Dodaj do ulubionych

Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter!

27.05.02, 10:00
Pozwlolilem sobie przeniesc watek po raz kolejny...
Zoppotera wstawilem, zeby przestal gadac z Arturem i skupil sie na muzyce...
Podstepne pytanie brzmi - kto byl Morsem? (Walrusem)
Obserwuj wątek
    • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 10:58
      cze67 napisał(a):

> Pozwlolilem sobie przeniesc watek po raz kolejny...
      > Zoppotera wstawilem, zeby przestal gadac z Arturem i skupil sie na muzyce...
      > Podstepne pytanie brzmi - kto byl Morsem? (Walrusem)

The Walrus was Paul.
      cytat ze szklanej cebuli.
      • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:05
        Ale w piosence God Lennon spiewa I WAS THE WALRUS, BUT NOW IM JOHN!!!
        • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:11
          cze67 napisał(a):

> Ale w piosence God Lennon spiewa I WAS THE WALRUS, BUT NOW IM JOHN!!!

Zważywszy, że Szklana Cebula też jest Johna, to niech on się może zdecyduje...
          • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:14
            To bedzie raczej trudne zwazywszy jego (nie)obecny stan. A Ty widziales zdaje
            sie Magicala. To kto tam byl Walrusem?
            • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:20
              cze67 napisał(a):

> To bedzie raczej trudne zwazywszy jego (nie)obecny stan. A Ty widziales zdaje
              > sie Magicala. To kto tam byl Walrusem?

Nie pamiętam... Dawno oglądałem. Ale grali to bez tych futer na grzbietach, to i tak będzie problem z
              ustaleniem.
    • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:27

> Zoppotera wstawilem, zeby przestal gadac z Arturem

Z jakim Arturem...? ;o)))

• cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:45
        Pomine to prowokacyjne pytanie milczeniem... Odpowiedzcie mi, kochani
        zgromadzeni, jaka piosenka Beatlesow jako pierwsza trafila na szczyt
        brytyjskiej listy przebojow?
        • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 11:47
          cze67 napisał(a):

> Pomine to prowokacyjne pytanie milczeniem... Odpowiedzcie mi, kochani
          > zgromadzeni, jaka piosenka Beatlesow jako pierwsza trafila na szczyt
          > brytyjskiej listy przebojow?

Wbrew pozorom nie była to "Love me do"...
          • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 12:05
            Ani "Cant Buy Me Love", ani ...
            • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 14:10
              No niech ktoś odpowie, na wszystko ja mam odpowiadać? Akurat zapomniałem która to była
              piosenka...
              • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 14:12
                Szi lows ju, je, je, je...
                • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 14:19
                  Zoppoter, a moze zakonczymy ten watek? Bo juz sie nudno robi. Co? Bo mnie juz
                  sie pytania koncza. I odpowiedzi tez...
                  • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 14:38
                    cze67 napisał(a):

> Zoppoter, a moze zakonczymy ten watek? Bo juz sie nudno robi. Co? Bo mnie juz
                    > sie pytania koncza. I odpowiedzi tez...

Ja go nie zaczynałem...
                    Też mi brak natchnienia. Janusz z Iwą się obrazili i nie chcą nas niczego nauczyć o muzyce klasycznej. No
                    to chyba trzeba kończyć...
                    • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 14:40
                      No to do spotkania na innym forum. Bylismy niezli!!!
                      • iwa.ja Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 16:25
                        No wiecie co!!! Tego się po Was nie spodziewałam! A co ja będę czytać?! Że nie
                        gadam, to nie znaczy, że mnie to nie interesuje! Janusz sie odmeldował na
                        tydzień, bo pojechał w Polskę (nawiasem, powinien już wrócić, ile można!). Ja
                        po Beskidzie Niskim nie mogę się pozbierać z robotą.
                        A poza tym myślałam, że klasyczną olewacie. Ot, co. Prosze o hasło, że jeszcze
                        jesteście, podówczas o coś zapytam.
                        Kreślę się
                        iwa
                        • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 16:26
                          No, jestem...
                          • cze67 Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 17:00
                            ... i juz mnie nie ma...
                            • iwa.ja Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 27.05.02, 17:09
                              to ja wieczorkiem cóś Wam wymyślę, że hej! Może na początek jakiegoś
                              kompozytora marszy fortepianowych na cztery ręce?
                              • iwa.ja Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 06:29
                                Ale się zadyszałam, żeby być dzisiaj pierwsza. I zgodnie z obietnicą rzucam
                                pytanko - niespodziankę. Otóż to. Niespodziankę. KTO SKOMPONOWAŁ SYMFONIĘ O
                                NAZWIE "NIESPODZIANKA"?
                                Milutkiego dnia wszystkim (trzeba dziś zrobić dwadzieścia parę postów).
                                • belissarius Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 06:37
                                  Nie wiem :))))))))))))) Hi, Iwa!
                        • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 08:30
                          iwa.ja napisał(a):

> No wiecie co!!! Tego się po Was nie spodziewałam! A co ja będę czytać?! Że nie
                          > gadam, to nie znaczy, że mnie to nie interesuje! Janusz sie odmeldował na
                          > tydzień, bo pojechał w Polskę (nawiasem, powinien już wrócić, ile można!). Ja
                          > po Beskidzie Niskim nie mogę się pozbierać z robotą.
                          > A poza tym myślałam, że klasyczną olewacie. Ot, co. Prosze o hasło, że jeszcze
                          > jesteście, podówczas o coś zapytam.

Raczysz żartować. Ja po prostu jestem cienki z klasycznej a nie, że zaraz olewam.
                          > Kreślę się
                          > iwa

• iwa.ja Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 09:58
                            No to w takim razie w prezencie dostajecie ode mnie info., że Jean Pierre
                            Rampal to chyba najlepszy na świecie flecista.
                            A jeszcze mam pytanko: dawno, dawno temu był sobie taki pan, Hindus z
                            pochodzenia, ktory przybrał sobie nazwisko kompozytora "Jasia i Małgosi". I ten
                            pan bez najmniejszego problemu wchodził na Top Twenty...
                            • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 10:03

> A jeszcze mam pytanko: dawno, dawno temu był sobie taki pan, Hindus z
                              > pochodzenia, ktory przybrał sobie nazwisko kompozytora "Jasia i Małgosi". I ten
                              >
                              > pan bez najmniejszego problemu wchodził na Top Twenty...

A grał na czymś...?
                              • Gość: saluto Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! IP: 212.191.129.* 28.05.02, 11:56
                                Fiu fiu robi się renesansowo :)
                                A fakt ,że wątek powinien istnieć sporo się naszukałem takiej grupy dyskusyjnej
                                a będzie coś jeszcze o muzyce pospolitej ?
                                Pozdrawiam
                                • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 12:01
                                  Gość portalu: saluto napisał(a):

> Fiu fiu robi się renesansowo :)
                                  > A fakt ,że wątek powinien istnieć sporo się naszukałem takiej grupy dyskusyjnej
                                  > a będzie coś jeszcze o muzyce pospolitej ?

Będzie, jesli wymyslisz jakies pytania, bo ja z Cze67 już nie mamy pomysłów.

• Gość: saluto Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! IP: 212.191.129.* 28.05.02, 12:24
                                    Kto poczęstował Bitli pierwszy raz trawką ?
                                    • Gość: cze Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! IP: *.se.com.pl 28.05.02, 12:31
                                      bob dylan
                                      • zoppoter Re: Amadeusz, Beatlesi i ... Zoppoter! 28.05.02, 12:32
                                        Mniam.
                                        • Gość: saluto Mniam IP: 212.191.129.* 28.05.02, 12:41
                                          No to który numer na Pieprzu mówi naprawdę o narkotykach ?
                                          • zoppoter Re: Mniam 28.05.02, 12:49

> No to który numer na Pieprzu mówi naprawdę o narkotykach ?

O! trudne. Lucy na niebie z diamentami podobno nie.
                                            "Getting Better"? Strzelam, bo nie uczyłem się tekstów, ale taki optymistyczny tytuł...
                                            • cze67 Re: Mniam 28.05.02, 12:56
                                              A Day In The Life?
                                            • Gość: saluto Re: Mniam IP: 212.191.129.* 28.05.02, 13:02
                                              naprawdę to a day in the life
                                              to jest piosenka poświecona przyjacielowi Bitli prekursora nurtu LSD w
                                              londyńskim society
                                              który zginął w wypadku
                                              naprawdę robi wrażenie ;)
                                              • cze67 Re: Mniam 28.05.02, 13:19
                                                A ktory ze slynnych bokserow "powalil" Beatlesow na deski?
                                                • Gość: saluto Re: Mniam IP: 212.191.129.* 28.05.02, 13:49
                                                  Casus Clay
    • zoppoter Iwa i Hindusi 28.05.02, 13:55
      Iwa! No na czym ten Hindus...?
      • Gość: PizmaK Re: Iwa i Hindusi IP: 62.233.139.* 28.05.02, 14:32
        Chlopaki, ale zescie mnie przestraszyli tym, ze chcecie pzrerwac watek.
        chcialam wam powiedziec, że na pewno jest mnostwo ludzi, co czytaja ten watek,
        ale nic nie pisza, bo sa przytloczeni wasza wiedza i prosze nie konczcie go, bo
        mlodziez edukujecie.
        • zoppoter Re: Iwa i Hindusi 28.05.02, 14:41
          Gość portalu: PizmaK napisał(a):

> Chlopaki, ale zescie mnie przestraszyli tym, ze chcecie pzrerwac watek.
          > chcialam wam powiedziec, że na pewno jest mnostwo ludzi, co czytaja ten watek,
          > ale nic nie pisza, bo sa przytloczeni wasza wiedza i prosze nie konczcie go, bo
          >
          > mlodziez edukujecie.

To my jesteśmy młodzież!

• Gość: cze Re: Iwa i Hindusi IP: *.se.com.pl 28.05.02, 15:02
            Oczywiscie, ˝e jestesmy mlodzi!!! Ja sie czuje bardzo!
            Odpowiadam pizmakowi, wystapilo chwilowe zmeczenie materialu, ale jak widzisz,
            pod naciskiem jednej z osob, watek jest kontynuowany. Ku powszechnej radosci.
            A ktory z Beatlesow (a wlasciwie rysunkowa jego postac) pojawia sie jako
            pierwszy w Yellow Submarine (chodzi o film)?
            • iwa.ja Re: Iwa i Hindusi 28.05.02, 15:10
              JUz dobiegłam na powrót do kompa. Ten z pochodzenia Hindus może i grał, nie
              wiem, ale śpiewał przede wszystkim. Na przykład o rowerach śpiewał...
              • zoppoter Re: Iwa i Hindusi 28.05.02, 15:14
                iwa.ja napisał(a):

> JUz dobiegłam na powrót do kompa. Ten z pochodzenia Hindus może i grał, nie
                > wiem, ale śpiewał przede wszystkim. Na przykład o rowerach śpiewał...

O rowerach to śpiewał Freddie Mercury, ale on Hindusem to on nie był... Na Top Twenty wchodził, to tak
                jakby to był któryś ze słynnych tenorów, ale te Indie...
                • iwa.ja Re: Iwa i Hindusi 28.05.02, 15:19
                  Czarniawy facet, "ostatniego walca" odśpiewał też...
                • Gość: saluto Re: Iwa i Hindusi IP: 212.191.129.* 28.05.02, 15:25

> O rowerach to śpiewał Freddie Mercury, ale on Hindusem to on nie był... Na Top
                  > Twenty wchodził, to tak
                  > jakby to był któryś ze słynnych tenorów, ale te Indie...

a właśnie że był
                  częściowo
                  • iwa.ja Re: Iwa i Hindusi 28.05.02, 15:30
                    To jeszcze powiem, iż człowiek śpiewał o rowerach ale z francuskim tytulem tej
                    piosenki (dalej leciał po angielsku). I jego piosenki w swoim czasie szły na
                    kameralnych imprezkach nad ranem...
                    • saluto Paul 29.05.02, 10:22
                      W jakim kraju kolega Paul siedział najdłużej w więzieniu ?
                      • Gość: cze Re: Paul IP: *.se.com.pl 29.05.02, 13:20
                        W Japonii. Zdaje sie, ze kilkanascie dub, za przemyt narkotykow. Grozilo mu
                        nawet kilka lat, ale jakos sie upieklo...
                        A ktory z Beatlesow pojawia sie w Yellow Submarine jako pierwszy (wlasciwie
                        jego anonimowany odpowiednik)?
                        Iwa, nie znam odpowiedzi na Twe pytanie, sorry...
                        • Gość: saluto Re: Paul IP: 212.191.129.* 29.05.02, 13:43
                          Czy to był Ringo ?
                          • cze67 Re: Paul 29.05.02, 13:52
                            No tak, byl to Ringo, ktorego sledzila Zolta Lodz Podwodna. A teraz drogi
                            saluto opuszczam Ciebie i tych co nas czytaja na dzien, moze dwa. Na koniec
                            jeszcze jedno pytanko: kim byl ojciec Lennona i dlaczego John za nim nie
                            przepadal? Pozdrowienia
                            • Gość: saluto Re: Paul IP: 212.191.129.* 29.05.02, 14:04
                              Pamietam tylko ,że Johna wychowywała ciotka i miała same zamrtwienia
                              ale nie pamietam nic o ojcu
                              No to miłego weekendu
                              • iwa.ja Re: Paul 29.05.02, 16:20
                                A ja tylko dla zachęty podpowiem, że pan, o którego pytałam, miał pseudonimowe
                                imię zaczynające się na "E".
                                • iwa.ja Re: Paul 30.05.02, 15:16
                                  Cześć Cze! Skoro jesteś, to podrzucam kolejną pomoc. Ten niby Hindus miał
                                  inicjały "E.H."
                                  • Gość: cze Re: Paul IP: *.se.com.pl 30.05.02, 15:25
                                    Enrico Haruzo???
                                    • iwa.ja Re: Paul 30.05.02, 15:44
                                      Nie, nie i jeszcze raz nie!!! No dobra, miał na imię Engelbert.
                                      • cze67 Re: Paul 30.05.02, 15:47
                                        HUMPERDING!!! czy cos takiego
                                        • iwa.ja Re: Paul 30.05.02, 15:51
                                          Otóż to, z "ck" na końcu. Facet śpiewał lepkim głosem, a pannom miękły kolana.
                                          Jego piosenki były grane też w różnych koncertach zyczeń, na dancingach na
                                          wczasach FWP i tak dalej...A co tą moją zagadką, symfonią "Niespodzianka"?
                                          • cze67 Re: Paul 30.05.02, 15:59
                                            Ja to tych czasow nie pamietam... Moje najwczesniejsze wspomnienia muzyczne
                                            wiaza sie z Abba w Studio 2. A ja myslalem ze Engelbert jakmutam to bardziej
                                            kompozytor a nie piesniarz. Ale rzeczywiscie, kiedys cos Wassowski, Chojnacki
                                            badz tez inny Kosinski puszczali jego utwory. Nawet mi sie nieco podobalo...;
                                            Co do "Niespodzianki" to nie czeka Cie niespodzianka, poniewaz ja w tematach
                                            oddalonych od muzyki rockowej (JAK JUZ WIELOKROTNIE PISALEM!!!) jestem cienki
                                            jak nie przymierzajac zoppoter. Odpowiedzi wiec nie bedzie...
                                            A ja Ci za to zadam latwe pytanie dotyczace Beatlesow. Ile razy Beatlesi w
                                            piosence Hey Jude powtarzaja zwrot "Naaa na na nananana, nananana, Hey Jude"?
                                            az do wyciszenia?
                                            • iwa.ja Festiwal Mozartowski 30.05.02, 16:08
                                              Musialabym sobie powyśpiewywać, a sie jakoś nie chce. No, wiele razy...A
                                              ta "Niespodzianka" to oczywiście Haydn. A poza tym, od 15 czerwca zaczyna się
                                              Festiwal Mozartowski. To jest absolutny odjazd. Ponieważ z reguły jest dziki
                                              tłok, więc o bilety trzeba zawalczyć już teraz. To znaczy na opery właściwie
                                              nie ma szans na ostatnią chwilę, bo na różne tam koncerty czy symfonie grane w
                                              Zamku Królewskim, małe formy grane w Pałacu na Wodzie (np. śpiewa tam Olga
                                              Pasiecznik, właścicielka paszportu "Polityki"), "Requiem" w kościele, to i
                                              owszem.
                                              Telefon 22/ 831-22-40.
                                              Nie płacą mi za reklamę!!!
                                              • cze67 Re: Festiwal Mozartowski 30.05.02, 16:21
                                                Ale sie wykrecilas, no trudno, moze jutro jakies chlopaki odpowiedza...
                                                A Mozarta tez bym sobie posluchal, swoja droga...
                                                Moja droga Iwo, to ja Cie teraz opuszczam i ide swoja droga, troche ladniej w
                                                Gdansku, to moze sobie troche pospaceruje, zanim przyjde do domu, gdzie czeka
                                                mnie juz pyszny (jak zwykle) obiadek. Pozdrawiam
                                                • cze67 Festiwal Beatlesowski 31.05.02, 11:54
                                                  No to ile razy? Wie ktos?
                                                  • Gość: PizmaK Re: Festiwal Beatlesowski IP: 62.233.139.* 31.05.02, 12:21
                                                    50?
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 31.05.02, 12:24
                                                    Pizmak, chlopie, nie przesadzaj! MNiej, o wiele mniej, chociaz rzeczywiscie
                                                    wydaje sie, ze wiecej. Jednakowoz absolutnie nie!!!
                                                  • Gość: PizmaK Re: Festiwal Beatlesowski IP: 62.233.139.* 31.05.02, 12:48
                                                    Sorry Ferry, no to niech bedzie 22.
                                                  • Gość: cze Re: Festiwal Beatlesowski IP: *.se.com.pl 31.05.02, 13:49
                                                    Bardzo blisko...
                                                    No dobrze, to odpowiem, bo to moze trwac w nieskonczonosc. Beatlesi powtarzali
                                                    ten wers 17 razy!
                                                  • Gość: PizmaK Re: Festiwal Beatlesowski IP: 62.233.139.* 31.05.02, 13:53
                                                    No to ja teraz mam pytanie. jaka jest moja ulubiona piosenka Beatlesow?
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 31.05.02, 14:33
                                                    O kurcze, tu mi zadalas bobu. A skad ja moge wiedziec, co to ja dla Ciebie
                                                    jestem brat albo swat? Jakas niewielka podpowiedz, plizzz...
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 31.05.02, 14:44
                                                    Moze Penny Lane?
                                                  • Gość: PizmaK Re: Festiwal Beatlesowski IP: 62.233.139.* 03.06.02, 11:55
                                                    Ty mi i Brat, a moze i Swat (hahahahaha), a jaka jest moja ulubiona piosenka
                                                    Beatlesow? Ba, zebym to ja wiedziala... A niech bedzie i penny Lane.... A
                                                    Wasza, jaka jest ulubiona?
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:04
                                                    No, ja to lubie najbardziej Strawberry Fields Forever, Hey Jude, Rain, A Day In
                                                    The Life, I am The Walrus, Helter Skelter, You Know My Name, Dont Let Me Down,
                                                    Im Down, Everybodys Got Something To hide Exept Me and My Monkey, Dear
                                                    Prudence, caly Abbey Road (bez Maxwell Silver Hammer), Across The Universe,
                                                    Nowhere Man, Youve Got to Hide you Love Away, Yer Blues, Therea a Place, And
                                                    Your Bird Can Sing, Mother Nature Son, Martha My Dear, Long, Long Long i wiele,
                                                    wiele, wiele innych...
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:36
                                                    A jaki to polski zespół nagrał ostatnio tomorrow never knows ?
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:40
                                                    Scianka na maxisinglu "Slawa". A jaki, troche dawniej, I Want You?
                                                    A Twoje ulubione utwory Beatlesow, saluto? He...
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:45
                                                    od revolver praktycznie wszystko nawet let it be
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:51
                                                    a i want you to nie wiem
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 12:58
                                                    Moze ktos inny bedzie wiedzial...
                                                    A jak byly zatutulowane pierwsze cztery plyty Petera Gabriela?
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 13:09
                                                    zdaje się że podobnie jak Led Zeppelin
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 13:18
                                                    Tak jest. A jak juz o kowerach mowa to jakaz to kobieta, nazwijmy ja nowofalowa
                                                    albo postpunkowa, ze swoim zespolem na swoich plytach zamiescila dwa kowery
                                                    Beatlesow - Helter Skelter i Dear Prudence?
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 13:27
                                                    Siouxsie
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 13:58
                                                    Zgadza sie, to byla Siuksie. Bardzo fajne zreszta sa to wersje, wedlug mnie.
                                                    A wracajac do I Want You to nagral to Tymon i Trupy na plycie Songs For Genpo,
                                                    tez swietna wersja, z Mikolajem Trzasko na histerycznej trabce. Tymon zreszta
                                                    jest wielkim wielbicielem Beatlesow jak mowil w jakims wywiadzie.
                                                    No dobra, a jaki nagrany na plycie utwor zawieral w sobie sprzezenie gitary?
                                                  • saluto Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 14:10
                                                    o rany faktycznie nawet mam tą płytę
                                                    co do sprzężeń to chyba w helter skelter ale głowy za to nie dam
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 14:17
                                                    Nie, nie o wiele wczesniej... To bylo nagranie singlowe I Feel Fine Lennona z
                                                    1965 roku...
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 03.06.02, 15:10
                                                    A z jakiegoz to powodu Ringo nie mogl grac z Beatlesami koncertow w Australii i
                                                    zostal zastapiony przez Jima Nicola?
                                                  • zoppoter Re: Festiwal Beatlesowski 04.06.02, 09:11

> No dobra, a jaki nagrany na plycie utwor zawieral w sobie sprzezenie gitary?

Saluto cos wspomniał o "Helter Skelter". Mnie się jeszcze kojarzy "It's all to much" Harrisona, ale pewny
                                                    nie jestem.
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 04.06.02, 16:18
                                                    Nie wiem, czy ktos widzial koncert z okazji 50-lecia panowania krolowej
                                                    Elzbiety II. Ja przypadkowo znalazlem to na RTL II (koncowke). Wystapili Beach
                                                    Boys - Brian Wilson (to chyba byl on) wygladal niestety na chorego (narkotyki w
                                                    mlodosci?), ale Good Vibrations i dwie inne piosenki byly pierwsza klasa. Potem
                                                    Joe Cocker i Eric Clapton zaspiewali i zagrali With A Little Help From My
                                                    Friends (na perkusji Phil Collins), a potem sam Layle. Ray Davies (The Kings)
                                                    zaspiewal Lole. Potem byl Rod Steward a nastepnie Paul McCartney - honory
                                                    zapowiadacza pelnil George Martin - producent Beatlesow. Paul zagral Her
                                                    Majesty z Abbey Road, Blacbird a potem wspolnie z Claptonem While My Guitar
                                                    Gently Weeps - Georgem. Z wlasnym zespolem wykonali nastepnie Sgt. Peppers
                                                    polaczone z The End.
                                                    Na koniec wszyscy wykonawcy (a bylo ich chyba ze sto) wykonali All You Need Is
                                                    Love, a na sam koniec takze Hey Jude. Musze przyznac, ze sie wzruszylem nieco.
                                                    Troche szwankowalo naglosnienie, ale ogolnie bylo bardzo przyjemnie.
                                                  • iwa.ja Re: Festiwal Beatlesowski 04.06.02, 16:20
                                                    A wiesz może, na jakiej stacji będą to powtarzać? Bo na Sky News były tylko
                                                    migawki...
                                                  • cze67 Re: Festiwal Beatlesowski 04.06.02, 16:28
                                                    Nie mam pojecia, sam przypadkowo wpadlem na ten koncert... A poza tym nie
                                                    dostalem kredyty na mieszkanie i jest mi smutno. Ide na Mudholand Drive sie
                                                    dosmucic. Na razie...
                                                  • iwa.ja masochista!!! 04.06.02, 16:32
                                                    A kredytu lepiej nie dostać! Ja, na ten przykład, dostałam...
                                                  • cze67 Re: masochista!!! 05.06.02, 10:58
                                                    i co, zalujesz?
                                                  • Gość: cze Cicho sza! IP: *.se.com.pl 05.06.02, 14:02
                                                    jaka dzisiaj cisza na gdanskim forum. az sie boje zadac jakies pytanie, tym
                                                    bardziej, ˝e na moje pytanie o przyczyne nieobecnosci Ringo w Australii nikt
                                                    nie odpowiedzial. ale niech tam, spytam jeszcze o cos, a co?
                                                    Jak sie nazywal film fabularny, w ktorym wielu slynnych w latach 70-tych
                                                    wykonawcow spiewalo piosenki Beatlesow. wymienic ze dwoch tychze wykonawcow.
                                                    prosze bardzo
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:14
                                                    Gość portalu: cze napisał(a):

> jaka dzisiaj cisza na gdanskim forum.

Bo ono chodzi dzisiaj jak radziecki Diesel...

> az sie boje zadac jakies pytanie, tym
                                                    > bardziej, ˝e na moje pytanie o przyczyne nieobecnosci Ringo w Australii nikt
                                                    > nie odpowiedzial.

Migdałki?

> ale niech tam, spytam jeszcze o cos, a co?
                                                    > Jak sie nazywal film fabularny, w ktorym wielu slynnych w latach 70-tych
                                                    > wykonawcow spiewalo piosenki Beatlesow. wymienic ze dwoch tychze wykonawcow.
                                                    > prosze bardzo

Sgt.Peppers Lonely Hearts Club Band, spiewali tam Bee Gees, to na pewno.
                                                    A nie na pewno, to chyba jeszcze parę innych osób hi hi hi.
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:25
                                                    Wszystkie odpowiedzi zaliczone. Dzielny zoppoter! Dodam jeszcze Aerosmith i
                                                    Petera Framptona.
                                                    A wiadziales McCartneya na koncercie z okazji krolewskiego jubileuszu? Ja bylem
                                                    wzruszony... Najbardziej przy All You Need Is Love i Hey Jude. A spiewali te
                                                    piosenki ramie w ramie m.in. Cliff Richard, Ozzy Osbourne, Joe Cocker, Rod
                                                    Steward, Brian Wilson, Clapton a perkusil Phil Collins! Wielkie przezycie!
                                                    Jaki utwor George zostal wydany na pierwszej stronie singla (w Anglii)?
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:28
                                                    cze67 napisał(a):

> Wszystkie odpowiedzi zaliczone. Dzielny zoppoter! Dodam jeszcze Aerosmith i
                                                    > Petera Framptona.
                                                    > A wiadziales McCartneya na koncercie z okazji krolewskiego jubileuszu? Ja bylem
                                                    >
                                                    > wzruszony... Najbardziej przy All You Need Is Love i Hey Jude. A spiewali te
                                                    > piosenki ramie w ramie m.in. Cliff Richard, Ozzy Osbourne, Joe Cocker, Rod
                                                    > Steward, Brian Wilson, Clapton a perkusil Phil Collins! Wielkie przezycie!

Gdzie miałem widzieć? Na Polsacie? W TVP? Pusty smiech ogarnia...

> Jaki utwor George zostal wydany na pierwszej stronie singla (w Anglii)?

The Inner Light?

• cze67 Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:33
                                                    Something na drugiej stronie bylo Come Together. A Ty masz zoppoterze jakies
                                                    swoje preferencyjne utwory Zespolu, takie ktore po prostu uwielbiasz?
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:51
                                                    cze67 napisał(a):

> Something na drugiej stronie bylo Come Together. A Ty masz zoppoterze jakies
                                                    > swoje preferencyjne utwory Zespolu, takie ktore po prostu uwielbiasz?

No mam. Dawno juz Beatlesów nie słuchalem (gramofon popsuty...), ale wciąż brzmią mi w uszach te mniej znane
                                                    piosenki z Rubber Soul i z Revolvera, te trochę odlotowe przerywniki z Magical Mistery Tour, zapomniane
                                                    acz znakomite utwory ze środka Białego Albumu, produkcje Harrisona z Yellow Subnmarine i Abbey Road. I spora
                                                    część tych najbardziej znanych przebojowych utworów, raczej z okresu studyjnego (po 1965 roku). Wczesniejsze
                                                    (yeah yeah yeah) też lubię, ale to dla mnie właściwie inni Beatlesi, w innych okolicznościach lubię tego słuchać.
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 05.06.02, 14:58
                                                    Tak, tak wiele osob krytykujacych Zespol zna ich tylko z yeah, yeah, yeah. Nie
                                                    zna zapomnianych utworow ze srodka Bialego Albumu i w ogole calej zawartosci
                                                    ich plyt. Ale my do nich, na szczescie, nie nalezymy... Ja mam teraz "jazde" na
                                                    Beatlesow i slucham ich na okraglo na walkmanie jadac tramwajem numer 32 do
                                                    pracy...

Najkrotszy utwor zespolu?
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 05.06.02, 15:08

> Beatlesow i slucham ich na okraglo na walkmanie jadac tramwajem numer 32 do
                                                    > pracy...
                                                    >
                                                    Nie mam walkmana, zresztą płyty i tak się tam ne mieszczą... Ale pomysł dobry, w kolejce spędzam w jedną strone
                                                    akurat tyle ile trzeba. nomen omen, na jedną stronę płyty.

> Najkrotszy utwor zespolu?

Oj. było takich kilka śmiesznych przerywników na Let It Be, i jeszcze Her Majesty na Abbey Road, i takie coś krótkie
                                                    też na Białym się zdarza. Ale które jest najkrótsze, to nie pamiętam.

• cze67 Re: Cicho sza! 05.06.02, 15:13
                                                    Wlasnie to smieszne Her Majesty - 23 sekundy, bylo najkrotsze, to drugie
                                                    nazywalo sie Wild Honey Pie ale trwalo z minute.

• zoppoter Re: Cicho sza! 05.06.02, 15:17
                                                    cze67 napisał(a):

> Wlasnie to smieszne Her Majesty - 23 sekundy, bylo najkrotsze, to drugie
                                                    > nazywalo sie Wild Honey Pie ale trwalo z minute.
                                                    >

No a "Dig It" i jeszcze chyba jedno takie krótkie z Let it Be?
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 05.06.02, 15:26
                                                    Tak, Maggie May, tez krotkie bylo...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Cicho sza! IP: 62.233.139.* 06.06.02, 14:17
                                                    Kochani, a powiedzcie jakie zywicie uczucia w zwiazku z planowanym slubem Paula
                                                    McCarnteya z piekna modelka? Czy nie za szybko sie pocieszyl po smierci Lindy?
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:23

> Kochani, a powiedzcie jakie zywicie uczucia w zwiazku z planowanym slubem Paula
                                                    >
                                                    > McCarnteya z piekna modelka? Czy nie za szybko sie pocieszyl po smierci Lindy?

To jego sprawa. Tak uwazam.
                                                    A poza tym Linda zmarła juz chyba trzy lata temu, czy cos koło tego...
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:25
                                                    Ja jestem przeciw, choc to jego prywatna sprawa. Serce nie sluga. Ale do Lindy
                                                    mam jakies cieple uczucia, nie z powodu jej wystapien w utworach meza, ale za
                                                    wegetarianizm i ksiazke kucharska...
                                                    Ale jak wyczytalem na jednej ze stron internetowych, zareczyny skonczyly sie
                                                    wyrzuceniem przez makartneja pierscionka za okno. Cos tam mieli tesciowie do
                                                    gadania. Wiec nie wiadomo jak to bedzie. Corki Makki sa przeciw.
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:29
                                                    cze67 napisał(a):

> Ja jestem przeciw, choc to jego prywatna sprawa. Serce nie sluga. Ale do Lindy
                                                    > mam jakies cieple uczucia, nie z powodu jej wystapien w utworach meza, ale za
                                                    > wegetarianizm i ksiazke kucharska...

Ale ten ślub nie oznacza przecież, że Linda zostanie usunięta z pamięci i serca Paula, nieprawdaż?

> Ale jak wyczytalem na jednej ze stron internetowych, zareczyny skonczyly sie
                                                    > wyrzuceniem przez makartneja pierscionka za okno. Cos tam mieli tesciowie do
                                                    > gadania. Wiec nie wiadomo jak to bedzie. Corki Makki sa przeciw.

Córki zapewne przestudiowały prawo spadkowe...
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:36
                                                    zoppoter napisa?(a):

> Ale ten s´lub nie oznacza przeciez˙, z˙e Linda zostanie usunie˛ta z pamie˛ci i
                                                    serca
                                                    > Paula, nieprawdaz˙?

Prawdaz, prawdaz, moja wypowiedz podyktowana jest sympatia do zmarlej. Trudno mi
                                                    sobie po prostu wyobrazic Paula z inna kobieta. Ale jak zaznaczylem, to jego
                                                    sprawa. W koncu minelo troche czasu...

To moze o cos zapytam? Beatlesi czerpali nieco z muzyki powaznej. Prosze podac
                                                    przyklady takich kompozycji.
                                                  • Gość: saluto Re: Cicho sza! IP: 212.191.129.* 06.06.02, 14:34
                                                    Ja mu tam życzę wszystkiego najlepszego żeby tylko nie zakładał zespołu z nową
                                                    żoną i żeby nie kierowała jego kariera tak jak nowa żona Briana Wilsona

A co do koncertu dla królowej Cze67 napisał że Wilson wygladał na chorego to
                                                    fakt widziałem jego koncert w styczniu tego roku w Berlinie i mimo że byłem
                                                    zachwycony to naprawdę myślę że jest chory i powinni zostawić faceta w spokoju
                                                    a tak to wygląda jak jakiś peep show trochę smutne nie jestem pewien czy jego
                                                    klawisze były podłączone ale cóż młode żony gwiazd są zachłanne
                                                    ale kocert to była naprawdę duża sprawa
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:38
                                                    Beach Boysi w Berlinie grali? Opowiedz nieco...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Cicho sza! IP: 62.233.139.* 06.06.02, 14:41
                                                    ha, ha, ale udalo mi sie podwyzszyc watek. Ze juz konczac watek slubny, to slub
                                                    bedzie w Szkocji w zamku rycerskim, wszystko umowione juz, goscie zaproszeni.
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:42

> ha, ha, ale udalo mi sie podwyzszyc watek. Ze juz konczac watek slubny, to slub
                                                    >
                                                    > bedzie w Szkocji w zamku rycerskim, wszystko umowione juz, goscie zaproszeni.

Nieprawda, nie dostalem jeszcze zaproszenia...
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:43
                                                    A Ty tam bedziesz, nie wiedzialem....?
                                                  • zoppoter Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:45
                                                    cze67 napisał(a):

> A Ty tam bedziesz, nie wiedzialem....?

No chyba nie, skoro nie dostałem zaproszenia...
                                                  • cze67 Re: Cicho sza! 06.06.02, 14:49
                                                    Ja Pizmaka spytalem, ale Ty sie wtraciles i stad nieporozumienie, czekam na
                                                    odpowiedz na pytanie...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Cicho sza! IP: 62.233.139.* 06.06.02, 14:57
                                                    Skoro nie zaprosili ani mego brata ani Zoppotera to ja nie jade. Wali mnie to.
                                                  • Gość: saluto Kocert Wilsona IP: 212.191.129.* 06.06.02, 15:08
                                                    To był koncert samego Wilsona z 9 osobowym zespołem i nosił nazwę Pet Sounds
                                                    2002 Tour
                                                    W piewrszej części grali najwięke przeboje Beach Boys a po przerwie CAŁĄ PŁYTĘ
                                                    PET SOUNDS OD POCZĄTKU DO KOŃCA NA ŻYWO
                                                    co prawda Wilson śpiewał cieniutko i prawie nie dotykał instrumentów ale i tak
                                                    to był wspaniały kocert - nie jestwm obiektywny w stosunku do Wilsona- muzycy
                                                    to cześć zespołu Wondermints no i wspaniały Bob Fosset. Naprawdę wszyscy grali
                                                    na wszystkim i WSZYSCY muzycy śpiewali chórki coś pięknego
                                                    W tym miesiącu ma wyjść płyta z tej trasy
                                                    Powiem tylko że po kocercie dwa razy przejechałem na czerwonym świetle na
                                                    głownej ulicy Berlina
                                                  • cze67 Re: Kocert Wilsona 06.06.02, 15:12
                                                    Ciekawe, czy Wilson zaluje zniszczenia materialu na Smile. Miala to byc jeszcze
                                                    lepsza plyta niz Pet Sounds - vide przecudny Good Vibration...
                                                  • cze67 Pytam i czekam 06.06.02, 15:20
                                                    To moze powtorze bo sie zagubilo to moje pytanie - Beatlesi czerpali nieco z
                                                    muzyki powaznej. Prosze podac przyklady takich kompozycji.
                                                  • Gość: Pizmak Re: Pytam i czekam IP: 62.233.139.* 06.06.02, 15:26
                                                    Smyczki mieli, Brat, w roznych utworach i Roll over Bethoven zaspiewali. To
                                                    wszystko, co mi przychodzili na mysl.
                                                  • cze67 Re: Pytam i czekam 06.06.02, 15:28
                                                    Niezle, niezle... O tym Beethovenie to sam zapomnialem...
                                                  • zoppoter Re: Pytam i czekam 07.06.02, 08:33
                                                    cze67 napisał(a):

> Niezle, niezle... O tym Beethovenie to sam zapomnialem...

Bo Beethoven był Chucka Berry'ego.
                                                    Eleanor Rigby nagrał Paul wyłącznie ze smyczkami.
                                                    Fragment jakiejś barokowej melodii słychać pod koniec "All You need is love", coś podobnego jest też w
                                                    tle "It's all to much".
                                                  • Gość: saluto Królowa Ela IP: 212.191.129.* 07.06.02, 09:40
                                                    Widzialem wczoraj na rosyjskiej stacji ostiankino koncert na cześć Eli
                                                    mimo wielu gwiazd wypadło to dość blado i te migawski z loży księcia karolka
                                                    chyba nie przepada za rockiem
                                                    a Wilson wyglądał naprawdę kiepsko w finale chyba się zagubił totalnie
                                                    no i ten garniturek jezu biedny facet naprawdę powinni mu dać spokój
                                                  • iwa.ja impreza u Elki 07.06.02, 09:56
                                                    Przede wszystkim zauważam, ze "All you need is love" zaczyna się od Marsylianki. Rzeczony utwor jest jednym
                                                    z moich top ulubionych.
                                                    Mam prośbę. Wczoraj, gdzieś piąte przez dwudzeste pierwsze usłyszałam, ze na ktorymś kanale TV będzie
                                                    retransmisja kawałów powyższej imprezy. Przeryłam programy i nic. Może ja ślepa? Jeżeli ktoś by znalazł coś, to,
                                                    jak mówią Francuzi, "don ezitejt (z akcentem na "t") niech szybko napisze.
                                                  • zoppoter Coś mię sie wydawowywuje... 07.06.02, 10:01
                                                  • zoppoter Re: Coś mię sie wydawowywuje... 07.06.02, 10:03
                                                    ... że ten koncert to będzie dostępny za pieniądze w sklepach niezadługo.

A Marsylianka to muzyka poważna? Wojskowa? Jeszcze inna?
                                                    I ciekaw jestem, czy rząd de Gaulle'a wtedy coś protestował, czy to przeszło bez francuskiego echa?
                                                  • iwa.ja Re: Coś mię sie wydawowywuje... 07.06.02, 10:08
                                                    Jest to, jak sama nazwa wskazuje, muzyka marsyliańska. Degol mi nic na ten temat nie mówił. Spadam na parę
                                                    godzin, pa i miłego łykendu tym, ktorzy za państwowe / prywatne pieniądze mocodawcy kończa o 16.00 w piątki.
                                                    papapa
                                                  • cze67 Beatlesi a klasyka 07.06.02, 10:37
                                                    Pa, pa
                                                    Dopowiem jeszcze kilka tropow - Lennon (albo Yoko Ono) zaczerpnal motyw
                                                    "Beacause" z "Sonaty Ksiezycowej" Beethovena. Maccartneya natchnely Koncerty
                                                    Brandenburskie Bacha do uzycia trombki piccolo w Penny Lane...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 10:53
                                                    Niezle, niezle, Brat, nie wiedzialem, ze muzyka powazna tez Cie interesuje. To
                                                    ja teraz zadam zagadke: jacy Beatlesi wystepowali w mundurach zolnierskich.
                                                    Ktorzy to byli i z jakiej okazji? I nie chodzi o animowane filmy, tylko o
                                                    nieanimowane.
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 10:59
                                                    To byl Beatles John i wystapil w filmie Richarda Lestera I How Won The War w
                                                    1966 roku. Biegal tam po calej Europie w mundurze zolnierza brytyjskiej armii z
                                                    II wojny swiatowej az zostal zastrzelony (nomen omen)...
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:03
                                                    ... i podczas krecenia tego filmu, dodam, pomyslal, ze moze byloby dobrze
                                                    opuscic zespol a takze zaczal komponowac Strawberry Fileds Forever...
                                                  • zoppoter Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:07
                                                    cze67 napisał(a):

> ... i podczas krecenia tego filmu, dodam, pomyslal, ze moze byloby dobrze
                                                    > opuscic zespol a takze zaczal komponowac Strawberry Fileds Forever...

W mundurze wojskowym wystapił też Paul w "Magical Mistery Tour". Ponadto chłopaki podróżowali czołgiem w
                                                    "Help", ale chyba bez mundurów.
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:13
                                                    A pamietasz jaka piosenke spiewali na poligonie?
                                                  • zoppoter Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:15
                                                    cze67 napisał(a):

> A pamietasz jaka piosenke spiewali na poligonie?

"I need you". Wiało jak cholera.
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 11:14
                                                    hahahahaha, chlopaki - TU WAS MAM!!!!!!!!!!!!!! A Paul, co wystepowal w
                                                    teleysku Pipes of Peace w mundurach z I wojny swiatowej? Wiedzialam, ze nie
                                                    zgadniecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale mi sie podbudowala samoocena.
                                                  • zoppoter Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:17

> hahahahaha, chlopaki - TU WAS MAM!!!!!!!!!!!!!! A Paul, co wystepowal w
                                                    > teleysku Pipes of Peace w mundurach z I wojny swiatowej? Wiedzialam, ze nie
                                                    > zgadniecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale mi sie podbudowala samoocena.

Nawet w dwóch mundurach. Ale on już nie był wtedy Beatlesem. No co, musiałem jakoś się wytłumaczyc coby
                                                    obciach zakryć....
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 11:20
                                                    Faktycznie, przegapilismy, ale z nas gapy.
                                                    A Ty pizmak powiedz w takim razie w ilu filmach fabularnych wystapili Beatlesi?
                                                    Jak taka madra jestes...I tytuly!!!
                                                  • Gość: saluto Re: Beatlesi a klasyka IP: 212.191.129.* 07.06.02, 14:25
                                                    Help
                                                    Hard Day's Night
                                                    Yellow Submarine
                                                    Magical Mystery Tour
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 15:19
                                                    Chcialam napisac to samo, co Saluto, ale nie zdazylam, bo spotykalam sie z
                                                    generalami.
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 15:27
                                                    No tak, generalowie... A poza tym, wszystko w porzadku, pizmaku?
                                                    A jacy slynni artysci, oprocz Harrisona, wystapili na koncercie dla
                                                    Bangladeszu???
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 15:36
                                                    David Bovie i inni. Wszystko w porzadku. generalowie spacyfikowani
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 15:39
                                                    Nie bylo tam Bowiego!
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 15:49
                                                    O jeju, czepiasz sie. Moze Zoppoter wie? On duzo wie...
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 15:51
                                                    Zoppoter juz pewnie w drodze do domu...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 15:55
                                                    No, dobrze. To na pewno tam byl Eric Clapton.........
                                                  • cze67 Re: Beatlesi a klasyka 07.06.02, 16:10
                                                    No brawo, brawo o kto jeszcze?
                                                  • Gość: PizmaK Re: Beatlesi a klasyka IP: 62.233.139.* 07.06.02, 16:17
                                                    Juz dalej nie wiem nie wiem i ode na francuski. papa calusow 102. a 103 sam
                                                    doleci.
                                                  • iwa.ja The Wall jeszcze raz 08.06.02, 00:00
                                                    Był Roger Waters! Co za odjazd!!! To jest niesamowity facet!!!
                                                  • Gość: saluto Re: The Wall jeszcze raz IP: 212.191.129.* 08.06.02, 10:05
                                                    zdaje się ży był Dylan,Richards,Clapton,Ringo i chyba ten plastyk basista Lenona

Wiecie że królowa Ela miała specjalne zatyczki do uszu podczas koncertu na jej
                                                    cześć co by nic nie słyszeć
                                                  • cze67 Re: The Wall jeszcze raz 09.06.02, 16:53
                                                    Nie bylo Richardsa. Byli jeszcze Bill Preston, muzycy The Band i Ravi
                                                    Shankar...
                                                    A na poranne zgadywanie zadam taka zagadke - ktory z Beatlesow jako pierwszy
                                                    sie ozenil, a ktory jako ostatni? Pytanie moze malo muzyczne, ale sie tym nie
                                                    przejmuje. Hi, hi, hi, jak mowi zoppoter
                                                  • iwa.ja Pierwszy był John 09.06.02, 17:18
                                                    z Cynthią niejaką. Potem George (z Pattie) i Ringo (z ?, jakąś fryzjerką), ale
                                                    nie pamiętam, ktory pierwszy. I na koniec Paul z Lindą i całym zespolem the
                                                    Wings.
                                                  • Gość: saluto Epstein IP: 212.191.129.* 10.06.02, 14:50
                                                    A którego z Bitli kochał Brian ?
                                                  • zoppoter Re: Epstein 10.06.02, 14:55

> A którego z Bitli kochał Brian ?

Podobno Lennona...
                                                  • saluto Re: Epstein 10.06.02, 15:12
                                                    Zgadza się
                                                    a Jonh nie odwzajemnił uczucia
                                                  • saluto Warzywka 10.06.02, 16:04
                                                    Ostatnio Paul wystąpił gościnnie na płycie waliskiego zespołu
                                                    słychać tam jak je marchewkę :)))
                                                    Kto wie jaki to zespół ?
                                                  • cze67 Re: Warzywka 10.06.02, 16:14
                                                    Ja wiem, to Super Fury Animals.
                                                  • saluto Re: Warzywka 11.06.02, 13:06
                                                    Brawo

A ta płytka wyszła również jako DVD tj. można sobie posłuchać oraz posłuchać i
                                                    obejrzeć takie trip DVD

Podobno wydali też mix nieopublikowanego materiału Bitli ale nie mogę tego
                                                    znaleźć
                                                  • saluto Walia 11.06.02, 13:17
                                                    Skoro już jesteśmy na wyspach
                                                    to jaki współczesny zespół walijski nagrał cover wielkiego przeboju Kevina
                                                    Ayersa why are we sleeping ?
                                                    dodam że jest to obecnie mój ulubiony zespół z muzyki ostatnich lat
                                                    co pewnie niewiele Wam pomoże :)
                                                  • cze67 Re: Walia 11.06.02, 13:24
                                                    MNie sie tylko nasuwa zespol Pulp. Ale nie wiem dlaczego... Moze jakas jeszcze
                                                    podpowiedz?
                                                  • saluto Re: Walia 11.06.02, 13:37
                                                    Na każdej płycie umieszczają kilka utworów w języku walijskim
                                                    jednym z instrumentów są skrzypce
                                                    całość mocno psychodeliczna
                                                    lubią Fairport Convention
                                                  • cze67 Re: Walia 11.06.02, 13:42
                                                    No to nie mam pojecia, wyjaw co to za kapela, to co o nich piszesz brzmi
                                                    intrygujaca, moze ja bym sie zalapal?...
                                                  • saluto Re: Walia 11.06.02, 13:56
                                                    Gorky's Zygotic Mynci
                                                    Polecam gorąco i szczerze
                                                    w tej muzyce jest duzo Bitli, Beach Boys no i ogólnie to baaardzo zdolna
                                                    zupełnie nie korporacka młodzież
                                                    ostatnia płyta jest może mniej odjazdowa ale i tak duża sprawa
                                                    do niewielu ostatnio wydawanych płyt wracam tak często
                                                  • cze67 Re: Walia 11.06.02, 13:59
                                                    To nawet jakbym zgadywal 100 lat to bym nie wiedzial, pierwsze slysze, a gdzie
                                                    to mozna kupic?
                                                  • saluto Re: Walia 11.06.02, 14:24
                                                    HOW I LONG TO FEEL THAT
                                                    SUMMER IN MY HEART to jest ostatnia ich płyta kupiłem w Media Markt

BARAFUNDLE widziałem bardzo tanio w necie
                                                    SPANISH DANCE TROUPE -tez chyba mozna dostać w polsce -niestety nie znam
                                                    sklepów płytowych w trójmieście

wcześniejsze ich rzeczy -no tu może być kłopot albo przez sieć i to raczej w
                                                    zachodnich e-shopach
                                                    albo ewentualnie moge zrobić kopię na CDR i wysłać
                                                  • saluto Ayers 11.06.02, 14:48
                                                    Skoro już wspmniałem Kevina to kto wie jak się nazywał zespół z ktorym grał po
                                                    odejściu z Soft Machine
                                                  • cze67 Re: Walia 11.06.02, 14:48
                                                    Sprawdzilem w Merlinie, sa dwie plyty, wysluchalem kawalkow, brzmia
                                                    intrygujaca... Dzieki za zwrocenie uwagi na te kapele!

• saluto Re: Walia 11.06.02, 15:07
                                                    to jest właśnie ostatnia płyta ta druga to pewnie limitowana wersja

• saluto Gorky's 11.06.02, 15:23
                                                    jest nowy sklep i są dwie świetne płyty Gorky's w dobrych cenach
                                                    www.muzyka.wysylkowa.pl/
                                                    obie polecam
                                                  • cze67 Instrumenty 12.06.02, 12:48
                                                    Witam i pytam - na instrumentach jakich firm grali Beatlesi???
                                                  • zoppoter Re: Instrumenty 12.06.02, 12:55
                                                    No, chyba sporo tych instrumentów będzie...
                                                    McCartney grał na "skrzypcowym" basie Hofnera.
                                                  • cze67 Re: Instrumenty 12.06.02, 12:58
                                                    No witam kolege zoppotera!!! Ciesze sie, ze jestes! A Ringo to na jakiej
                                                    perkusji gral?
                                                  • zoppoter Re: Instrumenty 12.06.02, 13:08
                                                    cze67 napisał(a):

> No witam kolege zoppotera!!! Ciesze sie, ze jestes! A Ringo to na jakiej
                                                    > perkusji gral?

Nie wiem. Miał napisane "The Beatles" zamiast marki producenta... Ja właściwie nie zastanawiałem się
                                                    nad ich instrumentami, ten Hofner po prostu jest bardzo charakterystyczny i dlatego wiedziałem. Zresztą
                                                    w drugiej fazie rozwoju oni grali na tylu różnych instrumentach w studiu, że to chyba nie da się ich
                                                    wyliczyć.
                                                  • cze67 Re: Instrumenty 12.06.02, 13:11
                                                    Ja bym chcial skupic sie na tych, ktorych uzywali w czasie koncertow...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Instrumenty IP: 62.233.139.* 12.06.02, 14:51
                                                    na zijnadinie? Czy jakos tam? Ale kompromitacja, nie wiem jak to sie pisze!
                                                  • zoppoter Re: Instrumenty 12.06.02, 14:53

> na zijnadinie? Czy jakos tam? Ale kompromitacja, nie wiem jak to sie pisze!

Chodzi Ci pewnie o Zildjiana. Ale to tylko blachy perkusyjne, i wcale nie wiem, czy Ringo w nie walił.
                                                  • Gość: PizmaK Re: Instrumenty IP: 62.233.139.* 12.06.02, 15:05
                                                    tak, wlasnie mi o to chodzilo. Ty sie znasz Zoppoter. Jak myslisz, gdzie jest
                                                    moj Brat? Gdziesik zanikl...

• cze67 Re: Instrumenty 12.06.02, 15:11
                                                    Jestem, jestem. To byla perkusja firmy Ludwig, widac to wyraznie na wielu
                                                    zdjeciach... Jezeli mnie tas spytacie, na jakich gitarach grali John i George
                                                    to was rozczaruje bo sam nie wiem... Hi, hi, hi, jak mowi zoppoter.
                                                  • Gość: PizmaK Re: Instrumenty IP: 62.233.139.* 12.06.02, 15:14
                                                    To parwda z tym Ludwigiem, teraz mi sie przypomnialo, ze widnieje on na
                                                    licznych zdjeciach. A jeszcze chcialam poplotkowac, ze paul wzial i sie ozenil,
                                                    a jego dzieci niezadowolone i mowia, ze ona nie z milosci tylko dla kasy...
                                                  • cze67 Re: Instrumenty 12.06.02, 15:17
                                                    Ja tam nie wiem jak jest, ale jezeli oboje sa szczesliwi to niech im tam
                                                    bedzie...
                                                    A jaki wierszyk krzyczeli fani po wyrzuceniu z zespolu Pete Besta i zastapieniu
                                                    go Ringiem?
                                                  • Gość: PizmaK Re: Instrumenty IP: 62.233.139.* 12.06.02, 15:36
                                                    Ja wiem, ja wiem! Pete for ever, Ringo never.
                                                  • cze67 Re: Instrumenty 12.06.02, 15:40
                                                    Wiedzialem, ze bedziesz pamietac. Nie na darmo cie w dziecinstwie uczylem, przy
                                                    pomocy bacika, ze Beatlesi to najlepszy zespol na swiecie i katowalem, przy
                                                    pomocy magnetofonu, ich muzyka. Widzisz, tak jeczalas i sie bronilas, a teraz -
                                                    jak znalazl...
                                                  • Gość: PizmaK Re: Instrumenty IP: 62.233.139.* 12.06.02, 15:47
                                                    To prawda to prawda. I zadawaj takie latwe pytrania to bede odpowiadac, A na
                                                    rzie pa. Ide sie uczyc z franc.
                                                  • iwa.ja reklama polsatu!!! 12.06.02, 15:48
                                                    Na tej to gównianej stacji dzis w sama polnoc bedzie relacja z koncertu Rogera
                                                    Watersa. Pozdrawljaju!
                                                  • cze67 Re: reklama polsatu!!! 12.06.02, 15:50
                                                    Iwa, taki gosc, taki gosc! Co tam u Ciebie? Dzieki za info o Watersie, moze
                                                    sobie nagram...
                                                  • iwa.ja U mnie? 12.06.02, 15:53
                                                    Nic specjalnego. Ostrzegam, cały czas Was śledzę! Czasem, jak myslę, że wiem,
                                                    to ktos wie szybciej. I tak jakoś leci (jakby to skomentował hydraulik)...
                                                  • cze67 Re: U mnie? 12.06.02, 15:57
                                                    Dobra, bede swiadom Twej obecnosci. Iwy oko watek tuczy...
                                                    A ja na odchodnym jak zwykle zapytam o cos. Tym razem o Genesis moze, a co?
                                                    Prosze wymienic dwoch, albo jeszcze lepiej trzech perkusistow grajacych lub
                                                    wspolpracujacych z ta grupa...
                                                  • zoppoter Re: U mnie? 12.06.02, 15:59
                                                    cze67 napisał(a):

> Dobra, bede swiadom Twej obecnosci. Iwy oko watek tuczy...
                                                    > A ja na odchodnym jak zwykle zapytam o cos. Tym razem o Genesis moze, a co?
                                                    > Prosze wymienic dwoch, albo jeszcze lepiej trzech perkusistow grajacych lub
                                                    > wspolpracujacych z ta grupa...

Niezwykle odkrywczo podam nazwisko Phila Collinsa...

A w ogóle to czas na nowy wątek.
                                                  • iwa.ja to pod nieobecnosc Janusza 12.06.02, 16:01
                                                    go zmienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka