Dodaj do ulubionych

SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU

08.02.05, 12:33
Właśnie przed chwilą (8. II) otrzymałem wiadomość, że w okolicy Akademii
Medycznej nożownik znów zaatakował młodą kobietę wracającą z pracy.
Poderżnął jej gardło.
To już trzecia jego ofiara, z tego jedna nie żyje. Kilka dni temu udało się
cudem uratować poprzednią ofiarę tylko dlatego, że odnaleziono ją krótko po
ataku i natychmiast zaniesiono do pobliskiego szpitala.

Trzeba ostrzec ludzi zanim temu popie..ńcowi znów odbije.
Jeśli znasz jakiegoś dziennikarza, podsuń mu ten temat, to trzeba
nagłośnić !!

Obserwuj wątek
    • seseczka Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU 08.02.05, 12:50
      co ty piszesz za głupoty. myślisz, że ktos Ci uwierzy w te bzdury? gdyby to
      była prawda to całe miasto by huczało. a szczególnie prasa.
      • b12 Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU 08.02.05, 12:56
        Moja dziewczyna pracuje w Akademii Medycznej, więc to nie bzdury, wszyscy tam o
        tym mówią. Widziałem miejsce (na terenie samej Akademii), gdzie ten świr
        zaatakował.
        A miasto nie huczy również o innych rzeczach, o których powinno huczeć, słonko.
        • Gość: Ale Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: 62.233.169.* 08.02.05, 13:52
          Jakas sciema :/
    • Gość: page Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.lsk.gda.pl 08.02.05, 14:20
      jeżli to prawda, to wyślij maila do redakcji "gazety" lub innego medium (prasa, lokalna tv).
      • b12 Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU 08.02.05, 15:49
        Duża (11:55)
        ty, mamy seryjnego mordercę na terenie akademii
        Speedy (11:56)
        ???
        Speedy (11:56)
        następna?
        Duża (11:56)
        są już trzy ofiary
        Duża (11:56)
        dwie na Smoluchowskiego ( wtym jedna zmarła)
        Duża (11:57)
        jedna na terenie Akademii
        Speedy (11:57)
        jezu
        Speedy (11:58)
        jak tym razem??
        Duża (12:05)
        co tym razem
        tak samo
        nozem po gardle

Tak się dowiedziałem...
        Świr zabił "dopiero" jedną dziewczynę, więc jeszcze nie zasłużył na uwagę
        mediów. Faktem jest, że znalazł sobie dziwną rozrywkę i atakuje w coraz
        mniejszych odstępach czasu..

• Gość: Ja Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.sm-rozstaje.pl 08.02.05, 16:31
          Gdyby to byla prawda, gazety, telewizja trabily by o tym. Znowu ktos sobie cos
          wymyslil.
    • Gość: tak Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: 217.153.13.* 08.02.05, 16:48
      POtwierdzam - sama niedawno czytałam na www.Trojmiasto. Faktycznie ostrzegali
      przed tą okolicą. KObiete uratowali tylko dzieki temu, ze ktios akurat
      przechodzil i w pore dostala pomoc. Njagorsze, ze skr...ela nie złapali.
      • Gość: ogo Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: 217.153.221.* 08.02.05, 17:44
        Mam nadzieję, że następny będzie świr puszczający takie plotki
        Idiota !
        • Gość: MaciekLewiński Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 08.02.05, 18:30
          Potwierdzam to doniesienie z tym, że dziewczyna, którą zanieśli do szpitala
          zmarła kilka dni później. Było o tym w telewizyjnej Trójce [`]
      • Gość: Kolosalna Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:36
        A ja wypowiem sie tak: slyszalam to juz bardzo dawnoo temu i sama bym uwazala
        przechodzac w tych okolicach jednak wiele jest prawdy w tym, ze ludzka fantazja
        nie zna granic.. Czy nie pamietajcie sławetnego morderce ktory zabil ponad 10
        blodynek duszac ich paskiem od ich wlasych torebek>?? jak się pźniej okazalo
        fakt ten byl poprpstu wytworel ludzkiej fantazji i wielka plota!!!!!! JA powoli
        zaczynam patrzec na takie rzeczyz z wielka przymiarka. Przeciez jak by top byla
        prawda t by media o tym molwily a tu nic...Nie wiem..jezeli ktomus przyjemnosc
        sprawia rozpuszczanie takich plotek to naprawde mozna pogratulowac.. Na wszelki
        wypadek radze byc czujnym i brac pod uwage rowniez ewentualnosc , ze te
        morderstwa to poprostu prawda!!!!
        • Gość: Duża Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 09.02.05, 17:43
          Cześć, jestem tą osobą, od której autor tematu dowiedział się o ofiarach.
          Pracuję na Akademii, znam te oklice i sławę, jaką się cieszą...
          Tydzien temu wiadomo było tylko o jednej dziewczynie, o której zresztą mówiono
          w telewizji, została znaleziona przez przechodniów i zawieziona na pogotowie,
          dziewczyna jednak nie przeżyła... Dwa dni temu dotarły do nas informacje o
          kolejnych dwóch napadniętych dziewczynach, z których tylko jedna zdołała się
          wyrwać i uciec.
          Mówienie, że skoro prasa, telewizja o tym nie trąbi, to zdarzenie nie miało
          miejsca, jest totalną bzdurą. Prawda jest taka, że nie jesteśmy w Ameryce,
          gdzie 9 filmów na 10 jest oparta na prawdziwych wydarzeniach i mówi bądź o
          gwałtach, bądź o seryjnych mordercach. Inna sprawa, że u nas musi zginąć kilka
          osób pod rząd, by ktoś zaczął o tym głośno mówić. Inna sprawa, że sam szpital i
          akademia też pewnie nie chcą by sprawę nagłośniono. Problem jednak istnieje,
          pewnie wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak niebezpieczne to tereny, pusta
          ulica Smoluchowskiego, nieoświetlony park a po godzinie 16, 17 puste ulice,
          wieczorem praktycznie niewiele osób widać w tej okolicy. Wiadomo też jest, że
          w ciągu ostatniego pół roku na tym terenie było około 18 napadów, stąd pomysły,
          by studentki np nosiły ze sobą gwizdki. Przez ostatnie parę dni zaobserwowałam
          jeżdżace jednostki policyjne koło akademii, więc uważam, że sprawy nie powinno
          się bagatelizować...
          • Gość: Ale Filut!!! IP: 62.233.169.* 11.02.05, 12:45
            Skoncz juz ta ignorancja oka, jesli masz ochote sie wypowiedziec to wyraz to, a
            nie wrzucasz co ci slina na jezyk przyniesie :/
            Ja tez czytalam artuql w gazecie, dotyczacy tego calego zameszania kolo
            medycznej, wiec zapewniam, ze takowa sytuacja miala miejsce - niestety :/
            • Gość: Duza Re: Filut!!! IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 11.02.05, 13:38
              Do Ale: dzieki za wsparcie duchowe;)
    • Gość: wow Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.pentex.pl 10.02.05, 10:16
      jak masz tak blisko szpital to idz sie zbadac :)
    • Gość: Duza Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 10.02.05, 13:47
      Do wow: po pierwsze nie obrazaj ludzi, po drugi ciesz sie, ze kazdego dnia
      docierasz do domu bezpiecznie.
      P.S. Historia jest faktem i od tygodnia po tej okolicy krążą jednostki
      policyjne. Policja nie chce nagłaśniać sprawy, żeby faceta nie odstraszyć.
      Przykro mi, że dla ludzi cos, co nie zostanie na głos powiedziane w mediach,
      jest nieznaczącą fikcją... Dla kogos byla to tragedia i oby nikt wiecej w
      takiej sytuacji sie nie znalazl.
      • Gość: pracujaca Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:38
        nie przejmuj sie ignorantami, zwlaszcza tymi z medialnym belkocikiem w glowie.
        Pracowalam w szpitalu na Smolucha kilka lat i chodzilam/ wracalam z/do pracy
        tamtedy przez kilka lat- mnie nie napadnieto, ale 4 moje kolezanki tak(2om
        zrabowano torebki, 1a miala próbe gwaltu ,1a obronila sie parasolka); kilka
        razy bedac na dyzurze zdarzylo mi sie pogonic lub wzywac ochrone do uzbrojonych
        (nozyczki, nóz) cpunów i podejrzanie sie zachowujacych meneli.To naprawde
        niebezpieczny, slabo oswietlony i wyludniony teren- wprost wymarzony dla
        przestepców róznego rodzaju, takze dla wlamywaczy samochodowych-vide sznur aut
        zaparkowanych wzdluz calej AMG. A ludzie nie wiedza co pisza, ale pisza...
    • Gość: Spoleczniak Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.abacus.pl 10.02.05, 16:00
      Jezeli jest to prawda to nalezaloby sie skontaktowac z najblizsza jednostka
      policji i go potwierdzic.......a nie pisac bzdety potwierdzone tylko jakimis
      plotami!! Wprowadzacie sami zamet i atmosfere grozy....To przeciez nie sa zarty!!
      • Gość: Duza Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 10.02.05, 19:19
        Do spolecznika: to juz nie plotki, tylko fakty, a policja wie o tym, bo od
        kilku dni patroluje dosc intensywnie okolice akademii, ponadto policjanci
        chodza u nas po terenie w cywilnych ubraniach.
        • Gość: filut Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: 217.153.221.* 10.02.05, 19:47
          Odpuść sobie dziecko te ploteczki. Policja patroluje tereny wokół akademi
          ponieważ zarzucano jej brak patroli w tym niebezpiecznym rejonie Wrzeszcza. I
          to wszystko, a ten seryjny morderca to pewnie efekt wczorajszego filmu, który
          oglądałaś na DVD.
          • Gość: Duza Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 11.02.05, 13:36
            Do filut: powiedz to np tej dziewczynie, ktora nie zyje, ktorej lekarze nie
            zdazyli pomoc, powiedz jej, ze to byl tylko zly sen... A informacje sa
            wiarygodne, wiem, bo tu pracuje i nie pisalabym, gdybym uwazala, ze to plotka.
            Informacje pochodza z zakladu medycyny sadowej, gdzie przeprowadzana byla
            sekcja zwlok.
            • Gość: Ignorancja oka gdy trzymali mnie w psychatryku na srebrzysku... IP: *.pkobp.pl 11.02.05, 14:11
              ...to nie mielismy internetu. Widze, ze teraz zalozyli i nawet pacjentom
              pozwalaja ogladac.
              To niesprawiedliwe !!
          • Gość: MarysiaM. Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: 217.153.221.* 13.02.05, 11:15
            Fakt. Policja patroluje i straż miejska. Tylko co z tego? W październiku, w
            biały dzień, o godz.13.00 w ciągu 20 minut, gdy poszłam odebrać wyniki -
            rąbnięto mi samochód, chociaż ponoć alarm zawył. I żeby było śmieszniej to o
            tym, że alarm zawył dowiedziałam się od straży miejskiej, która była w tym
            czasie na końcu ulicy...
        • Gość: Ale bez nerki w cywilnych ubraniach ... IP: *.pkobp.pl 11.02.05, 13:47
          dzis jak szedlem tamtedy mijalem tylko ludzi w cywilnych ubraniach. Dzieci,
          kobiety, mezczyzni, starcy. Ale ta policja sprytna, tylu agentow i nawet dobrze
          ucharakteryzowani na starcow i dzieci. Dobrze, ze powiedzialas teraz czuje sie
          bezpiecznie gdy tyle policji dookola.
          Pewnie poznaja bandziora bo bedzie nie po cywilnemu. Mlze przyjdzie w mundurze
          policjanta albo ... albo strazaka.
          Ale czy ja tez jestem policjantem ... BYLEM W CYWILNYM UBRANIU.... BOZE ... NIE
          WIEDZIALEM ... I CO TERAZ POWIE MAMUSIAAAAAAAAA....
          • seseczka do ignorancji i bez nerki 11.02.05, 14:36
            hej bankowcy wracać do roboty! bo zaraz wyślę do banku zapytanie, czy
            pracownicy jeszcze państwowego banku, w którym są ciągłe kolejki nie mają co
            robić tylko takie bzdury wypisywać?
            na początku trudno było mi uwierzyć ale przypomniałam sobie sytuację sprzed
            kilku miesięcy na Zaspie. policja dopiero po tym ja złapała faceta, który w
            godzinnach rannych atakował kobiety ogłosiła o jego ujęciu. poniewaz mieszkam
            na zaspie byłam zła na nich, że o tym nie ogłaszają. wtedy człowiek jest
            bardziej ostrożny - nie chodzi na skróty, nie wraca pozno sam do domu. uważam,
            że powinni ostrzec przed tym mordercą i jednocześnie szukac go. bo to co teraz
            robia - to byc moze robią kosztem następnej ofiary.
            • Gość: Ale bez nerki jacy bankowcy dzieweczko ... :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 08:33
              troche więcej wiedzy informatycznej (czyt mniej ignorancji) zanim sie wypowiesz
              na ten temat.
              Ja tez czytalem o tym zdazeniu (Morska z dnia 25 stycznia 2005). Pamietaj, jak
              roztrabia na caly swiat to moga byc pewni, ze padalec wyniesie sie spod AMG ...
              w inne miejsce.
              Jest gdzie szalec dla takich psycholi
            • Gość: Ale bez ... hłehłe Faktycznie ciekawa domena .... zreszta, poczytaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:08
              strone to sie dowiesz, ze to S.A. a to znaczy, ze panstwowy jest tak samo jak
              Twoje mieszkanie
    • Gość: Banshee Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.chello.pl 14.02.05, 11:23
      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2506613.html
      teraz sami ocencie czy to prawda czy nieprawda...
      czasem lepiej nie zabierac glosu jesli nie ma sie czegos madrego do powiedzenia
      pozdrawiam
      • pawelo04 Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU 14.02.05, 11:34
        O tej sprawie pisały wszystkie trójmiejskie media jeszcze w styczniu br.
        Szaleńca złapano i jest spokój.
        Bezsensowny wątek poszukiwacza przygód, albo czytelnika FAKTu.
        • Gość: Duza Re: SERYJNY MORDERCA W GDAŃSKU IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 14.02.05, 16:46
          Tak, tylko że jakimś cudem napadnięte zostały od tego czasu następne dwie
          kobiety, jedna też wylądowała w kostnicy... O tym już nie pisano, by uniknąć
          paniki, jednak na akademii i w szpitalu większość ludzi o tym wie. Dziewzcyny
          mają teraz stracha, zwłaszcza gdy schodzą na dół do przystanku tramwajowego,
          albo muszą przejść przez Jarową na przystanek autobusowy. Prawda jest taka, że
          nigdy nie masz pewności, czy mijająca cię osoba nie kombinuje czegoś. Może dla
          większości z was nie ma to znaczenia, ale ja pamiętam, jak moje koleżanki
          któregoś dnia zmuszone zostać w pracy aż do północy nie mając gotówki w
          kieszeni wracały na piechotę do Wrzeszcza. Skończyło się to ucieczką przed
          trzema facetami, których ta po prostu minęły koło Opery.
    • Gość: zibi do b12 - temat jest przerabiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=19726995
      trzeba prase czytac ...
      • Gość: Duża Re: do b12 - temat jest przerabiany IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 17.02.05, 15:16
        Wiele osób pewnie wymazała sprawę już z pamięci, tymczasem policja patroluje
        okolice (szkoda tylko, że w jaskrawych uniformach), wprawdzie morderca nie
        wychyla się teraz, za to doszło na tym terenie do kolejnych dwóch przykrych
        incydentów. W poniedziałek w tunelu pod przystankiem tramwajowym Akademia
        Medyczna został zabity mężczyzna a niedaleko akademii została zgwałcona
        dziewczyna. To jest już istny horror, bo nie wiadomo któredy iść, by uniknąć
        spotkania z kolejnym poprańcem. Niestety wiele osób, przede wszystkim kobiety
        mam na myśli, pracuje do późna. Policja jest bezskuteczna.
        • Gość: f idż leczyć nogi, na głowę zapóźno IP: 217.153.221.* 17.02.05, 17:55
          A ciebie ktoś nie zabił, ani nie zwałcił, po cierpisz na jakieś odchyłki od
          normalności MARNA PROWOKATORKO
          • Gość: Duza Re: idż leczyć nogi, na głowę zapóźno IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 17.02.05, 19:19
            Szczerze powiedziawszy zal mi ciebie. Jestem powazna osoba, ktora pracuje na
            akademii i martwi sie o siebie i wiele mlodychdziewzcyn, ktore pracuja razem ze
            mna. Ty natomiast mnie obrazasz a nic o mnie nie wiesz.
            • Gość: DO dużej Re: idż leczyć nogi, na głowę zapóźno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:16
              Duża !!! niepotrzebnie się tak denerwujesz.. Zdaje sobie sprawę ze mozesz byc
              zdenerwowana sytuacja ale niepotrzebnie tak bardzo to przezywasz na FORUM..
              Poinformowalas nas o niebezpieczenstwie i dzieki wielkie ale kazdy ma prawo miec
              swoje zdanie i sie wypowiedziec. jezeli ktos twierdzi ze nie ma tego mordercy to
              niech twierdzi ma do tego prawo a Ty juz nie powinnas się odzywac i przezywac bo
              tak mozesz dyskutować sibie bez konca, a doskonale wiesz ze to Ci w niczym nie
              pomoze bo ani morderca nie zniknie ani ty przez to nie bedziesz bezpieczna..
              Mniej emocji w tym wszytskim.
          • Gość: Duza Re: idż leczyć nogi, na głowę zapóźno P.S. IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 17.02.05, 19:20
            P.S. Poza tym widze ze dobrze zyczysz bliznim... Bardzo mi przykro z tego
            powodu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka