle zachodu. Skutecznie chronił przed staniem godzinami w kolejkach do kasy w oczekiwaniu na resztę i gubieniem drobnych" - jakie gubienie drobnych i czekanie na resztę? Przecież płaci się kartą albo kuponami :))) Ktoś tam z redakcji był na terenie festu, czy wszystko piszecie z redakcji w Warszawie na podstawie relacji znajomych?

"Prince bez szału - główna gwiazda Open'rera dała bardzo profesjonalny ale zimny show. Zabrakło żywiołu, spontaniczności i niespodzianek, z których Książę niegdyś słynął (wjazd na scenę na motocyklu, występ nago)" - a tutaj tez ktoś popłynął, spisaliście te rewelacje z wikipedii? Widać, że nikt się na koncert nie pofatygował, tylko w cenie jest bycie kontrowersyjnym i narzekanie na główną gwiazdę :)))

Żałosne miernoty a nie dziennikarze, pełen wstyd.
      • Gość: fdsa dokladnie gazeciarze jak zwykle ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 14:54
        ten system kart to bezsens bo mial przyspieszyc, ale mieli transfer tak wolny ze sie czekalo 100 lat. a to niby ma byc szybkie, ale nie z polskim internetem.
    • bartoszjanusz Open`erowe kity to atuty !! 04.07.11, 12:22
      Przepisy dotyczące imprez masowych regulują wszystkie kwestie związane z wnoszeniem i spożywaniem alkoholu Opener pod tym względem był zorganizowany w tym roku wzorowo!!!
      Nie oceniałbym tego negatywnie ponieważ dzięki tym obostrzeniom przepisów jest to impreza na której możemy się czuć bezpiecznie. Rozcieńczone piwo też było nie bez powodów tym sie po prostu nie da upić :)
      • Gość: Dr Gonzo Re: Open`erowe kity to atuty !! IP: *.aster.pl 04.07.11, 13:19
        ..przecież napisali, że chodzi o " zielone jabłko czy czekoladowy batonik"..wiem, że cukier zabija, ale wierz mi, że da się przed nim skutecznie obronić.
        • Gość: Oliwka Re: Open`erowe kity to atuty !! IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.11, 14:06
          Przez 4 dni Open'era na teren festiwalu jawnie i bez problemu wniosłam: 2 bułki, kotleta schabowego, marsa, corny i pomarańczowy sok w kartoniku. Być moze osoba z jabłkiem nie przypadła do gustu panu ochroniarzowi lub padła ofiarą jego nagłego napadu głodu
      • Gość: Edzia kontrola - jako tako IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 12:34
        Zabronienie wnoszenie np. napojów niealkoholowych i alkoholowych jest oczywiste przecież. Cena takiego napoju w sklepie - nie będę wymieniać nazwy - to około 3 zł.
        Na Festiwalu to 2 kupony, czyli 6 zł. Proste i jasne? Z piwem, tak samo.
        Do zjedzenia czegoś na imprezie nikt nikogo nie może zmusić, ale nie spotkałam się też - podczas kontroli przed wejściem - aby ktoś nie mógł wnieść na teren imprezy jabłka, czy kanapki. To byłby już absurd. Tak nie było! Podczas każdego dnia miałam ze sobą kanapkę i batonika i nikt z kontrolujących nie zareagował.
        Absurdalne jest trochę poszukiwanie u festiwalowiczów aparatów fotograficznych z rozdzielczością powyżej 5 pix, kiedy przeciętny telefon ma już taką rozdzielczość, albo i o wiele wyższą. W końcu jak wyglądałaby taka impreza gdyby nie można było zrobić sobie pamiątkowego zdjęcia? Przecież te zdjęcia umieszczane potem na różnych portalach i forach, to także darmowa reklama Festiwalu.
    • cze67 Open`erowe hity i kity 04.07.11, 12:49
      Prince bez szału??? Błagam!
      • Gość: user Re: Open`erowe hity i kity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:48
        serio, co wy się tak na tego Prince'a uwzięliście. Czytam wszędzie relacje i każdy chwali a gazeta konsekwentnie stara się wmówić, że było źle. Ba, tragicznie! czyli jakby 53 latek wjechał w stringach na scenę na motocyklu to byście byli dla takiego koncertu na tak?
        Ktoś naprawdę tam u was nie lubi tego artysty.
      • Gość: Mag Re: Open`erowe hity i kity IP: *.comparex.pl 04.07.11, 15:29
        No właśnie.
        Mam wrażenie że "dziennikarze" GW byli na jakimś innym koncercie
    • Gość: pozdr Parking czynny do 12w poludnie IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 14:47
      Gdzie jak chlejesz do 4tej to jak masz fura wyjechac o 12stej, najpredzej ok 20stej powinno sie wsiadac po 4dniach picia.
      pozatym to fakt:
      - pivo syf
      - zero normalnych drinkow typu wodex
      - klatka do piwoszy to mega bezsens
      - po 4tej won z trawnika na chate etc...
      faszystowska organizacja whuj...
      alter art pedaly
    • Gość: Ludzie Open`erowe hity i kity IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 17:41
      piszta, piszta, a oni w końcu pokażą kierownictwu i reklamodawcom że aż tylu im napisało. Szmal, szmal, szmal. Podobnie jak ten festiwalik za pieniądze koncernowe... Kasa, kasa, kasa dla Heńka i Ziólka oraz Gdyni, i na tym to polega. A najlepsze Kosakowo dymane, na terenie którego leży niemal całe lotnisko.
    • Gość: Edzia Panorama - wielka ściema IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 12:16
      Co do diabelskiego młyna, czy panoramy - jak zwał tak zwał - zgadzam się, że był to wielki KIT. Jednak z innego powodu niż wymieniony w opisie. Jak się okazuje możliwość wejścia na to cudo mieli tylko PALACZE (pewnie młyn był sponsorowany przez jakąś tytoniową firmę, która zapłaciła organizatorom za reklamę, jeszcze zarabiając podczas samego Festiwalu). Kiedy chciałam skorzystać z tej "atrakcji" okazało się, że najpierw muszę poddać się ankiecie i zdeklarować, czy jestem palaczem czy nie! Nie-palacze nie mieli w ogóle szans. Oczywiście z chorej chęci przejechania się tym cudownym wehikułem, skłamałam, że oczywiście palę nałogowo. Po przekazaniu przeze mnie różnych informacji pani ankieterce, na końcu okazało się, że jeszcze muszę kupić 2 paczki papierosów i wtedy droga na Koło stoi przede mną otworem. Takie "atrakcje" powinny być zabronione, ponieważ jawnie promują palenie. To naprawdę wredne i podstępne zachowanie. Poczułam się dyskryminowana jako osoba niepaląca. Jest to postępowanie bardzo niehumanitarne, promujące palenie na imprezie gdzie jest głównie młodzież. Promujące niezdrowy styl życia, w momencie gdy wszędzie trąbi się o zabójczym wpływie papierosów.
      • Gość: mikey Re: Panorama - wielka ściema IP: *.pl 07.07.11, 23:15
        Ale ściemniasz - mozna było podejść z drugiej strony diabelskiego młyna i kupić normalny bilet na młyn bez konieczności podawania danych i kupowania fajek...
        • Gość: edzia Re: Panorama - wielka ściema IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 23:56
          Nie zostałam poinformowana o takiej opcji, przez ludzi, którzy robili ankiety. A nie muszę znać wszystkich dróg na "koło". Widocznie jesteś "szczęśliwcem" i trafiłeś z innej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka