Gość: MamaM
IP: *.dynamic.chello.pl
01.08.12, 22:03
Bardzo proszę wszystkich, którzy mieli wątpliwą przyjemność natknąć się na wulgarnego Pirata, który grasuje na Starym Mieście w Gdańsku o zgłaszanie każdego takiego incydentu na Policję lub Straż Miejską. Policja wie o jego agresywnym zachowaniu ale z braku zgłoszeń nie może skutecznie interweniować. 01 sierpnia 2012 r. na Zielonym Moście w Gdańsku osobnik przebrany za Czerwonego Korsarza nachalnie próbował postawić pieczątkę na ręce mojej 11-letniej córce, a gdy oburzona powiedziałam, że sobie tego nie życzę, zaczął wrzeszczeć na nas, wulgarnie wyzywać i szarpać. Od okolicznych straganiarzy dowiedziałam się, że nie jesteśmy jedynymi ofiarami tego ............. Od razu zgłosiłam wszystko Policji na ul. Piwnej, ale jeden głos ma małą moc sprawczą. Gdy skarg będzie więcej nasze służby będą skuteczniejsze. Już będąc w domu zidentyfikowałam w internecie człowieka, który na nas napadł. Jest to Sławomir Ziembiński podający się za Czerwonego Korsarza z Fundacji Sławpol i używający pieczątki z napisem "RED KAPER KING". Pirat, który miał być atrakcją Gdańska stał się zagrożeniem dla mieszkańców i gości odwiedzających to miasto.