Dodaj do ulubionych

Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express

• Gość: ??? Donald Tusk jest premierem IP: *.ip102.fastwebnet.it 06.08.12, 07:22
      D. Tusk jes premierem w zwiazku z czym wie wiecej niz przecietny zjadacz chleba (bo musi i byloby zle dla panstwa, gdyby nie wiedzial), wiec zadna intuicja tutaj nie ma nic do rzeczy...
    • Gość: MK Specjalista d/s analiz IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.08.12, 07:59
      Hahaha.

Dobreeee
    • Gość: Bursztyn Złotowski Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.free.aero2.net.pl 06.08.12, 08:03
      Oho, ucieczka do przodu. Robi się ciekawie. Tusk, Plichta,OLT i Amber Gold. Ciekawe, że wcześniej się tym nie chwalił. A może jest tak, że AB W, CBA i inne służby w panice czyszczą papiery, by nie było widać powiązań między Delfinem a Plichtą?
    • professional_scoffer Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 08:07
      W tym kraju naprawdę musimy mieć dobrobyt skoro to już firmy zabiegają przez 1,5 roku o pracownika, a pan MT dostaje tyle zleceń, że musi odmawiać, bo 'konfikt interesów'.

A już sam fakt, że pan MT pracuje w Excelu przy analizach statystycznych i ekonomicznych (!) świadczy na pewno o jego fachowości i rozległej wiedzy.
    • sharn1 Teraz bidak nigdy nie dostanie uczciwej roboty 06.08.12, 08:17
      bo co może potrafić były pracownik GW i szemranych spółek? Niech sobie "podłubie" w excellu i pp może nada się gdzieś do zarządu (PGE, Orlen?).

• marek1846 Jak to z trawką było. 06.08.12, 08:24
      Ano dokładnie tak samo. Nikt nie wiedział, ale tatuś wiedział, że ktoś powie publicznie i dalej było tak samu jak u syna. Jeżeli coś się sprawdziło, to można powtarzać bez obaw. Syn jako specjalista od PR, to dokładnie tak tatuś, oby z państwem nie było jak z OLT.
      • Gość: aytmia Trzeba przyznać tatusiowi rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 15:34
        Inni poupychali swoje dzieci w nierzucające się w oczy przedsięwzięcia: na placówkach, w radach nadzorczych, zarządach, konsltacjach państwowych firm, a ten baran poszedł do mediów i do tego do hałaśliwej firemki. Teraz będą sprawdzać faktury i przelewy z OLT, szczególnie za consulting i doradztwo.
    • barcelona_ltd Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 08:49
      "On podał zarobki netto. Inna sprawa, że to wciąż żadne kokosy i trudno mu nie uwierzyć, że po siedmiu latach w dzienniku zarabiał równie dobrze".
      To Gazeta teraz na etat zatrudnia? I ZUS pałci pracownikom? To się poprawiło, bo do niedawna w lokalnych dodatkach pisywali głównie stażyści bez szansy na etat (+ewentualnie paru godci z ustawki). Dlatego poziom dodatków lokalnych jest taki a nie inny. Na marginesie, w urzędach konkursy sa ustawiane nawet na etaty za 2000 brutto. W taki kraju żyjemy.
      • giles Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 15:18
        no i mamy kolejny dowod na to, ze jednak demokratyczne mechanizmy kontroli dzialaja i w pl:-)). oto syn premiera rzadu prewencyjnie tlumaczy sie w gw z blahej sumie sprawy, ktora jednak szybko moglaby dosiagnac samego premiera. to mi przypomina bardziej dojrzale demokracje niz jakas republike bananowa. ciesze sie, ze doczekalem takich czasow.. a co do meritum: konflikt interesow jest ewidentny i mlody tusk, nawet jesli z prawnego punktu widzenia nie zlamal warunkow umowy o prace z portem lotniczym, nie powinine byl przystac na wspolprace z OLT.
      • Gość: xxx Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.12, 21:17
        barcelona_ltd napisał:

> "On podał zarobki netto. Inna sprawa, że to wciąż żadne kokosy

ale gdyby to był artykuł o nauczycielach to by napisali, że zarabiają kokosy przy zarobkach 2200 na rękę po 20 latach pracy. Synuś premiera po 7 latach i 3300 to żadne kokosy.
    • jozef_n Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 09:15
      Czym dokładnie się zajmujesz?

- Jestem specjalistą do spraw analiz ekonomicznych i marketingu. Zajmuję się wszystkim, co wpływa na wzrost ruchu pasażerskiego. Utrzymuję kontakty z przewoźnikami i staram się, by zwiększali liczbę połączeń. Przygotowuję analizy ekonomiczne dotyczące nowych połączeń. ...

Czy to prawda, że masz też własną firmę?

- Po odejściu z "Gazety" założyłem jednoosobową działalność gospodarczą przy pełnej wiedzy lotniska. Jeszcze jak pracowałem w mediach, to co jakiś czas otrzymywałem propozycje od prywatnych firm z branży transportowej przygotowania materiałów prasowych. Odmawiałem, bo dla dziennikarza byłby to konflikt interesów.

A dla pracownika lotniska nie był?

... Prezes portu spytał mnie, czy znam kogoś, kto mógłby pomóc OLT w działalności prasowej, albo czy ja nie podjąłbym się tego po godzinach. Działo się to jeszcze przed podpisaniem przeze mnie umowy z lotniskiem, choć już wcześniej ustaliłem z nim warunki pracy.

Czy to jest transparentne działanie PPP Pana Prezesa Portu i Michała Tuska specjalisty do spraw analiz ekonomicznych i marketingu?
      Przecież bądąc "kretem" w porcie można prowadzić bardzo dobry marketing dla OLT. Dlaczego PPP Pan Prezesa Portu nie sprzedał tej usługi jako Port?
      • pantanal Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 09:21
        Myślę, że to dobre pytanie dla specjalisty od prawa pracy. Jeśli nim jesteś, to odpowiedz.
        • jozef_n Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 09:59
          Nie trzeba być specjalistą PP prawa pracy żeby te mechanizmy na styku dwóch sektorów widzieć wyraźnie.
          Myślę, że redaktor Krzysztof Katka zrobił niedźwidzią przysługę opisując szczere wypowiedzi Michała Tuska. Dziwi mnie fakt, że zrobił to z taką beztroską i czy artykuł był autoryzowany? ...
      • awe26 konflikt interesów 06.08.12, 09:31
        jak dla mnie to jest konflikt interesów pracować równocześnie dla lotniska i dla jednego z jego większych kontrahentów. Jako pracownik lotniska ma się wiedzę na temat strategi negocjacji stawek za usługi, stawek jakie płacą inne linie, ilości pasażerów w samolotach innych, konkurencyjnych linii... Wygląda tak jakby się wiedzę z jeden pracy sprzedawała drugiemu pracodawcy będącemu kontrahentem tego pierwszego. Inne linie współpracujące z lotniskiem powinny chyba zastanowić się nad takim "dostępem" do wiedzy...
        Wysoce zastanawiające jest to, że tę robotę nagonił Panu Tuskowi ten, który powinien chronić informacje na lotnisku, czyli jego prezes.
        Konflikt interesów... Ktoś ewidentnie nie pomyślał...
        • marek1846 Re: konflikt interesów 06.08.12, 09:53
          Bez obaw, pomyślał. Tyle, że nie o tym o czym myślisz.
        • 1stanczyk "Ktoś ewidentnie nie pomyślał..." Chyba zartujesz 06.08.12, 21:35
          "Ktoś ewidentnie nie pomyślał... "

Wprost przeciwnie pomyslal ze bedzie mial Tuskow w garsci: takich rzeczy nie robi sie z dnia na dzien. To jest process w ktorym Tusk Jr byl narzedziem powolnego "zmiekczania" w ktorym bez najmniejszych watpliwosci uczestniczyl zatrudniajacy Tuska Jr dyrektor lotniska w Gdansku i ci co Tuska Jr zatrudnili w OLT.

Za rok, za dwa lata ani by sie obejrzal ze jest w sytuacji bez wyjscia i ze musi robic to co mu kaza w obawie o duzo wiekszy smrod niz obecnie.

Tych dwoch sku...synow (dyrektora lotniska i OLT) kazalbym wieszac za jaja

Re: konflikt interesów
      • levinas Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 11:07
        "- Jestem specjalistą do spraw analiz ekonomicznych i marketingu. Zajmuję się wszystkim, co wpływa na wzrost ruchu pasażerskiego. Utrzymuję kontakty z przewoźnikami i staram się, by zwiększali liczbę połączeń. Przygotowuję analizy ekonomiczne dotyczące nowych połączeń. ... "

no jasne... niezly szit... tu mowi przygotowuje analziy ekonomiczne a dwa pytania nizej wmawia czlowiekowi ze nie zajmowal sie cenami i oplacalnoscia... OMFG!!!! Czlowieku!!!! Synu Premieru, Co ty masz w glowie??? lajno??
    • Gość: Ax222 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 213.192.80.* 06.08.12, 10:19
      A mnie zastanawia: dlaczego Tusk senior nie zamknął AG tak jak tego baro/ana dopalaczowego? Czy miał interes w tym, aby - głupi, bo głupi, ale zawsze wyborcy i obywatele - się umoczyli? Czy też jest aż takim ignorantem, że pozwala na zaburzenia w systemie finansowym kraju?
    • oryginal-cyceron Stary Tusk niszczy Polskę , młody się uczy 06.08.12, 10:23
      a obydwaj zamieniają złoto w gó...
    • dolorata Mówiąc szczerze, niewiele z nadesłanych przez mnie 06.08.12, 10:35
      "Mówiąc szczerze, niewiele z nadesłanych przez mnie materiałów zostało wykorzystanych " 5 k za nic może u mnie coś zamówicie
    • letopis Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 10:38
      Naiwny jest ten młody Tusk. Powinien wiedziec,że każda firma woli miec w swojej stajni krewnych osób wpływowych i dobrze powinien sie zastanowić nad ostrzegawczym niezadowoleniem ojca.Na przyszłość niech bardziej uważa, kto mu proponuje pracę i czy to praca, czy jej pozór.
      • Gość: wuł Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.12, 11:11
        Ale czy "niech bardziej uważa" to oznacza "niech odrzuca wszystkie oferty" czy może "niech zatrudni się na budowie albo jako tragarz w porcie"?
        • Gość: obywatele walczcie Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 03:15
          a co, taka praca hanbi? ci którzy ją wykonują są od niego gorsi? on z automatu ma z takiej pracy być zwolniony?

i po drugie, jesli za 5000 tys. dłubie bezowocnie w kompie a jego "propozycje" lądują w koszu to chyba nawet dla kompletnego durnia jasne by się stało w jakim celu go zatrudniono, a raczej: wciągnięto na listę płac
    • Gość: Grisza Jak zamienić złoto w gó.wno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 10:39
      to proste , zatrudnić jednego z Tusków.
      • Gość: maxx Re: Jak zamienić złoto w gó.wno? IP: 173.233.199.* 06.08.12, 16:36
        A czy "Grisza" widzial kiedys owe "zloto" i wierzy, ze faktycznie istnieje?
    • three-gun-max były pracownik GW ;)) 06.08.12, 11:05
      Nic dziwnego, że teraz towarzysze stają na rzęsach, żeby bagatelizować temat nepotyzmu.
    • Gość: Krzysztof Katak Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.quarto.pl 06.08.12, 11:15
      Ryża szuja - nie daleko pada jabłko od jabłoni.
      Nie martw się Michałku, Igorek coś wykombinuje i jakoś się to zalatwi.

Szambo POPSL wybucha lemingi.
    • chronoxs Trzeba być kompletnym idiotą.. 06.08.12, 11:31
      żeby zatrudnić się w firmie, będąc synem jednego z najważniejszych ludzi w państwie, nie sprawdziwszy jej uprzednio. Ciekawe czy tajne służby informowały premiera, co robi jego syn? No chyba że sprawdza się twierdzenie że jakie mamy służby to takie mamy państwo?
    • Gość: józef_bąk Józef Bąk vel. Józio Pierd vel. Michał Tusk IP: *.gdynia.mm.pl 06.08.12, 12:00
      No i wszystko jasne, od razu mi tu coś śmierdziało, chłopaczek wysyła maile do kontrachenta z adresu Józef Bąk - tłumaczy się, że adres ten założył jak miał jeszcze mleko pod nosem - a kontrachent - w uznaniu Michała zasług wszelakich i wielkiej wiedzy nt. zarządzania linią lotniczą - toleruje fakt, że takie coś wygląda niezbyt profesjonalnie. A czy w ramach tych swoich szarży komunikował się również z kontrachentami OLT z adresu Józef Bąk? A może Józio Pierd, czemu nie, też przecież brzmi śmiesznie ;))
    • Gość: kontest_two Jaki jest efekt Pańskiej pracy, panie młody Tusk ? IP: *.teoc.pl 06.08.12, 13:10
      Mówi Pan:

Jestem specjalistą do spraw analiz ekonomicznych i marketingu. Zajmuję się wszystkim, co wpływa na wzrost ruchu pasażerskiego.
      Płacą Panu 3300 netto, więc kosztuje Pan firmę coś ponad 5 tys/mc total. Aby ocenić czy to jest dużo czy mało, należałoby dokonać konfrontacji efektów ekonomicznych Pańskiej pracy z tym kosztem.
      Jeżeli przypadkiem okazałoby się, że przynosi Pan pracodawcy mniej niż te pięć tysiów z okładem, to Pańskie wynagrodzenie jest o o te pięć tysiów za duże - albo powinien Pan poprawić swoja pracę albo powinni Pan zwolnić i zatrudnić kogoś efektywniejszego od Pana albo po prostu może należałoby zlikwidować to stanowisko bo jego utrzymywanie nie ma sensu.
      Jeżeli natomiast jest to o wiele, wiele więcej, to niech się Pan zastanowi, czy nie należałoby negocjować jakiejś podwyżki wynagrodzenia. Z otwartą przyłbicą, bo to się po prostu Panu należy.
      Bez względu na tatusia.
      Jaka wersja jest prawdziwa, Panie młody Tusk ?
      • 69baron69 Chcesz udupić konkurencje ? Podeslij im mlodego ! 06.08.12, 13:47
        Michal rozwalil firme od srodka
      • Gość: ap tak byłoby w prywatnej firmie a ta jest samorządu IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 06.08.12, 14:10
        więc na pensje bydlątka Kima Tuska składają się mieszkańcy Gdańska i okolic:)))
    • Gość: Alien0 według Wołka ten gość to wybitny specjalista :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 13:28
      masakra :)
      • enow4 Re: według Wołka ten gość to wybitny specjalista 06.08.12, 15:39
        taki specjalista jak i Wołek dziennikarz! zarozumiałe żydokomunistyczne DNO! zna się na wszystkim, zupełnie jaak donald Tusk i jego synuś Michał - specjalista od lotnictwa...ha.........ha......ha........ha..........
    • puzonik48 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 13:28
      Fajny chłopak :):) Otwarty ,konkretny i rzeczowy :):)
      • Gość: jtp2 Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 95.158.67.* 06.08.12, 21:25
        Donald to ty????
    • Gość: pali kmiot Tusk doradzał i upadli - Wszystko jasne! IP: *.uk2net.com 06.08.12, 13:29
      Teraz się kompletnie nie dziwię ,że upadli. Wystarczyła ta informacja, jeśli Tusk im doradzał to nie wierzę w żadne spiski - musieli upaść. Przecież on jest zapewne takim samym "fachowcem" jak jego ojciec - a jakim jego ojciec jest "fachowcem" wie każde dziecko :)
      • Gość: maxx Re: Tusk doradzał i upadli - Wszystko jasne??? IP: 173.233.199.* 06.08.12, 16:35
        "Teraz się kompletnie nie dziwię ,że upadli. Wystarczyła ta informacja, jeśli Tusk im doradzał to nie wierzę w żadne spiski - musieli upaść."

Skad biora sie tego typu (patrz powyzej) ignoranci na forum? Skad??
    • Gość: aqq Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 213.134.163.* 06.08.12, 13:34
      Heh...
      Tata wiedział co się święci, koledzy prosili, żeby młody nie pracował u konkurencji, bo mają ochotę ją wykończyć...
    • jkredman Michał Tusk, wcześniej Kazimierz Marcinkiewicz 06.08.12, 13:35
      i wielu wielu innych jakoś tak dziwnie współpracujących z biznesami które padają dostawiając klientów na lodzie, za co płacili - za umiejętności - czy za dojścia lub pijar, chyba raczej za to drugie, Tusk jak polisa dla prowadzącego biznes, bo przecież w jego wartość jak doradcy nikt nie uwierzy
    • 69baron69 Michał ales ty glupi :( 06.08.12, 13:44
      Troche mi ciebie zal.
    • Gość: hahaha Dodajcie jeszcz, ze walczy z globalnym ociepleniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 13:45
      pragnie pokoju na świecie i kocha dzieci.

A smród już się snuje i dlatego jest uderzenie wyprzedzające w postaci artykułu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka