Dodaj do ulubionych

Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w...

17.03.13, 21:33
Nie naśmiewał się z wiary tylko z obłudy i stąd to oburzenie. Zobaczyli jacy są śmieszni. To zabolało.
Obserwuj wątek
    • Gość: ostatni_sprawiedli Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 17.03.13, 21:37
      pod żadnym pozorem niech Pan nie przeprasza tych nacjonalistycznych homofobów. Nie potrafia odróżnić satyry od kpiny. Z reszta oni to robia pod publiczke, pod ta bande ciemną, ktora zaglada ludziom do lozek i do portfeli a ich zyciem sa knowania intrygi i brzoza smolenska
      • Gość: j. czemu oni go tak lansują IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 01:51
        Wybiórcza lansuje tego Gizę namolnie. Najpierw wymyślili, że PiS-owscy "antyateiści" protestowali akurat przeciw skeczowi Gizy, choć to nieprawda. Protest dotyczył całości programu, gdzie było kilka skeczy różnych wykonawców. I tak naprawdę to hardcorowy był skecz Rucińskiego, nie Gizy - Ruciński faktycznie szydził z religiijnych świętości, w przeciwieństwie do Gizy, który kpił sobie tylko z arcykapłana (to nie to samo, bo kapłan, nawet najwyższy nie jest obiektem czci religijnej). Ale Gazeta uparcie lansowała Gizę jako ofiarę ataku posłów PiS, co oczywiście robło mu reklamę. I teraz w kółko do tego wracają.

W zeszłym roku Gazeta uparła się lansować niejaką Natalię Siwiec, tandetną sex-bombkę o dość wulgarnym typie urody. Aż sie niedobrze robilo. Teraz z podobnym uporem lansują tandetnego kabareciarza Gizę. Ciekaw jestem, co ich do tego skłania. Czy Siwiec i Giza obiecali im jakąs dolę z "artystycznych" kontraktów, ktore dzięki temu lansowi zdobędą? A może grają tu jakieś inne względy?
    • judaszowy jak ktośma fobię na temat religii 17.03.13, 21:37
      to niech się zaszyje klasztorze,
      ja z siebie umiem się śmiać, jestem gruby, mam krzywe nogi,
      nie umiem przepraszać, bo mam swój charakter itd

jak ktoś ma o sobie mniemanie -0 jestem wielki to niestety z tym nic nie zrobi

GIZA - dawaj więcej... jestem za... moi znajomi też
      .... nie śmieję się z wiary bo mi statusowo nie wolno, ale gdybym mógł......... w oczy bym to zrobił

• Gość: gość.portalu A szkoda! Powinien wyśmiać te chore urojenia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 21:40
      Elvis czy Dżizas, jedno pie...nie. Leczcie się.
    • Gość: tomasz62 Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.toya.net.pl 17.03.13, 21:41
      abelard-popieram Cię-jesteś wielki
    • pisz-1 pn Abelard się nie naśmiewa 17.03.13, 21:41
      pan Abelard puścił bąka i udaje, że to kabaret.
      Przecież te "żarty" były żałosne...
      • Gość: świszczurka Re: pn Abelard się nie naśmiewa IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 22:35
        Komisja sejmowa się nimi zajęła, więc chyba takie żałosne nie były. Chociaż, owa komisja jest żałosnym tworem.....
      • gonebosco Re: pn Abelard się nie naśmiewa 18.03.13, 00:20
        PiSz - 1 czy to wciaż ty ??/ Nie pisałes kiedys jako Pis -1???
    • lenx Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 17.03.13, 21:41
      Ludzie z poczuciem humoru są jedyną nadzieją na "odkundlenie" naszego sponiewieranego narodu. To co się stało z Polakami w czasach komuny wyłazi w parszywy sposób. Na przykład taki, że kundle między króle kładą. Jednak nie poddaję nadziei, że to się kiedyś w końcu zmieni- dzięki odważnym, jak Abelard Giza, który swoją postawą daje odpór kołtunowi...
    • Gość: hubolsky Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.CNet.Gawex.PL 17.03.13, 21:43
      Tak trzymać!
    • eldemon Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 17.03.13, 21:44
      Wystarczy popatrzeć na tą fotkę i wszystko jasne!
      • Gość: martyna Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 22:16
        E tam,piekny jest i te oczy.No i milo sie usmiecha
      • adamwlondynie Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 17.03.13, 22:30
        Jak już, to "tę" fotkę, a nie "tą". Jak jest biernik, czyli "kogo, co? (widzę)" to jest "tę", a jak narzędnik czyli "z kim, czym? (się spotkałem)" to jest "tą".
        Jeśli jesteś Polakiem to mów po polsku.
        • Gość: świszczurka Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 22:38
          Taliban językowy też potrafi być śmieszny.... jak każdy inny, zresztą.
          • adamwlondynie Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 17.03.13, 22:42
            Gość portalu: świszczurka napisał(a):

> Taliban językowy też potrafi być śmieszny.... jak każdy inny, zresztą.

Owszem. Autoironia śmieje się ze mnie, a ja się śmieję z niej :)
            • Gość: świszczurka Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 22:49
              Jak chcecie (Ty i twoja autoironia) możecie pośmiać się ze mnie - nie obrażę się :)
              • adamwlondynie Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 17.03.13, 22:57
                Gość portalu: świszczurka napisał(a):

> Jak chcecie (Ty i twoja autoironia) możecie pośmiać się ze mnie - nie obrażę si
                > ę :)

Eeee tam. Nie mam powodu żeby się z Ciebie śmiać :)
                A to z autoironią to był cytat z baaardzo starej piosenki Maleńczuka (zanim zaczął być telewizyjną małpą) :)
    • konto.do.komentarzy Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 17.03.13, 21:45
      Ależ go promujecie :). Słuchałem jego kilku występów na YT, i ten człowiek sprawia wrażenie kogoś o małym zasobie słów, delikatnie mówiąc. Chyba, że dostosowywał się do widowni :).
      • Gość: a GW promuje każdego kto opluje katolików IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 22:08
        lub PiS.
        • Gość: hipster Re: GW promuje każdego kto opluje katolików IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 23:15
          Taka misja GW, a naćpana marihuaną hołota łyka wszystko jak młody pelikan.

Przerażające.
    • dani4 Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 17.03.13, 21:48
      Wierzycie ,że Ludzie znów powrócą ?.Tylko idioci z Kościoła mogą wierzyć w teorię głoszone przez samych siebie ,bawią się w politykę(mówią co kobiety mają robić z ciążą nawet jeśli jest wynikiem gwałtu czyli rodzić).A dziś wiara nie jest potrzebna by żyć zgodnie z szacunkiem dla innych(wystarczy dobre wychowanie i przyjaciele wtedy widzimy jak inteligentni ludzie się troszczą o innych nie potrzeba tu duchownych).wIARA ZAWSZE SŁUŻYŁA KOMUŚ kiedyś to byli Królowie mogący się nią wysługiwać,a dziś służy w większości do utrzymania bogactwa Watykanu,bo politycy(w zależności od stopnia oświecenia społeczeństwa) już zaczynają unikać kontaktu z kościołem widząc niechęć obywateli.
    • newarte Prawda w oczy kole. 17.03.13, 21:50
      Nie widzę powodów, aby Abelard Giza miał przepraszać za doskonałe ukazanie naszej rzeczywistości. Jak PiS obraża moje uczucia np. wypowiedziami Pawłowicz czy też innych polityków tej partii to wszystko jest ok.
      Za klasykiem ujmę to 'święte oburzenie" następująco:

I śmiech niekiedy może być nauką,
      Kiedy się z przywar, nie z osób natrząsa;
      I żart dowcipną przyprawiony sztuką
      Zbawienny, kiedy szczypie, a nie kąsa;
      I krytyk zda się, kiedy nie z przynuką,
      Bez żółci łaje, przystojnie się dąsa.
      Szanujmy mądrych, przykładnych, chwalebnych,
      Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych.
    • lisstom Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 17.03.13, 21:52
      Poziom satyry p. Gizy nie zwala na kolana.
      Kpić może z każdego,
      z osób duchownych też, i z ludzi o różnej orientacji też,
      ze szwabów, pepików, żabojadów, mośków oraz kacapów też (jeśli go to bawi),
      bo w Polsce jest demokracja i wolność słowa,
      ale po co zaraz go wpuszczać do telewizji państwowej?
      Tu jest pies pogrzebany!
      Niech występuje w prywatnym kabarecie, kto chce, kupi bilet i wysłucha tej produkcji.
    • watako23 Re: Abelard Giza klamie 17.03.13, 21:52
      Przecież pojechał po matce Mahometa. I tym gość zyskał moją sympatię. Co do papieża to po prostu fajny tekst. Feministki powinny bardziej się oburzyć za tekst że długość płaszczów w zależności od wieku ma ma związek z cyckami :))
      • Gość: trynity Re: Abelard Giza klamie IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.13, 22:05
        jako feministka bardziej na to zwróciłam uwagę ;P
        prawdę mówiąc histeria zupełnie nieuzasadniona ;P
        to jest śmieszne ;P sami napadają ludzi w maskach oraz za pośrednictwem sługusów w sejmie ;P

to mi przypomina bandziora z pałą, który napada na niewinnego człowieka, a ten jak się zaczyna bronić to bandzior krzyczy, że napadli...
    • Gość: asceta Abelard Giza: Szkoda gościa IP: *.multi-play.net.pl 17.03.13, 21:55
      i tak stał się Pan bohaterem gazety Wyborczej i pupilkiem salonów. Może i kasa z tego będzie ale niesmak pozostanie na starość.
      Tylko musi Pan uważać teraz, bo za podobny żart o wyznawcach wiary z gwiazdą w symbolu śmiać się nie wolno a z wierzących w wiarę z symbolem półksiężyca można stracić głowę. Oni pogryzą dotkliwie.
      A ileż można śmiać się wyznawców wiary o symbolu z drewna?
    • Gość: Komar Żenujący serial Gazetki trwa ... IP: *.ghnet.pl 17.03.13, 21:59
    • Gość: emergo Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.protonet.pl 17.03.13, 22:02
      Abelard Giza jest CIACHO. Z taką prezencją powinien występować w filmach płaszcza i szpady ;)
      Występ widziałam - momentami śmieszny, w większości mocno sztubacki, w sumie żadne fajerwerki.
      Nie widzę powodu do oburzenia, a już te spekulacje nt. tego, co wyssał z mlekiem matki i co mówi rzut oka na jego zdjęcie to paranoja.
      • Gość: kk Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.03.13, 22:40
        zgadzam się w pełni. CBardzo apetyczne ciacho.
        Skecz ok, bez szału.
    • Gość: www...www...www Przecież te dowcipy są dla półmózgów... IP: *.icpnet.pl 17.03.13, 22:04
      Nie jest problemem największym "atak" na Kościół, ale fakt, że społeczeństwo jest odmóżdżone, pozbawione świadomości tego, że quasi-artyści obrażają ludzki rozum. Dowcipy z pierdnięcia są na poziomie rynsztoku albo niemądrych przedszkolaków. Jeśli kogoś to bawi, to współczuję.
      I nie piszcie mi o braku poczucia humoru, bo satyra zawsze musi być inteligentna i z dobrym smakiem. A tych dwóch elementów ewidentnie zabrakło...
    • c27-a Z wiary niech się naśmiewa 17.03.13, 22:04
      Ale dlaczego naśmiewa się z ludzi starszych. Ludzie starsi nie mają wypasionych fur. A nawet jak by je mieli to nie potrafili by ich bez kierowcy używać. Dlatego wyśmiewanie się z wózków które ciągną staruszki na zakupy świadczy o prymitywizmie tego człowieka.
      • Gość: Nika Re: Z wiary niech się naśmiewa IP: *.centertel.pl 18.03.13, 07:13
        Nie nasmiewa sie z ludzi starych tylko ze starych fanatykow religijnych.

Moja 88letnia babcia nie poczula sie urazona choc ma wozek na zakupy. Wiesz dlaczego? Bo nie jest fanatyczka.
    • Gość: student24 Giza, kulturalni ludzi potrafią przeprosić IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 22:07
      ty jesteś żałosnym Dupkiem.
      • Gość: świszczurka Re: Giza, kulturalni ludzi potrafią przeprosić IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 22:44
        Nawet kulturalni ludzie przepraszają tylko wtedy gdy zawinili, Giza nie ma za co przepraszać.

A przy okazji, myślisz, że napisanie wyzwiska z wielkiej litery, awansuje je do rangi argumentu?
    • Gość: kabareciarz Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.maverick.com.pl 17.03.13, 22:13
      Giza jest pionierem stand-upu w Polsce? Stand-up w Polsce istnieje od 4 lat <hahaha> Uśmiałem się po pachy! Program "HBO na stojaka" był nadawany już kilkanaście lat temu. Pionierami byli KRYSZAK, Daniec, Maciej Stuhr, Andrzej Grabowski... Ludzie nie róbmy z przeciętnego kabareciarza jakiejś legendy. Lubię Gizę i Limo, ale nie wyróżniają się niczym szczególnym na polskiej marnej scenie kabaretowej.
    • user_delete [...] 17.03.13, 22:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bradley Odważysz się cwaniaczku w podobny sposób kpić..... IP: *.odrioo.com 17.03.13, 22:23
      Odważysz się cwaniaczku w podobny sposób kpić wiary żydowskiej? Idę o zakład, że nie, bo zaraz zostałbyś ukamienowany przez tych, którzy teraz klepią cię po plecach; np Gazetka Wyborcza. W kilka chwil zostałbyś medialnie zniszczony, a nie tak jak teraz, gloryfikowany.
    • Gość: Rutim Co takiego zrobił IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.13, 22:23
      Giza, że znalazł się na stronie głównej portalu? Sam pewnie prywatnie czuje się zażenowany całym tym szumem i tematem rozmów... To się nazywa chamska promocja. Jak napiszę, że wierzący w boga to głupki ktoś z GW podjedzie ze mną zrobić wywiad? O co ten cały hałas?
      • Gość: świszczurka Re: Co takiego zrobił IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 22:53
        Gość portalu: Rutim napisał(a):
        > O co ten cały hałas?
        --------------------------------
        O to, że oszołomy z komisji sejmowej postanowiły zająć się tym średnio udanym występem...
    • user_delete [...] 17.03.13, 22:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka