Dodaj do ulubionych

Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono cztery...

IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.12.04, 08:03
Były przewodniczący powiatowego SLD (burmistrz) zarzuca nieznajomość ustawy
radnym a sam robi takie rzeczy? Co tutaj do rzeczy ma znajomość ustawy, jeśli
okazuje się, że zmarnował tyle kasy. Warto zapytać gdzie pracuje teraz ten
młody człowiek i czy jest jeszcze w SLD? Nareszcie ktoś odważył się przerwać
zmowę milczenia o tym, co się dzieje w Sztumie - SUPER.Panie Redaktorze jest
wiele innych smaczków, o których boi się pisać np. lokalna mutacja DB.
Budowany jest w centrum miasta market, mimo protestów lokalnych kupców na
przykład. Bezrobocie sięga niemal 40% ale w gminie cała para urzędników idzie
w zakaz udzielania informacji bez zgody burmistrza. Może ktoś napisze ile
pieniędzy (i na co) z unii urząd gminy (burmistrz) pozyskał w ciągu ostatnich
lat???
Obserwuj wątek
    • Gość: POLAK JAK JA WAS K..... NIENAWIDZE, JAK JA WAMI K.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:01
      GARDZE, SLD DO MOSKWY I WARA OD POLSKI PRZEZ 3 POKOLENIA
      • Gość: Kolano UCZUCIA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:37
        Ja tez ich K.... nienawidzę!!!!!
    • Gość: WISIA100 Kto popiera Tabora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:01
      Szanowny Gościu!Możnaby sądzić, że ten Tabor to jakiś agent Moskwy, sk...,
      nasłany przez komuchów. Gdyby nie to, że po raz kolejny mieszkańcy Sztumu...
      wybrali go w demokratycznych, bezpośrednich wyborach. Oj, pieniacze,
      rozrabiacy: a kysz!!!
      • Gość: wiesia Re: Kto popiera Tabora? IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.12.04, 00:33
        jakaś ty święta! może też sie boisz, że wyrzucą cię z pracy - pewnie pracujesz
        u byłego wodza oleks. szkoda tu wymieniać jego nazwisko. albo w innej szkole.
    • Gość: ares Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.netday.pl / 62.233.148.* 04.12.04, 22:04
      trzeba by sprawdzić ten poniższy adres z Meritum w tytule i biurem w kieszeni
      bo łączność z tą firmą jak się prezenują poprzez telefon polowy :
      www.panoramafirm.com.pl/guru/index.php?type=firmy&lang=pl&keyword=meritum&name=&phone=&voiv=11&powiat=&city=&street=&st
      reet_no=&id_category=895&category=Konsultingowe%20firmy
      • Gość: adwokat SPRYT czy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:41
        Meritum kieruje się zyskiem i tylko gratulować, że znalazło jelenia, co płacił.
    • Gość: Zwoluch Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:32
      Ręczę za jego uczciwośc moja wieloletnią służba dla PZPR i SLD.
      Znam go, jest wzorem niedoścignionym dla młodych pokoleń lewicy.
      • Gość: ... nieładnie "zwoluchu", nieładnie... IP: *.mim.pl 05.12.04, 00:41
        nono... ładnie to się tak pod kogoś podszywaś drogi "Zwoluchu"...?
        Metoda zdaje się trochę nieładna...
        • Gość: gość Podszywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:46
          Przyznaję, przesadziłem, ale to pryszczyk w porównaniu z możliwosciami Zwolucha
          w tym względzie.
          • Gość: ... Re: Podszywka IP: *.mim.pl 05.12.04, 20:01
    • Gość: Sztumianin To pikuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 11:07
      Ta sprawa obnaża w sposób klarowny pewien mechanizm dysponowania pieniędzmi
      publicznymi. Tłumaczenie tego Burmistrza świedzczy o jego cynicznej
      bezczelności lub o głupocie. W to drugie nie uwierzę. W tej sprawie brakuje
      c.d. jak to się dzieje, że firma (powiedzmy "konsultingowa") ma wpływ na
      pozyskiwanie środków. Może pani Banach, by coś powiedziała, była wtedy
      ministrem i osobiście otwierała Centrum. To bardzo inteligentna osoba.
    • Gość: kasialuch Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:54
      Dlaczego pisze sie tylko o tej wymianie pomiędzy burmistrzem a firma meritum.
      Są większe wymiany "doświadczeń".
      • Gość: myślący Re: Dlaczego??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.12.04, 22:15
        dlatego, że ta "mała" sprawa pokazuje mechanizm: "ktoś" na górze wymyśla
        program. Ale wszystko jest pomyślane tak, żeby kasa trafiła z budżetu państwa
        do układu partyjnego. Gmina, w której rządzi partyjny prominent dostaje cynk,
        że jest kasa do wyrwania. Informacja pochodzi bezpośrednio ze źródła, czyli np.
        ministerstwa finansów albo pracy itd. Zjawia się firma "krzak" - w tym wypadku
        Meritum pana H, która pomaga gminie napisać wniosek, a która jest łącznikiem
        między dysponentem (np. partyjnym ministrem)i odbiorcą pieniędzy (np. partyjnym
        burmistrzem). Za swoją usługę pan H dostaje 1 800 PLN. Wniosek pisze na
        kolanie, bo z góry wiadomo, że zostanie on pozytywnie zaopiniowany. Dalej robi
        się tzw. przetarg. Jeżeli w gminie wszystko jest ustawione - to znaczy np. Rada
        Miejska i jej organy kontrolne, to przetarg oczywiście jest fikcją. Wygrywa ją
        ta sama firma - bo dla partii jest gwarantem poprawności przeprowadzenia
        zamachu na publiczna kasę. Dalej następuje realizacja zadania. Firma Meritum
        pana H odwala bubel, ale dostaje za to aż 30 000 PLN. Dlaczego? Otóż ta kasa
        wraca do partii. Jest już wyprana i może być użyta na cele kampanii, albo
        zwalczania opozycji. Sam pan H dostaje jakieś 10% a reszta zasila fundusz
        egzekutywy. W gminie robi się wielki szum. Przyjeżdża pani minister, przed TV
        chwali władze, jak to dbają o społeczeństwo - przy okazji zatrudnia się paru
        działaczy młodzieżówki, którzy po likwidacji GCI przypadkiem znajdują pracę np.
        w Urzędzie Miejskim - chociaż rzekomo pieniędzy w budżecie brakuje....Po jakimś
        czasie cały ten cymes cichutko się likwiduje i sprawy by nie było .... gdyby
        nie wścibska Komisja Rewizyjna nowej Rady Miejskiej. W skali całego kraju
        takich "pralni" publicznych pieniędzy jest setki, a może nawet tysiące.
        Namawiam inne Komisje do przyglądania się swoim prominentnym URZĘDNIKOM ....
        • Gość: abc Re: Dlaczego??? IP: *.SERVER.PL / *.gd.pl 06.12.04, 14:28
          "Myślący" wymyślił dość zgrabny mechanizm - jedna tylko rzecz nie zgadza się:
          tzn. pan H nie ma nic wspólnego z SLD !!!
          • Gość: efg Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:15
            Gość abc zdaje sie byc dobrze poinformowany. Zapomniał wyznać, że pan H ma
            powiązania nie z LPR, czyli Ligą Partyjnych Rodzin.
            • Gość: f Re: Dlaczego??? IP: 217.153.221.* 25.03.05, 10:37
              głupie to!
      • Gość: poldek Re: Dlaczego??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.12.04, 00:00
        Zmasz jakieś inne "wymiany"? SYP!!! Polecam Ci dziewczyno
        www.sztumbezretuszu.webpark.pl Pozdrawiam
    • Gość: Obiektywny Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:21
      ...najgorsze jest w tym wszystkim to, że nikt z tym nic nie zrobi. Ludzie sobie
      pogadają, jutro będzie inna przewałka-sensacja ,a koleś będzie dalej przewalał
      nasze pieniądze na bzdury. A jak się ktoś wychyli to mu lustracje i już jest
      inny temat do gadania. Przy takim bezrobociu powinno być priorytetem burmistrza
      sprawa zorganizowania możliwości uczciwego zarobienia pieniedzy mieszkańcom.
      • Gość: powiedział Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 07:25
        Coś w tym jest pani/panie "myślący". Nic dziwnego, że taka miernota, która
        rządzi Sztumem, ma uznanie SLD-wskich zwierzchników. Widocznie dobrze ich
        zasila. Chyba nie cenią go za największe w Polsce bezrobocie i wciąż rosnąca
        biedę.
        Podobno firma "krzak" "wypracowała" ze Sztumu wiele innej poważniejszej kasy.
        • Gość: myślący Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.12.04, 17:57
          to fakt. nie wszystkie nawet ujrzały światło dzienne. Praktycznie był okres, w
          którym niemalże każdy projekt - i ten mały i ten duży - był w jakiś sposób
          opracowywany przez firmę pana H. Ciekawe, że pomimo iż "to świetna firma" - jak
          twierdzi Leszek T. - po ujawnieniu tych spraw nic więcej nie robiła dla
          Sztumu ? Widać smród wokół chlebodawcy ostudził jej zapał. Podobno pan H.
          kręcił się przy osobach wmieszanych w Stella Maris. Stąd krok do innych
          wysokich prominentów partii, którzy nieźle umoczyli. Leszek T. i niejaki J.
          razem rządzili pomorską egzekutywą...
          • Gość: antylewy Lewizna w Sztumie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:24
            I co robią z tym radni? Może im trzeba dobrac sie do tyłka. Zbadajcie partyjnie
            skład tej rady. Myślę, że wyjdzie ich lewizna.
        • Gość: ... powiedzial co wiedzial.... IP: *.mim.pl 06.12.04, 18:01
          Komentarz moj:
          > Nic dziwnego, że taka miernota, która rządzi Sztumem ma uznanie SLD-wskich
          zwierzchników
          - zrobiles wiecej dla sztumu niz tabor? nie?-no to jestes jeszcze wieksza
          mieronota niz on

> Chyba nie cenią go za największe w Polsce bezrobocie i wciąż rosnąca
          biedę.
          - bezrobocie&bieda-powiedz mi co moze zrobic gmina zeby zmniejszyc
          bezrobocie. w gruncie rzeczy to bardzo malo... wlaczono tereny do strefy
          ekonomicznej, w najblizszym czasie beda budowane do nich dorig dojazdowe,
          strefe rozreklamowano. i to wszystko-nie pozostaje nic innego jak czekac na
          inwestora.

> Podobno firma "krzak" "wypracowała" ze Sztumu wiele innej poważniejszej kasy.
          - "podobno"- nie ukrywam ze to jedno z moich ulubionych slow:) mozna za
          jego pomoca powiedziec najwieksza glupote a w gruncie rzeczy tak i tak jest
          sie "czystym" :)
          slyszeliscie? podobno kazdy ze sztumskiech radnych dostal po 100.000 zl od
          pewnej zydo-masonskiej korporacji...

pozdrawiam

• Gość: Zwoluch możecie mu skoczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 07:57
      No i co z tego, że myślący, czy komisja rewizyjna zna mechanizm. Dalej jest
      ściana, za która stoi PZPR. Niech zyje! Niech żyje! Niech żyje!
      • Gość: computer geek Re: możecie mu skoczyć IP: 69.158.129.* 07.12.04, 05:30
        To musza byc super komputery, kawe tez robia i laske pewnie postawic tez
        potrafia!
    • Gość: Ika Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.12.04, 10:28
      Czy nie ma siły, która byłaby sie przeciwstawić tym procederom. Co na to
      dziennikarze????? Zróbcie coś, przecież to tylko dzięki Wam dowiadujemy się o
      coraz to nowych aferach związanych z SLD. Przecież można ten łańcuch przerwać.
      Ludzie są zastraszani zwolnieniami z pracy ale będą mówić, tylko dodajmy im
      odwagi. Dziennikarze liczę na Was. Ika
    • Gość: zwoluch II Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:04
      Jezeli pani Banach była na oficjalnym otwarciu Centrum, to ktoś musiał dać jej
      pewność, że wszystko jest OK. Grant przyznany Sztumowi rozliczeją urzędnicy
      znajacy się na rzeczy. Nie może tu być mowy o przekręcie.
    • Gość: sztumianin Całokształt IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.12.04, 14:05
      I co z tego że sobie pokrzyczymy? Dla nich to tak jak by ktoś pluł w twarz a
      oni twierdzą, że deszcz pada. To my się tylko zdenerwujemy. Wystarczy popatrzeć
      na resztki zakładów pracy jakie są w Sztumie, szkoły, szpital. Tam wszystkie
      zlecenia dostają znajomkowie tych co siedzą w urzędzie. Popatrzecie kto jest
      zatrudniany na sztucznie tworzonych etatach. Ludzie są zatrudniani w urzędzie i
      doatkowo obsługują inne państwowe instytucje. Nie ma szans dla tych, którym
      leży na sercu dobro Sztumu. Jeziorem rządzi też Pan, który ma wtyczkę u władz,
      park też jest w jego wyłaczności. Mozna by tu mnożyć ich swawolne wybryki ale
      najgorsze jest to, że wszystko robią zgodnie z prawem.
      Mówią, że media mają władzę, ale nie w Sztumie. Tutaj i w mediach mają swoich
      ludzi. Ktoś powiedział, że Sztum to miasto emerytów- im już jest wszystko jedno
      a młodzi niech z tąd uciekają. :-(
      • Gość: Sztum Reaktywacja Idzie w zaparte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:03
        Żeby zrozumieć taboreta trzeba przyjąć, że jest inny niż ty czy ja. Taboret, to
        człowiek jest chory na punkcie władzy, wiec "po trupach" będzie dążył do celu.
        Jest chory na punkcvie autorytetów więc niszczy ich kazdymi perfidnymi
        sposobami. W umig ludzie pracują na granicy wytrzymałości nerwowej. Niektórzy
        sąp posłuszni ze strachu przed zwolnieniem, a niektórzy się podkładaja, są od
        dupy po uszy w gó..e ubabrani. W tej chwili mocno osłabł, nawet jego nowy wódz
        robi mu perfidnie pod górę.
        Zmierzch taboreta niebawem. Ale najbardziej umoczą ci co sie podłożyli.
        • Gość: Też Sztumianin Re: Idzie w zaparte IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.12.04, 19:12
          oooCzytam te komentarze. Te najbardziej wredne piszą sami radni ze Sztumu. Boją
          się ujawniać swoich nazwisk. Prawda panie Grabarek grabiący do siebie
          bezwstydnie diety po 1000złociszków za miesiąc. Prawda panie Pudełko też
          biorący ok. 1000 zetów chociaż obiecywał przed wyborami ich radykalną obniżkę.
          pochylacie się nad biedą tej gminy i mieszkańców ale o siebie zadbaliście.
          Jeżeli tyle wiecie to czego ten Tabor nie siedzi już w więzieniu Już 2 lata
          mija i nic. W Sztumie was mają dosyć . Nikt nie chce was słuchać więc piszecie
          te swoje paszkwile anonimowo w internecie . Boicie się że tabor was pozwalnia
          też z tych stołków radnych. jeżeli wiecie co piszecie macie dowody to już do
          prokuratury. Chetnie bym widział tabora u nas w kiciu ale przestałem wam wieżyć
          bo przed wyborami to też obiecywaliście. Narazie robicie z siebie pętaków z tym
          swoim gadaniem a z nas durniów bo nabijacie swoje kieszenie dietami wmawiając
          nam że robicie to dla naszego dobra i naszym imieniu. Z tego obowiązku już was
          dawno zwolniłem gdy przeczytałem w gazecie że byliście przeciwko obniżce diet
          paproponowanej przez czerwonych. Ja wiem że się nimi brzydzicie ale w tym
          przypadku mogliście zagłosować Przestałem wierzyć w te wasze bzdury i ostrzegam
          innych nie dajcie się nabrać Ja akurat korzystałem z tego centrum dla
          bezrobotnych i dzięki niemu znalazłem pomoc i pracę Zapewniam że nie było tam
          żadnych na czerwono ubranych diabłów Często tam przychodziłem z moimi znajomymi
          bo był bezpłatny dostęp do internetu skaner i możliwość drukowania Radnych
          chyba szlag trafia że ten tabor potrafi coś zrobić dla młodych ludzi Precz z
          zakłamaniem radnych razem z nimi
          • Gość: Sztumianin Re: Idzie w zaparte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:05
            Gościu "też Sztumianinie". Chyba to ty jesteś taboretem skoro nie zauwazyłeś,że
            to własnie ty się nie podpisałeś. Podpisz sie "Sztumianin inaczej", bo obrażasz
            większość porządnych ludzi w Sztumie. Ogarnia was panika, gdyż w kńcu dobrali
            się wam do d....
          • Gość: prowokator Re: Idzie w zaparte IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.12.04, 22:37
            Poczekamy - zobaczymy, a swoją drogą - ci, co jeszcze tak murem jak ty bronią
            burmistrza muszą być nieźle razem z nim umoczeni - po jakby co to razem pojadą
            i tyle - Benny Hill się nie umywa do twojego poczucia humoru. Jako orędownik
            idei lewicowych i niszczyciel prawicy ujawnij się z nazwiska, bo tylko SB lub
            jakaś szuja potrafisz rzucać nazwiskami innych - może zostaniesz jako bohater
            wybrany na burmistrza - obecny będzie miał godnego następcę. Nie wiem też czy
            GCI miało pełnić rolę kawiarenki internetowej - bo chyba miało służyć do
            poszukiwania ofert pracy a nie do ściągania pirackich filmów czy muzyki. uwierz
            biedaku, że cierpliwość popłaca.
      • Gość: .... Re: Całokształt bez konkretow IP: *.mim.pl 07.12.04, 16:20
        Wystarczy popatrzeć
        >
        > na resztki zakładów pracy jakie są w Sztumie, szkoły, szpital. Tam wszystkie
        > zlecenia dostają znajomkowie tych co siedzą w urzędzie

moze podasz jakies konkrety?

Popatrzecie kto jest
        > zatrudniany na sztucznie tworzonych etatach. Ludzie są zatrudniani w urzędzie
        i
        >
        > doatkowo obsługują inne państwowe instytucje.

to moze teraz podasz jakies konkrety?

>Mozna by tu mnożyć ich swawolne wybryki

no to mi podasz z laski swojej jakies konkrety?

• Gość: sztumianin Re: Całokształt bez konkretow IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.12.04, 09:36
          Bez konkretów? czy nie umiesz czytać?
          Szczegółów Ci nie mogę podać bo jestem tu pionkiem a jeszcze chcę trochę
          popracować. Jak zobaczysz kto pracuje w Starostwie a kto w Gminie to się
          domyślisz szczegółów. To wszystko jedna wielka rodzina rodzina. Ale dla
          przykładu podam przykład firmy, która robiła w szkole w Piekle Ośrodek.
          • Gość: ... Re: Całokształt bez konkretow IP: *.mim.pl / *.mim.pl 09.12.04, 14:44
            do sztumianina:
            sadze ze umiem czytac... czytam wiec twojego posta ("caloksztalt") i widze
            brak konkretow. racja-nie orientuje sie do konca, dokladnie, w 100% w skladzie
            pracownikow urzedu, przetargach itp. zauwaz jednak ze nie przecze temu co
            napisales. po prostu sprawa wydaje mi sie interesujaca i dlatego prosze cie o
            konkrety. a konkrety-w moim przynajmniej mniemaniu-to kto, co, kiedy, za ile
            (no i tym podobne sprawy zwiazanie z kadrami/wydatkami...) byc moze zle
            ocenilem/zrozumialem twojego posta- musze jednak przyznac ze gdy go czytalem
            nasunelo mi sie skojarzenie z tymi wszytkimi postami typu "wszyscy politycy to
            zlodzieje/wszystko to wina masonow/ wszyscy sa be a cacy jestem tylko ja" w
            ktorych rzucane sa takie a nie inne hasla niepodparte zadnymi faktami czy tez
            jakakolwiek rzeczowa analiza. dlatego wlasnie podprosilem cie o jakies
            konkrety. inna sprawa ze ich nie otrzymalem.

koniec elaboratu:)
            pozdrawiam!
    • Gość: wymiotnik Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:39
      O jaki miły artykuł. :D
      Ujme to tak - jak czerwoni wygrają nadchodzące wybory w Sztumie, sprzedaje
      wszystko zabieram rodzine i przeklinał będę to miasto do końca życia.
      Oby tylko ktoś chciał kupic mieszkanie tutaj...
      eeeh wymyślą jakieś stanowisko pracy typu pomocnik d/s nadzoru czegoś tam, i
      mieszkanie sprzedane :D
      <żygi>
    • Gość: Koparka Trzeba kopać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:42
      W Sztumie trzeba kopać w ziemii, a dokopiecie sie milonowych spraw. Tyle szumu
      o głupie 30 000,00. Czerwoni sie z was śmieją.
      • Gość: ... Re: Trzeba kopać IP: *.mim.pl 08.12.04, 22:30
        a skad wiesz?? mow szybko! kazdy chce sie o tym dowiedziec!
    • Gość: Nizorientowany Chyba śnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:05
      Ten burmistrz mówi:
      "- Nie jestem informatykiem, nie wiem, czy cena była zawyżona czy nie.
      Ministerstwo Pracy ją zaakceptowało"

Czy go poje...o. To na czym on sie zna. Koga wy tam w Sztumie macie? A gdzie to
      własciwie jest?

• Gość: ... Re: Chyba śnię IP: *.mim.pl 08.12.04, 22:27
        no faktycznie jestes niezorientowany...
        to moze sie lepiej nie odzywaj...
        • Gość: miły Re: Chyba śnię IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.12.04, 22:42
          Obrażanie ludzi to twoja specjalność?
          • Gość: ... Re: Chyba śnię IP: *.mim.pl / *.mim.pl 09.12.04, 00:02
            Gość portalu: miły napisał(a):

> Obrażanie ludzi to twoja specjalność?

pytasz mnie czy niezorientowanego?
    • Gość: esdepeelek kto pyta, nie błądzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:29
      W poniedziałek w Sztumie bedzie Banach Jolanta. Spytajcie ją jak się ma wydanie
      30000 zł za coś za 1000 do lewicowej ideologii, do której sie przyssała.
    • Gość: roman Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.crowley.pl 10.12.04, 11:14
      Wlado trzymaj sie, jestesmy z TOBĄ
    • Gość: prokurator mechanizm znany jak sranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 22:41
      Taki sam mechanizm działa w wielu miastach rzadzonych przez SLD. Nie tak dawno
      głosno było o zawyżaniu zapłat za roboty budowlane w Łodzi. Tam tym sie zajeła
      prokuratura.
      • Gość: GRUBAS Cienkie Bolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:59
        Czyżby bohaterowie sie zmęczyli????
        • Gość: sza Re: Cienkie Bolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:47
          obys sie nie zdziwil
          • Gość: GRUBAS Cienkie Bolki ciąg dalszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:01
            Nic nie masz Bolasie. Wić się nie ździwię.
            Pomomoo opluwania lewicy Sztum jest przykładem czystości władzy. I żadne Pudło
            czy Grabie tego nie zmącą
    • Gość: Sztumianin Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:10
      Ten człowiek nie kieruje się znajomością lub nieznajomnościa ustaw, On zawsze
      mówi to co mu w danym momencie jest wygodne. Nie ważne, że raz na to samo mówi
      czarne a innym razem białe. Ten typ tak ma. To jest typowa sld -wska gnida.
      Nigdy nie przyzna się do błędu. Będzie brnął.......
    • Gość: Były Sztumiak Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.12.04, 17:19
      Ciekawe czemu nikt nie pomyślkał o osobach bezrobotnych którym GCI pomogło w
      szukaniu pracy. Najlepiej zwietrzyć sensacje i po trupach. Niektórzy radni
      którzy twierdzą, że chcą dobrze dla Sztumu tylko mieszają i kłąmią a dodatkowo
      blokują inicjatywy innych bo sami nic nie potrafą uchwalic dla dobra. Tak to
      wygląda. Był ktoś z wypowiadających się na forum na jakiejś sesji Rady? Pewnie
      nie a wypowiada sie jak by był na każdej i wiedział wszystko co sie dzieje.
      • Gość: kasialuch Były Sztumiaku pusty gumiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:09
        Były Sztumiaku, jeżeli bywasz ana sesjach, to albo jesteś "gupi jakubek",
        albo "wystraszony cesiek", albo "podpuszczony andzrejek".
        Zapraszam do czytania protokołów z sesji RM, to poziom idiotyzmu a może
        bardziej podłego chamstwa "Byłego Sztumiaka" ocenicie sami. www.sztum.pl
    • Gość: prokurator W Sztumie gorąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 08:27
      Sztumscy Radni wniesli zawiadomienie do prokuratury o podejrzenie popełnieninia
      przestępstwa przez jedego funkcyjnego podległego burmistrzowi. W sprawie o
      złamanie tajemnicy słuzbowej, czy coś w tym względzie. A co ze sprawą tych 30
      tyśięcy zł za dziecinną stronkę internetową?
      • Gość: g Re: W Sztumie gorąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:41
        Możecie im skoczyć na ...
    • Gość: wiem O co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:44
      O co chodzi w tym Sztumie. Burmistrz podał radnego do prokuratury za to, że ten
      zarzucił mu powazne przestepstwa?
      • Gość: ... Re: O co chodzi? IP: *.mim.pl / *.mim.pl 31.12.04, 16:03
        no chodzi o odpowiedzialnosc za to co sie mowi:) (mam na mysli to co mowi
        pewnien niezalezny (tj. niezalezny radny)) podobno cos wie ale nie chce nam
        powiedziec. a teraz zdaje sie ze bedzie musial powiedziec wszystko komu trzeba.
        i w ten sposob odpowiedzielnosci za wypowiadane slowa stanie sie zadosc
        pozdrawiam!
        • Gość: psychoanalityk Pustosłowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:46
          Gościu z poprzedniego wpisu, jesteś jakiś nieśmiały i tajemniczy.
          Mówisz "pewien", "podobno" czuć również w twej wypowiedzi nutkę radości i
          odsapnięcie z powodu "zadośćuczynienia" Czy miałeś jakieś problemy z prawem?
          Czy może już gdzieś cię złapano na kłamstwie? A może masz inne problemy? Szkoda
          tu miejsca na twoje pustosłowie.
          • Gość: ... Re: Pustosłowie. IP: *.mim.pl / *.mim.pl 04.01.05, 17:27

"Gościu z poprzedniego wpisu, jesteś jakiś nieśmiały i tajemniczy." twoje
            zdanie-nie bede sie o to klocic.
            "Czy miałeś jakieś problemy z prawem?" z tego co wiem na dzien dzisiejszy mi
            wiadomo to nie:) a dlaczego pytasz?
            "Czy może już gdzieś cię złapano na kłamstwie?". oczywiscie. jak kazdego. np.
            wyjadalem czekolade z lodowki i nie chcialem sie przynac:)
            " A może masz inne problemy?" jak kazdy inny. nie mniej nie wiecej.

dobra -dosyc zarcikow.

teraz kawalki ktore mnie na prawde zainteresowaly:
            "Mówisz "pewien", "podobno" czuć również w twej wypowiedzi nutkę radości i
            odsapnięcie z powodu "zadośćuczynienia" i "Szkoda tu miejsca na twoje
            pustosłowie.". pierwszego tekstu do konca nie rozumiem-szcegolnie jezeli chodiz
            o moje "zadoscuczynienie"... nic od glowy mi nie przychodzi... jezli chodzi
            o "radosc"- no prawde mowiac chyba dobrze ze wszytko sie wyjasni prwada?
            mowie "pewnien" i "podobno" bo "podobno" doszlo doszlo do nieprawidlowosci przy
            modernizjacji dwojki. pisze "pewnien" bo o nieprawidlowosciach tych
            mowil "pewnien" radny. nie podaje po prostu nazwiska tylko pisze "pewnien". czy
            uwazasz ze postepuje nieprawdilowo piszac w ten sposob? "moje pustoslowie"....
            hm... ale ja czy ja chcialem cos udowadniac/ do czegos przekonywac? ja tylko
            przedstawilem moja opinie na teamt doniesienia do prokuratury. i tyle.

a co do pustoslowia w paru postach powyzej widzialem wiecej pustoslowia/pustych
            argumentow/pieniactwa. moze powienienes zabrac glos i skomentowac ktorych z
            nich?

pozdrawiam psychoanalityka (amatora jak mi sie wydaje)

czeakm na odpowiedz i kontynuacje psychoanalizy:) moze sie czegos jescze o
            sobie sie dowiem:)
        • Gość: Zyziek Re: O co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:31
          Tak trzymaj Gościu bez tytułu. Cały Sztum jest z Tobą
    • Gość: Zyzol Re: Jak za 75 tys. z budżetu państwa kupiono czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 00:19
      Zyziek mów za siebie a nie w moim imieniu. Reprezentujesz kilkadziesięciu
      darmozjadów i ich rodziny. Ale kres czerwonej zarazy nastał. Do Sztumu
      nadejdzie niebawem.
    • Gość: relaksator RELAKSACJA PO SZTUMSKU IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.05, 22:10
      Niedawno wyczytałem o kolejnej aferze w Sztumie, tym razem z ośrodkiem Relaks.
      Jeżeli wierzyć informacjom GW, to Sztum jest małym rywinem, orlenem,
      pzu .......
    • Gość: relaksator Relaks po sztumsku IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.05, 22:12
      Niedawno wyczytałem o kolejnej aferze w Sztumie, tym razem z ośrodkiem Relaks.
      Jeżeli wierzyć informacjom GW, to Sztum jest małym rywinem, orlenem,
      pzu .......
      • Gość: ... Re: Relaks po sztumsku IP: *.mim.pl 22.01.05, 19:50
        Jezeli wierzyc...
        A zdaje sie te "afery" to taki malutki element gry politycznej pewnych radnych:)
        Moze burmistrz powinien zlozyc kolejne doniesienia do prokuratury do zbadania
        tych domniemanych nieprawidlowosci tak jak to mialo miejsce
        przy "nieprawidlowosciach" przy rozbudowie SP2...:)

Pozdrawiam!
        • Gość: kleksik Do Pana Kleksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:33
          Masz rację Panie Kleks, tylko tak trzeba zwalczać tę zarazę prawości.
          • Gość: ... Re: Do Pana Kleksa IP: *.mim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 00:13
            hm... gratuluje (panie P.?)! a wiec jednak niektóre strony faktycznie maja w
            zwyczaju "kolekcjonowanie" numerów IP. nie ma to jak walka z hipokryzja
            nieprawdaz?

a co do zarazy prawości to możemy podyskutować.

pozdrawiam!
            • Gość: SztumWarszawaKrakó Re: Do Pana Kleksa IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.02.05, 22:51
              Czy lubi Pan jeździć na rowerze? Nie zawsze trzeba kogoś szukać po IP. Ten
              pouczający i zjadliwy styl poznam wszędzie. Nie nazywam się P., czyli nie
              jestem Marianem. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka