Dodaj do ulubionych

WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA!

IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 20.06.01, 15:19
Drodzy Gdańszczanie! Rząd wciąż nie zgłasza Wrocławia jako miasta do
organizacji
wystawy swiatowej EXPO 2010. Wniosek do rządu wpłynął dwa miesiące temu.
Zgłosiły się już trzy miasta- Moskwa, Szanghaj, Josu. Wrocław jest blokowany
przez rząd polski. A przecież taka wystawa
to kupa kasy dla całej Polski. Popierajcie Wrocław! Podpisujcie się z wyrazami
poparcia i sprzeciwu wobec indolencji rządu! Bądźmy razem!
Obserwuj wątek
    • Gość: cmd26 Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 15:29
      Gość portalu: sew napisał(a):

&#62 Drodzy Gdańszczanie! Rząd wciąż nie zgłasza Wrocławia jako miasta do
      &#62 organizacji
      &#62 wystawy swiatowej EXPO 2010. Wniosek do rządu wpłynął dwa miesiące temu.
      &#62 Zgłosiły się już trzy miasta- Moskwa, Szanghaj, Josu. Wrocław jest blokowany
      &#62 przez rząd polski. A przecież taka wystawa
      &#62 to kupa kasy dla całej Polski. Popierajcie Wrocław! Podpisujcie się z wyrazami
      &#62 poparcia i sprzeciwu wobec indolencji rządu! Bądźmy razem!

hmmmm, moze sie myle, ale cos mi sie wydaje, ze EXPO w Hannoverze skonczylo sie
      grubo na minusie (wiec nie rozumiem stwierdzenia, ze to jest kasa dla calej
      Polski). Jedynie kto moze na tym zyskac to Wroclaw (a dokladniej cale wojewodztwo
      Dolnoslaskie).
      • Gość: sew Re: drogi cm26 IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 20.06.01, 16:11
        Bilans spółek organizujących Expo w Hanowerze był ujemny ale...
        miasto Hanower zarobiło nie pamiętam dokładnej sumy ale setki milionów marek
        do Niemiec zjechało setki tysiecy turystów, którzy zostawili ponad miliard marek
        inwestycje Expo wzbogaciły Hanower i Niemcy.
        Bilans całościowy jest bardzo korzystny!
        A darmowa reklama Polski w świecie???
        • Gość: cmd26 Re: drogi cm26 IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 16:25
          Zgadzam sie, ze zostana zainwestowane duze pieniadze w infrastrukture we
          Wroclawiu, zgadzam sie, ze przyjedzie tam bardzo duzo turystow, ktorzy we
          Wroclawiu zostawia swoje pieniazki. Ale jak widzisz, w wiekszosci to na tym
          Wroclaw zyska a nie cala Polska. Ale ja nie jestem typem czlowieka, ktory uwaza,
          ze jak mi jest zle, to innym musi byc tez zle :) Wiec dlatego popieram starania
          Wroclawia o Expo i moge w miare swoich mozliwosci jakos pomoc (wyslac maile na do
          jakis urzednikow - ale wiem, ze to nic nie da)
          A nawet z czystego egoizmu warto popierac Expo we Wroclawiu - nie ruszajac sie z
          Polski mozna sobie zwiedzic wystawe :)))))
          Pozdrawiam i zycze Expo w 2010 (wtedy na pewno bym przyjechal do Wroclawia).
          • Gość: sew Re: drogi cmd 26 IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 20.06.01, 16:50
            Wielkie Dzięki! Ale do Wrocławia przyjedź wcześniej niż w 2010 bo to naprawdę
            piękne miasto, a Gdańszczanie na estetykę miejską są wyczuleni. Wrocław po
            Wenecji, Petersburgu i Amsterdamie ma najwięcej mostów w Europie! No ale... nie
            ma ulicy Długiej. Pzdr. sew.
            • Gość: cmd26 Re: drogi cmd 26 IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 16:53

&#62 Wielkie Dzięki! Ale do Wrocławia przyjedź wcześniej niż w 2010 bo to naprawdę
              &#62 piękne miasto, a Gdańszczanie na estetykę miejską są wyczuleni. Wrocław po
              &#62 Wenecji, Petersburgu i Amsterdamie ma najwięcej mostów w Europie! No ale... nie
              &#62
              &#62 ma ulicy Długiej. Pzdr. sew.

No wlasnie mam takie luzne plany aby w przyszlym roku (w wakacje) zwiedzic
              wszystkie wieksze miasta w Polsce (w tym oczywiscie i Wroclaw :))). Ale co z tego
              wyjdzie to jeszcze nie wiem.
              Pozdrawiam
              • Gość: sew Re: drogi cmd 26 IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 20.06.01, 17:38
                jak już je zobaczysz to stwierdzisz że: Gdańsk jest pozakonkurencją- bo Twoje;
                dalej będzie tak: 1. Wrocław; 2. Kraków; Toruń; 3. Olsztyn, Szczecin; 4. Poznań-
                ale naciągany; potem długo nic; potem Warszawa....
                • Gość: cmd26 Re: drogi cmd 26 IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 17:56

&#62 jak już je zobaczysz to stwierdzisz że: Gdańsk jest pozakonkurencją- bo Twoje;
                  &#62 dalej będzie tak: 1. Wrocław; 2. Kraków; Toruń; 3. Olsztyn, Szczecin; 4. Poznań
                  &#62 -
                  &#62 ale naciągany; potem długo nic; potem Warszawa....

hehehehe, zobacze za rok, czy bedzie taka kolejnosc (ale to bardzo mozliwe, ze
                  bedzie wlasnie taka).
                  Tak swoja droga to moj to jest Sopot (rowniez piekne miasto).
    • Gość: mcroti Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 195.116.21.* 20.06.01, 15:33
      Całe szczescie że gdańsk nie bierze w tym wyscigu udziału;)
      Ale wniosek poprzemy
      • Gość: cmd26 Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 192.168.3.* / 213.25.86.* 20.06.01, 15:38
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

&#62 Całe szczescie że gdańsk nie bierze w tym wyscigu udziału;)
        &#62 Ale wniosek poprzemy

Czemu szczescie? Rozumiem, ze mozna zaoszczedzic nerwy :) ale gdyby tak Gdansk
        wygral to by bylo bardzo fajnie (chociaz kazdy wiem, ze jest to nie mozliwe).
        • Gość: mcroti Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 195.116.21.* 20.06.01, 15:48
          Po doswiadczeniach z obchodami Millenium uważam, że byłoby wręcz wskazane abysmy od takich projektów
          trzymali sie jak najdalej.
          • Gość: cmd26 Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 15:53

&#62 Po doswiadczeniach z obchodami Millenium uważam, że byłoby wręcz wskazane abysm
            &#62 y od takich projektów
            &#62 trzymali sie jak najdalej.

A moglbys bardziej rozwinac temat? Jestem ciekawy Twojego zdania na temat
            obchodow tysiaclecia Gdanska.
            • Gość: mcroti Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: *.ibngr.edu.pl 20.06.01, 16:20
              Ano rozwijam
              Pamiętasz może bboardy z zapowiedzią koncertu Davida Bovie. I co? i nic.
              A szumne zapowiedzi o setkach tysięcy zagranicznych turystów. i co? i nic
              A promocja całego przedsięwzięcia, sledziłem w tym czasie serwisy operatorów wycieczkowców
              którzy organizowali wycieczki morskie po bałtyku. I co? Atrakcją była nowa wystawa w Ermitazu a o
              Milenium tam nikt nie słyszał
              A kasa, którą na to wydano? Czy sie zwrociła? moim zdaniem nie
              • Gość: cmd26 Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 20.06.01, 16:31

&#62 Ano rozwijam
                &#62 Pamiętasz może bboardy z zapowiedzią koncertu Davida Bovie. I co? i nic.
                &#62 A szumne zapowiedzi o setkach tysięcy zagranicznych turystów. i co? i nic
                &#62 A promocja całego przedsięwzięcia, sledziłem w tym czasie serwisy operatorów wy
                &#62 cieczkowców
                &#62 którzy organizowali wycieczki morskie po bałtyku. I co? Atrakcją była nowa wyst
                &#62 awa w Ermitazu a o
                &#62 Milenium tam nikt nie słyszał
                &#62 A kasa, którą na to wydano? Czy sie zwrociła? moim zdaniem nie

Dziekuje bardzo za rozwiniecie :)
                Przyczyny takiego stanu rzeczy mogly byc dwie:
                po pierwsze - promocje zrobiono nieumiejetnie (mozliwe, ze zamiast agencji
                reklamowych zatrudniono urzednikow :))
                po drugie - z reklama jest tak, ze jak sie nie wyda naprawde duzych sum to nie
                bedzie efektu. Wiec jak ktos zobaczy kilka razy w swoim rodzinnym miescie
                bilboard o 1000 leciu Gdanska to na pewno nie bedzie to dla niego wystarczajacy
                magnes do przyjechania do Trojmiasta. Po prostu trzeba bylo wydac wiecej na
                reklame. Chociaz ja nie jestem zwolennikiem reklamowania atrakcji turystycznych,
                bo taka inwestycja sie nie zwroci (mozna sie reklamowac pod wzgledem
                gospodarczym, ale nie turystycznym).
    • Gość: Dark Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: *.unregistered.formus.pl 20.06.01, 16:29
      Pewnie skończy się tak jak z Olimpiadą w Zakopanem!
      Ale co mi tam popieram Breslau! Lubię Wasze miasto.
      Gdańszczanin
      • Gość: sew Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 02.07.01, 14:53
        nie skończy się tak bo mamy dużo czasu i znacznie lepszą organizację!!!
    • Gość: sew Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 02.07.01, 14:53
      dzięki za wszystkie głosy poarcia, czekamy na dalsze!
      • Gość: sew Re: WROCŁAW POTRZEBUJE POPARCIA! IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 03.07.01, 12:13
        ruszcie klawiaturki, czekamy na wasze głosy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka