Dodaj do ulubionych

Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter

12.06.02, 16:02
Pieknie mi sie powiedziało, nie?
Obserwuj wątek
    • iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:16
      podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal
      najslawniejszy bas rosyjski?
      • Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:24
        iwa.ja napisał(a):

> podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal
        > najslawniejszy bas rosyjski?

Szalapin????? Mam o nim książkę!!!
        • Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:25
          Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> iwa.ja napisał(a):
          >
          > > podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal
          > > najslawniejszy bas rosyjski?
          >
          > Szalapin????? Mam o nim książkę!!!

A nie powinno się napisać Szaliapin??? Ale chyba jest napisane tak jak
          poprzednio!
          • iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:30
            Chyba Szaliapin, nie wiem. A wiesz, Lucy, ze nasz Bernard Ladysz opowiadal, ze
            kiedys jego brat spiewal w chorze towarzyszacym Szaliapinowi. Ladysz
            dziecieciem byl wtedy. i wspomina to tak: ze jakis Szaliapin spiewal, nie
            pamietam, ale pamietam, jaki bylem dumny, ze tam spiewa moj brat...
            • Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:35
              iwa.ja napisał(a):

> Chyba Szaliapin, nie wiem. A wiesz, Lucy, ze nasz Bernard Ladysz opowiadal, ze
              > kiedys jego brat spiewal w chorze towarzyszacym Szaliapinowi. Ladysz
              > dziecieciem byl wtedy. i wspomina to tak: ze jakis Szaliapin spiewal, nie
              > pamietam, ale pamietam, jaki bylem dumny, ze tam spiewa moj brat...

A mój ślubny będąc dziecięciem u rodziców Paprockiego ślicznie mieszał popiół z
              mąką a pani Paprocka tak się zachwycała jakie to mądre i zmyślne dziecko.
              Oczywiście to mądre dziecko, ledwie od ziemi odrosłe, poszło po sąsiedzku,bez
              wiedzy rodzicieli:))
              • iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:41
                To juz wiem, czemu sie za niego wydalas, hihi. Ja, jak kiedys napisalam,
                zjezdzalam na skrzypcach w futerale z gorek w Sopocie. Skrzypce nie wytrzymaly,
                na szczescie, wiec musialam odkrywac w sobie inne talenta.
                • Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:50
                  iwa.ja napisał(a):

> To juz wiem, czemu sie za niego wydalas, hihi. Ja, jak kiedys napisalam,
                  > zjezdzalam na skrzypcach w futerale z gorek w Sopocie. Skrzypce nie wytrzymaly,
                  >
                  > na szczescie, wiec musialam odkrywac w sobie inne talenta.

Ale muzyka w Tobie pozostała i znasz się na niej i grać umiesz! A i spiewać też
                  jak tu pisał któryś z kolegów:)
                  • iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 20:05
                    Żeby nie było, ze ja tylko o takiej jednej "poważnej" muzyce, mam dwa pytanka:
                    1. kto skomponował "Ein Musikalischer Spass"
                    2. kto pierwszy śpiewał 'The First Cut is the Deepest"?
                    • iwa.ja podnosze, bo zobaczylam, ze jest Zoppoter w sieci 13.06.02, 08:26
                      • zoppoter poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:37
                        Ale ja nie wiem, kto ten "Spass"...
                        A w ogóle to już drugi raz jestem w tytule wątku obok samych mistrzów... Przyjmuje to jako
                        komplement.
                        • iwa.ja Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:46
                          Bo to kąplemęt jest! A ten drugi kawałek, to kto śpiewał?
                          • zoppoter Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:49
                            iwa.ja napisał(a):

> Bo to kąplemęt jest! A ten drugi kawałek, to kto śpiewał?

Chyba niezasłużony, bo nie wiem, kto... Może jakoś mnie naprowadzisz jak dziecko we mgle...?
                            A w jakiej piosence porównywano podmiot liryczny do dziecka we mgle własnie? W polskim języku...
                            • ja.nusz Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:00
                              Dzien dobry i przepraszam za permanentno absencje forumowo - robota itp.

Odpowiem: "Ein musikalischer Spass" F-Dur, KV 522 - a jak KV to wiadomo kto.
                              • ja.nusz Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:04
                                Ale mnie naszlo - jeszcze raz odpowiem:

"The First Cut... spiewal Rod Steward ale wczesniej Yusuf Islam (kiedy jeszcze
                                spiewal to nazywal sie inaczej)
                                • zoppoter Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:11
                                  ja.nusz napisał(a):

> Ale mnie naszlo - jeszcze raz odpowiem:
                                  >
                                  > "The First Cut... spiewal Rod Steward ale wczesniej Yusuf Islam (kiedy jeszcze
                                  > spiewal to nazywal sie inaczej)

Wiem wiem, Cat Stevens sie Józef Religia nazywa ł!!!!
                                  • saluto Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:18
                                    Zoppoter powiedz co z tym dzieckiem
                                    jest wcześnie kawa mi się skonczyła i nie moge zaskoczyć

Niezły ruch o tak wczesnej porze
                                    Pozdrawiam wszystkich
                                    • zoppoter Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:21
                                      Ja chyba też jeszcze za mało kawy... Jakie dziecko?
                                      • saluto Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:27
                                        dobra dobra teraz już się nie wyprzesz :)))

....no tym we mgle
                                        • zoppoter Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:28
                                          saluto napisał(a):

> dobra dobra teraz już się nie wyprzesz :)))
                                          >
                                          > ....no tym we mgle

Aaa! We mgle...

Ooj naiwny naiwny naiwny
                                          Jak dziecko we mgle...

Jan Kaczmarek z chórkiem Elity. Jakiś czas temu ....
                                          • saluto Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:33
                                            dzięki męczyło toby mnie

cholera wychodzą braki w znajomości muzyki ojczystej
                                            • saluto Flashback 13.06.02, 09:49
                                              Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Banda

Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ?
                                              • zoppoter Re: Flashback 13.06.02, 09:57
                                                saluto napisał(a):

> Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Band
                                                > a
                                                >
                                                > Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ?

Kwietniewska Wanda, wcześniej Lombard, ale zaraz, Ty nie masz co rano w łóżku robić? Telewizor od
                                                świtu? To szkodliwe...
                                              • ja.nusz Re: Flashback 13.06.02, 09:58
                                                saluto napisał(a):

> Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Band
                                                > a
                                                >
                                                > Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ?

Wanda Kwietniewska

• saluto ...... i Prorok 13.06.02, 10:07
                                                  Brawo panowie
                                                  to jest polska Joan Jet :)

a rano zawsze oglądam do śniadania program kawa czy herbata ponieważ występują
                                                  tam bardzo ciekawe zjawiska muzyczne

A jak się nazywała pani Gayga z zespołu Gayga i Prorok ?
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:20
                                                    W krajach demokracji ludowej publiczność straszyła piosenkarko-skrzypaczka
                                                    Gayga, a w telewizorze grupa Kombi do plastikowych dźwięków przepowiadała, nie
                                                    wiedzieć czemu, "inwazję śmierci z Plutona". -cyt.

Nikt nie pamięta tych pieknych lat
                                                  • zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:23
                                                    saluto napisał(a):

> W krajach demokracji ludowej publiczność straszyła piosenkarko-skrzypaczka
                                                    > Gayga, a w telewizorze grupa Kombi do plastikowych dźwięków przepowiadała, nie
                                                    > wiedzieć czemu, "inwazję śmierci z Plutona". -cyt.
                                                    >
                                                    > Nikt nie pamięta tych pieknych lat

Ktoś tam pamięta. Tylko niekoniecznie jako piękne...
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:44
                                                    zoppoter napisał(a):

>
                                                    > Ktoś tam pamięta. Tylko niekoniecznie jako piękne...

Zgadzam się lata 80-te to straszliwy kataklizm w muzyce światowej wogóle

A urocza Gayga nazywała się niwinnie Krysia Stolarska
                                                    co gorsza twoży (pis.oryginalna) nadal
                                                  • cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:46
                                                    Chyba trworzy...
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:52
                                                    mam wrażenie że teraz używa wiele mowiącego pseudonimu MC DIVA nie jestem
                                                    pewien ale to chyba ta sama osoba
                                                  • zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:50

>
                                                    > Zgadzam się lata 80-te to straszliwy kataklizm w muzyce światowej wogóle

Kataklizm pod każdym względem, zwłaszcza po tej stronie żelaznej kurtyny, dla mnie także pod względem
                                                    osobistym...

>
                                                    > A urocza Gayga nazywała się niwinnie Krysia Stolarska
                                                    > co gorsza twoży (pis.oryginalna) nadal

No proszę, a wy tu narzekacie na "Ich Troje"...
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:57
                                                    zoppoter napisał(a):

>
                                                    > No proszę, a wy tu narzekacie na "Ich Troje"...

Tandeta istniała zawsze
                                                    żal mi tylko że w pewnym sensie takie zespoły kształtują gust muzyczny następnych
                                                    pokoleń czego przykładem są np Łzy co zrobić grają taką muzyke na jakiej sie
                                                    wychowali i to nie jest ich wina
                                                  • cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:05
                                                    Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu a slucham Beatlesow, Genesis, Crimsonow
                                                    i NoMeansNo... Miedzy innymi oczywiscie
                                                  • zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:07
                                                    cze67 napisał(a):

> Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu

Proszę...? Ja myslałem, że te "67" to rok oddania do uzytku, a tu mi wychodzi, że raczej wycofania z użytku na
                                                    emeryturę...
                                                  • cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:09
                                                    He, he, he i nie myliles sie, to moja mama sluchala Fogga... A ja jej
                                                    nagrywalem na kasetowego Grundiga MK 235...
                                                  • zoppoter No...! 13.06.02, 11:30
                                                    No, tos mnie Cze67 pocieszył z tym rokiem oddania do użytku... Bo juz myslałem, że to tylko ja taki smarkaty
                                                    jestem...
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:10
                                                    cze67 napisał(a):

> Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu a slucham Beatlesow, Genesis, Crimsonow
                                                    >
                                                    > i NoMeansNo... Miedzy innymi oczywiscie

to tylko potwierdza moją teorię
                                                    oj nie jesteś na topie :)

• cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:11
                                                    No nie jestem, jestem za to autsajderem i andergrandem
                                                  • saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:19
                                                    mój kolega w momentach upojenia alkoholowego zawsze mówi 'nikt dziś nie kocha
                                                    prawdziwej muzyki' i zawsze ze łzami w oczach

a prawdziwe podziemie skupia sie wokoł bootlegów Wandy Warskiej YO!
                                                  • cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:31
                                                    A moze Ty saluto odpowiesz na pytanie o perkusistow Genesisa? Zoppoter wymienil
                                                    Collinsa, ale to mnie nie zadawala... A moze kolega Janusz? A moze...?
                                                  • iwa.ja dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:39
                                                    Bo chcialam powiedziec, ze ten "The First Cut", o ktory pytalam jakies 30 postów temu, to pierwsza spiewala
                                                    kobieta, chyba w 1968. Nie pamietam, jak sie nazywala. Mam dwie podejrzane: Miriam Makeba i Viki Carr (na
                                                    pewno inaczej sie pisze).
                                                  • cze67 Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:46
                                                    Iwa, ja urodzilem sie zaledwie rok wczesniej. Jak moge pamietac takiego
                                                    rzeczy???
                                                  • zoppoter Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:51
                                                    A Cat Stevens nie był kobietą, zanim zmienił nazwisko na Józef Religia Jedynie Słuszna?
                                                    Ja też jestem chyba za mały....
                                                  • saluto Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:53
                                                    cze67 napisał(a):

> Iwa, ja urodzilem sie zaledwie rok wczesniej. Jak moge pamietac takiego
                                                    > rzeczy??
                                                    Teraz wiem rozgryzłem twój nick masz na imię Czesław i zobaczyłeś świat w 67
                                                  • cze67 Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:57
                                                    Brawo!!! Jestem pod wrazeniem! Przed toba sie nic nie ukryje!!! A ile mam
                                                    kilogramow wagi?
                                                  • saluto tak to jest ludzie są podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:47
                                                    była taka płyta Genesis Trespas czy coś takiego i tam chyba nie wystepował Phil
                                                    Collins ale kto tam bembnił no to sobie nie przypominam

A jakie to znakomite zespoły a własciwie ich męska część przyczyniła się do
                                                    powstania mało znaczącego dueciku Wilson Phillips hę ?
                                                  • cze67 Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:50
                                                    The Beach Boys i ktos jeszcze to nie wiem...
                                                  • saluto Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:56
                                                    + Mamas I Papas oczywiście

czytałeś post 2 oczka wyżej?
                                                  • cze67 Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 12:01
                                                    Czytalem...
                                                    A perskusista nazywal sie John Mayhew...
                                                  • saluto Mayhew 13.06.02, 12:08
                                                    to była jedyna płyta na której grał ?
                                                  • cze67 Re: Mayhew 13.06.02, 12:10
                                                    No, a na pierwszej plycie From Genesis To Revelation gral niejaki John
                                                    Silver...
                                                    A kto towarzyszyl im w czasie koncertow?
                                                  • saluto Metryki 13.06.02, 12:15
                                                    --------------------------------------------------------------------------------
                                                    No, tos mnie Cze67 pocieszył z tym rokiem oddania do użytku... Bo juz myslałem,
                                                    że to tylko ja taki smarkaty
                                                    jestem...

cholera dopiero teraz mi wyświetliło te posty
                                                    a myślałem że taki sprytny jestem

ale wychodzi na to że to ja jestem smarkaty :))))
                                                  • saluto Chester Thompson to był 13.06.02, 12:26
                                                  • saluto Fripp 13.06.02, 12:33
                                                    A co porabiał Fripp nim został zawodowym muzykiem

słychać to w jego harmoniach
                                                  • Gość: cze Re: Fripp IP: *.se.com.pl 13.06.02, 14:22
                                                    To byl Chester.
                                                    A Fripp byl albo rzezbiarzem albo metalurgiem???
                                                  • saluto Re: Fripp 13.06.02, 14:29
                                                    chodzi o te harmonie :)))))

w banku pracował
                                                    matematyczne solówki
                                                  • cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:33
                                                    Acha, rzeczywiscie cos tam slyszalem... A graniem na jakim instrumencie
                                                    rozpoczynal swoja muzyczna kariere Peter Gabriel?
                                                  • saluto Re: Fripp 13.06.02, 14:40
                                                    no niewiem stawiam na dudy
                                                  • cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:45
                                                    A dlaczego?
                                                  • cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:36
                                                    Acha, rzeczywiscie cos tam slyszalem... A graniem na jakim instrumencie
                                                    rozpoczynal swoja muzyczna kariere Peter Gabriel?
                                                  • cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:39
                                                    Wlasnie przezylem deja vu...
                                                  • saluto Re: Fripp 13.06.02, 14:54
                                                    no właśnie dziwne rzeczy się dzieją
                                                    mnie wasze niektóre posty wyskakiwały dużo później
                                                    chyba admini gazety przedawkowali herbate :)))
                                                  • cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:55
                                                    Ale dlaczego dudy???
                                                  • saluto Re: Fripp 13.06.02, 15:01
                                                    cze67 napisał(a):

> Ale dlaczego dudy???

no mam gdzieś w głowie taki obrazek jak Gabriel podczas kocertu gra na dudach
                                                    ale możlwie że to urojenie wywołane przemęczeniem
                                                  • cze67 Gabriel 13.06.02, 15:07
                                                    Acha, to ciekawe... Gabriel rozpoczynal kariere jako perkusista. W czasie
                                                    koncertow Genesis walil w tamburyn, co bylo nie do wytrzymania dla Collinsa.
                                                    Ale nie tylko dlatego sie rozstali...
                                                  • saluto Re: Gabriel 13.06.02, 15:20
                                                    pewnie Collins chciał przejąć do końca partie woklane :))
                                                  • cze67 Re: Gabriel 13.06.02, 15:23
                                                    A pewien zespol zilustrowal muzycznie basn o Snieznej Gesi (osobiscie nie znam
                                                    onej, ale muzyka jest piekna). Coz to za grupa?
                                                  • saluto Re: Gabriel 13.06.02, 15:30
                                                    pewnie chodzi o ten zespół który reklamuje papierosy
                                                  • cze67 Re: Gabriel 13.06.02, 15:32
                                                    O ten, ten, bardzo ladna plyta...
                                                  • saluto Bajki 13.06.02, 15:47
                                                    The Beach Boys też wydali Ep z bajką która napisał Wilson nawet zrobił obrazki
                                                    ale nie jestem pewien czy powinno sie to puszczać dziecią
                                                  • cze67 Re: Bajki 13.06.02, 15:50
                                                    powiedz mi saluto, ktora jeszcze plyte Beach boysow, oprocz Pet Sounds, warto
                                                    miec?
                                                  • saluto Re: Bajki 13.06.02, 16:06
                                                    Z wielką przyjemnością

Teraz Columbia wydaje po dwie czrne płyty na jednym CD polecam takie oto
                                                    zestawy :
                                                    Friends-20/20
                                                    Sunflower-Surf's up
                                                    Smiley Smile- Wild Honey
                                                    no można jeszcze dodać
                                                    Holland- Car & the Passions

lojalnie uprzedzam że jest to najmocniejsza muzyka psychodeliczna jaką dotąd
                                                    poznałem ( sporo tego szukałem) mimo że na pierwszy rzut ucha brzmi niewinnie
                                                    niemal naiwnie

te płyty powyżej to właściwie najlepsze później nagrywali już straszne rzeczy

niezła propaganda co ?
                                                  • cze67 Re: Bajki 13.06.02, 16:13
                                                    Dzieki, a byla taka plyta, gdzie Boysi spiewali utwory innych wykonawcow m.in.
                                                    beatlesow - I Saw Her Standing There...
                                                  • iwa.ja O co chodzi? 13.06.02, 17:13
                                                    Dlaczego pare postów szlo pod haslem "ludzie są podli..." i co ja Wam zrobiłam?
                                                    w w ogóle w takim tempie zaraz trzeba bedzie zakladać nowy wątek.
                                                    Zweryfikowałam. ta Viki Car (nadal nie wiem, czy dobrze piszę) spiewała "It
                                                    must be him". Moze jeszcze poszukam, kto ten "cut".
                                                    A kogo wspomagala Miriam Makeba parę lat temu? Ważna płyta nagrana przez faceta
                                                    wcześniej śpiewającego w duecie...
                                                  • cze67 Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:18
                                                    Menskim czy zenskim?
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:24
                                                    menskim
                                                  • cze67 Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:30
                                                    A jaki to rodzaj muzyki?
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:36
                                                    ojej, na przyklad bylo kiedys takie cóś: most nad problematyczną wodą.
                                                  • cze67 Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:37
                                                    A, to Ci o Paula Simona chodzilo? Czy moze o Arta Garfunkla?
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 13.06.02, 18:24
                                                    Paula. No i co?
                                                  • saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 15:23
                                                    chodziło tylko o temat "dopchać się nie można..."
                                                    Pzdrowienia
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 14.06.02, 15:28
                                                    A moje pytanie: z kim Miriam?...
                                                  • saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 15:56
                                                    tych obszarów muzyki to ja jeszcze nie zbadałem

...ale ciągle szukam :)
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 14.06.02, 16:03
                                                    No więc dobrze. Miriam Makeba wspomagała, i to jak, Paula Simona na
                                                    płycie "Graceland". I następnej, która miała tytuł..?
                                                  • saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 16:57
                                                    71-86 Negotiations & Love So

przez Ciebie muszę grzebać po encyklopediach :)))

• iwa.ja Re: O co chodzi? 14.06.02, 18:13
                                                    saluto napisał(a):

> 71-86 Negotiations & Love So
                                                    >
                                                    > przez Ciebie muszę grzebać po encyklopediach :)))
                                                    >

tu iwa wykonała zdawkowe acz gorące brawka!
                                                  • saluto Re: O co chodzi? 17.06.02, 09:38
                                                    ale ale
                                                    rzeczonej czarnoskórej wokalistki nie znalazłem w składzie grupy Simona
                                                    chyba że występuje w jakimś z wymienionych zepołów ?
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 17.06.02, 18:06
                                                    saluto napisał(a):

> ale ale
                                                    > rzeczonej czarnoskórej wokalistki nie znalazłem w składzie grupy Simona
                                                    > chyba że występuje w jakimś z wymienionych zepołów ?
                                                    Ja swoją wiedzę (?) opieram na oglądnięciu niegdyś koncertu Paula Simona z
                                                    udziałem tejże pani. Może była w którymś zespole, a może występowała gościnnie...
                                                    Spróbuję to wyświetlić.

• Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 08:30
                                                    taa
                                                    chyba na Graceland też jej nima
                                                    oj Iwa jesteś słodka ale nieodpowiedzialna
                                                    tak wywwieść w pole tysiące ludzi :))))
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 18.06.02, 09:54
                                                    No nie! Jestem nieodpowiedzialna, ale zeby zara slodka?!!!! hihi.
                                                    Informuję Cię, że jestem w trakcie badań naukowych w temacie Miriam. Na początek podrzucam stronkę (hihi
                                                    again):
                                                    www.ljubljana.si/novice/index_83.html
                                                    A na dowód, ze jeszcze nie potrzebuje dawki uderzeniowej magnezu (bo kurcze pamietam Miriam z Simonem),
                                                    jeszcze tu wrócę. ostrzegam.
                                                  • Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 10:12
                                                    (bo kurcze pamietam Miriam z Simonem),

... podobno siedzieli w jednej ławce na zjeciach praktyczno technicznych Adam
                                                    Słodowego a za nimi siedział Zappa z Zoppoterem ....

nie przedawkuj tego magnezu :))))
                                                  • iwa.ja Re: O co chodzi? 18.06.02, 10:23
                                                    Proponuję odszczekanie tego, co pwoiedziałeś po lekturze załączonej stronki. Szczególnie gorąco polecam
                                                    ostatni wiersz z Tabelki "Original recordings with Miriam Makeba".
                                                    Nie muszę magnezu, ufffff!
                                                    altavista.onet.pl/query.html?kl=XX&q=Miriam%20Makeba
                                                  • Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 10:41
                                                    nic z tego
                                                    w tabelce owszem wystepuje Graceland tyle że chodzi o DVD
                                                    na płycie jej nima
                                                    hi hi hi ?

Buziaczki :))))
                                                  • iwa.ja hau, hau, hau 18.06.02, 14:09
                                                    Gość portalu: saluto napisał(a):

> nic z tego
                                                    > w tabelce owszem wystepuje Graceland tyle że chodzi o DVD
                                                    > na płycie jej nima
                                                    > hi hi hi ?
                                                    >
                                                    > Buziaczki :))))

• saluto Re: hau, hau, hau 18.06.02, 14:59
                                                    ??????????
                                                  • zoppoter Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:02
                                                    To odszczekała.
                                                  • saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:08
                                                    Honorowa dziewczyna :)
                                                  • iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:18
                                                    chociaż mi ciut smutno. Jeszcze się nie poddaję, bo nie do końca jestem
                                                    przekonana.
                                                    (iwa sie wstydzi, chociaż...)
                                                  • saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:33
                                                    jakich argumentów trzeba uzyć aby Iwa była przkonana do końca ?
                                                  • iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:44
                                                    Jestem spod znaku Barana. Przypadek beznadziejny. Zastanawiam się, jak
                                                    skontaktować się z Paulem Simonem, zeby to wyjaśnił.
                                                  • saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:01
                                                    Wykup 4 strony w Rolling Stonie albo Mojo pewnie się odezwie :)
                                                  • iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:05
                                                    hihihi, pewnie się do niego wybiorę, będzie taniej.
                                                    Miłego popopołudnia!
                                                  • saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:08
                                                    tylko żeby moi prawnicy byli przy Waszej rozmowie
                                                    do zobaczenia:)
                                                  • saluto Re: Bajki 14.06.02, 14:48
                                                    a to jest płyta typu various artists czy autorska ?
                                                    słyszałem piosenki Bitli w wykonaniu BB ale to raczej ciekawostki rejestrowane
                                                    przypadkowo
                                                  • cze67 Re: Bajki 14.06.02, 15:49
                                                    Autorska, w tylule chyba bylo Party...
                                                  • saluto Re: Bajki 14.06.02, 16:49
                                                    Po konsultacji ze wysokiej klasy specjalistą od BB udało mi sie ustalić że
                                                    chodzi o Beach Boys' Party/stacks-o-tracks ale tam nie ma i saw her...
                                                    nie słyszałem tej płyty ale specjalista ją posiada wię przesłucham wkrótce
                                                  • saluto Dlaczego Iwa się nie odzywa ? 18.06.02, 11:07
                                                    A kto nagrał piosenkę It's not the end of the world ?
    • saluto Julian Cope 18.06.02, 12:30
      Kto wie w jakiej to grupie rozpoczynał karierę ww artysta ?
      • zoppoter Ale ze mnie pała morska. 18.06.02, 14:12
        Nawet nie wiem, kto to jest ten Julian...
        • saluto Re: Ale ze mnie pała morska. 18.06.02, 15:04
          lata 70 wyspy brytyjskie Teardrop Explodes ,XTC , Joy Division psychodeliczny
          punk rock potem różnie
          • Gość: lucy_z Re: iWA montuj nowy wątek bo..... IP: *.com / 192.168.0.* 18.06.02, 18:10
            ten nie chce mi się otwierać:((((((
            :))
            • iwa.ja Re: iWA montuj nowy wątek bo..... 18.06.02, 18:50
              Już się robi, Królowo. Znowu ruszę naszego Zopcia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka