Dodaj do ulubionych

Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa...

IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 07:51
"- Mogę tym ludziom z wdzięczności coś zasponsorować. Catering im chętnie zrobię..." - nie trzeba. Wystarczy okazać trochę ludzkiego serca. Łatwo być nienawistnym homofobem. Co innego okazywać innym szacunek.
Obserwuj wątek
    • Gość: monik Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.zibi.pl 19.03.13, 08:18
      cóż. grosz do grosza i mam nadzieję, że osób bojkotujących będzie więcej. codziennie rano robiłam zakupy w jednej z piekarni pelowskiego, nie z powodu jakości, ale dlatego, że po prostu jest po drodze. od wczoraj piekarnię omijam, nie tylko ja.
      • Gość: + Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 08:37
        popieram. ja tez postanowia nie kupowac, moja rodzina tez
    • Gość: gość Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.13, 08:35
      nie kupowałem i nie kupuje pieczywa ani u Pellowskiego ani u Szydłowskiego z jednego prostego powodu: są słabej jakości... obu piekarzy sztucznie wykreowały lokalne media... a oni sami, dzięki antyszambrowaniu w korytarzach Urzedu Miasta i u Adamowicza zyskali dobre punkty w miescie na swoje sklepy i punkty... ich pieczywo jednak jest przemysłówką pełną spulchniaczy... a Pellowski zawsze miał nosa do zareklamowania siebie w taki czy inny sposób...
      • Gość: jolka Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 19.03.13, 09:24
        świeta racja do tego drogie-odkad schrzanilismy sobie tlusty czwartek faworkami przypominajacymi pokrojone w paski zakalcowate nalesniki-nigdy wiecej.
        Sztucznie wykreowana marka a ja chce przynajmniej w chlebie nie miec polityki i ukladu
    • Gość: haha Re: Dyżurne cioty odpaliły komputery? IP: *.chelmnet.pl 19.03.13, 09:10
      Rzecznik Pellowskiego odpalił komputer?
    • hlynurbjorn Niezależnie od poglądów Pellowskiego 19.03.13, 09:47
      Jego produkty są BARDZO SŁABE. Odradzam ich zakup.
    • Gość: baltsi$ Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.static.chello.pl 19.03.13, 09:48
      nie kupowalem u Pelowskiego a teraz bede a dlatego ?, bo wolno mu mowic co chce bo jest demokracja/ a w przypadku miekich to tylko oni moga mowic co chca?/ taka widza demokracje ? , tylko ze swoim jazgotem a jak komus sie ich postepowanie nie podoba i ma inne zdanie to trzeba zadolowac przeciwnika?
      • delivered Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję 19.03.13, 19:01
        Kupuj, kupuj im więcej homofobów padnie od soli przemysłowej tym lepiej.
        • Gość: de coś tam otwórz Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 19:52
          sklepy dla gejów i lesbijek, będziesz wśród swojaków i jeszcze zarobisz. Smacznego.
          • delivered Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję 19.03.13, 21:09
            Szukać inteligentnego wpisu wśród homofobów jest jak szukanie wiatru w polu. Ale czego sie tu dziwić większość z was to niewykształcona tłuszcza, która nic nie czyta, a całą swoja wiedzę czerpie od księdza proboszcza.
            • Gość: trooper Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.unknown.vectranet.pl 19.03.13, 22:51
              Hehe, mam wyższe wykształcenie techniczne, a do kościoła nie chodzę od zawsze. A mimo to jestem "homofobem" - a po prostu denerwuje mnie panoszenie się pedalstwa z wmawianiem, że to rzekomo normalne.
            • Gość: fikumiku Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.cable.mindspring.com 20.03.13, 01:00
              Na podstawie Twoich uwag,mysle,ze edukacje zakonczyles na 3 klasie ZSZ.Z trudem.
              • Gość: nikt Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.ceti.pl 20.03.13, 16:02
                Właśnie wykazałeś wyjątkowym chamstwem i prostactwem i brakiem szacunku oraz typowym myśleniem stereotypowym. Według Ciebie każdy uczeń/absolwent zawodówki jest prostakiem, chamem i ograniczonym łachem. Taką właśnie mamy obecnie demokrację. Nie wolno obrażać mniejszość - religijnych, seksualnych, takich czy innych. Ale wolno już kogoś ocenić i powiedzieć - ukończyłeś zawodówkę.

Nie znoszę takiej poprawnopolitycznej dwulicowości. Nie interesuje mnie kto z kim chodzi do łóżka. To są prywatne sprawy. Ale nie lubię, gdy z seksualnych preferencji czyni się program polityczny. To jest sprawa indywidualnych wyborów. Nie lubię także, gdy wszyscy rzekomo walczący o wolność słowa, równość i tolerancje zachowują się gorzej od swoich adwersarzy. Ale im wolno, bo przecież działają w słusznej sprawie. Otóż nie. Starotestamentowa zasada mówi oko za oko. Skoro ta strona uważa, że istnieje tylko jedna prawda, druga może czynić podobnie. Kiedyś pewien polskich zespół śpiewał "chudzi z grubych śmieją się, śmieją się im prosto w nos i to bardzo smuci mnie, bo od konfliktu dzieli włos".

I jak widać po zaprezentowanej wyżej wypowiedzi obie strony dalekie są od tolerancji i poszanowania.

Szkoda, że w Polsce w ostatnim czasie nie próbujemy zrozumieć, tego co inni mają do powiedzenia, tylko od razu w czambuł potępiamy, oceniamy, negujemy, zakładamy kretyńskie grupy na FB. Dialog to słowo absolutnie nieznane. I to dla obu stron. Szkoda
          • Gość: mama Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.ip.media3.com.pl 20.03.13, 13:55
            Co za prostacka wypowiedz
    • Gość: dres Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.13, 10:02
      I o to chodzi Panie Pellowski, wyrażać swoje zdanie to podstawa. Co prawda niedługo będą za to karać, ale póki co grozi tylko wiadro pomyj wylanych przez lobby syfilityków i współpracujących z nimi dziennikarzy.
    • Gość: ENZO Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.jp-telekom.pl 19.03.13, 10:25
      Bardzo fajnie jest poprzylepaić wszystkim którzy mają swoje zdanie naklejkę HOMOFOB i już staje się wrogiem.
      Jak nazywa się ktoś kto mnie atakuje swoimi poglądami i stylem życia? Chyba HETEROFOB?
    • Gość: alik Poprawność polityczna. IP: *.interkar.pl 19.03.13, 10:46
      Dlaczego nazywa go Pan homofobem? Czy napisał, że nienawidzi homoseksualistów? Czy napisał, że nie będzie ich obsługiwał w piekarni? On tylko napisał, że popiera opinię Wałęsy, który uznał, że w czasach poprawności politycznej mniejszość 'wchodzi na głowę' większości. Demokracja oczywiście na to pozwala, ale nikt nie powiedział, że demokracja jest systemem idealnym. A teksty dotyczące umieszczania homoseksualistów w ostatniej ławce? Ktoś, kto choć trochę zna Wałęsę, to wie, że to tylko nic nie znacząca reakcja na prowokacyjne pytanie dziennikarza. W tym konkretnym przypadku Wałęsa jest jednym z nielicznych polityków, którzy mają odwagę powiedzieć to co rzeczywiście myślą. On już nie musi zbijać na tym kapitału politycznego. Zresztą w tej samej wypowiedzi powiedział, że należą się im i prawa i szacunek, ale to nie znaczy, że mają otrzymać wszystko to, czego oczekują. Są granice, których nie powinni przekraczać (małżeństwa, adopcja dzieci). Niestety, ale tylko ktoś, kto zatracił cechy racjonalnego myślenia uzna, że homoseksualizm jest normą.
      • delivered Re: Poprawność polityczna. 19.03.13, 19:07
        To co powiedział Wałęsa i poparł Pellowski to jest ni mniej ni więcej tylko próba pozbawienia podstawowych praw obywatelskich części społeczeństwa ze względu na ich preferencje seksualne. Jest to nie tylko niezgodne z Konstytucją, ale również z deklaracją praw człowieka, już nie wspomnę o zwyczajnym braku kultury. Takie wypowiedzi zasługują na potępienie.
        • tornson Re: Poprawność polityczna. 20.03.13, 17:14
          delivered napisał:

> To co powiedział Wałęsa i poparł Pellowski to jest ni mniej ni więcej tylko pró
          > ba pozbawienia podstawowych praw obywatelskich części społeczeństwa ze względu
          > na ich preferencje seksualne.
          Nie tyle nawet preferencje co wrodzony popęd seksualny. A taka dyskryminacja ludzi ze względu na ich wrodzone cechy to jest to samo co rasizm czy ksenofobia i takie postawy poprostu powinny być karane więzieniem.
    • Gość: wirtulany Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 11:11
      protest. Tak to jest jak się żyje w wirtualu, a nie w realu. Nie sądzę aby cukiernik Pelowski od tego zbankrutował. A reklamę niezłą mu się robi, i to gratis.
    • eurotram Nie popadajmy w przesadę... 19.03.13, 11:51
      Uważam,że nie nalezy popadać w przesadę.Powinno się stanowczo rozdzielić dwie rzeczy: poglądów pana Pellowskiego nie popieram i popierać nie będę (ponownie jak pewnie część pracowników,która z oczywistych względów woli siedzieć cicho),ale np. świderki pikantne bardzo lubię i BĘDĘ je kupować,bo świderki to nie polityka,a jedzenie.
    • Gość: POpieram Bojkot sklepów rowerowych IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 12:09
      A ja w proteście nie bedę odwiedzał sklepów rowerowych. Tam sprzedają przecież PEDAŁY, co jest niewybaczalną homofobią. Niech nam żyje Tusk i Nowak, wsparcie gejów
    • Gość: jan byl jasiem Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 12:15
      BEDE KUPOWAL CHLEBRK U PELKOWSKIEGO.

FACET MA RACJE POPIERAJAC WALESE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      o

• grazyna1605 Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję 19.03.13, 12:50
        Popieram obu panów: i Pellowskiego i Wałęsę. Swoją orientację seksualną należy wyjawiać w sypialni i to własnej.
    • Gość: Malkontent Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.artnet.pl 19.03.13, 13:26
      GW to najbardziej heterofobiczna Gazeta jaka jest wydawana w Polsce. Rozumiem, ze w Polsce nie mam miejsca dla heterykow, ktorzy nie popieraja gejow lub bo po prostu uwazaja ich za zjawisko niszowe nie warte uwagi (tak jak trockistow, ruch EMO, czy zwolennikow UFO)
    • atoldi Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... 19.03.13, 13:27
      a ja jestem pacyfistą i do ostatniej kropli krwi będę walczył o pokój, aż ubiję tych wszystkich dążących do konfrontacji!

ot, mądrość narodu. Bojkotem pokażmy, jak bardzo tolerancyjni jesteśmy. Ale tylko wtedy, gdy się zgadza z nami, bo jak ma swoje poglądy, to my mu pokażemy.
    • Gość: ciągłem samolot Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 13:35
      Jaki bojkot!?
      Ja będę kupował za dwóch!
      Niech się Pan trzyma! Brawo za odwagę głoszenia poglądów!
    • Gość: pablo_xyu Z 200 pracowników cukiernika IP: 193.192.244.* 19.03.13, 13:38
      statystycznie co najmniej pięć osób jest innej orientacji. Dlaczego są przeciw?
      • eurotram Re: Z 200 pracowników cukiernika 19.03.13, 14:13
        Nie tyle są przeciw,ile nie będą publicznie krzyczeć,że są za. A dlaczego?Pytasz serio czy znasz odpowedź?Bo jeśli jesteś tak naiwny,by pytać serio,to odpowiem: bo zależy im na pracy i na premii przed świętami.Na fanaberie może sobie pozwolić ktoś z kasą,jak na przykład Pellowski; zwykły pracownik musi podejsć do sprawy zdroworozsądkowo i rozważyć,co ważniejsze: demonstrowanie swoich poglądów czy żarcie.
    • Gość: P___ Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 14:07
      Gdańscy piekarze, gdańskie to i tamto. Taki gdański kibelek. Smutne fiuty górują w mediach. Media żrą im z ręki.
      • Gość: smród kiblowy Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 17:25
        powiedział co wiedział, sorry napisał co wiedział.
    • Gość: Homo sapiens Homofile grozni dla demokracji IP: *.centertel.pl 19.03.13, 14:15
      Gromada homofili jest grozna dla demokracji i wolnosci wyrazania mysli. W trosce o demokracje naezaloby pedalstwo zdelegalizowac.... Jak to bylo ? Nie podzielam twoich pogladow, al umre bys mogl je glosic.... Lewactwo niby liberalne szykuje nam tu zamordyzm.
    • Gość: Maciek Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.air-net.gda.pl 19.03.13, 14:40
      Ostatnio pani Jadzia z warzywniaka mówiła, że żydzi to zło - nie kupuje od dzisiaj tych antysemickich pomidorów i szczypiorku. A ta florystka z kwiaciarni to podobno gustuje w paniach - lesbijskich tulipanów i róz juz też nie zakupię nigdy. Natomiast pan Roman - właściciel parkingu strzeżonego ma niemieckie korzenie i teraz pod parking kupił z marki z dojczlandu - oj juz nie zaparkuje na tej faszystowskiej ziemi. A jeszcze ten długo-włosy deth-metalowiec spod 7ki to istne zło - nigdy juz nie powiem 'dzien dobry' szatanowi.
    • Gość: kat Baryła gada od rzeczy IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 17:08
      niejaki Baryła sugeruje, że niedługo nie będą obsługiwani czarnoskórzy, muzułmanie etc. panie Baryła- nie było mowy o nieobsługiwaniu pedałów, o ile wiadomo to pedalstwo samo nie chce kupować. niech więc pan nie pieprzy od rzeczy panie Baryła...
    • kataryniarski Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... 19.03.13, 17:28
      No i? Czy w tym kraju nawet zwykły piekarz nie ma prawa wypowiedzieć swojego zdania? Przecież mamy wolność słowa! Nie lubi gejów i otwarcie o tym mówi, ma do tego prawo, tak jak i wielu innych ma prawo nie lubić jego bułki i pączki.
      • komarrek Re: Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję 29.03.13, 08:26
        Oczywiście że ma prawo. Nawet eks prezydent może publicznie popisywać się własną głupotą. Tak samo inni mogą rezygnować z zakupów w wybranym sklepie. Ich prawo.
    • Gość: fafi Bojkot??? nie, dziękuję. IP: *.centertel.pl 19.03.13, 18:00
      będę kupować u Pellowskiego.
    • Gość: proszę o adresy Bojkot wyrobów Pellowskiego. A ten: dziękuję wa... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 18:15
      sklepów Pelowskiego które należy bojkotować, przepraszam TAM GDZIE MOŻNA KUPOWAĆ
    • Gość: reno z gejami jest jak z murzynami IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 18:52
      człowiek jest wyrozumiały i tolerancyjny do czasu aż nie ma z nimi kontaktu na co dzień. wtedy czar pryska...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka