Dodaj do ulubionych

Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!!

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:29
Dzis mina termin dopiecia umowy, Financial Times sugeruje ze do tranzakcji
bycmoze dojdzie po wyborach parlamentarnych.
Obserwuj wątek
    • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 18:32
      Gość portalu: Aska napisał(a):

> Dzis mina termin dopiecia umowy, Financial Times sugeruje ze do tranzakcji
      > bycmoze dojdzie po wyborach parlamentarnych.

juz o tym pisalismy na forum :)) Orlen bedzie probowal przejac Rafinerie
      • Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 20.08.01, 18:36
        Co jest skandalem i porutą dla Gdańska i całego Wybrzeża:(
    • Gość: Aska Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:40
      Wydawalo mi sie ze to cipla wiadomsc bo uslyszlam ja wlasnie w panoramie
      Gdanskiej na trojce
      • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 18:47
        Gość portalu: Aska napisał(a):

> Wydawalo mi sie ze to cipla wiadomsc bo uslyszlam ja wlasnie w panoramie
        > Gdanskiej na trojce

po prostu nasze forum ma zawsze najswiezsze informacje ;)))

• Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 10.10.41.* 20.08.01, 21:26
          Bo czyta FT
          Zapewne online
          Ja wole w tej materii WSJ
          tez online:)
    • Gość: gosc Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.math.put.poznan.pl 20.08.01, 21:49
      naciskajcie Gdanszczanie na rzad, aby sprzedal rafinerie Rotchowi.
      Po wyborach przeniosa Wam firme do Warszawy, a w kraju bedziemy mieli absolutny monopol.
      Do tego nie mozna dopuscic
      • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 10.10.41.* 20.08.01, 21:51
        Dziękujemy za słowa otuchy z Poznania
        Tylko jak tu naciskać?
        Może drzwiami?
        • Gość: gosc Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.math.put.poznan.pl 20.08.01, 21:57
          zasypmy redakcje GW i innych masa emaili.
          moze bedzie jakis odzew. sprobowac trzeba!
          • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 20.08.01, 23:09
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> zasypmy redakcje GW i innych masa emaili.
            > moze bedzie jakis odzew. sprobowac trzeba!

hehehe, a to dobre :))))))))

• Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 09:54
              Propojnowałbym jednak kierowac takie ataki na skrzynki pocztowe MSP i MG:)))
    • cmd26 goracy news!!!!!!! 21.08.01, 13:51
      z godziny 13:37
      Kredyt Bank poinformował we wtorek, że zrezygnował z udziału w konsorcjum
      tworzonym przez Rotch Energy, które prowadzi rozmowy w sprawie zakupu pakietu
      akcji Rafinerii Gdańskiej.
      "Kredyt Bank definitywnie zrezygnował z udziału w tym konsorcjum. Powodem
      rezygnacji był brak możliwości właściwego zabezpieczenia interesów banku w tej
      transakcji" - głosi komunikat.
      Termin zakończenia negocjacji konsorcjum Rotcha i Nafty Polskiej w sprawie
      zakupu 75 procent akcji Rafinerii Gdańskiej upłynął wczoraj. Zdaniem
      analityków, brytyjskie konsorcjum prawdopodobnie dogadało się z Naftą i
      ostatecznej decyzji należy się spodziewać wkrótce.
      • Gość: mcroti Re: goracy news!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 13:55
        Skąd to masz?
        • cmd26 Re: goracy news!!!!!!! 21.08.01, 13:57
          Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Skąd to masz?

reuters - a co? nie czytujesz?

• Gość: mcroti Re: goracy news!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 21.08.01, 14:06
            A co tyy myslisz, że tu mam szesć monitorków i na kazdym inny serwisik?:)))
            To nie dealingroom w banku:)))))
            Możesz mi to sendnąć?
            • cmd26 Re: goracy news!!!!!!! 21.08.01, 14:10

> A co tyy myslisz, że tu mam szesć monitorków i na kazdym inny serwisik?:)))

a tak powinno byc

> To nie dealingroom w banku:)))))
              > Możesz mi to sendnąć?

cala tresc wiadomosci skopiowalem do posta - nic nie zmienialem (wiec chyba nie
              ma sensu wysylac???)
    • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 23.08.01, 23:32
      Nafta Polska, odpowiadająca za prywatyzację polskiego sektora naftowego,
      przedłużyła brytyjskiej grupie Rotch do 14 września okres wyłączności na
      prowadzenie dalszych negocjacji w sprawie prywatyzacji Rafinerii Gdańskiej
      (RG), powiedział w czwartek rzecznik Nafty Polskiej.
      "Przedłużenie okresu wyłączności ma na celu uzgodnienie ostatecznego kształtu
      umowy i zabezpieczeń finansowych"- powiedział Krzysztof Mering.
      W czerwcu Rotch, dostała wyłączność na negocjacje dotyczące zakupu 75 procent
      akcji Rafinerii Gdańskiej, która przetwarza rocznie ponad cztery miliony ton
      ropy.
      Brytyjskie konsorcjum podało wcześniej, że zamierza zainwestować około 800
      milionów dolarów w modernizację rafinerii i dodatkowe 100 milionów dolarów
      celem ponad trzykrotnego zwiększenia jej sieci detalicznej do 1,000 stacji
      benzynowych.
      • Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 24.08.01, 12:31
        Wszystko wskazuje na to,że ktos chce przeciągnąć sprawę aż do czasu po wyborach.
        Albo nowy rza chce zapisac sobie prywatyzacje RG na swoje konto (co ostatecznie
        nikomu by nie zaszkodziło)albo jednak kombinują z Molem i Orlenem...:(
        • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 24.08.01, 12:40
          Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę
          jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana
          • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 24.08.01, 15:31

> Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę
            > jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana

ja bym sie jednak wstrzymal z tym szampanem

• Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 24.08.01, 15:49
              cmd26 napisał(a):

> Gość portalu: mcroti napisał(a):
              >
              > > Ja przyjmuje komunikat za dobra monetę
              > > jesli to tylko ostateczne uzgodnienia to chyba możemy otwierac szampana
              >
              > ja bym sie jednak wstrzymal z tym szampanem
              >
              pilnuj reutersa i daj znać jak będzie działo się cos złego:)
              • Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 24.08.01, 16:26
                A co,juz przyzwyczaiłes się do mysli o szampanie? ;)))
                • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.08.01, 13:14
                  Za pomyslność udanej inwestycji moglibyśmy we trójke coś skonsumować:))))
                  • Gość: beast Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 25.08.01, 23:21
                    No moglibysmy:)
                    Ale ja zastrzegam,ze nie wczesniej niz za trzy tygodnie,to akurat tyle czasu
                    żeby sprzedac rafinerię:)
                    • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 00:49
                      Alkoholicy ;)
                      • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.08.01, 00:51
                        cmd26 nie wydziwiaj. Z nami się chyba jabcoka napijesz:))))
                        • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 00:53

> cmd26 nie wydziwiaj. Z nami się chyba jabcoka napijesz:))))

oj, ja to kiedys mialem mocny leb :)))) piersiowka w marynarce :)))) gdzie te
                          czasy :)))

a jabcoka to z przyjemnoscia :)))
                          • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.08.01, 01:06
                            Wiedziałem, że ty swój chłop jesteś i ne odmówisz:))))))
                            • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 01:07

> Wiedziałem, że ty swój chłop jesteś i ne odmówisz:))))))

teraz to ja ograniczam alkochol - ze wzgledow zdrowotnych :(((
      • Gość: rak Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 25.08.01, 18:51
        gosc portalu cmd 26 napisala
        Bardzo interesujaca i dla mnie wazna wiadomosc. Napisz jakiego szampana pijesz,
        zapraszam. Zglosze sie po 14 wrzesnia .Zycze zdrowia i wytrwalosci.
        • cmd26 Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! 26.08.01, 01:01
          Gość portalu: rak napisał(a):

> gosc portalu cmd 26 napisala

"napisal", zdecydowanie "napisal" :)))
      • Gość: rak Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 16.09.01, 13:53
        cmd26 napisal,ze do 14 wrzesnia NP przedluza grupie Rotch Energy okres
        wylacznosci negocjacji w sprawie pywatyzacji RG.
        Jest warunkowa zgoda! Co to znaczy w praktyce - " zmienic rzadowy program
        prywatyzacji z inwestora branzowego na finansowego " ? Jak dlugo to potrwa?
        Pozdrawiam Ciebie cmd26 :)), moje zaproszenie na szampana aktualne !!!!!!!!!!
        • Gość: Matti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: 213.134.152.* 16.09.01, 18:48
          Teraz jest juz prawie wszystko dograne, z tym ze parafowanie to nie to samo co
          zatwierdzenie taka subtelna roznica, samo sfinalizowanie planowane jest na
          przelom 2001/2002 wiec jak SLD przejmie wladze to jeszcze moze duzo namieszac,
          niestety :(((
          ale ja wierze w Anglikow, ze sie nie poddzadza!!:))
          • Gość: mcroti Re: Rafinerja jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ibngr.edu.pl 17.09.01, 14:46
            Gość portalu: Matti napisał(a):

> ale ja wierze w Anglikow, ze sie nie poddzadza!!:))
            I wzorem siegających XVI wieku tradycji kolonialnych przysla do nas lotniskowce:))))

• Gość: beast Re: Rafineria jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.nsm.pl 25.09.01, 13:40
      Za WP:
      "Obecny rząd nie zakończy prywatyzacji PKN Orlen i Rafinerii Gdańskiej -
      powiedziała we wtorek dziennikarzom wiceminister skarbu Barbara Litak-Zarębska.

Temu rządowi nie uda się zamknąć tych transakcji. Ale dokumenty zostały złożone
      rządowi i jakaś decyzja powinna zostać podjęta - powiedziała Litak-Zarębska."

Ciekawe tylko jaka...
      Teraz widac (po obecnym składzie parlamentu) jak bardzo szkodzące interesowi
      RG i wszystkich konsumentów moze okazac sie to całe przeciaganie sprawy.Wsrod
      tylu sił populistycznych moze byc trudno doprowadzić do końca całą
      transakcję,niestety(pierwsze sygnały juz były,tylko nie pamietam kto je
      wypowiedział Lepper,eLPeeR ;) czy PSL)
      • Gość: Matti Re: Rafineria jednak nie sprzedana!!!!!!! IP: *.ely.pg.gda.pl 26.09.01, 10:32
        Gość portalu: beast napisał(a):

> Za WP:
        > "Obecny rząd nie zakończy prywatyzacji PKN Orlen i Rafinerii Gdańskiej -
        > powiedziała we wtorek dziennikarzom wiceminister skarbu Barbara Litak-Zarębska.
        >
        >
        > Temu rządowi nie uda się zamknąć tych transakcji. Ale dokumenty zostały złożone
        >
        > rządowi i jakaś decyzja powinna zostać podjęta - powiedziała Litak-Zarębska."
        >
        > Ciekawe tylko jaka...
        > Teraz widac (po obecnym składzie parlamentu) jak bardzo szkodzące interesowi
        > RG i wszystkich konsumentów moze okazac sie to całe przeciaganie sprawy.
        Tak wszystko racja... tylko, ze taka transakcja optrzebuje czasu, a z reszta
        teraz widac, ze potrzeba gwarancji kredytowych, 3 banki (niem, jap, i PEKAO) maja
        podjac decyzje co do ich udzielenia, a po za tym nie wiem czy wiesz, ale ROTCH
        jest inwestorem finansowym i jego dzialania maja zapewnic zwiekszenie wartosci
        spolki a nastepnie jej odsprzedanie byc moze juz inwestorowi branzowemu... tak to
        w skrocie wyglada.
        M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka