Dodaj do ulubionych

Ludzie listy piszą, a budowa trwa

IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 09:15
Budyń wpadł w szał budowania dróg rowerowych trzeba czy nie trzeba. Bije
rekord statystyczny zapewne.
Akurat w Oliwie nie trzeba żadnych ścieżek z uwagi na znikomy ruch,
jest to zwyczajne marnowanie pieniędzy...
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek Re: Ludzie listy piszą, a budowa trwa IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 12:01
      Pomijając to, czy ścieżki w Oliwie są potrzebne czy nie, mnie najbardziej bulwersuje kompletny brak dialogu z mieszkańcami, samej Oliwy, którzy jak widać rękami i nogami bronią się przed tą inwestycją. Niesamowite, jak bardzo można mieć w poważaniu ludzi, którzy są najbardziej zainteresowani dzielnicą, bo w niej po prostu mieszkają. Zero reakcji ze strony instytucji będących decyzyjnymi w tej sprawie. A to są np żywe drzewa- jak się raz je uszkodzi, to potem będziemy mieli Oliwę bez drzew. Budyń by nawet wsiadł w tramwaj i się pofatygował do Oliwy, ale nie- on komunikację miejską zna tylko zza szyby swojego samochodu.
    • Gość: z Husa Mieszkańcy chcą, to Strug nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 12:22
      Mam taką cicha nadzieję, że to poczatek twojego konca Strug. Swoje obsesje i wojenki to realizuj w domu i pamiętaj, że wiekszość mieszkańców Oliwy ma głęboko w d..pie twoje animozje z miastem i popiera zarówno budowę dróg rowerowych jak i miejsc parkingowych.
      Twoje "zrezygnowanie" wyjdzie na dobre całej dzielnicy.
      • hydrograf Mów za siebie. 18.12.12, 12:38
        Nie wypowiadaj się za wszystkich mieszkańców Oliwy. Bo ich nie reprezentujesz.
        Budowa tej ścieżki to zwykłe marnowanie publicznych pieniędzy, które można wydać racjonalnie, także na ścieżki rowerowe w innym miejscu.
    • hydrograf Poroniony pomysł... Nie pierwsz i nie ostatni. 18.12.12, 12:35
      Jestem za budowaniem ścieżek rowerowych, sam z nich korzystam. Jeżdżę często między Oliwą a Strzyża (Wrzeszczem) właśnie po ulicy Wita Stwosza i Alei Wojska Polskiego - ścieżka rowerowa potrzebna jest tam jak dziura w moście - ulice są szerokie, ruch minimalny, a tam gdzie jest większy i jest ciaśniej (Al. Wojska Polskiego przy Al. Grunwaldzkiej) jest bardzo szeroki chodnik..
      Jest za to w Oliwie ścieżka rowerowa "do nikąd". Mówię o ścieżce wzdłuż ul. Spacerowej, która powinna prowadzić do Osowy, jednak w połowie drogi nagle się urywa... A ruch na Spacerowej jest nieporównanie większy niż na Wita Stwosza. Gdyby ktoś myślał, to ścieżkę rowerową budowano by [dalej] wzdłuż Spacerowej. Ale myślenie, najwyraźniej, Władze Miasta boli...
      • Gość: Anwa Re: Poroniony pomysł... Nie pierwsz i nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 17:14
        Ewidentnie widać, że pisał to ktoś kto nie jechał tą trasą na rowerze. "Bardzo szeroki chodnik na al. Wojska Polskiego" jest poprzecinany bocznymi uliczkami o bardzo wysokich krawężnikach, uniemożliwiającymi swobodny przejazd. Ścieszka rowerowa jest tu bardzo potrzebna, prosimy o nią od dluższego czasu.
        Uczeń wcześniej 1Gim a obecnie IX LO.
        • Gość: alkomacik Re: Poroniony pomysł... Nie pierwsz i nie ostatni IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 17:39
          Odpowiedz mi zatem uczniu na jedno pytanie. Jaki sens ma budowanie ścieżki rowerowej po stronie bloków mieszkalnych, likwidacja, ograniczenie miejsc parkingowych i generalnie wkurzanie ludzi gdy po drugiej stronie ulicy(strona uniwersytetu) biegnie chodnik z którego nikt nie korzysta i aż się prosi o budowę ścieżki ?
          A do pana Kotłowskiego mam tylko jedno zdanie. Zobaczymy się przy następnych wyborach ! Podziękujemy wam wtedy za wszystkie "inwestycje". Zwłaszcza te niechciane.
        • hydrograf Ja jeżdżę po ulicy... 18.12.12, 21:05
          To prawda, że nie jeżdżę po chodniku tylko po ulicy, ale... Chyba taniej jest poprowadzić ścieżkę po istniejącym chodniku - nawet gdy trzeba by obniżyć krawężniki - niż budować zatoczki i zabierać miejsca parkingowe.
          Czas z resztą pokaże, że ścieżka i tak będzie pozastawiana parkującymi samochodami.
        • Gość: zdziwiona "sieszka" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.12, 22:31
          Panie Polonistki z IX LO może czas zabrać się za ortografię uczniów? brrr
          • Gość: zdziwiona miało być "ścieszka" nie "sieszka" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.12, 22:32
            pisałam w szoku ;-)
    • eastsider Oliwy do ognia... 19.12.12, 01:28
      Czy w metropolii gdańskiej rada osiedla, w tym przypadku Rada Oliwy ma jakieś uprawnienia, czy jest to tylko grupka entuzjastów, którzy coś by chcieli, ale nic nie mogą ?
      Jeśli Rada jest ciałem fikcyjnym, to niech się rozwiąże i po złudzeniach. Jeśli natomiast jest
      ona honorowana przez Urząd Miejski, to dlaczego nikt sobie nie zawraca tyłka, aby cokolwiek
      owej Radzie odpowiedzieć ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka