iwa.ja 12.06.02, 16:02 Pieknie mi sie powiedziało, nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:16 podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal najslawniejszy bas rosyjski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:24 iwa.ja napisał(a): > podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal > najslawniejszy bas rosyjski? Szalapin????? Mam o nim książkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:25 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > iwa.ja napisał(a): > > > podniose watek na wszelki wypadek, zeby wpadal w oko. A jak sie nazywal > > najslawniejszy bas rosyjski? > > Szalapin????? Mam o nim książkę!!! A nie powinno się napisać Szaliapin??? Ale chyba jest napisane tak jak poprzednio! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:30 Chyba Szaliapin, nie wiem. A wiesz, Lucy, ze nasz Bernard Ladysz opowiadal, ze kiedys jego brat spiewal w chorze towarzyszacym Szaliapinowi. Ladysz dziecieciem byl wtedy. i wspomina to tak: ze jakis Szaliapin spiewal, nie pamietam, ale pamietam, jaki bylem dumny, ze tam spiewa moj brat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:35 iwa.ja napisał(a): > Chyba Szaliapin, nie wiem. A wiesz, Lucy, ze nasz Bernard Ladysz opowiadal, ze > kiedys jego brat spiewal w chorze towarzyszacym Szaliapinowi. Ladysz > dziecieciem byl wtedy. i wspomina to tak: ze jakis Szaliapin spiewal, nie > pamietam, ale pamietam, jaki bylem dumny, ze tam spiewa moj brat... A mój ślubny będąc dziecięciem u rodziców Paprockiego ślicznie mieszał popiół z mąką a pani Paprocka tak się zachwycała jakie to mądre i zmyślne dziecko. Oczywiście to mądre dziecko, ledwie od ziemi odrosłe, poszło po sąsiedzku,bez wiedzy rodzicieli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 17:41 To juz wiem, czemu sie za niego wydalas, hihi. Ja, jak kiedys napisalam, zjezdzalam na skrzypcach w futerale z gorek w Sopocie. Skrzypce nie wytrzymaly, na szczescie, wiec musialam odkrywac w sobie inne talenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter IP: *.com / 192.168.0.* 12.06.02, 17:50 iwa.ja napisał(a): > To juz wiem, czemu sie za niego wydalas, hihi. Ja, jak kiedys napisalam, > zjezdzalam na skrzypcach w futerale z gorek w Sopocie. Skrzypce nie wytrzymaly, > > na szczescie, wiec musialam odkrywac w sobie inne talenta. Ale muzyka w Tobie pozostała i znasz się na niej i grać umiesz! A i spiewać też jak tu pisał któryś z kolegów:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Cymbalisci, perkusisci i....Zoppoter 12.06.02, 20:05 Żeby nie było, ze ja tylko o takiej jednej "poważnej" muzyce, mam dwa pytanka: 1. kto skomponował "Ein Musikalischer Spass" 2. kto pierwszy śpiewał 'The First Cut is the Deepest"? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:37 Ale ja nie wiem, kto ten "Spass"... A w ogóle to już drugi raz jestem w tytule wątku obok samych mistrzów... Przyjmuje to jako komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:46 Bo to kąplemęt jest! A ten drugi kawałek, to kto śpiewał? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 08:49 iwa.ja napisał(a): > Bo to kąplemęt jest! A ten drugi kawałek, to kto śpiewał? Chyba niezasłużony, bo nie wiem, kto... Może jakoś mnie naprowadzisz jak dziecko we mgle...? A w jakiej piosence porównywano podmiot liryczny do dziecka we mgle własnie? W polskim języku... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:00 Dzien dobry i przepraszam za permanentno absencje forumowo - robota itp. Odpowiem: "Ein musikalischer Spass" F-Dur, KV 522 - a jak KV to wiadomo kto. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:04 Ale mnie naszlo - jeszcze raz odpowiem: "The First Cut... spiewal Rod Steward ale wczesniej Yusuf Islam (kiedy jeszcze spiewal to nazywal sie inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:11 ja.nusz napisał(a): > Ale mnie naszlo - jeszcze raz odpowiem: > > "The First Cut... spiewal Rod Steward ale wczesniej Yusuf Islam (kiedy jeszcze > spiewal to nazywal sie inaczej) Wiem wiem, Cat Stevens sie Józef Religia nazywa ł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: poznałaś po fryzurze? 13.06.02, 09:18 Zoppoter powiedz co z tym dzieckiem jest wcześnie kawa mi się skonczyła i nie moge zaskoczyć Niezły ruch o tak wczesnej porze Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:21 Ja chyba też jeszcze za mało kawy... Jakie dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:27 dobra dobra teraz już się nie wyprzesz :))) ....no tym we mgle Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:28 saluto napisał(a): > dobra dobra teraz już się nie wyprzesz :))) > > ....no tym we mgle Aaa! We mgle... Ooj naiwny naiwny naiwny Jak dziecko we mgle... Jan Kaczmarek z chórkiem Elity. Jakiś czas temu .... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Z jakim dzieckiem...? 13.06.02, 09:33 dzięki męczyło toby mnie cholera wychodzą braki w znajomości muzyki ojczystej Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Flashback 13.06.02, 09:49 Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Banda Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Flashback 13.06.02, 09:57 saluto napisał(a): > Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Band > a > > Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ? Kwietniewska Wanda, wcześniej Lombard, ale zaraz, Ty nie masz co rano w łóżku robić? Telewizor od świtu? To szkodliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Flashback 13.06.02, 09:58 saluto napisał(a): > Dziś rankiem miałem wizję i widziałem w telewizorku (chyba?) zepół Wanda i Band > a > > Kto nam przypomni jak nazywała się wokalistka ww bandu ? Wanda Kwietniewska Odpowiedz Link Zgłoś
saluto ...... i Prorok 13.06.02, 10:07 Brawo panowie to jest polska Joan Jet :) a rano zawsze oglądam do śniadania program kawa czy herbata ponieważ występują tam bardzo ciekawe zjawiska muzyczne A jak się nazywała pani Gayga z zespołu Gayga i Prorok ? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:20 W krajach demokracji ludowej publiczność straszyła piosenkarko-skrzypaczka Gayga, a w telewizorze grupa Kombi do plastikowych dźwięków przepowiadała, nie wiedzieć czemu, "inwazję śmierci z Plutona". -cyt. Nikt nie pamięta tych pieknych lat Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:23 saluto napisał(a): > W krajach demokracji ludowej publiczność straszyła piosenkarko-skrzypaczka > Gayga, a w telewizorze grupa Kombi do plastikowych dźwięków przepowiadała, nie > wiedzieć czemu, "inwazję śmierci z Plutona". -cyt. > > Nikt nie pamięta tych pieknych lat Ktoś tam pamięta. Tylko niekoniecznie jako piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:44 zoppoter napisał(a): > > Ktoś tam pamięta. Tylko niekoniecznie jako piękne... Zgadzam się lata 80-te to straszliwy kataklizm w muzyce światowej wogóle A urocza Gayga nazywała się niwinnie Krysia Stolarska co gorsza twoży (pis.oryginalna) nadal Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:52 mam wrażenie że teraz używa wiele mowiącego pseudonimu MC DIVA nie jestem pewien ale to chyba ta sama osoba Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:50 > > Zgadzam się lata 80-te to straszliwy kataklizm w muzyce światowej wogóle Kataklizm pod każdym względem, zwłaszcza po tej stronie żelaznej kurtyny, dla mnie także pod względem osobistym... > > A urocza Gayga nazywała się niwinnie Krysia Stolarska > co gorsza twoży (pis.oryginalna) nadal No proszę, a wy tu narzekacie na "Ich Troje"... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 10:57 zoppoter napisał(a): > > No proszę, a wy tu narzekacie na "Ich Troje"... Tandeta istniała zawsze żal mi tylko że w pewnym sensie takie zespoły kształtują gust muzyczny następnych pokoleń czego przykładem są np Łzy co zrobić grają taką muzyke na jakiej sie wychowali i to nie jest ich wina Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:05 Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu a slucham Beatlesow, Genesis, Crimsonow i NoMeansNo... Miedzy innymi oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:07 cze67 napisał(a): > Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu Proszę...? Ja myslałem, że te "67" to rok oddania do uzytku, a tu mi wychodzi, że raczej wycofania z użytku na emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:09 He, he, he i nie myliles sie, to moja mama sluchala Fogga... A ja jej nagrywalem na kasetowego Grundiga MK 235... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter No...! 13.06.02, 11:30 No, tos mnie Cze67 pocieszył z tym rokiem oddania do użytku... Bo juz myslałem, że to tylko ja taki smarkaty jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:10 cze67 napisał(a): > Ja sie wychowalem na Mieczyslawie Foggu a slucham Beatlesow, Genesis, Crimsonow > > i NoMeansNo... Miedzy innymi oczywiscie to tylko potwierdza moją teorię oj nie jesteś na topie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:11 No nie jestem, jestem za to autsajderem i andergrandem Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:19 mój kolega w momentach upojenia alkoholowego zawsze mówi 'nikt dziś nie kocha prawdziwej muzyki' i zawsze ze łzami w oczach a prawdziwe podziemie skupia sie wokoł bootlegów Wandy Warskiej YO! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ...... i Prorok 13.06.02, 11:31 A moze Ty saluto odpowiesz na pytanie o perkusistow Genesisa? Zoppoter wymienil Collinsa, ale to mnie nie zadawala... A moze kolega Janusz? A moze...? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:39 Bo chcialam powiedziec, ze ten "The First Cut", o ktory pytalam jakies 30 postów temu, to pierwsza spiewala kobieta, chyba w 1968. Nie pamietam, jak sie nazywala. Mam dwie podejrzane: Miriam Makeba i Viki Carr (na pewno inaczej sie pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:46 Iwa, ja urodzilem sie zaledwie rok wczesniej. Jak moge pamietac takiego rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:51 A Cat Stevens nie był kobietą, zanim zmienił nazwisko na Józef Religia Jedynie Słuszna? Ja też jestem chyba za mały.... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:53 cze67 napisał(a): > Iwa, ja urodzilem sie zaledwie rok wczesniej. Jak moge pamietac takiego > rzeczy?? Teraz wiem rozgryzłem twój nick masz na imię Czesław i zobaczyłeś świat w 67 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: dopchac sie do Was nie mozna!!! 13.06.02, 11:57 Brawo!!! Jestem pod wrazeniem! Przed toba sie nic nie ukryje!!! A ile mam kilogramow wagi? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto tak to jest ludzie są podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:47 była taka płyta Genesis Trespas czy coś takiego i tam chyba nie wystepował Phil Collins ale kto tam bembnił no to sobie nie przypominam A jakie to znakomite zespoły a własciwie ich męska część przyczyniła się do powstania mało znaczącego dueciku Wilson Phillips hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:50 The Beach Boys i ktos jeszcze to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 11:56 + Mamas I Papas oczywiście czytałeś post 2 oczka wyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: tak to jest ludzie sa˛ podli Iwa.ja :) 13.06.02, 12:01 Czytalem... A perskusista nazywal sie John Mayhew... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Mayhew 13.06.02, 12:10 No, a na pierwszej plycie From Genesis To Revelation gral niejaki John Silver... A kto towarzyszyl im w czasie koncertow? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Metryki 13.06.02, 12:15 -------------------------------------------------------------------------------- No, tos mnie Cze67 pocieszył z tym rokiem oddania do użytku... Bo juz myslałem, że to tylko ja taki smarkaty jestem... cholera dopiero teraz mi wyświetliło te posty a myślałem że taki sprytny jestem ale wychodzi na to że to ja jestem smarkaty :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Fripp 13.06.02, 12:33 A co porabiał Fripp nim został zawodowym muzykiem słychać to w jego harmoniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: Fripp IP: *.se.com.pl 13.06.02, 14:22 To byl Chester. A Fripp byl albo rzezbiarzem albo metalurgiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Fripp 13.06.02, 14:29 chodzi o te harmonie :))))) w banku pracował matematyczne solówki Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:33 Acha, rzeczywiscie cos tam slyszalem... A graniem na jakim instrumencie rozpoczynal swoja muzyczna kariere Peter Gabriel? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Fripp 13.06.02, 14:36 Acha, rzeczywiscie cos tam slyszalem... A graniem na jakim instrumencie rozpoczynal swoja muzyczna kariere Peter Gabriel? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Fripp 13.06.02, 14:54 no właśnie dziwne rzeczy się dzieją mnie wasze niektóre posty wyskakiwały dużo później chyba admini gazety przedawkowali herbate :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Fripp 13.06.02, 15:01 cze67 napisał(a): > Ale dlaczego dudy??? no mam gdzieś w głowie taki obrazek jak Gabriel podczas kocertu gra na dudach ale możlwie że to urojenie wywołane przemęczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Gabriel 13.06.02, 15:07 Acha, to ciekawe... Gabriel rozpoczynal kariere jako perkusista. W czasie koncertow Genesis walil w tamburyn, co bylo nie do wytrzymania dla Collinsa. Ale nie tylko dlatego sie rozstali... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Gabriel 13.06.02, 15:20 pewnie Collins chciał przejąć do końca partie woklane :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Gabriel 13.06.02, 15:23 A pewien zespol zilustrowal muzycznie basn o Snieznej Gesi (osobiscie nie znam onej, ale muzyka jest piekna). Coz to za grupa? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Gabriel 13.06.02, 15:30 pewnie chodzi o ten zespół który reklamuje papierosy Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Bajki 13.06.02, 15:47 The Beach Boys też wydali Ep z bajką która napisał Wilson nawet zrobił obrazki ale nie jestem pewien czy powinno sie to puszczać dziecią Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Bajki 13.06.02, 15:50 powiedz mi saluto, ktora jeszcze plyte Beach boysow, oprocz Pet Sounds, warto miec? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Bajki 13.06.02, 16:06 Z wielką przyjemnością Teraz Columbia wydaje po dwie czrne płyty na jednym CD polecam takie oto zestawy : Friends-20/20 Sunflower-Surf's up Smiley Smile- Wild Honey no można jeszcze dodać Holland- Car & the Passions lojalnie uprzedzam że jest to najmocniejsza muzyka psychodeliczna jaką dotąd poznałem ( sporo tego szukałem) mimo że na pierwszy rzut ucha brzmi niewinnie niemal naiwnie te płyty powyżej to właściwie najlepsze później nagrywali już straszne rzeczy niezła propaganda co ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Bajki 13.06.02, 16:13 Dzieki, a byla taka plyta, gdzie Boysi spiewali utwory innych wykonawcow m.in. beatlesow - I Saw Her Standing There... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja O co chodzi? 13.06.02, 17:13 Dlaczego pare postów szlo pod haslem "ludzie są podli..." i co ja Wam zrobiłam? w w ogóle w takim tempie zaraz trzeba bedzie zakladać nowy wątek. Zweryfikowałam. ta Viki Car (nadal nie wiem, czy dobrze piszę) spiewała "It must be him". Moze jeszcze poszukam, kto ten "cut". A kogo wspomagala Miriam Makeba parę lat temu? Ważna płyta nagrana przez faceta wcześniej śpiewającego w duecie... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:36 ojej, na przyklad bylo kiedys takie cóś: most nad problematyczną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: O co chodzi? 13.06.02, 17:37 A, to Ci o Paula Simona chodzilo? Czy moze o Arta Garfunkla? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 15:23 chodziło tylko o temat "dopchać się nie można..." Pzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 15:56 tych obszarów muzyki to ja jeszcze nie zbadałem ...ale ciągle szukam :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 14.06.02, 16:03 No więc dobrze. Miriam Makeba wspomagała, i to jak, Paula Simona na płycie "Graceland". I następnej, która miała tytuł..? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: O co chodzi? 14.06.02, 16:57 71-86 Negotiations & Love So przez Ciebie muszę grzebać po encyklopediach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 14.06.02, 18:13 saluto napisał(a): > 71-86 Negotiations & Love So > > przez Ciebie muszę grzebać po encyklopediach :))) > tu iwa wykonała zdawkowe acz gorące brawka! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: O co chodzi? 17.06.02, 09:38 ale ale rzeczonej czarnoskórej wokalistki nie znalazłem w składzie grupy Simona chyba że występuje w jakimś z wymienionych zepołów ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 17.06.02, 18:06 saluto napisał(a): > ale ale > rzeczonej czarnoskórej wokalistki nie znalazłem w składzie grupy Simona > chyba że występuje w jakimś z wymienionych zepołów ? Ja swoją wiedzę (?) opieram na oglądnięciu niegdyś koncertu Paula Simona z udziałem tejże pani. Może była w którymś zespole, a może występowała gościnnie... Spróbuję to wyświetlić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 08:30 taa chyba na Graceland też jej nima oj Iwa jesteś słodka ale nieodpowiedzialna tak wywwieść w pole tysiące ludzi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 18.06.02, 09:54 No nie! Jestem nieodpowiedzialna, ale zeby zara slodka?!!!! hihi. Informuję Cię, że jestem w trakcie badań naukowych w temacie Miriam. Na początek podrzucam stronkę (hihi again): www.ljubljana.si/novice/index_83.html A na dowód, ze jeszcze nie potrzebuje dawki uderzeniowej magnezu (bo kurcze pamietam Miriam z Simonem), jeszcze tu wrócę. ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 10:12 (bo kurcze pamietam Miriam z Simonem), ... podobno siedzieli w jednej ławce na zjeciach praktyczno technicznych Adam Słodowego a za nimi siedział Zappa z Zoppoterem .... nie przedawkuj tego magnezu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: O co chodzi? 18.06.02, 10:23 Proponuję odszczekanie tego, co pwoiedziałeś po lekturze załączonej stronki. Szczególnie gorąco polecam ostatni wiersz z Tabelki "Original recordings with Miriam Makeba". Nie muszę magnezu, ufffff! altavista.onet.pl/query.html?kl=XX&q=Miriam%20Makeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saluto Re: O co chodzi? IP: 212.191.129.* 18.06.02, 10:41 nic z tego w tabelce owszem wystepuje Graceland tyle że chodzi o DVD na płycie jej nima hi hi hi ? Buziaczki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja hau, hau, hau 18.06.02, 14:09 Gość portalu: saluto napisał(a): > nic z tego > w tabelce owszem wystepuje Graceland tyle że chodzi o DVD > na płycie jej nima > hi hi hi ? > > Buziaczki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:18 chociaż mi ciut smutno. Jeszcze się nie poddaję, bo nie do końca jestem przekonana. (iwa sie wstydzi, chociaż...) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:33 jakich argumentów trzeba uzyć aby Iwa była przkonana do końca ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 15:44 Jestem spod znaku Barana. Przypadek beznadziejny. Zastanawiam się, jak skontaktować się z Paulem Simonem, zeby to wyjaśnił. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:01 Wykup 4 strony w Rolling Stonie albo Mojo pewnie się odezwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:05 hihihi, pewnie się do niego wybiorę, będzie taniej. Miłego popopołudnia! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Miała Iwa odszczekać? 18.06.02, 16:08 tylko żeby moi prawnicy byli przy Waszej rozmowie do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Bajki 14.06.02, 14:48 a to jest płyta typu various artists czy autorska ? słyszałem piosenki Bitli w wykonaniu BB ale to raczej ciekawostki rejestrowane przypadkowo Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Bajki 14.06.02, 16:49 Po konsultacji ze wysokiej klasy specjalistą od BB udało mi sie ustalić że chodzi o Beach Boys' Party/stacks-o-tracks ale tam nie ma i saw her... nie słyszałem tej płyty ale specjalista ją posiada wię przesłucham wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Dlaczego Iwa się nie odzywa ? 18.06.02, 11:07 A kto nagrał piosenkę It's not the end of the world ? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Julian Cope 18.06.02, 12:30 Kto wie w jakiej to grupie rozpoczynał karierę ww artysta ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Ale ze mnie pała morska. 18.06.02, 14:12 Nawet nie wiem, kto to jest ten Julian... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Ale ze mnie pała morska. 18.06.02, 15:04 lata 70 wyspy brytyjskie Teardrop Explodes ,XTC , Joy Division psychodeliczny punk rock potem różnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: iWA montuj nowy wątek bo..... IP: *.com / 192.168.0.* 18.06.02, 18:10 ten nie chce mi się otwierać:(((((( :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: iWA montuj nowy wątek bo..... 18.06.02, 18:50 Już się robi, Królowo. Znowu ruszę naszego Zopcia! Odpowiedz Link Zgłoś