Gość: Aska IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:29 Dzis mina termin dopiecia umowy, Financial Times sugeruje ze do tranzakcji bycmoze dojdzie po wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 18:32 Gość portalu: Aska napisał(a): > Dzis mina termin dopiecia umowy, Financial Times sugeruje ze do tranzakcji > bycmoze dojdzie po wyborach parlamentarnych. juz o tym pisalismy na forum :)) Orlen bedzie probowal przejac Rafinerie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 20.08.01, 18:36 Co jest skandalem i porutą dla Gdańska i całego Wybrzeża:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:40 Wydawalo mi sie ze to cipla wiadomsc bo uslyszlam ja wlasnie w panoramie Gdanskiej na trojce Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 18:47 Gość portalu: Aska napisał(a): > Wydawalo mi sie ze to cipla wiadomsc bo uslyszlam ja wlasnie w panoramie > Gdanskiej na trojce po prostu nasze forum ma zawsze najswiezsze informacje ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 10.10.41.* 20.08.01, 21:26 Bo czyta FT Zapewne online Ja wole w tej materii WSJ tez online:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.math.put.poznan.pl 20.08.01, 21:49 naciskajcie Gdanszczanie na rzad, aby sprzedal rafinerie Rotchowi. Po wyborach przeniosa Wam firme do Warszawy, a w kraju bedziemy mieli absolutny monopol. Do tego nie mozna dopuscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 10.10.41.* 20.08.01, 21:51 Dziękujemy za słowa otuchy z Poznania Tylko jak tu naciskać? Może drzwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.math.put.poznan.pl 20.08.01, 21:57 zasypmy redakcje GW i innych masa emaili. moze bedzie jakis odzew. sprobowac trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 23:09 Gość portalu: gosc napisał(a): > zasypmy redakcje GW i innych masa emaili. > moze bedzie jakis odzew. sprobowac trzeba! hehehe, a to dobre :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 09:54 Propojnowałbym jednak kierowac takie ataki na skrzynki pocztowe MSP i MG:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 goracy news!!!!!!! 21.08.01, 13:51 z godziny 13:37 Kredyt Bank poinformował we wtorek, że zrezygnował z udziału w konsorcjum tworzonym przez Rotch Energy, które prowadzi rozmowy w sprawie zakupu pakietu akcji Rafinerii Gdańskiej. "Kredyt Bank definitywnie zrezygnował z udziału w tym konsorcjum. Powodem rezygnacji był brak możliwości właściwego zabezpieczenia interesów banku w tej transakcji" - głosi komunikat. Termin zakończenia negocjacji konsorcjum Rotcha i Nafty Polskiej w sprawie zakupu 75 procent akcji Rafinerii Gdańskiej upłynął wczoraj. Zdaniem analityków, brytyjskie konsorcjum prawdopodobnie dogadało się z Naftą i ostatecznej decyzji należy się spodziewać wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: goracy news!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 13:55 Skąd to masz? Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: goracy news!!!!!!! 21.08.01, 13:57 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Skąd to masz? reuters - a co? nie czytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: goracy news!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 14:06 A co tyy myslisz, że tu mam szesć monitorków i na kazdym inny serwisik?:))) To nie dealingroom w banku:))))) Możesz mi to sendnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: goracy news!!!!!!! 21.08.01, 14:10 Gość portalu: mcroti napisał(a): > A co tyy myslisz, że tu mam szesć monitorków i na kazdym inny serwisik?:))) a tak powinno byc > To nie dealingroom w banku:))))) > Możesz mi to sendnąć? cala tresc wiadomosci skopiowalem do posta - nic nie zmienialem (wiec chyba nie ma sensu wysylac???) Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 23.08.01, 23:32 Nafta Polska, odpowiadająca za prywatyzację polskiego sektora naftowego, przedłużyła brytyjskiej grupie Rotch do 14 września okres wyłączności na prowadzenie dalszych negocjacji w sprawie prywatyzacji Rafinerii Gdańskiej (RG), powiedział w czwartek rzecznik Nafty Polskiej. "Przedłużenie okresu wyłączności ma na celu uzgodnienie ostatecznego kształtu umowy i zabezpieczeń finansowych"- powiedział Krzysztof Mering. W czerwcu Rotch, dostała wyłączność na negocjacje dotyczące zakupu 75 procent akcji Rafinerii Gdańskiej, która przetwarza rocznie ponad cztery miliony ton ropy. Brytyjskie konsorcjum podało wcześniej, że zamierza zainwestować około 800 milionów dolarów w modernizację rafinerii i dodatkowe 100 milionów dolarów celem ponad trzykrotnego zwiększenia jej sieci detalicznej do 1,000 stacji benzynowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 24.08.01, 12:31 Wszystko wskazuje na to,że ktos chce przeciągnąć sprawę aż do czasu po wyborach. Albo nowy rza chce zapisac sobie prywatyzacje RG na swoje konto (co ostatecznie nikomu by nie zaszkodziło)albo jednak kombinują z Molem i Orlenem...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 24.08.01, 12:40 Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 24.08.01, 15:31 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę > jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana ja bym sie jednak wstrzymal z tym szampanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 24.08.01, 15:49 cmd26 napisał(a): > Gość portalu: mcroti napisał(a): > > > Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę > > jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana > > ja bym sie jednak wstrzymal z tym szampanem > pilnuj reutersa i daj znać jak będzie działo się cos złego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 24.08.01, 16:26 A co,juz przyzwyczaiłes się do mysli o szampanie? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.08.01, 13:14 Za pomyslność udanej inwestycji moglibyśmy we trójke coś skonsumować:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 25.08.01, 23:21 No moglibysmy:) Ale ja zastrzegam,ze nie wczesniej niz za trzy tygodnie,to akurat tyle czasu żeby sprzedac rafinerię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.08.01, 00:51 cmd26 nie wydziwiaj. Z nami się chyba jabcoka napijesz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 00:53 Gość portalu: mcroti napisał(a): > cmd26 nie wydziwiaj. Z nami się chyba jabcoka napijesz:)))) oj, ja to kiedys mialem mocny leb :)))) piersiowka w marynarce :)))) gdzie te czasy :))) a jabcoka to z przyjemnoscia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.08.01, 01:06 Wiedziałem, że ty swój chłop jesteś i ne odmówisz:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 01:07 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Wiedziałem, że ty swój chłop jesteś i ne odmówisz:)))))) teraz to ja ograniczam alkochol - ze wzgledow zdrowotnych :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 25.08.01, 18:51 gosc portalu cmd 26 napisala Bardzo interesujaca i dla mnie wazna wiadomosc. Napisz jakiego szampana pijesz, zapraszam. Zglosze sie po 14 wrzesnia .Zycze zdrowia i wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 01:01 Gość portalu: rak napisał(a): > gosc portalu cmd 26 napisala "napisal", zdecydowanie "napisal" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 16.09.01, 13:53 cmd26 napisal,ze do 14 wrzesnia NP przedluza grupie Rotch Energy okres wylacznosci negocjacji w sprawie pywatyzacji RG. Jest warunkowa zgoda! Co to znaczy w praktyce - " zmienic rzadowy program prywatyzacji z inwestora branzowego na finansowego " ? Jak dlugo to potrwa? Pozdrawiam Ciebie cmd26 :)), moje zaproszenie na szampana aktualne !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 213.134.152.* 16.09.01, 18:48 Teraz jest juz prawie wszystko dograne, z tym ze parafowanie to nie to samo co zatwierdzenie taka subtelna roznica, samo sfinalizowanie planowane jest na przelom 2001/2002 wiec jak SLD przejmie wladze to jeszcze moze duzo namieszac, niestety :((( ale ja wierze w Anglikow, ze sie nie poddzadza!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 17.09.01, 14:46 Gość portalu: Matti napisał(a): > ale ja wierze w Anglikow, ze sie nie poddzadza!!:)) *** I wzorem siegających XVI wieku tradycji kolonialnych przysla do nas lotniskowce:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Rafineria jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.nsm.pl 25.09.01, 13:40 Za WP: "Obecny rząd nie zakończy prywatyzacji PKN Orlen i Rafinerii Gdańskiej - powiedziała we wtorek dziennikarzom wiceminister skarbu Barbara Litak-Zarębska. Temu rządowi nie uda się zamknąć tych transakcji. Ale dokumenty zostały złożone rządowi i jakaś decyzja powinna zostać podjęta - powiedziała Litak-Zarębska." Ciekawe tylko jaka... Teraz widac (po obecnym składzie parlamentu) jak bardzo szkodzące interesowi RG i wszystkich konsumentów moze okazac sie to całe przeciaganie sprawy.Wsrod tylu sił populistycznych moze byc trudno doprowadzić do końca całą transakcję,niestety(pierwsze sygnały juz były,tylko nie pamietam kto je wypowiedział Lepper,eLPeeR ;) czy PSL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Rafineria jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ely.pg.gda.pl 26.09.01, 10:32 Gość portalu: beast napisał(a): > Za WP: > "Obecny rząd nie zakończy prywatyzacji PKN Orlen i Rafinerii Gdańskiej - > powiedziała we wtorek dziennikarzom wiceminister skarbu Barbara Litak-Zarębska. > > > Temu rządowi nie uda się zamknąć tych transakcji. Ale dokumenty zostały złożone > > rządowi i jakaś decyzja powinna zostać podjęta - powiedziała Litak-Zarębska." > > Ciekawe tylko jaka... > Teraz widac (po obecnym składzie parlamentu) jak bardzo szkodzące interesowi > RG i wszystkich konsumentów moze okazac sie to całe przeciaganie sprawy. Tak wszystko racja... tylko, ze taka transakcja optrzebuje czasu, a z reszta teraz widac, ze potrzeba gwarancji kredytowych, 3 banki (niem, jap, i PEKAO) maja podjac decyzje co do ich udzielenia, a po za tym nie wiem czy wiesz, ale ROTCH jest inwestorem finansowym i jego dzialania maja zapewnic zwiekszenie wartosci spolki a nastepnie jej odsprzedanie byc moze juz inwestorowi branzowemu... tak to w skrocie wyglada. M Odpowiedz Link Zgłoś