Dodaj do ulubionych

Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ...

IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 10:41
Sąd wydaje wyrok po wysłuchaniu i rozpatrzeniu wypowiedzi obu stron, a tutaj intelektualnie przoduje p. Darski. Richard Nowak jest niestety zacietrzewionym ultrasem i wątpię, aby jego argumeny mogły choćby zbliżać się do tych ze strony p. Darskiego..... .
Ponadto, jako osoba nie zastraszona i wolno głosząca swoje poglądy, p. Darski z pewnością nie omieszka wspomnieć o całej tej szopce w licznych wywiadach, których udziela mediom zagranicznym, co utrwali jeszcze widzenie Polski jako zaścianka gdzie niezupełnie zgodnie z literą konstytucji "króluje" katolicyzm, słusznie uznawany na świecie za najbardziej wsteczny i prymitywny odłam chrześcijaństwa.
Obserwuj wątek
    • mathieu13006fr pan Nowak 29.09.11, 11:10
      nie wiem czy ten pal byl w "UB" (jako etatowy, czy tylko jak np arcybiskup Wielgus), malo wazne.

Za to wiem, ze kazdy jeden trybunal powinien wziac pod rozwage osobowosci kazdej ze stron, a wiec, odniesc sie do antecedentow pana Nowaka i do jego przeszlosci jako czlowieka leczonego psychiatrycznie - co nie jest zadnym pomowieniem, tylko stwierdzeniem faktu.

Pan Nowak, klasyczny pieniacz i procedurier, powinien wpierw zostac zbadany przez bieglych psychiatrow, poddany scislej obserwacji, i jego rozmaite idées fixes juz wiele by o tym osobniku i jego ewentualnej poczytalnosci stwierdzily.

Przypomnijmy ze pewien obronca "bialej rasy panow" i rowniez podcierajacy sie chrzescijanstwem, niejaki Breivik, narobil dosc duzo zamieszania zupelnie niedalko od Polski. Kto wie co czlowiekowi o tak bogatej karcie medycznej jak p.Nowak strzeli do glowy?

Jeszcze blizej Polski, kiedy w Danii jakis karykaturzysta, dunski Mleczko, namalowal pare rysunkow - murem stanela za nim cala zachodnia cywilizacja i rzad jego kraju wlasnie w imie obrony wolnosci przekonan.

Pan Nowak moze sobie prywatnie wierzyc w biblie, w krasnoludki badz w to ze Rydzyk jest czyimkolwiek ojcem. Ale zawalac i spowalniac z tego powody polski wymiar sprawiedliwosci, gdzie np. maltretowana przez katolickiego malzonka zona musi czekac na rozprawe w swojej obronie przez 10 lat, wydaje mi sie to malo chrzescijanskie i moze tym lepiej zajalby sie pan Nowak.

Owszem, nawet panu Nowakowi przynalezy sie wolnosc i swoboda, ale konczy sie ona tam gdzie zaczyna wolnosc innych.

Poki co, otaczanie jakims boskim kultem zbioru zydowskich legen i klechd nie jest konstytucyjnie nakazane.

Pan Nowak chce, jak widac, robic za policje religijna cos à la Iran nad Wisla.

Kolekjnym krokiem bedzie wypalanie oczu? odrabywanie rak?

Co by zreszta nie powiedzial pan Nowak, tak czy inaczej niejaki "Nergal" wygra przed europejskim wymiarem sprawiedliwosci i za to zaplaci juz nie pan Nowak, tylko kazdy z nas podatnikow.

Jesli Polska jest na tyle mlekiem, miodem i powszechnym dobrobytem plynaca ze panu Nowakowi nie przeszkadzaja 3 miliony co dzien niedozywionych polskich dzieci - bo wazniejsze sa jakies bajki z Palestyny, to naprawde, tu nie potrzeba trybunalu, a psychiatry.
      • Gość: Anti Re: pan Nowak IP: *.c39.178.msk.pl 29.09.11, 11:48
        Czy zespół muzyczny grający i popierający ustrój faszystowski na koncercie będzie obwieszczał iż demokracja to gó... i żremy to gó... od 20 lat, a rasiz to jedyna słuszna droga to też będzie to w granicach prawa - swobody artystycznej?

Czy obrażanie ludzi innej narodowości, wyznania to nie jest łamanie prawa?

Przesiedziałem w tej gó...anej demokracji rok w śledczaku bo jakieś pojeby ubzdurały sobie, że jestem zagrożeniem dla demokracji!!! Rozumiem, że sądy, prokuratury, policja to chorzy psychicznie ludzie? Nie to sługusy na sznurkach Europy...

Co poradzę, że nie lubię żydów, brunetek, wafli śmietankowych, kiwi, piłki nożnej i lewactwa wszelkiej maści... Co do żydów i lewaków lepiej milczeć, ale jeśli nie lubie katoli i uważam że to gó... to już mogę o tym mówić, krzyczeć i pisać?

Jeśli kraj - Polska - jest chora to właśnie przez to że są równi i równiejsi, to że o czymś można mówić bez konsekwencji, a o innych sprawach należy milczeć, choć duża część polaków ma podobne zdanie. Chore jest to, że dziennikarze są nie rzetelni, albo słabo wykształceni, a może również na smyczy naczelnych? Dmuchają sprawy jak balon, a później nie raczą prostować lub przyznać się do pomyłki, lub pochopnej interpretacji...

Poglądy mam w dużej mierze Darskiego, ale nie krzyczę i się z tym nie obnoszę bo pewnie by mnie zamkli gdyż nie jestem pseudo-artystą i niemam prawa o tym drzeć ryja...

Zacznijmy leczyć media - bo głowa psuje się od głowy, niestety ludzie żyją tym co im media na tacy podaje, a to właśnie kreuje ludzi o płaskich głowach, którzy są za ale nie wiedzą dlaczego...

Obawiać się można, że naziole pouczeni przez sąd, że można smarować gównem innych, zaczną się rejestrować jako artyści różnej maści i będą wyzywać kogo popadni, a tym samym kryć się o odpowiedzialności za swobodą wyrazu artystycznego - czy również będziemy tak wyrozumiali?
        • Gość: Dyskutant Re: pan Nowak IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.11, 12:12
          To jest kwestia prawa. Na faszyzm i komunizm są jakieś paragrafy. Bardzo oględnie piszesz o tym, co zrobiłeś. Rok w śledczaku - tyle się w śledczaku za byle co nie siedzi. Podaj szczegóły, to będzie ci można odpowiedzieć. Na razie w skrócie powiem - sąd kieruje się tym, co jest zapisane. Nie ma w prawie - nie ma tematu. Tyle. I nie pisz o Darskim pseudoartysta, bo to nieprawda. Tak samo jak śmieszne jest ciągłe używanie w dzisiejszych czasach słowa lewak. Za dużo piany, za mało konkretów, ale kierunek dyskusji ciekawy i dobry.
        • lang-uage watykan to sekta pedofilska najgorszego gatunku 29.09.11, 12:53
          i zboczony Nowak broni tego dziadostwa
          • Gość: xo Polecam..... IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 13:04
            www.youtube.com/watch?v=73WzpdwKhhk
      • Gość: asd Tropiciele sekt i satanistow... IP: *.liberty-it.co.uk 29.09.11, 12:59
        XXI w, informacje w prasie ze neutrinos moga bys szybsze od swiatla, co dramatycznei podwaza cala teroie wzglednosci... a tutaj jakis 'tropiciel sekt i satanistow' (czy my sie cofamy do czasow sredniowiecza???) sklada zazalenie do sadu ze pare lat temu jakis gosc gdzies tam na koncercie podarl ksiazke. Do tego dodaje - 'zobaczymy czy sztan zwyciezy poraz drugi'...
        Nie wiem czy ma sie ztego smiac czy plakac, ale powiem wam jedno: Nowak i Darski - wezcie sie a cos powaznego w zyciu, a nie glupoty. Darskiego moge tutaj zrozumiec (jest mlody, caly ten black metal - dzieciaki to lubia), ale Nowak... ile ty masz lat ze sie pakujesz w takie konflitky??????
    • japolak Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... 29.09.11, 11:33
      Poza polskim katolicyzmem (już nie belgijskim czy francuskim) reszta to sekty, które penalizować trzeba, czyli do więzienia wysyłać.
      A za nergalizowanie - ukamieniowanie !
      To Nasz Kościół, dziewiczy jak Maryja, najlepiej wie, co to szatan i grzech !
      Moje poczucie estetyki razi ascetyczna twarz ojca Rydzyka - ale nie domagam się za nią kary więzienia czy śmierci. Wystarczy jak pieniądze odda, na przykład za jego kupowanie stoczni kasą frajerów.
      • mathieu13006fr Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I 29.09.11, 11:54
        japolak napisał:

> Moje poczucie estetyki razi ascetyczna twarz ojca Rydzyka

... a we mnie moja wiare wzmacnia umeczona i rozmodlona w ascezie twarz fioletowego Glodzia, tego co sie przebiera jakby mial isc na GayPride....

... natchniona bezposrednim telefonem od ob. Jezusa Ch. twarz dra hab.Natanka, speca od zelu we wlosach, i ogolnie fryzjerstwa i szminkowania....

... pelna chlopiecej gracji i pulchniutka niczym pupcia niemowlecia, buzia abepa Paetza, tulacego w objeciach swoich kleryczkow....

... dono(s)na figura TW abepa Wielgusa....

...a wszystko na tle skromnej stajenki z Lichenia, gdzie w ubogim zlobku lezy 30-metrowy potworek ze Swiebodzina............

3 miliony polskich dzieci CO DZIEN NIE NAJADA SIE DO SYTA

ale polska filia fabryki Watykan SA ma wazniejsze sprawy na glowie : co by tu jeszcze ukrasc, zanim fabryka upadnie i sie zdelokalizuje do Afryki............
      • Gość: ktos Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.tzmo.com.pl 29.09.11, 12:13
        Jesteś niebezpieczny dla otoczenia... To w Polsce Kościół jest sektą. Dowiedz się nieco o tym w co rzekomo wierzysz, bo niestety ten chłam, który nam wciska Kościół niewiele ma wspólnego z wiarą i Bogiem. Bóg pewnie każdego dnia wkurza się na to co Kościół wyprawia.
    • Gość: z Podarł biblię, zasługuje na więzienie. IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 11:42
      • mathieu13006fr Re: Podarł biblię, zasługuje na więzienie. 29.09.11, 11:47
        co ty nie powiesz? na wiezienie? moze od razu, na stos z nim, ukamieniowac, ukrzyzowac?

dla mnie biblia to zbior niedorzecznych klechd i bajek zydowskich, na dodatek miejscami strasznych i pelnych horroru (poczytaj o tysiacach napletow Filinstynczykow i innych milosierdziach)

rownie dobrze mozna kogos zabic bo podarl Gazete Wyborcza, dziela zebrane Lenina lub prace "doktorska" Jaroslawa K.
      • and-j1 Kościół też to robił i też zasługuje na więzienie. 30.09.11, 17:11
        Gość portalu: z napisał(a):

>
    • Gość: Anti Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.c39.178.msk.pl 29.09.11, 11:51
      Czy zespół muzyczny grający i popierający ustrój faszystowski na koncercie będzie obwieszczał iż demokracja to gó... i żremy to gó... od 20 lat, a rasiz to jedyna słuszna droga to też będzie to w granicach prawa - swobody artystycznej?

Czy obrażanie ludzi innej narodowości, wyznania to nie jest łamanie prawa?

Obawiać się można, że naziole pouczeni przez sąd, że można smarować gównem innych, zaczną się rejestrować jako artyści różnej maści i będą wyzywać kogo popadni, a tym samym kryć się o odpowiedzialności za swobodą wyrazu artystycznego - czy również będziemy tak wyrozumiali?
      • mathieu13006fr Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I 29.09.11, 12:08
        Gość portalu: Anti napisał(a):

> Czy obrażanie ludzi innej narodowości, wyznania to nie jest łamanie prawa?

robisz jeden podstawowy blad mieszajac rzeczy nieporownywalne typu ile wazy lokomotywa oraz dlaczego ptaki lataja wyzej lub jeszcze.

gdyby Polska byla wolnym demokratycznym panstwem prawa, bylaby SWIECKA : nie na papierze, tylko na co dzien i w prawie.

co innego narodowosc, czy tez przestepstwa takie jak gloszenie komunizmu, faszyzmu, antysemityzmu, rasizmu, czy kibolstwo, pijanstwo lub mordowanie staruszek

a co innego WCO KTO WIERZY

mam swiete i niezbywalne prawo wierzyc w zdechlego szczura i uwazac go za mojego Boga - a bajke o siedmiu krasnoludkach uwazac za summum prawdy objawionej i ustanowic 7 krasnoludkow-arcybiskupow przebranych w swiecidelka

WIARA to prywatna rzecz kazdego czloewieka

jak mozna karac przed trybunalem kogos za to ze nie wierzy ze pewna Zydowka o imieniu Meriem (Marya) zaszla w ciaze i urodzila dziecko (nieslubne i nieswoje) nie straciwszy dziewictwa? nie trzeba byc ginekologiem aby powiedziec ze to jest kompletna bzdura

ty mozesz sobie w to wierzyc, ale nie mozesz mnie wsadzic do pierdla dlatego ze ja nie wierze w podobne idiotyzmy

jakim prawem chcesz mi narzucic jakies swoje prywatne klechdy i powiedziec ze sa one wazniejsze niz np. Tora, Koran albo Manifest Lipcowy?

prawem wiekszosci? ludzie zryjcie g#wno bo miliony much nie moga sie mylic?

jesli tak, to znaczy ze jestes za tym, aby chrzescijanom obcinano lby za sam fakt wwiezienia ksiazki pt biblia do danego kraju (typu Iran lub Arabia Saudyjska)

zostaw religie swojemu sumieniu, zyj sobie z nia, postepuj wg niej, ale w sferze publicznej przestrzegaj rownosci wszystkich wobec prawa i nie narzucaj mi w co mam wierzyc a w co nie

ja nie bede osobiscie drzec biblii ani koranu - bo to wlasnie kosciol na setki lat przed Hitlerem, zaczal mordowac ludzi i palic ksiazki za nieprawomyslnosc

prezes Kaczynski nie jest z mojej bajki, ale mial swieta racje twierdzac onegdaj iz "ZChN to najwiekszy przyczolek dla dechrystianizacji Polski"

smieszni starsi panowie w dziwnych sukienkach i breloczkach nie dosc ze robia reklame jakiemus Nergalowi (o ktorym nigdy wczesniej nie slyszalem) to jeszcze podrzynaja galaz, na ktorej siedza

i, moze tym lepiej, bo ta sekta zwalczajaca na oslep wszystko i wszystkich, summa summarum jest gorsza niz hitleryzm i komuna razem wziete
      • Gość: Ziemianin Jest jednak róznica IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 12:20
        pomiędzy czymś tak ulotnym, wymyślonym, niepotwierdzonym, będącym kwestią wiary jak religia, a poglądy nazistowskie. Ale przecież to ze wzgledu na religię zginęły rzesze niewinnych ludzi, podobnie jak przez nazizm (czy to nie niemieccy żołnierze mieli wypisane na klamrach pasów "Bóg z nami" ?). Póki co to po pierwsze: A.Darski nie jest satanistą - to wymysł mediów.. Jezeli ktoś potrafi udowodnić, że jest - to proszę bardzo. Po drugie, nie słyszałem, żeby p. Darski był odpowiedzialny za zabicie kogokolwiek, w przeciwieństwie do np. duchownych katolickich z Rwandy (pierwszy lepszy przykład).
        Jeżeli, obrońco Biblii, znasz Stary Testament, to nie pozozstaje mi nic innego niż współczuć ci wiary w sadystycznego psychopatę jakim jawi sie twój bóg na jego kartach. Ponadto, jeżeli wierzysz, że ktoś chodził po wodzie, bądź zmartwychwstał po 3 (!) dniach, lub przemienił wode w wino - to nie pozostaje mi nic innego jak zostawić cię w spokoju wraz z twoimi "wierzeniami", które dla mnie są obrazą intelektu. Ostatnia uwaga: wykarz w czym twój bóg jest lepszy od Thora, Kukulcan'a, Shango, bądź Piaskowego Dziadka czy Kota Filemona ? Ha ! W NICZYM. Wszystko jest wyłącznie w twojej głowie !
        • joseph.007 Re: Jest jednak róznica 29.09.11, 13:11
          Gość portalu: Ziemianin napisał(a):

> pomiędzy czymś tak ulotnym, wymyślonym, niepotwierdzonym, będącym kwestią wiary
          > jak religia, a poglądy nazistowskie.

Jaka?

> Ale przecież to ze wzgledu na religię zgi
          > nęły rzesze niewinnych ludzi, podobnie jak przez nazizm (czy to nie niemieccy ż
          > ołnierze mieli wypisane na klamrach pasów "Bóg z nami" ?).

Zaręczam ci słowem honoru, że to nie Bóg im to napisał.

> Póki co to po pierws
          > ze: A.Darski nie jest satanistą - to wymysł mediów.

Nie jest on obwiniony o bycie satanistą.

> Po drugie, nie słyszałem, żeby p. Darski był o
          > dpowiedzialny za zabicie kogokolwiek,

Nie jest on również obwiniony o zabicie kogokolwiek.

> Jeżeli, obrońco Biblii, znasz Stary Testament, to nie pozozstaje mi nic innego
          > niż współczuć ci wiary w sadystycznego psychopatę jakim jawi sie twój bóg na je
          > go kartach. Ponadto, jeżeli wierzysz, że ktoś chodził po wodzie, bądź zmartwych
          > wstał po 3 (!) dniach, lub przemienił wode w wino - to nie pozostaje mi nic inn
          > ego jak zostawić cię w spokoju wraz z twoimi "wierzeniami", które dla mnie są o
          > brazą intelektu.

Właśnie o to chodzi, że pan Darski nie chce zostawić wierzących w spokoju.

> Ostatnia uwaga: wykarz w czym twój bóg jest lepszy od Thora, K
          > ukulcan'a, Shango, bądź Piaskowego Dziadka czy Kota Filemona ?

A po co?
          • Gość: Klasa_1a Re: Jest jednak róznica IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 13:23
            Róznica, dobry człowieku, polega na tym, że teoretycznie katolicyzm jest religią pacyfistyczną,
            podczas gdy nazizm taką ideologia nie jest. Ot, i róznica.

"Zaręczam ci słowem honoru, że to nie Bóg im to napisał." - oczywiście, że nie napisał, bo nie istnieje . I możesz sobie wymyslać i podawać tysiące argumentów no to, że to nie bóg (dla Waszmości chyba istniejący) , tylko człowiek czyni zło posługując się religią, a wszystko co napiszesz będzie potwierdzeniem wpływu wyimaginowanego bytu wraz z otaczającą go mitologią na czyny ludzi. To niestety potwierdza jak niedoskonałymi jesteśmy tworami zabijając siebie nawzajem czy to z powodu religii czy ideologii, np. nazistowskiej.
            Twoje rozumowanie, Waćpanie, dyktowane jest nie rozsądkiem, lecz wiarą w coś, czego nie potrafisz udowodnić. Czemu nie wierzysz w kartofla, szklankę lub laptopa ? To też są wynalazki ludzkie, przez człowieka stworzone.

• Gość: Klas_1a Re: Jest jednak róznica IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 13:24
              Ocywiście za wyjątkiem kartofla - tworu matki natury ! Oooopsss :)
        • ateofi Re: Jest jednak róznica 29.09.11, 13:31
          Dokładnie! Zgadzam się w całej rozciągłości z przedmówcą. Warto zaznaczyć, że 'Bóg" i religia zostały stowrzone kilka tysięcy lat temu, gdy ludzie nie potrafili wyjaśnić naturalnych zjawisk jak burza, czy zaćmienie księżyca. W miarę postępu nauki ludzie zaczynają wątpić i przestają wierzyć w gusła, które nie są udowodnione w żaden. jeżeli Katlicy tak bardzo wierzą, niech udowodnią istnienie Boga. Jak dla mnie, nikt mi nie dal przekonującego zrgumentu na jego istnienie, a wręcz przeciwnie. Skoro Bóg za znacznie mniejsze przewinienia rzekomo zesłał potop, to co robił gdy wybuchła II Wojna Światowa? Gdzie wtedy był, gdy ludzie pokazali swoją zdolność do niewyobrażalnego okrucieństwa? Widocznie go nie ma, albo ma nas w głębokim poważaniu!!!
    • Gość: Tirinti Niech zajmąsięnajwiększą sektą w Polsce IP: 80.50.126.* 29.09.11, 12:00
      kościół katolicki działa bezkarnie
    • m4t Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... 29.09.11, 12:01
      Interesujące jest to, że jako (domniemanemu) sataniście w ramach jego wolności religijnej powinno się pozwolić dreć biblie...

Sataniści(ci malijący twarze i noszący czarne portki), zabili w histori ludzkości maksymalnie kilka tysięcy ludzi(okazując się najgorszymi możliwymi degeneratami), A za to ci bogobojni sukienkowi + otumanieni przez nich ludzie dzieśiątki milionów... więc rachunek jest prosty: to głęboko wierzących trzeba izolować bo oni są trwale uszkodzeni. Satanista prędzej czy później dorasta, i widzi, że to co robi jest tak samo burackie jak to tej drugiej strony.

Gdyby Mieszko nie zjadł swojej dumy (podziękował okupantowi) całą uwczesną ludność by sukienkowi wycieli w pień. Dziś pan Nergal robi to czego Mieszko nie potrafił.

Osobna sprawa, pozostaje, czy Nergal jest satanistą. Jak by nie był, to może wytoczyć proces kościołowi K w Polsce o szykanowanie, i publiczne upokarzanie. I wystarczy by znalazł cokolwiek 'szkodliwego' w biblii, a mógłby tego użyć... np. Bóg (który: V: nie zabijaj) nakazuje zabić syna - bo ma takie widzimisie
      • Gość: Trojan Gdyby zapytać polskich faszystów w co wierzą, IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 12:31
        to jak myślicie, co odpowiedzą ? W Allacha, w Swaroga ? Nie ! Haa, haa, haaa !!!!! W boga katolickiego !
    • Gość: laur Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.vlan80.dengo.lubman.net.pl 29.09.11, 12:03
      ". Sąd wbrew oczekiwaniom oskarżycieli nie zamierza wyznaczać na tym procesie granic wypowiedzi artystycznej - uzasadniał wyrok sędzia Krzysztof Więckowski."
      A może by tak nie wyznaczać granic wypowiedziom artystycznym gloryfikujacym pedofilię lub faszyzm albo antysemityzm?
      Zawsze wyznaczamy innym ludziom granice. Artysta również ich potrzebuje. Sędzia musi mieć "OSOBOWOŚĆ"! Dlaczego? Bo nie żyjemy po to by bezkrytycznie spełniać oczekiwania innych ludzi!
    • Gość: dzaga41 Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 12:04
      Czy w tym kraju obowiązuje konstytucja,czy rządzą nim katabasy?
      Moje uczucia obrażane są codziennie przez funkcjonariuszy kościelnych
      i nikt mnie w obronę nie bierze.
    • Gość: kst Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: 195.14.65.* 29.09.11, 12:06
      Nie komentuję wyroków sądu ale moje poczucie przyzwoitości Nergal obraził. Biblia to nie jest zwykła książka nawet taka jak wspomniany "doktorat". Jej publiczne niszczenie powinno byc napiętnowane tak samo jak niszczenie jakichkolwiek innych świętych ksiąg, malowanie haseł w Jedwabnem, nazistowskich czy rasistowskich symboli na murach czy kibolskie wybryki antysemickie. Jeżeli taki człowiek został przyjęty do telewizji za którą ja płacę abonament to czuję się zwolniony od tego obowiązku tak samo jak od kupowania NIE czy innych publikatorów których nie akceptuję. Wydaje mi się że nie wolno NERGALA wyrzucic z telewizji za przekonania. Ale można rozliczyć ludzi którzy narazili telewizję (publiczną) zatrudniając taką osobę. To samo zresztą dotyczy zatrudniania "redaktorów" jedynie słusznych opcji - czy to PIS czy PO czy SLD.
      • Gość: Polish hell Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.11, 12:21
        kst, on tam występuje jako muzyk i to bardzo dobry. To raz. Dwa: abonament stanowi 13% finansowania TVP i Voice nie jest z niego finansowany, tylko z reklam. Daj sobie już spokój z tą dziecinadą, bo to jest tak, jak na frondzie umawiają się na bojkot produktów reklamowanych w Voice, ale im wyszło, że umarliby z brudu, głodu i czego tam jeszcze, więc wymyślili lekki bojkot. Dziecinada i żałość. Na koniec pytanie: czy biskupi chcieliby wyrzucić z Voice Madonnę, bo bawi się w Kabałę? Czy wy byście też bredzili coś o niepłaceniu abonamentu, gdyby ona tam była. I czy Nowak założyłby jej z tego powodu sprawę, bo to prawie sekta? Porponuję też, aby Nowak zaskarżył dystrybutora filmów z Tomkiem Cruise, bo wiadomo, w co się bawi... Śmiech.
    • Gość: phod Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 12:07
      Nergal w trakcie koncertu odgrywa rolę, jak w spektaklu teatralnym. W określony sposób się przebiera, maluje i zachowuje. Gdyby go za to karać, to należałoby również ukarać każdego aktora grającego w sztuce czy filmie np. Hitlera lub dowolnego przestępcę. Póki co na szczęście nikt nie wpadł na pomysł by Michała Bajora ścigać za prześladowanie chrześcijan. Dobrze też, że nikt nie rząda, by Piotra Adamczyka ogłosić świętym dlatego, że zagrał papieża.
    • Gość: laur Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.vlan80.dengo.lubman.net.pl 29.09.11, 12:12
      Do czego może prowadzić satanizm:
      "Podczas satanistycznego rytuału w dzielnicy Caracas, stolicy Wenezueli, 19 letnia Monica Castro zamordowała niemowlę jej 29 letniej siostry, Virgini, która dwa tygodnie wcześniej została w nieustalonych jeszcze okolicznościach uduszona.

Castro powiedziała policji, że to jej zamordowana siostra pojawiła się jej i kazała "zabić dziecko, aby oddać jego duszę diabłu". Prasa podkreśla, że podczas satanistycznego rytuału Monica Castro wyszła naga na ulicę, cała zakrwawiona krwią psa, którego zabito przed zamordowaniem niemowlęcia. Sąsiedzi zawiadomili policję, która zatrzymała dziewczynę.

Prowadzący sprawę sędzia nakazał policji aresztować również jej matkę, Marisabel Suarez, oskarżając ją, że była obecna podczas satanistycznej ceremonii i nic nie zrobiła, aby uratować życie swojemu wnukowi.

W oświadczeniu prokuratury pojawiła się również wiadomość, że zajmuje się ona sprawą istnienia sekty satanistycznej w stanie Zulia (w północno-zachoniej Wenezueli, przy granicy z Kolumbią), gdzie został uwięziony 15 letni chłopak, prawdopodobny sprawca morderstwa swojej matki, oraz studentki Lisseth Quintero. Obydwu kobietom zadano 37 ciosy nożem.

W oświadczeniu prokuratura wskazała, że w miejscu popełnienia zbrodni policja znalazła liczne przedmioty zazwyczaj związane z praktykowanymi przez satanistów rytuałami."
      • Gość: Czytać Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.11, 12:24
        laur, to o czym piszesz, nie ma nic wspólnego z satanizmem. To przypadek kliniczny. Problem ludzi w tym kraju polega na tym, że wierzą w piekło z ogniem i smołą i w to, że satanista odprawia czarne msze i robi ofiary z istot żyjących. To dziecinada (straszna w skutkach, ale jednak), a nie żaden satanizm. Polecam lekturę.
      • Gość: Babcia_Władzia Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 12:48
        Do czego może prowadzic katolicym:
        "22 czerwca 2007 roku jeszcze jeden z czterech ksiezy oskarzonych o ludobojstwo w Rwandzie zasiadl na lawie oskarzonych. Podczas krwawych rozpraw z plemieniem Tutsi, ksiadz pelnil role rektora Liceum Chrystus Krolem w Nyanza, jednej z bardziej prestizowych szkol kraju. Zarzuca sie ksiedzu, ze pelnil role "szefa duchowengo" zbrodniarzy a takze, jak twierdza swiadkowie zamordowal osobiscie wiele osob.

Do tej pory Wysoki Trybunal w Rwandzie udowodnil zbrodnie ludobojstwa i skazal na 15 lat wiezienia 15 grudnia 2006 roku Ojca Atanase Seromba.
        Podobnie skazany zostal takze 19 lutego 2003 roku pastor adwentysta Elizaphan Ntakirutimana na 10 lat wiezienia za ten sam czyn - lodobojstwa na plemieniu Tutsi.
        W wiezieniu czeka jeszcze jeden ksiadz, ktorego rozprawa jeszcze sie nie zaczela.

Podczas pogromu Tutsi w 1959 roku i w 1962 w Rwandzie wiekszosc osob z "gorszego" plemienia schronili sie w kosciolach i tym samym uratowali swoje zycie.

Podczas kolejnego pogromu w 1994 roku Tutsi takze szukali azylu w murach swiatyn, tym razem jednak spotkala ich tam wszytkich smierc, rozerwani granatami, podpalani zywcem.
        Wedlug badan Pozarzadowej Organizacji Badania Zbrodni Ludobojstwa "African Rights" wiecej Rwandyjczykow zostalo zamordowanych w kosciolach i budynkach przykoscielnych niz w pozostalych miejscach na terenie kraju. Szczegolnie rola Kosciola katolickiego jest w tej historii bulwersujaca.

Ze wzgledu na to, iz swiadkow ludobojstwa uratowalo sie tak bardzo malo, wiele zbrodniarzy nigdy nie zasiadzie na lawach oskarzenia..."
    • Gość: zoltar Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: 80.72.39.* 29.09.11, 12:15
      Niech ktos wreszcie zamknie tego Nowaka w wariatkowie - ten czlowiek ma przeorany beret mocno ponad srednia spoleczna i u czubkow jest jego miejsce. No chyba ze jakis zakon zechce dobrowolnie zamknac go u siebie za murami i izolowac od zdrwoej czesci spoleczenstwa.
    • Gość: laur Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.vlan80.dengo.lubman.net.pl 29.09.11, 12:15
      Albo to:
      "Występ satanistycznej grupy rockowej „Deicide” („Morderca Boga”) w gimnazjum Nataniel w Santiago de Chile wywołał dyskusję. Jej powodem są liczne ekscesy, których dopuszczają się członkowie tej antychrześcijańskiej i satanistycznej grupy, jak również kasus Rodrigo Oriasa, który w lipcu ubiegłego roku poderżnął gardło księdzu w stołecznej katedrze i oświadczył, że wzorem dla niego jest właśnie grupa „Deicide”.

Zespół powstał w USA w 1987 roku pod nazwą „Amos”. Jest on znany jako jeden z prekursorów tzw. stylu Death Metal (śmiertelny metal), czyli najbardziej skrajnej odmiany muzyki heavy-metalowej. Podczas jego koncertów muzycy uciekają się do drastycznych form ekspresji, takich jak np. rzucanie w stronę publiczności częściami organów zwierzęcych.

Wokalista grupy „Deicide”, Glen Benton, ma na czole wytatuowany odwrócony krzyż. Słowa i tytuły ich piosenek w jasny sposób wyrażają ich antychrześcijańskie nastawienie i sympatię do satanizmu."
      • Gość: Metlak Re: Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w I IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.11, 12:28
        Deicide powstało pod nazwą Amon, to po pierwsze. Po drugie grają death metal. Po trzecie słucham ich od początku lat dziewięćdziesiątych i jakoś nikogo nie zamordowałem. Benton nie tylko wypalił sobie krzyż na czole, ale nazwał syna Demon. Co absolutnie nie przeszkodziło księdzu katolickiemu w obecności wniebowziętego tatusia go ochrzcić. Benton wziął też ślub kościelny. To wszystko pic. Tak jak na początku w to jakoś tam wierzyli, tak teraz jest to tylko biznes. A wybryki durnych dzieciaków proszę reklamować u ich rodziców, którzy się nimi nie zajmują. Proszę ludzi niezorientowanych o nie pisanie bez zrozumienia.
    • serauga Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... 29.09.11, 12:33
      dlaczego w tym parszywym kraiku osoby chore psychicznie moga nekac ludzi i ciagac w nieskonczonosc po sądach??? ,miejscem w ktorym powinien znalezc sie ten pieniacz i przychlast nowaczyna to ewidentnie pokoj bez klamek wybity gąbką.
      • Gość: KK WON! Pięknie'ś Waść to ujął!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 29.09.11, 12:51
        Szkoda, że nie ma ani jednego ugrupowania politycznego, które by miało autentycznie szczery zamiar skończyć z tą sektą. Mowa oczywiście o grupach mających jakiekolwiek realne szanse na elekcję.
    • Gość: asmodeusz Anty_etyka widac w modzie, 10 przykazan na opak IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.11, 12:35
      to dopiero prawdziwa wolnosc i jakie potrzebne
    • Gość: LuriTuri Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... IP: *.aster.pl 29.09.11, 12:45
      Porównywanie zespołów głoszących faszyzm i rasizm z Behemotem to nieporozumienie. Faszyzm i rasizm to zbrodnicze ideologie, które stały się przyczyną mordowania ludzi. I dlatego słusznie są penalizowane. Natomiast paragraf o "obrazie uczuć religijnych" to idiotyzm, który powinien jak najszybciej zniknąć z kodeksu. Po pierwsze: nie wiadomo, co to w ogóle są "uczucia religijne", a po drugie: niewierzący też mają prawo mieć uczucia, które także mogą zostać "obrażone" przez wyznawców jakiejś religii, więc jeśli już - przepis powinien działać w obie strony. Łatwo zgadnąć, do czego by to doprowadziło. Moim zdaniem, każdy ma prawo oceniać księgi i religie według swojego uznania. I dlatego, zamiast iść na łątwiznę i walczyć za pomocą kodeksu karnego, proponuję "obrońcom wiary i biblii" wdać się z Nergalem w twórczą dyskusję na rzeczowe argumenty - a nuż go przekonacie? W ogóle nie rozumiem, jak to możliwe, że ludzie są tacy durni!
    • framberg Szatan należy do chrześcian 29.09.11, 12:56
      Szatan wywodzi się z kręgu kultury judeochrześcijańskiej i należy do chrześcijańskiego panteonu nieśmiertelnych. To kościół ciągle o nim rozprawia, nie Nergal (ten raczej skąpo).

A co do biblii - rozkazy Boga dotyczące wymordowania całych narodów, z wyszczególnieniem mężczyzn, kobiet i dzieci wystarczą by nazwać tę księgę zbrodniczą (ocena moralna). Tym nie mniej nawet Nergal nie żąda zakazu jej druku. Podobnie jak innych kryminałów opisujących zbrodnie, czy thrillerów.
      • astarsos Re: Szatan należy do chrześcian 29.09.11, 13:22
        ano to fakt, słyszałam kiedyś opinie, że Biblia to naprawdę dobry kryminał. Sama słabo znam, praktycznie zerowo, jak pewnie zresztą większośc ludzi. To może dobrze, że te kartki porozrzucał, będą sobie mogli choć fragmenty poczytać. Z drugiej strony dobrze dla niego, żenie zaryzykował tego z Koranem;-)))
    • jozef.moneta Trzeba zaznaczyć jedno 29.09.11, 12:58
      Ów Nowak od wielu lat leczy się psychiatrycznie, co jest udokumentowane.
    • anasz Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... 29.09.11, 13:01

Czy Nergal jest winien, czy nie, to już sprawa sądu.
      Ale...podejrzewam wzmiankowanego tu Nergala, że jest tajnym współpracownikiem Gargamela, sojusznikiem Baby Jagi, ma w piwnicy hodowlę siedmiogłowych smoków, a niektórzy są nawet świadkami jak pochlebnie wyrażał się o Galileuszu, Joannie d'Arc i innych spalonych czarownicach (nie tylko z Salem, nie tylko!)
      No i co z tym zrobimy ?
    • Gość: sorry nergi poj kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 13:16
      sorry że musisz żyć w takim kraju że jak nie rak to czarna zaraza. Z jednego wyszedłeś drugie wytrzyj jak g o trawę
    • 33qq Sprawa Nergala, czyli czy szatan zwycięży w II ... 29.09.11, 13:23
      Ale przecież Biblia kłamie w wielu miejscach, więc jest kłamliwą książką! Pan Nowak obraża zdrowy rozum, to powinno być przede wszystkim karalne
    • mathieu13006fr pare danych o Ryszardzie Nowaku 29.09.11, 13:24
      Ryszard NOWAK, „naczelny inkwizytor Rzeczpospolitej” to były polityk lewicowej Unii Pracy i poseł tej partii na Sejm II kadencji (1993-97). W latach 1997, 2001 i 2005 starał się z ramienia różnych partii startować w wyborach do sejmu, ale bez powodzenia. Mniej więcej w połowie lat 90. objawił się jako zadeklarowany przeciwnik nowych ruchów religijnych i sekt, (co dziwne zważywszy na jego lewicowe korzenie).

Byl szefem Obszaru Polnocno-Zachodniego KPN od momentu jej powstania. Po aresztowaniu Moczulskiego i Szeremietiewa "ukrywal sie" jak sam twierdzi, ale nie potwierdzaja tego zadni dzialacze KPN. W roku 1983 uciekl nielegalnie do Szwecji.

Polonia szwedzka, wsrod ktorej chcial odgrywac role meczennika Etosu, zaczela sprawdzac wiadomosci o Nowaku z Polski. Juz wtedy wyszla sprawa jego wspolpracy z komunistyczna bezpieka.

Potwierdzilo sie to OFICJALNIE w 2007 roku, na podstawie danych z IPN w przypisach do tekstu pt. "Wspomnienia z czasow działania w opozycji, część pierwsza", w Nadwarcianskim Roczniku Historyczno-Archiwalnym, Gorzow 2008, str. 343. Ksiazkę zamowic mozna m. in. w Archiwum Panstwowym w Gorzowie, podaje link: www.gorzow.ap.gov.pl/rocznik15.htm

Rydzard NOWAK, po zejsciu ze sceny politycznej w 1997 roku i calkowitej marginalizacji, popadl w chorobe alkoholowa, ktora doprowadzila go do schizofrenii i manii przesladowczych, leczonych podczas kilku pobytow w zamknietych zakladach psychiatrycznych.

Od dzialalnosci Nowaka OFICJALNIE odcina sie KOSCIOL KATOLICKI w Polsce juz od roku 2007, w tym jedyne oficjalnie uznane przez episkopat Stowarzyszenie Effatha oo.dominikanow

Tutaj mozna przeczytac oficjalne stanowisko: www.effatha.org.pl/nowak.htm lub na oficjalnej stronie koscielnej-rzymskokatolickiej: www.opoka.org.pl/biblioteka/V/VS/oswiadczenie_osr_22102007.html

Przed pieniactwem i swoistym stalking'iem sadowym Ryszarda Nowaka nie tylko mozna, ale wrecz trzeba sie bronic - w sposob bardzo prosty : wystarczy skierowac do trybunalu wniosek o orzeczenie o stanie zdrowia psychicznego tego osobnika.

Jak kazda osoba niepoczytalna, nie posiada on zatem zdolnosci prawnej.
    • Gość: marynka Czy my się już upodabniamy do islamistów IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 13:33
      gdzie nie wolno na koran złego słowa powiedzieć?
    • Gość: awer Diabłów i szatanów wymyślili chrześcijanie, nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 13:44
      Nergal. Odczepcie się od Niego. Jeżeli sądzić to niejakiego Nowaka za szerzenie wiary w diabłów i szatanów i za propagowanie dziabłów i szatanów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka