Dodaj do ulubionych

CASUS JANKOWSKIEGO

IP: *.nsm.pl 27.04.01, 10:36
Ludzie!Jankowski to nie cały Gdańsk,ja na przykład w kościele św.Brygidy byłem
tylko raz,a mieszkam tu już ponad 20 lat.Gdyby ktoś taki jak on pojawił się w
Bydgoszczy,Olsztynie,Koszalinie czy innym czerwonym zagłębiu i tam znalazłby
swoich "wyznawców".W Gdańsku jest tolerowany tylko z powodu świeżej jeszcze
pamięci swoich zasług z okresu
Sierpnia.
Fakt,że facet jest wyjątkowo niezręczny i nieskuteczny.Chcąc zaszkodzić Żydom
i bronić dobrego imienia Polski(bo chyba o to mu chodzi) osiąga efekt dokładnie
odwrotny(podobnie zresztą jak niejaki Moskal z Chicago).A przecież aby poprawić
wizerunek Polski w kontekście żydowskim na świecie trzeba to rozgrywać zupełnie
inaczej(co jest chyba oczywiste dla każdego rozsądnego Polaka).Pokazywać ilu z
nich zostało uratowanych przez Polaków(czy to nie skandal,że powstają filmy o
Niemcach ratujących Żydów a o Polakach jakoś cicho),pokazywać fenomen
przedwojennych polskich zdeklarowanych antysemitów,którzy w obliczu holokaustu
zmienili się kompletnie i zaczęli im pomagać,prznajmniej niektórzy-to jest
temat na film ,a nie o jakimś tam geszefciarzu Schindlerze,któtry zresztą jako
Niemiec miał niporównywalnie większe możliwości
pomagania.
Jak wiele rzeczy z innych dziedzin życia i ta sprawa zostala zaniedbana przez
komunistów.To po wojnie był czas aby wyjaśnić Zachodowi i przypominać Żydom
oczywstości i promować własne zasługi.Francuzi np. zdołali stworzyć wilką
legendę swego dość marnego ruchu oporu i tak już zostało.Nikt im specjalnie nie
wypomina kolaboracyjnego państwa i zistytucjonalizowanej współpracy tego
państwa w wywózkach
Żydów.
No ale się coś troszeczkę za dużo
rozpisałem.

Jankowski na Madagaskar!
Obserwuj wątek
    • Gość: ARTUR Re: TWÓJ CASUS IP: 212.244.184.* 27.04.01, 11:28
      Krótko mówiąc chcesz abyśmy my Polacy, gdy żydzi plują nam w twarz, stali
      uśmiechając się do nich i przypominali im pokornie nasze zasługi w ratowaniu
      ich ziomków z holochausu podczas II wojny światowej. Nie akceptuję takiej
      postawy. Ks. Jankowski też. W imię bowiem jakich racji mielibyśmy to robić.
      Apelowanie do sumienia żydów i odwoływanie się do ich pamięci, to strata czasu.
      Ich z gruntu cechuje antypolonizm, to ich cecha narodowa. Kłamliwa, niekiedy
      zaciekła antypolska propaganda, którą niektóre prominentne żydowskie kregi
      uprawiają z premedytacją na Zachodzie, nie może pozostawac przez nas nie
      zauważona. Pozostaje nam tylko jedno rozwiązanie w walce z nimi. Odpłacać im
      pięknym za nadobne. Szkodzić interesom żydowskim na całej kuli ziemskiej, gdy
      tylko to jest możliwe. A z reprywatyzowanymi majątkami w Polsce mogą się oni
      pożegnać ostatecznie. Dostaną figę z makiem.
      • Gość: beast Re: TWÓJ CASUS IP: *.nsm.pl 27.04.01, 11:51
        Jeżeli nawet jak twierdzisz wszystkich Żydów cechuje antypolonizm,to tego typu
        próby działań o jakich wspomniałem odniosłyby skutek wśród innych narodów,na
        których opinii w sumie zależeć powinno nam bardziej niż na
        żydiwskiej.
        Jeżeli celem każdego patrioty powinno być to "aby Polska rosła w silę a ludzie
        żyli dostatniej"(niezly slogan choć gierkowski),to jeśli Żydzi przeszkadzają
        nam, przynajmniej w tym pierwszym,chyba warto podjąć takie działania które będą
        SKUTECZNE a nie spowodują,że będzie się nas traktować jak jakichś głupich(ten
        obraz Polaków w US stworzyli chyba przede wszystkim Irlandczycy) i
        ograniczonych antysemitów.
        • Gość: ARTUR Re: TWÓJ CASUS, odp. do Beast IP: 212.244.184.* 27.04.01, 13:26
          Dlatego też należy prowadzić dwutorową politykę. Z jednej strony trzeba promować
          Polskę na całym świecie. Pokazywać ją w pozytywnym świetle, przypominać o
          dokonaniach naszego kraju (zasługach historycznych), podkreślac wkład naszych
          słynnych rodaków, którzy zasłużyli się dla ludzkości np. na niwie nauki
          (Kopernik), kultury (Chopin)czy w innych dziedzinach. Od tego jest m.in. MSZ.
          Niestety większości mieszkańców zachodniej Europy Kopernik znany jest jako
          niemiecki astronom (zob. Encyklopedia Britanica) a Chopin jako kompozytor
          francuski. Z drugiej zaś strony należy (oczywiście w sposób zawaluowany)
          dyskredytować żydów, obnażać ich hipokryzję, obłudę i małostkowość. Od tego
          powinni być publicyści, dziennikarze, inteligenci. Milczenie i nie odpowiadanie
          na ataki żydów skierowane przeciwko Polsce i Polakom, to polityka bierności.
          Żydowska propadanda w USA i na Zachodzie skutecznie kreuje negatywny obraz
          Polski. Dlatego też my (przy pomocy naszej propagandy) musimy działać na 2 wyżej
          opisanych frontach.
          • Gość: beast Re: TWÓJ CASUS, odp. do Beast IP: *.nsm.pl 27.04.01, 13:34
            I o to mi chodziło.Brawo nareszcie rozsądny głos.A z tym Kopernikiem to
            widziałeś to na własne oczy czy tak jak ja tylko o tym słyszałeś?
            • Gość: ARTUR Re: TWÓJ CASUS, odp. do Beast IP: 212.244.184.* 27.04.01, 14:37
              Encyklopedia jest w internecie, wejście przez linki Rzeczpospolitej
              • Gość: beast Re: TWÓJ CASUS, odp. do Artur IP: *.nsm.pl 27.04.01, 15:54
                Byłem,sprawdziłem Nicolaus Copernicus to"polish astronomer",w ogóle jest sporo
                onim wiadomości.A o niejakim Johnie III Sobieskim wiedzą nawet ,że jego
                pradziadkiem był S.Żółkiewski.POZDRO
      • Gość: beast Re: TWÓJ CASUS IP: *.nsm.pl 27.04.01, 12:45
        Artur chyba nie jesteś skinem wykrzykującym głupawe hasła w stylu Heil Hitler i
        inne takie w istocie rzeczy sławiące jednego z najwiekszych "dobroczyńcow" w
        historii Polski.
        • Gość: U92 Re: TWÓJ CASUS IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.01, 02:12
          Beast
          nie wiem czy artur to zrozumial ? hi hi
    • Gość: Cwalus KISSINGER to ABRAHAM BEL ELAZAR wylej swoje pomyje na niego IP: *.nas1.ana2.gblx.net 06.05.01, 01:28
      Jak jestes taki bohater i plujesz we wlasne gniazdo, lbie barani, to sprobuj
      wylewac swoje pomyje na Kwasniewskiego-Stolzmana, Michnika-Szechtera, czy
      innych geremkow. Nie robisz tego, bo nie chcesz znalezc sie w wiezieniu jak
      Lepper, zapacanialy bohaterze z Koziej Wolki.
      • Gość: beast Re: KISSINGER to ABRAHAM BEL ELAZAR wylej swoje pomyje na niego IP: *.nsm.pl 06.05.01, 12:46
        Cwelus- czytaj a nie pierdol bez sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka