Gość: Nedfan Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 13.10.04, 07:47 Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że żaden z policjantów nie sprzeciwił się temu "idiocie". Nad tym trzeba się zastanowić... Generalnie - to odnośnie posła-osła - pies go j*bał (jak mawiali starożytni Słowianie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kösliner CD nastąpił... IP: 195.136.30.* 13.10.04, 10:22 Co tam będę pisał, poczytajcie sobie sami co piszą o (P)ośle w jego rodzinnym mieście. www.glos-pomorza.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041013/WYDARZENIA/410130002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:40 To nie kartofel tylko zwykła CIOTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin a ja napisze ze strąk to idiota i sie podpisze IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:47 i pojde siedzieć razem z tym szczerym chłopakiem marcin kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w 3/4 borsuk Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 07:42 Trzeba mu było wyrwać,język panie pośle, a następnie podać go damie na talerzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:12 Może i tak by zrobił- kiedyś należał do partii X- Stana Tymińskiego( dla niewtajemniczonych:Stan Tymiński i jego partia to byli tacy ściemniacze co emerytom obiecywali worek pieniędzy, a wszystkich naokoło straszyli czarnym teczkami, ludzie głosowali na Stana w wyborach prezydenckich w 1990r., bo myśleli, że porządek zrobi, ale on przegrał i wyjechał do Ameryki Południowej skąd zresztą pochodził, ale kilku działaczy z partii X chyba się dostało do Sejmu w 1992r.).Najlepiej stałoby się gdyby Strąka wessała czarna dziura, ale może nie zaśmiecać kosmosu takimi strąkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek SPROSTOWANIE PRZECZYTAJ KONIECZNIE! IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.10.04, 18:31 Znam osobiście Stanisława Tymińskiego. To nie prawda co tu napisane. Stanisław Tymiński jest rodowitym Warszawianinem (gdzie do tej pory ma mieszkanie). Z wyształcenia jest elektronikiem po Politechnice Warszawskiej. Publikuje dużo artykulów na temat sieci komputerowych w fachowych czasopismach i biuletynach. Obecnie mieszka w Totonto w Kanadzie. Jego wypad do Ameryki Południowej (głównie Peru) byl "za chlebem". Poprostu otworzyła się mozliwość realizacji zamówienia rządowego na zakładanie sieci telewizji kablowych i sieci komputerowych w Peru i on z tego skorzystał. A dlaczego nie? Miał tułać się w Kanadzie po "bejzmentach" i pracować dorywczo? Przecież to fucha niesamowita takie zamówionko. Nie wiem kto go namówił do startu w wyborach prezydenckich, ale wiem że nieźle pogonił kota dumnemu Wałęsie i wygrał z Mazowieckim. To był sygnał ostrzegawczy dla ówczesnej klasy politycznej, która niestety nic nie zrozumiała z casusu Tymińskiego, dalej brnąc w obłedzie i kłótniach (wojna na górze, teczki Maciarewicza itp). Wszystkie czyny Tymińskiego pokazywane w polskojezycznych mediach były zmyslone (stary wlacy sie dom, bicie żony itp.). Okazało się, że ówczesnej klasy politycznej naród tak miał dość że wolał oddać głosy na Stasia. Zauważmy, że obecnie ta sama sitwa od 15 lat kręci sie przy korycie zmieniając kanapy i tworząć pseudopartie. Przydałby się jakiś drugi Tymiński a Piłsudzki napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: SPROSTOWANIE PRZECZYTAJ KONIECZNIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:37 Dzięki bardzo za informacje- wierzę , że prawdziwe, bo przecież nie sprawdzę.Wiem , że TVP sporo nakłamała jeśli chodzi o S. Tymińskiego- miałam okazję, długo po zakończeniu kampani wyborczej 90',zobaczyć nieudolne przeprosiny ( bez sprostowania!!!) pana Tymińskiego odczytane pospiesznie przez prezenterkę telewizyjną przed dobranocką. Zgadzam się też z Tobą co do casusu Tymińskiego i sitwy politycznej w naszym kraju.Najsmutniejsze i tragiczne zarazem jest to , że polscy politycy w większości to nie tylko miernoty moralno - intelektualne i ludzie niekompetentni, ale przede wszystkim zajmujący się sobą , a czasem wyłącżnie sobą. Do takich należy m.in. Strąk,który jak dotąd w całym swoim 35-letnim życiu niczym się nie wykazał oprócz robienia wokół siebie zamieszania. Niestety u nas by zostać członkiem władzy( lokalnej czy państwowej) to wystarczy , bo ludzie ciągle dają się nabierać. Jeśli zaś chodzi o Tymińskiego i partię X to przyznaj , że za dużo było w tym populizmu i przypadkowości, mimo że i ja głosowałam w 90' na niego. Miałam wtedy 19 lat i kiedy przyszło mi szukać pracy niełatwej wtedy do znalezienia ( jak i teraz)w 90-tysięcznym Słupsku, szybko wyleczyłam się z lewicowości , populizmu i mrzonek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 11:03 To fakt, było dużo populizmu ale do ówczesnej władzy nic nie docierało. Nie docierało że doktrynalnie upadlano ludzi likwidując im miejsca pracy. Wolny rynek miałbyc panaceum na wszelkie zło a jego niewidzialna ręka miała rozwiązać wszystkie problemy. Tymczasem "niewidzialna ręka" grabiła ile wlezie dla siebie i niestey były to połączone siły postkomuchów, tych z "solidarności" i kleru. Wiesz powiem ci tak. Zdaje sobie sprawę że sld poczyniło wiele zła a przede wszystkim nie wywiązało się z obietnic wyborczych, jednak przeraża mnie myśl, że do władzy mogą dojść po wyborach ludzie pokroju Strąka. To przerażająca wizja dla Polski. Dziwi mnie tylko amnezja, że tak szybko puszczamy w niepamięć ostatnie wydarzenia a rozdrapujemy stare rany zupełnie niepotrzebnie. Przecież PO PiS LPR to partie powstałe z rozpadu byłego AWS. Jak można zapomnieć, że prawie każdy z obecnych tam członków był juz u władzy na kilku stanowiskach. Rzady tych ludzi doprowadziły Polskę na krawędź Argentyny. Cudem udało się uniknąć krachu Państwa, moze dzięki temu że zostali odsunięci od władzy. Teraz jak pomyślę, że mamy taką krótką pamięć i nie pamietamy ile złego zrobili jedni i drudzy. Jak pomyśłę że Polską mogą rządzić ci którzy ją doprowadzili do klęski to ogarnia mnie strach i przerażenie. Jesteś młodą osobą i ja wierzę, że kiedyś twoje pokolenie obejmie władzę. To obecne musi w sposób naturalny odejść poprostu wymrzeć innej rady nie ma. Od pietnastu lat tylko zmieniają stołki mamiąc społeczeństwo i nabijając kabzę sobie i swoim bliskim. Pozdrawiam. Może wrócimy do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: sąsiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:24 Dobrze się z Tobą rozmawia.Ja pamiętam i nie puszczam w niepamięć, ale coraz częściej dochodzę do wniosku , że nie wiem na kogo będę głosowała. Moje pokolenie wcale się do polityki nie garnie, a bynajmniej nie ci, którzy mają potemu talent , możliwości i pieniądze. Mieszkam teraz(od 10lat) w 3mieście, znam kilkunastu trzydziestoparolatków, dobrze wykształconych, ambitnych i zdolnych, nie chcą do polityki, nie angażują się społecznie lub w niewielkim stopniu. Wolą i ciężko pracują w buisnessie ,prawie, medycynie lub naukowo.Niektórzy wyjeżdżają z kraju lub marzą o ucieczce stąd i odpowiadają , że polityka W OGÓLE ich nie interesuje. Ja w zasadzie się temu nie dziwię , bo poza polityką naprawdę można zarobić o wiele większe pieniądze, realizować marzenia i do tego mieć święty spokój.Też Ciebie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 12:20 Wiesz staram się zrozumieć to co napisałaś i wydaje mi się, że również rozumię pokolenie obecnych trzydziestolatków. Jednak trzeba znaleźć jakiś sposób, aby do polityki dostali sie ludzie myślący kategoriami ogółu, ludzie wykształeceni, mądrzy. To trudne zadanie chociażby przez to, że właśnie ci którzy na fali demagogi dostali się do władzy nigdy jej nie zechcą oddać, a to oni właśnie decydują o kształcie ordynacji wyborczej. Nie wiem czy jakis nowy dyktator nie przydałby się właśnie teraz. Powiem ci szczerze, że jestem w tym wszystkim mocno zagubiony i czasem nie widzę wyjścia. Zastanawiam się często jaki politycy mają cel , aby rozwalić UE. To bez sensu. Poprostu zróbmy referendum, jeżeli naród zdecyduje, że nie - wyjdźmy z UE, ale skoro weszliśmy to nierozwalajmy jej od wewnątrz. Moze inne kraje nie życzą sobie tego. Nie jesteśmy pępkiem swiata i nie zawsze to my mamy rację. Kiedy spojrzę wokół i nie widzę prawie nic polskiego to jest mi smutno. Zastanawiam się wtedy co my tak naprawdę dajemy dla innych. Przecież inne narody to nie barbarzyńcy. Mają równie ciekawą historie jak my i mnóstwo wybitnych postaci. Prawie nic nie produkujemy a ja chciałbym miec polski telewizor, pralke, lodówkę, samochód, telefon komórkowy,ubranie, itd. Za bardzo rozdrapujemy przeszłość tym czasem inni nas wyprzedzają. Spalamy sie na pomniczkach, na sprowadzaniu nieboszczyków, na zwłokach i na całej przeszłości, która nieczego nas nie uczy. Niczego. Nawet autorytetu papieża nie porafimy wykorzystać. Większość zachowuje się jak klakierzy nie słuchając i nie rozumiejąc tego co mówi Jan Paweł II-gi. Widzisz takie to wątpliwości targają mną. Łacze pozdrowienia i myśle, ze jeszcze porozmawiamy na forum. Tymczasem miłej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: sąsiadka IP: *.chl.asp.gda.pl 17.10.04, 21:16 Czlowieku! co Ty piszesz o tym oszolomie Tyminskim, niewazne kim jest teraz, niewazne czy bil zone czy nie, wazne ze robil z siebie blazna i robil wode z mozgu ludziom, i w takim kontekscie jest tu przytaczany, poprostu byl czescia tego systemu. I gdybys nie wiedzial (obczyzna nie sluzy) to mamy troszke produktow polskich, (cale szczescie ze nie dal rady Tyminski, bo i tego bysmy nie mieli) i mysle ze w ajblizszych latach bedzie ich coraz wiecej, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 22:47 Nie wzbudzaj się a przede wszystkim zachowaj jakąś cywilizowaną forme dyskusji. Tymiński pokazał jaki jest poziom naszej klasy politycznej i jak malo potrzeba żeby robili w portki ze strachu i mozna bylo z nimi wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.chello.pl 16.10.04, 18:54 Jest taki posel w Sopocie ,ktory regularnie biega po plazy ,nikt go nie straszy .ludzie sie do niego usmiechaja,a on do nich.Jezeli temu chlopakowi co nazwal Sraka po imieniu stanie sie krzywda ,to pomimo swoich 63 lat to przyjade do Slupska i nie tylko powiem,ze Stak to kartofel,burak i idiota ,ale mu jeszcze wp....Tylko ktos takich idiotow wybiera.Ach ,jescse jedno Strak tierdzi ,ze byl z dama z taka dama jak on gentlemanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.prasabalt.gda.pl / *.prasabalt.gda.pl 20.10.04, 14:10 Co więcej poseł chce udzielac pomocy prawnej ofiarom chuligaństwa. Tak się zasatanawiam, czy pomocy takiej będzie także udzielał dosyć licznej grupie młodych ludzi z tzw. Młodzieży Wszechpolskiej? Bo z mojego doświadczenia życiowego wynika iż ta grupa młodzieży, o zgrozo, jest chyba najbardziej niebezpieczna (przynajmniej w Trójmieście) i najczęściej użądza rozpierd.... Bardzo jestem ciekaw czy "pomoc prawana" trafi do tych poszkodowanych przez quasi-młodzieżówką LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Sopotu Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:20 Robert ty jesteś z innej bajki.Daj sobie spokój z polityką.Idź do koścółka się pomódl za siebie, bo nic innego ci nie pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBAK Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 00:15 Szlachetny kamień może być raniony tylko szlachetnym. Konjunktywne uzasadnienie, o możliwości ewentualnego nastąpienia dalszych prowokacji jest bilateralne i nie ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.netglob.zakoniczyn.gda.pl 22.10.04, 09:14 Jakby poseł(pożal się Bożę) patrzył w lustro to wiedział by że jest idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś