Dodaj do ulubionych

Wojewoda przekwalifikował mieszkanie wiceminist...

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.11.04, 14:23
Bardzo dobre, nikt w ciągu ostatnich 15 lat nie przysłużył się Pomorzu tak
jak Kurylczyk.
Jego słynne zdanie "W Polce tak jest, że nikt nikogo nie rozlicza za to, że
czegoś nie zrobił. Ja wolę być rozliczany i oceniany za działania." powinno
stać się mottem polskich polityków.
Oczywiście GW się Kurylczyka czepia, bo jest przeciwna A1. Nie rozumiem tylko
dlaczego. Kublik bierze w łapę od Kulczyka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: Wojewoda przekwalifikował mieszkanie wicemini IP: *.limes.com.pl 19.11.04, 15:31
      slusznie postapił Pan Wojewoda.Wreszcie Pan Minister Ryszard Kurylczyk ma
      jakieś zasługi dla Pomorskiego, a zwłaszcza wspaniałą pasję budowy autostrady
      A1.Będzie to profitować przez pokolenia.A przecież wielu notabli doesygnownych
      do Warszawy nic dla Gdańska nie zrobiło. Czepianie się tego tematu przez
      pseudodziennikarzy "Wyborczej", którzy przed chwilą "grzebali" pod sutanną
      Jednego Prałata nie wymaga żadnych komentarzy.To takie typy,które
      nieustannie "węszą".Pewnie cenzor mojego tekstu nie puści, tym niemniej Go
      pozdrawiam,bo nie tędy droga do prawdy..
    • Gość: Gdańszczanin Od kiedy warunki wynajecia mieszkania Kurylczykowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:21
      są takie same jak innym obywatelom. To przecież oczywiste kłamstwo, czy była
      informacja o mozliwości wynajęcia tego mieszkania ( ogólniedostępna ) ?.
      Wojewoda kłamie i drwi z normalnych ludzi!!!
    • Gość: Zorba A-1, to najbardziej trefna decyzja na Pomorzu IP: 217.153.221.* 19.11.04, 19:15
      A jakie to zasługi ma p.minister Kurylczyk dla Pomorza?? Przecież decyzja o
      budowie A-1 w systemie koncesyjnym to nic innego jak umieszczenie jakiejś
      kolejnej sitwy w konsorcjum którego gwarantem jest skarb państwa. W Polsce
      autostrady powinny być budowane WYŁĄCZNIE PRZEZ PAŃSTWO choćby to miało trwać i
      ze 100 lat. A korupcyjna decyzja pana ministra powinna być prześwietlona przez
      odpowiednie organy ścigania.
      Inna sprawa że na płatnej autostradzie A-1 będzie hulał wiatr, bo nasi kierowcy
      i tak będą się woleli kulać po dotychczasowych drogach.
      Skąd ten zachwyt Kurylczykiem???
      • Gość: bolo Kurylczyk - istna kpina !! IP: *.crowley.pl 19.11.04, 22:10
        po pierwsze nie wybudował ani metra autostrady. po drugie, jak ktos słusznie zauważył, nie było ogłoszenia prasowego o tym likalu. sam bym go chetnie wybajął płacąc 350 złotych bez mediów !!!!!
        • Gość: AJ Tow. Dabrowski IP: *.abacus.pl 19.11.04, 22:37
          Przeciez to sa kpiny z ludkow tej ziemi. Komuchy robia co sobie wymarza.
          Janikowski (wiceszef gdansskiego SLD, dawniej SdRP, dawniej PZPR)doradza
          witrualnie za duza kase od Dabrowskiego, Kurylczyk (takze PZPR, I sekretarz KW
          PZPR w Slupsku i SLD) dostaaje za stowe piekny lpokal w Sopocie. To nie jest
          koniec, caly Urzad Wojewody to sitwa SLD, oby do wyborow, nachapac sie ile
          wlezie. My tutaj sobie piszemy, a karawana idzie dalej...
          • Gość: urzędnik strzeżona willa buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 14:12
            A jak naprawdę wygląda ten piękny obiekt - willa w górnym Sopocie -
            strzeżona.... Cóż na szczęście można tam pojechać...
            A oto jak „redaktor” Katka uczy się dziennikarskiego fachu... Generalnie celowo
            zapomina dodać o tym że jest to obiekt z lat 50 zbudowany przez wojsko otoczony
            drutem kolczastym, magazynami i innymi obiektami typu schrony i bunkry. Za
            ochronę obiektu służy stary cieć oraz jego szwagier, zięć, teściowa itp.,
            którzy od lat mieszkają tam nielegalnie. A same mieszkanie to niespełna
            czterdziestometrowa kawalerka przerobiona bodaj w ubiegłym roku z walącego się
            strychu z jednym grzejnikiem oraz dwoma małymi oknami połaciowymi. Taaaa to
            jest luksus w sam raz dla ministra. Reasumując najprościej wmawiać ludziom
            głupotę, pomijać fakty. Chyba Pan Michnik nie tak widział swoją Gazetę. Mam
            wrażenie, że „redaktor” Klatka zdecydowanie pomylił pracodawcę no chyba, że
            wicie rozumiecie artykuł kazali napisać bo wiecie nam tam w warszawie to ten
            Kurylczyk z tą autostradą co omija nasze wspaniałe miasto ni jak nie pasuje...
            • Gość: bolo podtrzymuję OFERTĘ ! IP: *.crowley.pl 20.11.04, 20:39
              proszę o wynajem powyższego mieszkania za 350 zł plus media.
        • Gość: mc bolek lolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:41
          bolek ty znowu na forum i znowu powtarzasz te głupoty... smutek
      • Gość: hirsz Re: A-1, to najbardziej trefna decyzja na Pomorzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:44
        Wiesz co? Jak chcesz, to sobie czekaj na A1 100 lat, ale nie zmuszaj do tego
        innych. Chętnie zapłacę te parę złotych więcej, byle tylko dojechać na południe
        szybko i bezpiecznie. Chcesz mieć autostrady "budowane przez państwo", to
        przeprowadź się na Białoruś albo do Chin, spotkasz tam podobnych sobie
        entuzjastów marksizmu-leninizmu. Minister "Winietu", którego zapewne kochasz,
        przez kilka lat odwlekał decyzję o budowie A1, zapewne dlatego, żeby budowę
        przejął Miś Kluczyk, po tym jak skończy się dorabiać na budowie A2.
        • Gość: bolo dajcie mi sznsę !! IP: *.crowley.pl 20.11.04, 13:21
          ale jak chce tej autortrady! chcę werszcie przejechać chośby jeden kilomertr tej autodstrady! mogę nawet załacić :)
          ale dajcie mi wreszcie szansę!
          Kurylczyk coś (CO??)podpisał, schował długopis i co? co się dzieje dalej?
          • Gość: mc Bolek daj sobie szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:39
            Bolo ty nie jesteś idiotą, ty jesteś skończonym durniem, ile razy można ci
            odpowiadać, że od podpisania umowy do rozpoczęcia prac budowlanych mija co
            najmniej pół roku. To jest potężna akcja logistyczna finansowa, inżynieryjno –
            techniczna dla firmy budowlanej. Czy ty nie możesz zrozumieć, że to jest inna
            skala niż budowa twojego sklepiku warzywnego przez dwóch bolków z wiertarką i
            młotkiem. Przejrzałem wstecz twoje posty i każdy mówi o tym samym, wyjaśnij mi
            czy ty głupiego udajesz czy nim naprawdę jesteś. Dla czystej przyzwoitości daj
            sobie spokój z tym durnym pytaniem „a dlaczego jeszcze nic nie zbudowano”.
            Jeśli dalej nie wiesz o czym piszę to pojedź pod Elbląg gdzie jest
            budowany „mały” węzeł na drodze krajowej i zobacz skalę zadania budowlanego.
            • Gość: bolo to ty daj sobie szansę !! IP: *.crowley.pl 20.11.04, 20:47
              szanowny pawianie zadałem proste pytanie:
              co dzieje sie aktualnie a (na razie wirtualna) autostradą A-1?
              Proste pytanie. co sie dzieje?
              czy podpisany świstek leży w szufladzie u jakiegoś dupka czy też "sprawa cały czas żyje" ?
              mam prawo nie wiedzieć jako obywatel RP. mam prawo zapytać. urzędnicy maja obowiązek odpowiedzieć. i musza STALE informować o postępach.
              całe szczęście że jeszcze mamy media!
      • Gość: marakusja Re: A-1, to najbardziej trefna decyzja na Pomorzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:54
        Zawsze ZORBA kojarzył mi się z radością i mądrością życia... Teraz to wrażenie
        pokrył tuman głupoty. Proszę wybaczyć; ktoś chce 100 lat czekac aż mu państwo
        wybuduje autostradę. Kto, ilu jest takich długowiecznych kretynów??? TA
        autostrada będzie jeszcze kiedyś nosiła imię Kurylczyka, bo to w wielkim
        stopniu jego determinacja i...odwaga zadecydowały o decyzji pozytywnej w tej
        sprawie.
        A co do mieszkania w Sopocie... To jest, o ile mi wiadomo, obiekt specjalny i
        nikt z ulicy nie może tam zamieszkać. POwiedzcie, drodzy internauci, ile
        powienien płacić minister za to lokum?
    • slawek2007 Ojciec opatrznosciowy Pomorza? Pomorze go karmi 20.11.04, 11:56
      Ale bystrzachy, co? mysleli ,ze durny Plebs nie wykapuje o co chodzi.
    • Gość: Fachowiec Re: Wojewoda przekwalifikował mieszkanie wicemini IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.11.04, 13:08
      Wojewoda tak sie przejął że złamał prawo a konkretnie przepisy ustawy o
      ochronie praw lokatorów. Jeśli Pan Kurylczyk ma prawo wynająć mieszkanie od
      pana wojewody jak kazdy obywatel to ponad wszelka watpliwość dokonując tej
      wykładni i jej zastosowania w ciagu kilku dni Wojewoda z nadgorliwośći złamał
      prawo i zamiast przysługi najopewniej zrobił niedxwiedzia przysługę swemu
      koledze ministrowi.
    • jacek.69 A może tak przekwalifikować wojewodę? 20.11.04, 20:36
      Nie musi przecież pełnić tak wysokich stanowisk, może zamiatać liście w
      Gdańsku - też się przysłuży Pomorzu.
      • Gość: bolo WYSTARCZY ?? IP: *.crowley.pl 20.11.04, 20:53
        może raczej szanowny działacz pomorski odwiedzi kilka ośrodków pomocy społecznej? może też urzędy pracy? ale NIEOFICJALNIE! tylko jako petent. to zobaczy prawdę. i może wtedy uwierzy że wynajem mieszkania za 160 złotych miesięcznie to dla wielu ludzi po prostu MARZENIE!
        Kurylczyk zarabia dużo. stac go na opłacenie -z WŁASNYCH PIENIĘDZY- kwatery którą uzywa przez dwa dni w miesiącu !
    • bopin jak każdy 21.11.04, 16:50
      Wynajął jak każy obywatel, bo skonam, pani Maciagowa, pani Maciagowa, pani
      mieszkanie moze wynajac w budynku Urzedu Wojewodzkiego. Jak narazie ten wielki
      budowniczy autostrad zalatwil sobie przytulen lokum, zawsze cos...
    • Gość: mazurow Re: Wojewoda przekwalifikował mieszkanie wicemini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:18
      Do cholery, to gdzie faktycznie mieszka b. wojewoda: w sopockim Belwederku czy
      w gdańskim PUW?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka