Dodaj do ulubionych

Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który po...

• Gość: Nedfan Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 13.10.04, 07:47
      Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że żaden z policjantów nie sprzeciwił
      się temu "idiocie". Nad tym trzeba się zastanowić...
      Generalnie - to odnośnie posła-osła - pies go j*bał (jak mawiali starożytni
      Słowianie).
    • Gość: kösliner CD nastąpił... IP: 195.136.30.* 13.10.04, 10:22
      Co tam będę pisał, poczytajcie sobie sami co piszą o (P)ośle w jego rodzinnym
      mieście.
      www.glos-pomorza.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041013/WYDARZENIA/410130002
    • Gość: Aneta Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:40
      To nie kartofel tylko zwykła CIOTA!!!
      • Gość: marcin a ja napisze ze strąk to idiota i sie podpisze IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:47
        i pojde siedzieć razem z tym szczerym chłopakiem
        marcin kaniewski
    • Gość: w 3/4 borsuk Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 07:42
      Trzeba mu było wyrwać,język panie pośle, a następnie podać go damie na talerzu
      • Gość: sąsiadka Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:12
        Może i tak by zrobił- kiedyś należał do partii X- Stana Tymińskiego( dla
        niewtajemniczonych:Stan Tymiński i jego partia to byli tacy ściemniacze co
        emerytom obiecywali worek pieniędzy, a wszystkich naokoło straszyli czarnym
        teczkami, ludzie głosowali na Stana w wyborach prezydenckich w 1990r., bo
        myśleli, że porządek zrobi, ale on przegrał i wyjechał do Ameryki Południowej
        skąd zresztą pochodził, ale kilku działaczy z partii X chyba się dostało do
        Sejmu w 1992r.).Najlepiej stałoby się gdyby Strąka wessała czarna dziura, ale
        może nie zaśmiecać kosmosu takimi strąkami...
        • Gość: ziutek SPROSTOWANIE PRZECZYTAJ KONIECZNIE! IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.10.04, 18:31
          Znam osobiście Stanisława Tymińskiego. To nie prawda co tu napisane. Stanisław
          Tymiński jest rodowitym Warszawianinem (gdzie do tej pory ma mieszkanie). Z
          wyształcenia jest elektronikiem po Politechnice Warszawskiej. Publikuje dużo
          artykulów na temat sieci komputerowych w fachowych czasopismach i biuletynach.
          Obecnie mieszka w Totonto w Kanadzie. Jego wypad do Ameryki Południowej
          (głównie Peru) byl "za chlebem". Poprostu otworzyła się mozliwość realizacji
          zamówienia rządowego na zakładanie sieci telewizji kablowych i sieci
          komputerowych w Peru i on z tego skorzystał. A dlaczego nie? Miał tułać się w
          Kanadzie po "bejzmentach" i pracować dorywczo? Przecież to fucha niesamowita
          takie zamówionko. Nie wiem kto go namówił do startu w wyborach prezydenckich,
          ale wiem że nieźle pogonił kota dumnemu Wałęsie i wygrał z Mazowieckim. To był
          sygnał ostrzegawczy dla ówczesnej klasy politycznej, która niestety nic nie
          zrozumiała z casusu Tymińskiego, dalej brnąc w obłedzie i kłótniach (wojna na
          górze, teczki Maciarewicza itp). Wszystkie czyny Tymińskiego pokazywane w
          polskojezycznych mediach były zmyslone (stary wlacy sie dom, bicie żony itp.).
          Okazało się, że ówczesnej klasy politycznej naród tak miał dość że wolał oddać
          głosy na Stasia. Zauważmy, że obecnie ta sama sitwa od 15 lat kręci sie przy
          korycie zmieniając kanapy i tworząć pseudopartie. Przydałby się jakiś drugi
          Tymiński a Piłsudzki napewno.
          • Gość: sąsiadka Re: SPROSTOWANIE PRZECZYTAJ KONIECZNIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:37
            Dzięki bardzo za informacje- wierzę , że prawdziwe, bo przecież nie
            sprawdzę.Wiem , że TVP sporo nakłamała jeśli chodzi o S. Tymińskiego- miałam
            okazję, długo po zakończeniu kampani wyborczej 90',zobaczyć nieudolne
            przeprosiny ( bez sprostowania!!!) pana Tymińskiego odczytane pospiesznie przez
            prezenterkę telewizyjną przed dobranocką. Zgadzam się też z Tobą co do casusu
            Tymińskiego i sitwy politycznej w naszym kraju.Najsmutniejsze i tragiczne
            zarazem jest to , że polscy politycy w większości to nie tylko miernoty
            moralno - intelektualne i ludzie niekompetentni, ale przede wszystkim zajmujący
            się sobą , a czasem wyłącżnie sobą. Do takich należy m.in. Strąk,który jak
            dotąd w całym swoim 35-letnim życiu niczym się nie wykazał oprócz robienia
            wokół siebie zamieszania. Niestety u nas by zostać członkiem władzy( lokalnej
            czy państwowej) to wystarczy , bo ludzie ciągle dają się nabierać.
            Jeśli zaś chodzi o Tymińskiego i partię X to przyznaj , że za dużo było w tym
            populizmu i przypadkowości, mimo że i ja głosowałam w 90' na niego. Miałam
            wtedy 19 lat i kiedy przyszło mi szukać pracy niełatwej wtedy do znalezienia (
            jak i teraz)w 90-tysięcznym Słupsku, szybko wyleczyłam się z lewicowości ,
            populizmu i mrzonek. Pozdrawiam!
            • Gość: ziutek sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 11:03
              To fakt, było dużo populizmu ale do ówczesnej władzy nic nie docierało. Nie
              docierało że doktrynalnie upadlano ludzi likwidując im miejsca pracy. Wolny
              rynek miałbyc panaceum na wszelkie zło a jego niewidzialna ręka miała rozwiązać
              wszystkie problemy. Tymczasem "niewidzialna ręka" grabiła ile wlezie dla siebie
              i niestey były to połączone siły postkomuchów, tych z "solidarności" i kleru.
              Wiesz powiem ci tak. Zdaje sobie sprawę że sld poczyniło wiele zła a przede
              wszystkim nie wywiązało się z obietnic wyborczych, jednak przeraża mnie myśl,
              że do władzy mogą dojść po wyborach ludzie pokroju Strąka. To przerażająca
              wizja dla Polski. Dziwi mnie tylko amnezja, że tak szybko puszczamy w niepamięć
              ostatnie wydarzenia a rozdrapujemy stare rany zupełnie niepotrzebnie. Przecież
              PO PiS LPR to partie powstałe z rozpadu byłego AWS. Jak można zapomnieć, że
              prawie każdy z obecnych tam członków był juz u władzy na kilku stanowiskach.
              Rzady tych ludzi doprowadziły Polskę na krawędź Argentyny. Cudem udało się
              uniknąć krachu Państwa, moze dzięki temu że zostali odsunięci od władzy. Teraz
              jak pomyślę, że mamy taką krótką pamięć i nie pamietamy ile złego zrobili jedni
              i drudzy. Jak pomyśłę że Polską mogą rządzić ci którzy ją doprowadzili do
              klęski to ogarnia mnie strach i przerażenie. Jesteś młodą osobą i ja wierzę, że
              kiedyś twoje pokolenie obejmie władzę. To obecne musi w sposób naturalny odejść
              poprostu wymrzeć innej rady nie ma. Od pietnastu lat tylko zmieniają stołki
              mamiąc społeczeństwo i nabijając kabzę sobie i swoim bliskim. Pozdrawiam. Może
              wrócimy do tematu.
              • Gość: Sąsiadka Re: sąsiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:24
                Dobrze się z Tobą rozmawia.Ja pamiętam i nie puszczam w niepamięć, ale coraz
                częściej dochodzę do wniosku , że nie wiem na kogo będę głosowała. Moje
                pokolenie wcale się do polityki nie garnie, a bynajmniej nie ci, którzy mają
                potemu talent , możliwości i pieniądze. Mieszkam teraz(od 10lat) w 3mieście,
                znam kilkunastu trzydziestoparolatków, dobrze wykształconych, ambitnych i
                zdolnych, nie chcą do polityki, nie angażują się społecznie lub w niewielkim
                stopniu. Wolą i ciężko pracują w buisnessie ,prawie, medycynie lub
                naukowo.Niektórzy wyjeżdżają z kraju lub marzą o ucieczce stąd i odpowiadają ,
                że polityka W OGÓLE ich nie interesuje. Ja w zasadzie się temu nie dziwię , bo
                poza polityką naprawdę można zarobić o wiele większe pieniądze, realizować
                marzenia i do tego mieć święty spokój.Też Ciebie pozdrawiam!
                • Gość: ziutek Re: sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 12:20
                  Wiesz staram się zrozumieć to co napisałaś i wydaje mi się, że również rozumię
                  pokolenie obecnych trzydziestolatków. Jednak trzeba znaleźć jakiś sposób, aby
                  do polityki dostali sie ludzie myślący kategoriami ogółu, ludzie wykształeceni,
                  mądrzy. To trudne zadanie chociażby przez to, że właśnie ci którzy na fali
                  demagogi dostali się do władzy nigdy jej nie zechcą oddać, a to oni właśnie
                  decydują o kształcie ordynacji wyborczej. Nie wiem czy jakis nowy dyktator nie
                  przydałby się właśnie teraz. Powiem ci szczerze, że jestem w tym wszystkim
                  mocno zagubiony i czasem nie widzę wyjścia. Zastanawiam się często jaki
                  politycy mają cel , aby rozwalić UE. To bez sensu. Poprostu zróbmy referendum,
                  jeżeli naród zdecyduje, że nie - wyjdźmy z UE, ale skoro weszliśmy to
                  nierozwalajmy jej od wewnątrz. Moze inne kraje nie życzą sobie tego. Nie
                  jesteśmy pępkiem swiata i nie zawsze to my mamy rację. Kiedy spojrzę wokół i
                  nie widzę prawie nic polskiego to jest mi smutno. Zastanawiam się wtedy co my
                  tak naprawdę dajemy dla innych. Przecież inne narody to nie barbarzyńcy. Mają
                  równie ciekawą historie jak my i mnóstwo wybitnych postaci. Prawie nic nie
                  produkujemy a ja chciałbym miec polski telewizor, pralke, lodówkę, samochód,
                  telefon komórkowy,ubranie, itd. Za bardzo rozdrapujemy przeszłość tym czasem
                  inni nas wyprzedzają. Spalamy sie na pomniczkach, na sprowadzaniu
                  nieboszczyków, na zwłokach i na całej przeszłości, która nieczego nas nie uczy.
                  Niczego. Nawet autorytetu papieża nie porafimy wykorzystać. Większość zachowuje
                  się jak klakierzy nie słuchając i nie rozumiejąc tego co mówi Jan Paweł II-gi.
                  Widzisz takie to wątpliwości targają mną. Łacze pozdrowienia i myśle, ze
                  jeszcze porozmawiamy na forum. Tymczasem miłej niedzieli.
                  • Gość: tom Re: sąsiadka IP: *.chl.asp.gda.pl 17.10.04, 21:16
                    Czlowieku! co Ty piszesz o tym oszolomie Tyminskim, niewazne kim jest teraz, niewazne czy bil zone czy nie, wazne ze robil z siebie blazna i robil wode z mozgu ludziom, i w takim kontekscie jest tu przytaczany, poprostu byl czescia tego systemu. I gdybys nie wiedzial (obczyzna nie sluzy) to mamy troszke produktow polskich, (cale szczescie ze nie dal rady Tyminski, bo i tego bysmy nie mieli) i mysle ze w ajblizszych latach bedzie ich coraz wiecej, pozdrawiam.
                    • Gość: ziutek Re: sąsiadka IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.04, 22:47
                      Nie wzbudzaj się a przede wszystkim zachowaj jakąś cywilizowaną forme dyskusji.
                      Tymiński pokazał jaki jest poziom naszej klasy politycznej i jak malo potrzeba
                      żeby robili w portki ze strachu i mozna bylo z nimi wygrac.
    • Gość: Eugen Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.chello.pl 16.10.04, 18:54
      Jest taki posel w Sopocie ,ktory regularnie biega po plazy ,nikt go nie
      straszy .ludzie sie do niego usmiechaja,a on do nich.Jezeli temu chlopakowi co
      nazwal Sraka po imieniu stanie sie krzywda ,to pomimo swoich 63 lat to przyjade
      do Slupska i nie tylko powiem,ze Stak to kartofel,burak i idiota ,ale mu
      jeszcze wp....Tylko ktos takich idiotow wybiera.Ach ,jescse jedno Strak
      tierdzi ,ze byl z dama z taka dama jak on gentlemanem
    • Gość: Marek Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.prasabalt.gda.pl / *.prasabalt.gda.pl 20.10.04, 14:10
      Co więcej poseł chce udzielac pomocy prawnej ofiarom chuligaństwa. Tak się
      zasatanawiam, czy pomocy takiej będzie także udzielał dosyć licznej grupie
      młodych ludzi z tzw. Młodzieży Wszechpolskiej?
      Bo z mojego doświadczenia życiowego wynika iż ta grupa młodzieży, o zgrozo,
      jest chyba najbardziej niebezpieczna (przynajmniej w Trójmieście) i najczęściej
      użądza rozpierd....
      Bardzo jestem ciekaw czy "pomoc prawana" trafi do tych poszkodowanych przez
      quasi-młodzieżówką LPR.
    • Gość: Polak z Sopotu Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:20
      Robert ty jesteś z innej bajki.Daj sobie spokój z polityką.Idź do koścółka się
      pomódl za siebie, bo nic innego ci nie pozostało.
    • Gość: ROBAK Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.04, 00:15
      Szlachetny kamień może być raniony tylko szlachetnym.
      Konjunktywne uzasadnienie, o możliwości ewentualnego nastąpienia dalszych
      prowokacji jest bilateralne i nie ograniczone.
    • Gość: ja Re: Poseł Strąk chce aby ukarać mężczyznę, który IP: *.netglob.zakoniczyn.gda.pl 22.10.04, 09:14
      Jakby poseł(pożal się Bożę) patrzył w lustro to wiedział by że jest idiotą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka