Dodaj do ulubionych

Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schabow...

25.12.11, 13:45
Kompleksy?
Ja tam lubię schaboszczaka. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Olka Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schabow... IP: *.net.stream.pl 25.12.11, 16:04
      Jak czytam po półtorej roku, to się zastanawiam, co to ta "roka". Powinno być chyba po półtorej roki. Byłoby jak u Pascala, trochę po polsku, trochę po francusku.
      Rozumiem, że pół niedouczonej, nieczytającej, z maturą na 30 % Polski tak mówi.

Ale jeśli będziemy tak pisać, to zapomnimy, jak jest poprawnie.
    • Gość: wal Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schabow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 18:19
      Philippe Abraham super gość i super restauracja Petit Paris w Sopocie.
    • kotek.filemon Re: Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schab 25.12.11, 19:31
      Byłem tam raz, jeszcze w czasach Świętojańskiej i na kolana nie rzucało.
      • Gość: jolka Re: Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schab IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 25.12.11, 21:08
        Poczciwe bary mleczne powracajcie -mam dość placenia za dekoracje na talerzu.
        Do restauracji chce iść zjeść normalnie zwyczajnie po polsku.
        Dlaczego taki dobry francuski kucharz nie zrobil kariery we Francji?
        • Gość: zeus_gromowladny Re: Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schab IP: *.bb.sky.com 26.12.11, 01:22
          > Poczciwe bary mleczne powracajcie -mam dość placenia za dekoracje na talerzu.
          > Do restauracji chce iść zjeść normalnie zwyczajnie po polsku.

Krótko mówiąc, nie jesteś klientem tego typa.

> Dlaczego taki dobry francuski kucharz nie zrobil kariery we Francji?

Na bezrybiu i rak ryba.
    • jajck Jak Francuz radzi sobie w kraju kotleta schabow... 25.12.11, 21:26
      Najlepsza restauracja w 3mieście, szczególnie lokal w Sopocie. Gość ma fantazje i dobry smak, można tam zjeść specjały nie tylko z francuskiej kuchni ale i polskie dania. Do tego obsługa na poziomie, jeśli ktoś woli bary mleczne to niech leci na Żabiankę do "kmera" - na jednej patelni jest robiona jajecznica, schab, kiełbasa "z grilla" - smacznego :)
    • delivered Super komentarze naprawde 26.12.11, 12:02
      Najlepiej niech nikt tu nie przyjeżdża i nie oferuje swojej narodowej kuchni bo my Polacy chcemy wpieprzać schabowego dzień w dzień i basta. A jak przyjedzie to niech wpieprza schabowaego tak jak i my go wpieprzamy. Amen.
      • Gość: pls dobra restauracja :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 12:25
        mnie tam sie podobało i smakowało,
        pyszne jedzenie, miła obsługa,
        czego więcej chcieć?
        schabowego bez finezji? ten jest dobry na co dzień
        ale okazyjnie wolę co innego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka