Gość: NEEO [...] IP: *.netis.net.pl 26.10.04, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Moi mili, to nic nie da, niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:38 Zadnych publikacji zdjec w prasie, TV i wieszania ich, co gorsza, na scianach w miejscach publicznych! Oni sie tym tylko uciesza i beda z duma pokazywac kolegom... Nikogo nie mozna skazac za fotke z kijkiem w raczce... W sadzie powie, ze bawili sie z kolegami w berka. Wiecej realizmu. Zakaz stadionowy to nienajgorsze rozwiazanie, przynajmniej na trybunach byloby spokojniej... Ale oni i tak przyjda pod stadion i tam beda sie tlukli z kim popadnie, bo zwykle nie maja absolutnie zadnego innego pomyslu na zycie i samorealizacje. Ostra bron, hmmm... No nie wiem, tam jest sporo gowniarzy, ktorzy nie bardzo wiedza co robia, zabijac tych biednych debili? Mam jednak watpliwosci, jestesmy w Europie, nie USA, gdzie wali sie z giwery do kazdego zanim zapyta sie o co mu chodzi... Generalnie wylapywanie i obozy pracy przymusowej z ostrym rezimem wychowawczym wydaja mi sie lepsze... Tylko komus na gorze musialoby sie chciec to zorganizowac, sady musialyby wydawac wyroki w nadzwyczajnym trybie... Watpie, aby to sie udalo zrealizowac. Ale moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Stop bandytom IP: *.chello.pl 26.10.04, 10:25 Należy to wyplenić. Zakazać wstępu na wszystkie stadiony w kraju. Niech się leją w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek-Gdansk Jestem ciekaw czemu gazeta pokazała kibiców z IP: 62.233.169.* 26.10.04, 10:26 Torunia.mamy ich ścigać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kibic kibole IP: *.elk.mm.pl 26.10.04, 10:26 to zą oni.Te mordy pięknie wyglądają zza krat. Tam ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green [...] IP: 195.94.208.* 26.10.04, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baracuda BEZRADNOSC IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.04, 10:36 zgadzam sie ze stwierdzeniem ze nalezy wyeliminowac chuliganstwo, ktore niczemu dobremu nie sluzy. jednak dzialania podejmowane przez policje sa czesto calkowicie bezowocne, ludzie ktorzy rzekomo dostali zakaz wejscia na stadion po kilku tygodniach 'bawia' sie znow w najlepsze na obiektach sportowych. traci na tym klub i prawdziwi kibice, dla ktorych liczy sie widowisko sportowe a nie bojki chuliganow. CHULIGANSTWO DO LASU OD TEGO SA USTAWKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel lasu Re: BEZRADNOSC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:13 Dlaczego do lasu ?!!! Zwierzęta też mają prawo do spokoju !!! Ludzie "wychowali sobie" takie typy to niech ludzie się z nimi męczą !!! Jak cierpią na nadmiar energii to zagonić do roboty. Mogą najwyżej jechać do lasu posprzątać trochę po innych "ludziach". A tak to do kamieniołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz [...] IP: 195.94.208.* 26.10.04, 10:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM Jasne, ja go zakabluję policji, a policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:37 zakabluje jemu, że ja go zakablowałem.... I przyjdą kolesie, i zrobią mi kuku za to, że koleś dostał dwa lata w zawiasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icel Re: Jasne, ja go zakabluję policji, a policja IP: 213.77.27.* 26.10.04, 11:13 Tak samo napisałem kilka wątków poniżej. Wszyscy znają a nikt nie potrafi temu zaradzić! O co tu chodzi? Czy z urzędu nie można ich ścigać? Potrzebna jest ofiara dla bandziorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Obejmie cie program ochrony swiadka ;) IP: 195.205.73.* 26.10.04, 11:43 buhahahahahahahah :) Kazdy wie jak konczy konfitura !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Św. Roch Re: NIE MUSISZ SIE PRZEDSTAWIAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 11:28 pewnie że nie musi. p.. same go przedstawią. A tak w ogóle to powinno się robić tak jak miało być w Poznaniu, tylko że tam niestety trafiło na niewinnych kolesi (naprawdę jest mi z tego powodu bardzo przykro). Akcja z Roverem. I niech mi nikt nie mówi, że to nie po chrześcijańsku, bo inaczej by mówił jakby sam w....... dostał. Pozdrawiam nieustraszonych funkcjonariuszy P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM Re: NIE MUSISZ SIE PRZEDSTAWIAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:52 Jasne - p. zrobią "okazanie" oko w oko, czy aby na pewno poznaję tego ze zdjęcia, a potem jak wyżej... Przyjdą kolesie i .... heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ton Jedyne rozwiązanie to zamykanie klubów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:40 Sport w Polsce stał się rozsadnikiem agresji, przestał pełnić szlachetną funkcje rozwoju ducha i ciała. Po wydarzeniach w Krakowie, gdzie paru kibiców Cracovi z nienawiści do kibiców Wisły zabiło niewinnych młodych ludzi, dostrzegam tylko jedno rozwiązanie - zamknąć klub Cracovi, nie będzie rozrób, nie będzie morderstw, będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister [...] IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 26.10.04, 10:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ziutek Co to za bzdura? Przeciez Policja ich zna!!! IP: 5.5R* / 195.233.250.* 26.10.04, 10:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icel Re: Wszyscy ich znają i wszyscy się boją się powie IP: 213.77.27.* 26.10.04, 11:06 Wszyscy ich znają i wszyscy się boją się powiedzieć kto to jest? Nie rozumiem tego artykułu! W klubie ich znają, szef ochrony ich zna, policja również zdjęcia są i co nikt nie może ich zamknąć?! Na co jeszcze czekają? A może nikt nie chce robić sobie problemów i czekaja na uczciwych ludzi, którzy sami zgłaszą sie na policję i poetm będę prześladowani przez tych bandytów? Dziennikarze GW też, nie powinni chowac glowy w piasek. Jak na UG jest afera z listą przyjętych na studia to bardzo słusznie występują do sądu o upublicznienie tego. Podobnie i teraz jezeli otrzymają infomację z klubu, ochrony kto to jest to niech sami zgłoszą to na policję. Nie szukajcie tylko uczciwych i naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anut Re: Wszyscy ich znają i wszyscy się boją się powi IP: 212.182.14.* 26.10.04, 15:19 Powinno sie im po prostu nastukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe policja i chuligani ---> do MODERATORA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:31 zastanawia mnie fakt skasowania przez moderatora mojego postu, w ktorym napisalem ze nalezaloby powystrzelac pseudokibicow. W kontekscie obecnej proby nowelizacji kodeksu karnego, ktora to ma ewentualnie swoim zakresem obejmowac wprowadzenie kary smierci nie uwazam aby moj post odbieg od zasad i regul przyjetych w regulaminie. Wybiorczosc kasowania wpisow jest tylko przejawem nieprofesjonalizmu i byc moze kumoterstwa, o ktorym ostatnio tak glosno. Czyzby Pan Panie moderatorze rowniez dostal te prace ze wzgledu na koneksje a nie umiejetnosc prowadzenia listy dyskusyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Tylko spacerki IP: *.telia.com 26.10.04, 11:15 Niesmialo podsune metode rosyjska, przechwycenie towarzystwa przed meczem i wywiezienie na jakos odlegla plaze, z daleka od drog. Spacer do domu dobrze robi, jest czas na przemyslenia i dziala ogolnie zdrowotnie. Odleglosc powinna byc wystarczajaca aby zdazyli obejrzec streszczenie meczu wieczorem w tv. A straz porzadkowa powinna jednak miec jakis rodzaj paralizujacej broni, tyle tego na rynku, tylko wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualisty:) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.10.04, 11:16 Zamieszczanie tego typu zdjęć przez Gazetę Wyborczą pachnie promowaniem donosicielstwa. Zostań kapusiem, nie się czego wstydzić - tak powinien brzmieć tytuł tekstu. Że to wymyślił jakiś lokalny pismak o intelekcie niezbyt wysokich lotów to rozumiem, ale że puściła to krajowa redakcja Wyborczej, to już obciach. Oczywiście teksty o kilkudziesięciu chuliganach i dziesiątkach tysięcy porządnych i spokojnych kibiców to wyświechtane brednie sportowych sprawozdawców powtarzane od dziesiątków lat i pachnące gomułkowszczyzną (z tamtych czasów wywodzi się zresztą ich rodowód) i aż dziw, że ludzie wywodzący się z demokratycznej opozycji zasiadający w kierownictwie Wyborczej tego nie dostrzegli. Każdy kto chodzi na mecze wie, że chuligaństwo w tych czy innych formach akceptowane jest przez niemal WSZYSTKICH kibiców - patrz wulgarne okrzyki skandowane przez CAŁY stadion. Ja kibic intelektualista także je lubię i akceptuję. A jeśli elity i media chcą walczyć z przestępczością, to najpierw niech przyjrzą się własnym sponsorom. Sorry, ale szkody wynikające z chuligańskiej zadymy nijak mają się do szkód wyrządzanych przez zaprzyjaźnionych z biznesem i politykami mafiosów. Nie bądźmy hipokrytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz madrze gada :) IP: 195.205.73.* 26.10.04, 11:55 Wkoncu jakis rozsądny głos .. chodze na WKS i jest miejsce dla huliganow i ludzi z dziecmi i dla kazdego wkoncu mamy kór.. demokracje ,nie włazimy sobie w droge i nikt jescze za nic nie dostał po gębie. Powiedzcie czy podczas tej awantury wielkiej na Grabiszynskiej we Wrocławiu ucierpiał jakis przypadkowy gapa .. ? NIE chyba ze dostał od psiarni ci co przyjechali wiedzieli co bedzie i byli tez przygotowani , a gazeta moze nie ma sie czego czepic tyle afer jest a tu trzeba cos napisac o kibicach ... bo jak gradobicie to pseudokibice .. modny temat mozna zaryzykowac stwierdzenie TEMAT TRENDI ;) heheh wezcie sie kór... do uczciwej roboty cegły na budowie ponoscie ,to wam szukanie pseudo afer wyjdzie z tych łbów.Nietolerancyjną postawę to dopiero prezentuje wszystkie to szuje co chodza na mecze siedzą cicho mowią wszystkim czesc a pozniej daja takie posty w stylu wykopmy huliganow ze stadionow ... to jest dopiero nietolerancja ;) I tym optymistycznym akcentem koncze i Pozdro dla wszystkich huliganów :) 14-88 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty- kibic Re: madrze gada :) IP: *.durrpol.com.pl 26.10.04, 14:34 >nie włazimy sobie w > droge i nikt jescze za nic nie dostał po gębie ..poważnie??? faktycznie. widziałem kiedyś sytuację w której gość nieobeznajomiony z kolorami jakichś badziewnych drużyn chodził ubrany w barwy drużyny przeciwnej. no to za nic nie dostał. albo taki jeden co się odezwał coś, inny bo się nie odezwał.. oczywiście, nikt za nic nie obrywa >Nietolerancyjną postawę to dopiero prezentuje ja też nie jestem tolerancyjny. Nie jestem tolerancyjny wobec przemocy, wandalizmu, głupoty, agresji, niesprawiedliwości. Dla mnie uosobieniem tych i kilku innych cech są właśnie osoby jak te przedstawione na zdjęciach. Dla osobników tych znajduję zastosowanie jedynie jako nawóz pod uprawę ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Re: madrze gada :) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.10.04, 21:35 Takis kozak to przyjdz na stadion i to powiedz ... nie zrobisz tego bedziesz siedział w domu w ciepełku i prowadził swoja wojne ;) heheheh .Na stadionach jest niepisany układ ale wy nie mozecie tego zrozumiec ... to wasz sprawa .Ja nie jestem tolarencyjny dla lewakow i całej tej bandy i co ... to moj problem wiec gazeta niech sie odjeb.... i zajmuje sie prawdziwymi aferami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Półgłówek Apasz IP: 195.116.206.* 27.10.04, 11:37 Prawdziwym problemem Polski sa ludzie tacy jak ty, którzy podpisują się hitlerowskim pozdrowieniem (14-88) faszystów powinno zamykac się do więzienia. Powinniście zapłacić za całe zniszczone przez was mienie, oraz odszkodowania dla pobitych ludzi. Faszyści i pseudoibice do więzienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty - kibic Re: madrze gada :) IP: *.durrpol.com.pl 27.10.04, 13:13 >Na stadionach > jest niepisany układ ale wy nie mozecie tego zrozumiec ja to mogę zrozumieć. To jest taki układ, że na mecze nie przychodzi się już po to żeby oglądać mecze. Tam się chodzi, żeby się na kimś wyżyć, najlepiej słabszym fizycznie, upokorzyć i zaimponować brutalnością swoim bezmózgim koleżkom i równie głupim siksom, udowadniając jednocześnie, że w tym kraju nadal przemoc i chamstwo są bezkarne. Piszę "nadal", bo liczę, że może wreszcie ludzie zaczną reagować, kiedy zobaczą, że jest łamane prawo. Dlatego popieram akcję GW, mimo że nie bardzo wierzę w jej skuteczność. Obawiam się, że dopóki system prawny nie zacznie dbać o bezpieczeństwo świadków i ofiar przestępstw, dopóty ludzie będą się najzwyczjniej bać się w jakikolwiek sposób reagować. > Takis kozak to przyjdz na stadion i to powiedz ... Oczywiście mógłbym tam przyjść, ale po co? Zasób słów tych debili nie przekracza czterdziestki , więc raczej by mnie nie zrozumieli. Poza tym obawiam się, że taki natłok idiotów źle wpłynąłby na moje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: madrze gada :) 27.10.04, 14:36 Gość portalu: Apasz napisał(a): > Wkoncu jakis rozsądny głos .. chodze na WKS i jest miejsce dla huliganow i > ludzi z dziecmi i dla kazdego wkoncu mamy kór.. demokracje "jest miejsce dla huliganow"??? Tak, jest dla nich miejsce ale w wiezieniu a nie na stadionie posrod normalnych ludzi. Powiedzcie czy podczas tej > awantury wielkiej na Grabiszynskiej we Wrocławiu ucierpiał jakis przypadkowy > gapa .. ? Niech to bydlo umawia sie gdzies poza stadionem i tam wyrownuje swoje porachunki. Guzik mnie obchodzi, ze sie leja jezeli robia to tam gdzie mnie i innych normalnych ludzi nie ma. Ale ze stadionu WARA! NIE chyba ze dostał od psiarni ci co przyjechali wiedzieli co bedzie > i byli tez przygotowani , a gazeta moze nie ma sie czego czepic tyle afer jest > a tu trzeba cos napisac o kibicach ... bo jak gradobicie to pseudokibice .. > modny temat mozna zaryzykowac stwierdzenie TEMAT TRENDI ;) Spojrz sie na zdjecia zamieszczone w GW i wtedy pomysl o czym piszesz. Pokazani sa tam bandyci lamiacy prawo a Ty osmielasz sie ich bronic... Rece opadaja. heheh wezcie sie > kór... do uczciwej roboty cegły na budowie ponoscie ,to wam szukanie pseudo > afer wyjdzie z tych łbów.Nietolerancyjną postawę to dopiero prezentuje > wszystkie to szuje co chodza na mecze siedzą cicho mowią wszystkim czesc a > pozniej daja takie posty w stylu wykopmy huliganow ze stadionow ... to jest > dopiero nietolerancja ;) I tym optymistycznym akcentem koncze i Pozdro dla > wszystkich huliganów :) 14-88 ! LOL... Z kim ja dyskutuje? Z nazistami! ("14-88" to znak wsparcia dla rasizmu i Hitlera.) Nic dziwnego, ze lubia bandytow! No dobrze, nie bede juz prowadzil intelektualnej debaty z kims kto nie jest na takowa uzbrojony. :) Pozdrowienia dla wszystkich normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 26.10.04, 12:51 Ale z ciebie półmózg... donoszenie? kapowanie? chłopczyno, żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: = NIE MASZ RACJI, JOLOPIE JEDEN IP: 212.182.14.* 26.10.04, 15:11 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Zamieszczanie tego typu zdjęć przez Gazetę Wyborczą pachnie promowaniem donosic > ielstwa. Zostań kapusiem, nie się czego wstydzić - tak powinien brzmieć tytuł t > ekstu. Nikt normalny TAKIEGO "donosicielstwa" nie powinien sie wstydzic. > Ja kibic intelektualista także je lubię i akceptuję. A jeśli elity i media chcą > walczyć z przestępczością, to najpierw niech przyjrzą się własnym sponsorom. S > orry, ale szkody wynikające z chuligańskiej zadymy nijak mają się do szkód wyrz > ądzanych przez zaprzyjaźnionych z biznesem i politykami mafiosów. O tym intelektualiscie napisales dla jaj, bo widac, zes palcem robiony i glupszys niz kon pociagowy. SLD-owska mafia siekiera kibica po glowie nie trzasnie, jolopie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrak NIE! DLA STADIONOWYCH KONFIDENTOW! IP: *.icpnet.pl 26.10.04, 15:27 Brawo Tomek. Popieram w pelni. NIE dla stadionowych konfidentow. Tak, jestem pseudokibicem. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: NIE! DLA STADIONOWYCH KONFIDENTOW! 27.10.04, 14:40 Gość portalu: Pyrak napisał(a): > Brawo Tomek. Popieram w pelni. > NIE dla stadionowych konfidentow. Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac jak sie to czyta... > Tak, jestem pseudokibicem. Czyli nie jestes kibicem ('pseudo' jest z greckiego i znaczy "nieprawdziwy"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 200 zł dla policjanta za złapanie bandyty - IP: 213.76.140.* 31.10.04, 12:01 I prosta sprawa ? Skąd pieniadze od bandytów sąd grocki skarze ich na 500-1000 zł i część wpłynie do kasy policjantów. Gwarantuje że nie będzie bandytó na meczach? Coś takiego zrobiono w Łodzi i 4 krotnie wzrosłą liczba wykrywalnych przestępstw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warchol Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.10.04, 09:21 lechia brawo za akcje. Chuligani zawsze razem,pozdRRo z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
mijapi Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist 27.10.04, 14:51 To może jeszcze zaczniecie chodzić razem do łóżka he,he.Pełna integracja-chuligani wszystkich krajów łączcie się, a najlepiej zróbcie cos dla tego społeczeństwa i popełnijcie zbiorowe samobójstwo.O jak milej byloby na świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:15 Takiej Lechii to wszak nie pomoże jak na stadion będzie przychodzić ryczące bydło :) A brak sponsorów to brak perspektyw na jakikolwiek sensowne osiągnięcia sportowe. Tłuczcie się tam dalej i niech nikt wam nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist 27.10.04, 12:43 Coś ci bejzbol z indeksu wystaje. KA Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist 27.10.04, 14:26 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Zamieszczanie tego typu zdjęć przez Gazetę Wyborczą pachnie promowaniem donosic > ielstwa. No i co z tego? Czesto w prasie umieszcza sie zdjecia poszukiwanych przestepcow aby pomoc policji ich aresztowac. Na tym polega istota spoleczenstwa obywatelskiego, ze ludzie wspolpracuja z organami scigania. > Zostań kapusiem, nie się czego wstydzić - tak powinien brzmieć tytuł t > ekstu. Gazeta zamiescila zdjecia przestepcow w momencie lamania przez nich prawa. Chodzi o to aby ich odnalezc i pociagnac do odpowiedzialnosci. > Że to wymyślił jakiś lokalny pismak o intelekcie niezbyt wysokich lotów > to rozumiem, ale że puściła to krajowa redakcja Wyborczej, to już obciach. Nie widze w tym problemu. Wrecz przeciwnie. Zbyt dlugo tolerowalismy tych ludzi na naszych stadionach. Pora z tym skonczyc. Wszelkie chwyty sa dozwolone aby usunac przemoc z trybun. > Oczywiście teksty o kilkudziesięciu chuliganach i dziesiątkach tysięcy porządny > ch i spokojnych kibiców to wyświechtane brednie sportowych sprawozdawców powtar > zane od dziesiątków lat i pachnące gomułkowszczyzną (z tamtych czasów wywodzi s > ię zresztą ich rodowód) i aż dziw, że ludzie wywodzący się z demokratycznej opo > zycji zasiadający w kierownictwie Wyborczej tego nie dostrzegli. Gadasz glupoty. Idz na mecz i zobaczysz, ze skorzy do rozrob to naprawde niewielki procent widzow. > Każdy kto chodzi na mecze wie, że chuligaństwo w tych czy innych formach akcept > owane jest przez niemal WSZYSTKICH kibiców - patrz wulgarne okrzyki skandowane > przez CAŁY stadion. Jest przepasc pomiedzy "wulgarnym okrzykiem" a przynoszeniem kijow na mecz i biciem innych. Chyba sam o tym wiesz. Przytlaczajaca wiekszosc widzow na stadionie nie chce miec z przemoca nic wspolnego. > > Ja kibic intelektualista także je lubię i akceptuję. A jeśli elity i media chcą > walczyć z przestępczością, to najpierw niech przyjrzą się własnym sponsorom. S > orry, ale szkody wynikające z chuligańskiej zadymy nijak mają się do szkód wyrz > ądzanych przez zaprzyjaźnionych z biznesem i politykami mafiosów. Nie bądźmy hi > pokrytami. Non sequitur... Obecnosc mafiosow w zyciu publicznym usprawiedliwia to, ze bandyci robia sobie ze stadionu pole bitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pozdrowienia dla chuliganów od intelektualist IP: 217.168.134.* 28.10.04, 21:26 Jak się domyślam, mam do czynienia z autorem tekstu lub dziennikarzem Waszej gazety. Odpowiadam pokrótce: Na tym polega istota > spoleczenstwa obywatelskiego, ze ludzie wspolpracuja z organami scigania. Sorry, ale chyba inaczej rozumiemy społeczeństwo obywatelskie. Nazwanie donoszenia organom ścigania istotą spóleczeństwa obywatelskiego pasowałoby jak ulał to PRL-owskiego rozumienia obowiązków obywatela. W obecnej rzeczywistości częsciej bywa tak, że przejawami powstawania społeczeństwa obywatelskiego jest organizowanie się społeczeństwab przeciwko skorumpowanej władzy, policji, wymiarowi sprawiedliwości - patrz powstające jak grzyby po deszczu stowarzyszenia pokrzywdzonych. Kibol bijący się z innym kibolem jest z punktu widzenia zwykłego obywatela zjawiskiem obojętnym. Natomiast z punktu widzenia społeczeństwa - czymś niezbędnym. Młodzi ludzie, którzy wyrastają bez zjawisk podobnych do zadym, chuligaństwa itp. wyrastają na ludzi nijakich, bez charakteru. Chuligaństwo było zawsze, w różnych postaciach, Młody wojownik szedł w pole, młody Indiani na pierwszą wojenną ścieżkę itp. Bez tego niesposób wykształcić takich wartości jak odwaga, nonkonformizm, fantazja, niesprowadzanie ważnych w życiu wartości tylko do kasy itp. Przemyśl to Jest przepasc pomiedzy "wulgarnym okrzykiem" a przynoszeniem kijow na mecz i > biciem innych. Tak, jest też przepaść pomiędzy zadymą kibolską, a biciem staruszki na ulicy. A ty porównujesz listy gończe za mordercą lub gnojkiem napadającym staruszki do publikowania zdjęć gości, któryz tłuką się z innymi, którzy chcą się z nimi bić > Gazeta zamiescila zdjecia przestepcow w momencie lamania przez nich prawa. > Chodzi o to aby ich odnalezc i pociagnac do odpowiedzialnosci. Chodzi o to, żeby wymyślić chwytliwą akcję, która podwyższy nakład gazety. Jak wynika z tekstu chuliganów odnajdywać nie trzeba, bo klub i kierownictwo ich znają. > Gadasz glupoty. Idz na mecz i zobaczysz, ze skorzy do rozrob to naprawde > niewielki procent widzow. Są tacy, którzy się zestarzeli, a kiedyś dymili, tak jak dziś młodsi. Są tacy, którzy nie dymią na stadionie, tylko poza nim, bo przekonano ich, że szkodzą w ten sposób klubowi. Są tacy, co chętnie pójdą rzucać kamieniami, ale nie walczyć wręcz z racji np. warunków fizycznych. Są tacy, co nie biją, tylko wulgarnie śpiewają o wrogach - często cały stadion. Jak widać rzeczywistość jest bardziej skomplikowana niż durna kalka dziennikarska - kilkudziesięciu awanturników i kilkadziesiąt tysięcy oburzonych chuligaństwem. To kalka niezgodna z rzeczywistością. > Nie widze w tym problemu. Wrecz przeciwnie. Zbyt dlugo tolerowalismy tych > ludzi na naszych stadionach. Pora z tym skonczyc. Wszelkie chwyty sa > dozwolone aby usunac przemoc z trybun. Nie dorabiajmy ideologii do chwytliwej medialnie akcji, która promuje przy okazji donosicielstwo. Jest w Polsce mnóstwo zjawisk majścych zdecydowanie mniej stron dobrych niż chuligaństwo i zdecydowanie więcej złych. Rozejrzyj się dookoła. I okaż bezkompromisowość w walce z nimi. > Non sequitur... Obecnosc mafiosow w zyciu publicznym usprawiedliwia to, ze > bandyci robia sobie ze stadionu pole bitwy? Tak naprawdę walcząc z chuligaństwem absolutnie niechcący i być może w dobrej wierze grasz w jednej drużynie z mafiozami. Tam w Polsce, gdzie chuligani zaczęli się dogadywać z szefostwami klubów, nierozrabiać na stadionie itp. skończyło się to komercjalizacją ruchu chuligańskiego. Wzorcem dla nastolatka przestaje być starszy kolega chuligan, a staje się mafiozo, który nie bije się na meczu, tylko ściąga haracze. A na meczach jest ochroniarzem współpracującym z kierowncitwem klubu. Chuligaństwo będące nośnikiem pozytywnych wartości, które opisałem powyżej, traci wpływy. Dla wielu nowych roczników oznacza to wybór - mafia, albo koemrcyjny szajs i bzeideowość. Chyba nie o to nam chodzi? PS Wiem, że Cię nie przekonałem, ale mam nadzieję, że trochę dałem do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Zdjęcie 3 i 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:19 Ale twarze... : ) Chyba z Chorzowskiego ZOO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locja Re: Zdjęcie 3 i 7 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.10.04, 11:41 Macie złe wyobrażenie o tych ludziach.Niektórzy z nich są studentami, a nawet absolwentami wyższych uczelni. Pracują,są ojcami, mają fajne dziewczyny.Tak więc wasze wyobrażenia są złe, problem nie dotyczy tzw. marginesu. Dlatego walka z tym zjawiskiem jest b. trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Zdjęcie 3 i 7 27.10.04, 14:44 Jezeli ktos przynosi kij na stadion po to aby komus przylozyc to jest marginesem. Taka jest prawda. To, ze studiuje i ma rodzine nie ma tu nic do rzeczy. Jego miejsce jest w kryminale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek [...] IP: *.mwkohp / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto POPIERAM AKCJĘ GW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:43 BRAWO !!! TAK TRZYMAĆ !!! WYŁAPAĆ CHULIGAŃSKIE ŁAJZY !!! Proszę - ROZSZERZCIE tą akcję również na: 1. dresiarzy terroryzujących wiele osiedli, tramwaje, autobusy, kolejki SKM i pociągi dalekobieżne 2. graficiarzy gryzdających po ŚWIEŻO ODNOWIONYCH murach, nawet jak są to mury zabytków 3. kieszonkowców na dworcu, w tramwajach i w innych miejscach można im robić zdjęcia 'z zaskoczenia', ukrytym aparatem cyfrowym, tak że nawet nie będą wiedzieli że są fotografowani ... WRESZCIE zapanuje spokój !!! Pozdrawiam!! Critto PS. popieram akcję monitorowania kamerami Dolnego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Re: POPIERAM AKCJĘ GW !!! IP: 195.205.73.* 26.10.04, 12:01 To jeszcze trzeba rozszerzyc na ksiezy ktorzy robią wymuszenia rozbujnicze na starszych paniach w kosciele , na kanarów brutalnie atakujących w autobusie w najmniej oczekiwanym momencie kiedy wracasz z impry skacowany ... na niesympatycznego kierowce ktory zamknął ci drzwi przed nosem .. na kierowce ktory ochlapał cie wodą z kałurzy ... na policjantów ktorzy zapier... 120 przez miasto bo odworzą kolerzanke z komisarjatu ... jeszcze wymieniac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitos Re: POPIERAM AKCJĘ GW !!! IP: 212.14.34.* 26.10.04, 15:24 I co taka akcja da? Skoro -jak artykuł donosi- policjanci ich znają i mają telefony do nich? Policja jest bezradna, zresztą często różni się od chuliganów tym, że jest legalnie uzbrojona. Chuligani-won! Policja - do spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Born [...] IP: *.net 26.10.04, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porządny człowiek znam jednego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:53 Uprzejmie donoszę iż znam jednego z bandytów na zdjęciu. Ten z konarem w ręku nazywa się Michał Sielski i jest największym bandytą w Polsce. Ma na swoim "koncie" kilka ofiar i nie zna skrupułów! Powinien już dawno dostać "czapę"!!! Jego bezczelność może określić fakt, że na codzień udaje dziennikarza znanej gazety. To już przekracza wszelkie pojęcie. Mam nadzieję, iż ta informacja przyda sie organom ścigania i ten psychopata znajdzie swoje miejsce... najlepiej na Srebrzysku!!! Reszta wygląda znajomo... to chyba jego rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrangla tchórz, a nie "porządny człowiek" IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 26.10.04, 15:57 "(nie)porządny człowieku" zastanów się następnym razem, zanim coś napiszesz. Obrzuciłeś dziennikarza obelgami, wyzwałeś go, oczerniłeś... ale nie starcza Ci odwagi by się pod tym podpisać. Jakie masz dowody na to, o czym piszesz. Podaj jakieś argumenty. Twoja chamska wypowiedź to wielki cios poniżej pasa. Internet niestety daje możliwość wypowiadania się ludziom, którzy nie muszą ponosić konsekwencji za swoje słowa.:/ Podejrzewam, że gdybyś stanął w cztery oczy z tym dziennikarzem, nie wydusiłbyś ani słowa. Takie ubliżanie na forum internetowym, to po prostu obraz twojego tchórzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Trzciński Re: tchórz, a nie "porządny człowiek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:50 Tak sie składa że znam Sielskiego , mieszka na gdańskim chełmie i jest zwykłym ciulem i leszczem..., na szczeście więej na tych zdjęciach jest torunian niż gdańszczan :) Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: znam jednego !!! 27.10.04, 14:48 Do "porzadnego czlowieka": mam nadzieje, ze Sielski poda Cie do sadu o znieslawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rf na IO w sportach walki o medali - bandy tchorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Mozna wytepic to bydło IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.10.04, 12:46 Problem polega na tym że sądy z jakiś powodów nie chcą karac takich bandziorów. Wystarczy wysyłać im co miesiąc komorników (oczywiiście z dobrą obstawą). Nie sądze żeby którykolwiek z tych bandziorów nadal tak szalał po np. trzeciej wizycie komornika. Tylko że sądy muszą ożekac jak najwięcej kar. Nie trzeba pakowac do więzienia ani w jakiś inny sposób karać. Żyjemy w tak materialistycznym społeczeństwie że udeżenie po kieszeni każdego może utemperować. Jednego wystarczy raz a innego trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Stadionowi bandyci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:52 Winę za całe zło na stadionach ponoszą ci, którzy się z nimi identyfijują, czyli sami piłkarze. Popatrzcie, jak oni po zakończeniu meczu podbiegają do tych bandziorów i im dziękują za "doping". Zatem wprowadzanie kultury na stadionach zacznijmy od samych piłkarzy. I oczywiście od działaczy, którzy przecież takie skandaliczne zachowanie pikarzy tolerują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:33 w końcu to byłby najskuteczniejszy sposób na chuliganów kibic to kibic a chuligan to ktoś nieporządany na stadionie wykurzyć intruzów ze stadionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-kibic Skończcie wreszcie z tą farsą IP: *.durrpol.com.pl 26.10.04, 13:38 Jak jest na stadionach każdy widzi. Fakt że na mecze przychodzą ludzie, dla których przemoc stanowi istotny element życia jakoś mnie nie dziwi. Podobnie jest w wielu innych krajach. Ludzi takich się nie wyeliminuje. W cywilizowanych krajach są oni z różną skutecznością, ale jednak izolowani od zdrowej części społeczeństwa. U nas mało co się udaje jeśli chodzi o zmniejszanie przestępczości, dlatego nic dziwnego że i tu niewiele się dzieje. Jedno co mnie naprawdę wkurza to fakt, że po części swoją pracą zapewniam rozrywkę temu motłochowi. Jak? Płacę podatki, z których część jest przeznaczana na sport. I nie obchodzi mnie, że tylu u nas fanów piłki kopanej. Piłka, sport i każda inna forma rozrywki powinna się sama finansować. Dla mnie to jest zwyczajne złodziejstwo przeznaczanie choćby złotówki z moich dochodów na piłkę nożną, komitet olimpijski, czy inną skorumpowaną organizację, która służy części społeczeństwa, choćby nie wiem jak dużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitos Re: Skończcie wreszcie z tą farsą IP: 212.14.34.* 26.10.04, 15:22 bracie, sport przyciąga kapitał. Na całym świecie. Klub piłkarski, koszykarski czy żużlowy niejednokrotnie jest wizytówką ogromnych firm zatrudniających mnóstwo ludzi, I do tego (teoretycznie) dąży się w Polsce. Dlatego z Twoich podatków część pieniędzy idzie na sport. Poza tym: chcesz mieć w domu garbate dzieci? Jak dzieciak nie zobaczy że za bieganie można dostać medal, to w końcu nawet nie podbiegnie do autobusu bo nie bedzie mial sił. Chcesz, żeby twoje dzieci były gorsze? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: czego potrzebuja dzieci... IP: 129.81.192.* 26.10.04, 17:30 Dzieciom potrzeba wiecej sciezek rowerowych, placow zabaw z elementami gimnastyki, czy basenow osiedlowych, a nie 'igrzysk' przyciagajacych wygolone karki, chuliganstwo, czy - wrecz - pospolity bandytyzm! p.S. Sport przyciaga kapital to prawda. Tak jest tez, np. w USA ale... duze pieniadze zarabiaja managerowie, trenerzy, czy profesjonalni gracze. Spoleczenstwo (poza mozliwoscia wykupienia drogiego zwykle biletu na mecz...) zazwyczaj NIC, dokladnie NIC z tego "biznesu" nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty - kibic Re: Skończcie wreszcie z tą farsą IP: *.durrpol.com.pl 27.10.04, 13:57 > bracie, sport przyciąga kapitał Oczywiście, że przyciąga. Tak jak każda masowa rozrywka. Z tym że nie sądzę, żebym powinien dopłacać do rozrywki, która mnie nie interesuje. Uważam, że sport powinien być całkowicie skomercjalizowany. W NBA im się chyba nieźle to udało, nie? Według mnie zdrowy rynek jest sam w stanie wypracować zespoły na odpowiednim poziomie i zgodnie z zapotrzebowaniem społecznym. Może od takiego zdrowego klubu udałoby się wyegzekwować zapewnienie bezpieczeństwa na stadionie? Działania obecnych klubów w tym kierunku są po prostu śmieszne. > Poza tym: chcesz mieć w domu garbate > dzieci? Jak dzieciak nie zobaczy że za bieganie można dostać medal, to w końcu > nawet nie podbiegnie do autobusu bo nie bedzie mial sił. Wolę, żeby było garbate niż, żeby latało z bejsbolem i to nie w celach sportowych. Bo dzisiaj takie dresiki imponują dziatwie i są dla nich wzorem do naśladowania, jeśli rodzice nie ukierunkują ich inaczej. Jest tak, ponieważ ich idole są silni, wysportowani, mają władzę(tak to wygląda skoro są bezkarni). Poza tym jestem jak najbardziej za finansowaniem edukacji sportowej w szkołach, na osiedlach. Ale z tym jest u nas słabo, bo na szkolnictwo oczywiście brakuje pieniędzy, nie ma dobrych boisk, albo nie są ogólnodostępne. Lepiej przeznaczać kasę na ligowe zespoły, bo to się ładnie sprzedaje w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś