Gość: budyńbudyń IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 19:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sojowa nie wyrzucajcie tego pirata 07.02.13, 21:22 bo jeszcze przeniesie sie do Sopotu albo Gdyni aby tam straszyc dzieci i oblapiac turystki. jako niezbyt czesty bywalec gdanskiego deptaku wole aby tam robil siarę niż gdzieś indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: nie wyrzucajcie tego pirata IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 11:06 U nas się nie pojawia, bo podobno boi się Morza ;) Dlatego straszy nad Motławą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: nie wyrzucajcie tego pirata IP: *.as13285.net 08.02.13, 11:35 Wydaje mi się, że ten pan już kiedyś pojawił się w Sopocie. Pamiętam, że jakieś 2 lata temu ktoś w przebraniu pirata zwyzywał tam mnie i moją znajomą, kiedy nie chcieliśmy zrobić sobie z nim zdjęcia. Opis zachowania pasuje idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolwielki miękki garnizon IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 21:27 za słabo panie garnizon, za miękko...takie ciamciaramcia nic nie da. a tego chama trzeba zdjąc z ulic miasta- i to mają zrobic "dzielni" haha strażnicy miejscy- więc kołtuneria do roboty ale już !!! Odpowiedz Link Zgłoś
delivered Re: miękki garnizon 07.02.13, 23:30 W końcu ktoś nie wytrzyma i spuści mu łomot o ile wcześniej nie zrobią to mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańszczanin Precz z prusactwem - niech żyje Kaper IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 22:16 Ludzie opamiętajcie się prusacy to właśnie agresorzy jedno z państw biorących udział w rozbiorach Polski w tym najeźdźca na Gdańsk. "Jeśli krzewienie kultury i tradycji marynistycznych jest dla Pana realnym, a nie tylko deklarowanym, celem, chciałbym aby miał Pan na uwadze, że Garnizon Gdańsk stawia przed sobą zadanie kultywowania i krzewienia wiedzy nie tylko o Gdańsku, ale o całym Pomorzu z ogromnym naciskiem położonym właśnie na tradycję morską." ten tekst w świetle wiedzy historycznej jest po prostu kompromitujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Precz z prusactwem - niech żyje Kaper IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 23:12 Kaper jest jeden i to na pewno nie Sławeczek. Ma list kaperski? Nie ma! Ma statek? Nie ma? Wygląda jak kaper, Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: Precz z prusactwem - niech żyje Kaper IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 23:19 czerwony kaperek ma na fejsie jednego znajomego... ot życie Odpowiedz Link Zgłoś
delivered Re: Precz z prusactwem - niech żyje Kaper 07.02.13, 23:27 Spadaj pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dron Re: O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 23:17 dobrze napisał. Sama prawdę. Z buractwem trzeba krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
z.potocki O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... 08.02.13, 05:59 Sprawa trwa od lat, ludzie piszą proszą, dzwonią i co i ....nic. Gdzie jest ta banda lewusów zwana Strażą Miejską - która powinna być rozwiązana lata temu - to może w jej miejsce znalazły by sie pieniądze na dodatkowe patrole policjantów na Długiej i nie tylko. Panie Prezydencie czy dla pana to zbyt prozaiczny problem żeby "coś pan zrobił?" to już zaszło zdecydowanie za daleko. Jeden zbir terroryzuje starówkę i okolice a władza o, przepraszam WŁADZA nic? No do ciężkiej cholery!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a w kółko to samo IP: *.grupalotos.pl 08.02.13, 09:01 W kółko to samo zdjęcie. Czy Gazeta naprawdę nie ma innych zdjęć tego pana??? Tekst o wydarzeniach z lutego, a zdjęcie z lipca. Kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 09:48 Byłem tam z żoną i widziałem, że gościa sprowokowali sami żołnierze. A wtedy, to już pokazal co potrafi. Jednak nie byłoby tej przykrej sytuacji, gdyby nie został zaatakowany. Trochę mnie te krokodyle łzy śmieszą. Może im zależało na rozgłosie kosztem tego czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariaAnna Re: O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 12:43 Co za obrzydliwe kłamstwo! Prowokacja? A to ciekawe! Byłam tam z chłopakiem i jakoś nie widziałam tej "prowokacji". Zwłaszcza, że żołnierze zajęci byli pokazem. Ziembiński już idąc od Złotej Bramy gwizdał na tym swoim gwizdku i krzyczał "precz z prusakami". To jest ta prowokacja żołnierzy? Nie? To idźmy dalej. Ziembiński zaczął przepychać się łokciami między ludźmi i pokrzykiwać na nich ciągle krzycząc o politycznej prowokacji i "gdzie jest wojsko polskie?!". Zaczął się awanturować najpierw z widzami, a potem z reporterami, wymachiwać tymi swoimi zabawkami, kląć, przepychać się na siłę. To jest ta prowokacja żołnierzy? A może widzowie mówiący "idź pan stąd" to byli prowokatorzy? Po utarczce z reporterami dopchał się jak najbliżej i zaczął włazić między rekonstruktorów, awanturować się, że któryś z nich pali a on sobie nie życzy. Zaczął przepychać się z tym panem z fajką. Pluć na żołnierzy. Dopiero jak któryś z nich podszedł i powiedział, że zawezwie straż miejską to się zwinął. Ofiarą takiej właśnie "prowokacji" padł Ziembiński - własnej, o! Prawda jest taka, że to Ziembiński przyszedł celowo by przeszkadzać i zaczął się szarpać z ludźmi. Najpierw z widzami, a potem z rekonstruktorami. Szkoda, że w pobliżu nie było jakiegoś patrolu! Odpowiedz Link Zgłoś
trzypotrzeciej O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... 08.02.13, 09:50 Pirat powinien być usunięty z ulic miasta. To chuligan i kawał chama. Ile razy go widzę, wymusza w wulgarny sposób pieniądze, straszy ludzi, wrzeszczy. Poziom agresji klasyfikujący się do interwencji straży miejskiej lub policji. Kiedyś byłam świadkiem, jak atakował Rosyjskich turystów. Wrzeszczał na nich i nie odstępował na krok. Widziałam strach w ich oczach. Nie rozumieli, co się dzieje. Nikt nie reagował. Poprosiłam go, żeby zostawił turystów w spokoju. Wtedy ruszył za mną. Usłyszałam wiązankę wypowiedzianą z taką złością, że w pewnym momencie poczułam się zagrożona. Miałam wrażenie, że jest o krok od rękoczynów. Kiedy w końcu ten chuligan zostanie usunięty z ulic Gdańska? Czy strój pirata jest jakimkolwiek wyjaśnieniem? W takim stroju wolno wszystko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... IP: *.181.151.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.13, 10:26 PIRAT TO PIRAT A NIE CIAPŁA KLUCHA. MNIE TEZ WKURZA TEN GOŚĆ ALE CZY KTOŚ WIDZIAŁ PIRATA , KTÓRY NIE WKURZA ??? NIECH SE BEDZIE I NARAŻA MIASTO NA SZWANK ALE I NA ROZGŁOS. NIEDŁUGO BĘDĄ TU PRZYJEŻDZAĆ TURYŚCI ŻEBY BYC POZACZEPIANYMI PRZEZ GBURA I CHAMA WIEDZĄC JEDNAK , ŻE W SUMIE WYJDA Z TEGO CAŁO. LEPSZE TO NIŻ CIEPŁOKLUSKOWY KAPER BUDYNIOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 12:53 Różnica jest taka, że urzedowy robi coś dla ludzi, dla miasta za swoją bandą. Ziembńskiego zazdrośc bierze, bo żaden człek na poziomie nie będzie z nim wpółpracować. Zachowuje sie jak pięciolatek, skoro ktoś robi coś lepiej od niego to trzepie łopatką o wiaderko i wrzeszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninurta Re: O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 15:59 ja rozumiem, każdy ma swój fetysz, ty na przykład lubisz być poniewierany, ale na litość boską, nie mierz wszystkich swoją miarą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAPOLEON Tematy zastępcze...Niech żyje KAPER !!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 10:43 Przecież Andrzej dziś nieżyjący również nie stronił od tzw zaczepek kobiet i uchodziło mu to na sucho-Sławek jest o wiele bardziej inteligentny,a niewygodny,bo nie posiada koncesji z magistratu...A może urzędasy pochwaliliby się jak odbierają biednym ludziom mieszkania tylko dlatego,że biedni i nie potrafią się bronić-niech dyr.SKURAS(gosp.komunalna) coś na ten temat powie...Niebawem pokażemy jak ten proceder wygląda.nadto Ziębiński bywał na bankietach z udziałem urzędasów i zagranicznych żeglarzy i nikt mu niczego nie wymawiał-pokazał tam klasę,a tu opluwanie bo nie na rękę tym obszczymurkom z Nowych Ogrodów-gdańszczanie pogońmy te tałatajstwo magistrackie w następnych wyborach...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin. Re: Tematy zastępcze...Niech żyje KAPER !!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 16:00 przecież on szalał przed tą całą szopką z konkursem na pirata. w zasadzie chyba tylko po to był ten konkurs, żeby ludzie myśleli, że urzędaski robią coś w kwestii tego psychola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrólewnaMarysieńka Gdański KAPER odpowiada i odpiera agresję medialną IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 11:00 Oto tekst otrzymany od Kapra,ujawniający prawdę i kulisy wydarzenia...: 7 z 13 143 Incydent podczas niedzielnej "Zmiany Warty" Odebrane x Garnizon Gdańsk Szanowni Państwo, W związku z nieprzyjemną sytuacją z udziałem niejakiego p. ... 6.02 (2 dni temu) Biuro Prasowe UMG ________________________________ Od: "Garnizon Gdańsk" <kontakt@garnizongdans... 7.02 (1 dzień temu) sarpress Gazeta.pl -------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdurnik O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 16:02 Wje...ać mu kiedyś w ciemnej ulicy i będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... IP: 89.228.126.* 16.02.13, 23:31 Tego Pana pirata znam z Jarmarku Dominikańskiego, przeszkadza sprzedającym, zaczepia turystów. Ostatnio wyciągnął nóż ok 35cm i groził nim mężczyżnie z żoną. Do tego wyzwiska i przekleństwa. Niezbyt miły akcent dla wszystkich którzy go spotkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek O gdańskim piracie: Jawny pokaz agresji. Tego j... IP: *.limes.com.pl 05.06.13, 07:08 Potwierdzam, że jegomość jest bardzo agresywny i natarczywy Jak długo będziemy musieli znosić tego pseudo promotora Gdańska Nie wierzę, że włodarze Gdańska nie mogą znaleźć odpowiedniej osoby, która byłaby lubiana i rzeczywiście była osobą promującą Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś