iwa.ja 12.06.02, 23:15 nikt nie gada. Może nie ma o czym? (w 3mieście? zgroza!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belissarius Re: ha! 13.06.02, 08:06 Na to wygląda, Iwo... A tak nawiasem - co to za przekręty z gruntami na Matemblewie? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja pierwsze słyszę! 13.06.02, 08:11 ale ponieważ ten watek ma byc, w moim zamysle, kontynuacja watku zalozonego przez Ciebie, czyli "Na każdy temat", to...może ktoś to wyjaśni? No, co z tymi gruntami? Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Matemblewo 13.06.02, 09:20 No to poczytajcie tutaj: www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=44 Przy tym jedna drobna uwaga - trojmiasto jest portalem Głosu Wybrzeża, który jak był czerwony tak i został... Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Green !!! 13.06.02, 12:26 lucy_z napisał(a): > Czy bagaż doleciał?????? No właśnie Green, bo aCh to jeszcze sypia w pożyczonym podkoszulku... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Green !!! 13.06.02, 12:28 petelka napisał(a): > lucy_z napisał(a): > > > Czy bagaż doleciał?????? > > No właśnie Green, bo aCh to jeszcze sypia w pożyczonym podkoszulku... > A czy Green chodzi w pożyczonych butach??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Green !!! IP: *.big.pl / 172.16.1.* 13.06.02, 12:34 A i owszem. Dziękuję. Jeden po dwóch dniach, drugi po trzech. Ale nawet nic nie brakowało. No i przywieźli mi to w zębach tam gdzie kazałem. Jestem mile zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCh :((( IP: 12.23.8.* 14.06.02, 03:27 a ja jestem niemile zaskoczona:( moj bagaz ponoc jednak zaginal co oznacza ze im sie poprostu rozwalil w trakcie transportu z taka atencja go traktowli. i w zamian dostane 250$ rekompensaty, oczywscie nie wiadomo kiedy. taaa...wspaniale,jesli sama torba kosztowala 60$ :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: :((( 14.06.02, 06:05 Przykro to słyszeć. Ja kiedyś widziałem jak oni tym bagażem rzucają i obiecałem sobie po wsze czasy, że jeżdżę tylko z podręcznym. Omnia mea mecum porto! :::))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja bagaż 14.06.02, 06:30 to chyba jest jakieś nieporozumienie! 250 dolarow? a nie pisalas jakiejs deklaracji przed wjazdem, czy cos? oj, rzeczywiscie, znajomy mi przypadek z Tanzanii tez dostal 250 (ale i spozniony bagaz)? czy moze ktos wie, co sie z tym robi, bo wyglada mi to na skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja suplement 14.06.02, 06:31 Beliss, pare lat temu marszalek Kern tez sie tak wyrazil (albo podobnie)... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: AcH:) 14.06.02, 18:53 Nie wiem czy to można się zgodzić na taką kwotę. Powiedz im ACh, że Twój jeden kostium, no może dwa tyle kosztowały a gdzie reszta??? Przecież człowiek nie bierze za granicę szmat, tylko eleganckie rzeczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: AcH:) 14.06.02, 18:58 lucy_z napisał(a): > Nie wiem czy to można się zgodzić na taką kwotę. Powiedz im ACh, że Twój jeden > > kostium, no może dwa tyle kosztowały a gdzie reszta??? Przecież człowiek nie > bierze za granicę szmat, tylko eleganckie rzeczy!!!!! Zapomniałam dodać, że bierze taka kobietka, nasza ACH, nie szmaty ale szmatki i to jest różnica zasadnicza.....;) A do tego zalicza się elegancka pidżamka, bielizna...itd ACh:) Protestuj!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Iwa i Sombre :) 14.06.02, 19:01 Tak się Iwuniu domyślałam, że Sombre jest zajęty. Sombre, dla relaksu mógłbyś się jednak odezwać, co??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Iwa :) 14.06.02, 19:13 lucy_z napisał(a): > Tak się Iwuniu domyślałam, że Sombre jest zajęty. Sombre, dla relaksu mógłbyś > się jednak odezwać, co??? :))) Błagam Cię, nie podnoś tamtego wątku. Ja chciałam, żeby spadł na dół... A Casey będzie miał uszy natarte jak kiedyś przyjedzie ;) Imieniny mam za półtora miesiąca, o! A czy przypadkiem jutro nie masz Ty Iwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Iwa :) 14.06.02, 19:27 co za dekonspiracja!!! Ze wzoru i = j = ja wychodzi, że mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Iwa :) 14.06.02, 19:33 iwa.ja napisał(a): > co za dekonspiracja!!! Ze wzoru i = j = ja wychodzi, że mam. Naprawdę???!!! Tak przypadkowo dzisiaj usyszałam i tak sobie pomyślałam o Tobie:))) To nawet dobrze się składa, prawda??? Mam na myśli sobotę. Z drugiej strony to ciężki dzień:*((((( A czy w pracy musisz jakieś ciasto itd postawić??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Iwa :) 14.06.02, 19:39 W życiu! Za żadne skarby! U nas się tego nie praktykuje, zresztą ja mam taką pracę, ze tam mnie nie ma. Do domu nie przylezą! Będzie kameralnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Iwa :) 14.06.02, 19:56 iwa.ja napisał(a): > W życiu! Za żadne skarby! U nas się tego nie praktykuje, zresztą ja mam taką > pracę, ze tam mnie nie ma. Do domu nie przylezą! Będzie kameralnie.... To świetnie, że tak! W pracy obchodzenie to jest horror!!! A w domu to i tak jest co robić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Iwa :) IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 19:40 lucy_z napisał(a): > lucy_z napisał(a): > > > Tak się Iwuniu domyślałam, że Sombre jest zajęty. Sombre, dla relaksu mógł > byś > > się jednak odezwać, co??? :))) > > Błagam Cię, nie podnoś tamtego wątku. Ja chciałam, żeby spadł na dół... > A Casey będzie miał uszy natarte jak kiedyś przyjedzie ;) > Imieniny mam za półtora miesiąca, o! A czy przypadkiem jutro nie masz Ty Iwa? > ?? Wszedlem przypadkiem na to forum i co widze. Ktos mi chce uszy nacierac. Za co? Coz ja zlego zrobilem? Mam dosyc tego, co mnie kiedys w szkole za uszy ciagano;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Casey ;) 14.06.02, 19:50 Gość portalu: Casey napisał(a): > > Wszedlem przypadkiem na to forum i co widze. Ktos mi chce uszy nacierac. > Za co? Coz ja zlego zrobilem? > Mam dosyc tego, co mnie kiedys w szkole za uszy ciagano;)))) Oj Casey, Casey;) To będzie delikatne targanie!!! Już Ty wiesz za co! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Lucy! 14.06.02, 22:09 Jestem szczęśliwa. Kupiłam sobie w wymuszonym prezencie pralkę. Idzie pierwsze pranie od tygodnia! Hura! Musiałam to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Iva.ia IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 00:08 iwa.ja napisał(a): > Jestem szczęśliwa. Kupiłam sobie w wymuszonym prezencie pralkę. Idzie pierwsze > pranie od tygodnia! Hura! > Musiałam to napisać. Iva.ja, jako posiadaczka nowej pralki a wiec i znajaca sie na praniach mozesz mi poradzic?. Czy mozna poduszke z pierza prac w pralce tak jak inne rzeczy?,..... czy tez jakis inny proces technologiczny nalezaloby zastosowac.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Iva.ia 15.06.02, 00:23 Nie znam sie na praniach. Bladego pojecia. Ja jestem od wyzszych celow. Wsadz te poduche, a potem sie zobaczy (studiujaca instrukcje iwa). Do rana mi zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Iva.ia IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 00:28 iwa.ja napisał(a): > Nie znam sie na praniach. Bladego pojecia. Ja jestem od wyzszych celow. Wsadz > te poduche, a potem sie zobaczy > (studiujaca instrukcje iwa). Do rana mi zajmie Juz to zobaczylem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Iva.ia 15.06.02, 06:51 Jeżeli pralka ma program na pranie poduszek, kołder itd, to można (ja swoje piorę regularnie i wszystko jest OK). W innym wypadku radzę oddać specjalistycznej pralni chemicznej. A wracając do bagażu - jeśli nie ubezpieczyło się go osobno, to koniec. Przekichane! Dobrze, że zechcieli dać aż 250. Mój znajomek leciał AA kilka lat temu i miał podobną przygodę. Dostał - i to po miesiącu z hakiem - 100! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Iva.ia IP: *.com / 192.168.0.* 15.06.02, 10:40 Gość portalu: Casey napisał(a): > Iva.ja, jako posiadaczka nowej pralki a wiec i znajaca sie na praniach mozesz m > i > poradzic?. > Czy mozna poduszke z pierza prac w pralce tak jak inne rzeczy?,..... czy tez > jakis inny proces technologiczny nalezaloby zastosowac.;))) Prałam poduszki w pralce!!! Z włożeniem nie było problemu, z wyjęciem owszem! Poduszka wyszła z "fartuchem";) Ale dobrze się wyprało... Poduszki nie mogą być za duże! Dość długo później schły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Poduszke jak poduszke, ale spiwor... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 11:42 Casey: > Czy mozna poduszke z pierza prac w pralce tak jak inne rzeczy? Na poduszkach sie nie znam. Ale mialem podobny problem ze spiworem. Po dluzszym uzywaniu w niezbyt przyjaznych warunkach puch w srodku pozbijal sie w jakies zgestki pozostawiajac fragmenty kompletnie puste (sama poszewka) i w ogole niegrzejace. To sie nie zdarza spiworom anilanowym ani mikrowlokniastym, ale puchowym owszem bardzo. Zapytany o rade producent (Cumulus z Gdyni) doradzil spiwor wyprac, zeby pierze w srodku znowu napuchacic. Przy tym kazal UZYC PRALKI. Twierdzil, ze jesli go na przyklad wymocze w wannie, to bedzie mokry i ciezki i nie bede mial sposobu, zeby go wyjac bez podarcia poszewki (to jest bardzo delikatna i leciutka tkaninka z perteksu). Moja pralka nie ma osobnego programu dla puchu, ale to podobno nie przeszkadza. A wiec delikatne samotne pranie w pralce (bez innych rzeczy), podwojne plukanie, potem delikatne wirowanie ew. powtorzone kilka razy, potem dlugie (kilkudniowe) suszenie nad dobrze dzialajacym kaloryferem. Spiwor wytrzymal bez problemu, zrobil sie czysty i pachnacy. Na glowny problem (zbijanie sie puchu) operacja pomogla czesciowo, chociaz nie w stu procentach. Kumpel mi powiedzial potem, ze efekt bylby lepszy, gdybym do pralki dolozyl pare tenisowek. Nie tylko by sie wypraly, ale pomoglyby rowniez w rozbijaniu tych zgeszczonych klebow puchu. Ale tego nie probowalem, wiec nie recze. Owocnego eksperymentowania - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja konczy się piąte pranie... 15.06.02, 14:14 Nie, zdecydowanie nie powinno się mnie dopuszczać do pralki. Ciągle coś z czymś, co powinno być z czymś całkiem innym. Mój pralniczy debiut, ze sto lat temu, polegał na wypraniu zimowego płaszcza na bio. Bo był brudny, a co! Siedziałam jak zauroczona gapiąc się w ekran pralki, ale jak zaczęła mi radośnie machać podszewka dziwnie wydłużona na tle reszty, to mi mowę odjęło. Od tej pory postępy poczyniłam mierne. Anilanowy śpiwór też ćwiczyłam w pralce. Okazał się śpiworem jednorazowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: konczy się piąte pranie... IP: *.com / 192.168.0.* 15.06.02, 15:31 iwa.ja napisał(a): > Nie, zdecydowanie nie powinno się mnie dopuszczać do pralki. Ciągle coś z > czymś, co powinno być z czymś całkiem innym. Mój pralniczy debiut, ze sto lat > temu, polegał na wypraniu zimowego płaszcza na bio. Bo był brudny, a co! > Siedziałam jak zauroczona gapiąc się w ekran pralki, ale jak zaczęła mi > radośnie machać podszewka dziwnie wydłużona na tle reszty, to mi mowę odjęło. > Od tej pory postępy poczyniłam mierne. > Anilanowy śpiwór też ćwiczyłam w pralce. Okazał się śpiworem jednorazowym. A ja kiedyś 4 grube, zimowe swetry wyprałam w 90 stopniach:( Jak to w domu, tu zupa, tu ziemniaczki, w międzyczasie pranie;) Zamiast na 30 stopni to wrzuciłam program 3:(( Wiadomo jak one wyglądały, całe w falbankach:( A śpiwory prałam i piorę i różne kurtki specjalne w góry i puchowe. Mam w tym doświadczenie...;) Iwa:) Ty dzisiaj tak z radości pierzesz, tak cieszysz się tą pralką??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: konczy się piąte pranie... 15.06.02, 15:36 z radości ogromnej. A także z zaległości, bo się nazbierało. Ale nie gotuję, bo mi nie pozwolili. Zaraz idę do knajpy na obiad, na ktory zostałam zaproszona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: konczy się piąte pranie... IP: *.com / 192.168.0.* 15.06.02, 15:58 iwa.ja napisał(a): > z radości ogromnej. A także z zaległości, bo się nazbierało. Ale nie gotuję, bo > > mi nie pozwolili. Zaraz idę do knajpy na obiad, na ktory zostałam zaproszona... > :)))) To rozumiem!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: konczy się piąte pranie... 16.06.02, 03:44 Zjedz i za nas coś smacznego :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca pranie... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.02, 18:31 Wisiala dlugo w mej szafce, kurtka ( bezowa ) ze skory. Wszyscy wiemy jak po dluzszym czasie noszenia wygladac mogla, kolniezyk, rekawy i zmarszczenia. Jakos odkladalam z dnia na dzien, zeby ja oddac do czyszczenia. Pewnego dnia robilam tzw. generalne porzadki i wpadla mi ta kurtka w rece. Mialam dosc...stwierdzilam, ze zaryzykuje i ja sama wypiore. Wpakowalam do pralki ( tylko kurtke ) i wypralam na 40 stopni, zapomnialam sie i odwirowalam na max. obrotach. Wyjmujac ja z pralki bylam zalamana, wprawdzie sie dobrze wyprala, ale byla sztywna i pognieciona, hehh.... Pomyslalam : no i poszla na straty, a w tym tylko moja wina :( hmmm...jak juz mam ja wyrzucic to sprobuje jeszcze wrzucic do suszarki. Po 50 min. wyjelam, patrze i oczom nie wierze : Kurtka jak nowa, nawet lepsza ! Czysta, zagniotki znikly, mieciutka i o dziwo nie byla na mlodsza siostre, pasowala nadal idealnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: pranie... 17.06.02, 07:07 Sorry, nic się na skórach nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja akcja: pieski 19.06.02, 19:46 Dla wszystkich 3mieszczan czasowo na emigracji w wawie!!! Ważne!!! www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=210&wid=2128852&aid=2223091 Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: akcja: pieski 19.06.02, 22:22 Przepraszam, że jeszcze raz się przypominam w kontekście tego, co się zdarzyło na PG. Proszę wszystkich stąd, którzy znajdą się sobotę w okolicach wawy o pomoc. Zwierzęta są w naprawdę koszmarnej sytuacji! Czy mam nadać osobny wątek, poradźcie! Odpowiedz Link Zgłoś