Gość: inga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:21 Nie podobała mi się pierwsza powieść pani Masłowskiej, ale to nie znaczy że nie przeczytam drugiej.Jest b.młoda.Zyczę jej powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Powiesci Maslowskiej IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.05.05, 07:38 sa jak cala WSPOLCZESNA polska literatura MARNE, SLABE, niewiele warte. Nie istnieja dluzej niz 1-2 lata, a pedzone i tak sa reklama i moda na wulgarnosc i prostactwo. Dlatego - nie zostawia sladu w pol. literaturze na dluzej. Ale zarobia na tym choc troche domy wydawnicze i dystrybutorzy. I to oni glownie napedzaja Maslowska czyniac z niej pisarke. Polska nedza intelektualna... Odpowiedz Link Zgłoś
miro79 Re: Powiesci Maslowskiej 21.05.05, 09:14 no tak, kolejna osoba z kompleksami - to do ciebie moniko; współczesna proza jak i poezja wcale nie jest takie złe; szanuję i huellego, i tokarczuk; meleckiego i siwczyka; a co do masłowskiej - poprzednia książka była ciekawa i nieźle napisana; przeczytam pawia to zobaczę co teraz mamy; też czekam na polskiego pereca tylko stawiam sobie pytanie po co? w końcu był francuski Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Powiesci Maslowskiej 21.05.05, 13:52 Gość portalu: Monika napisał(a): > sa jak cala WSPOLCZESNA polska literatura MARNE, SLABE, niewiele warte. Nie > istnieja dluzej niz 1-2 lata, a pedzone i tak sa reklama i moda na wulgarnosc i Napisz cos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dorota Masłowska wydaje drugą powieść IP: *.lublin.mm.pl 21.05.05, 07:45 czytałam fragment w "lampie"... bardzo orginalne. kolejny raz masłowska szykuje nam rewolucję w dziedzinie literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbuniek Re: Dorota Masłowska wydaje drugą powieść 21.05.05, 13:24 kolejny raz masłowska szykuje > nam rewolucję w dziedzinie literatury. ----------------------------------- Zanim Masłowska przeprowadzi rewolucję w "dziedzinie literatury" niech najpierw popracuje nad poprawną polszczyzną. Rewolucję w polszczyźnie już sobie i nam zrobiła: "to zadawanie się z ludźmi o długich definicjach i wymownych nazwiskach" co to za nowomowa? ludzie o długich definicjach? ludzie o WYMOWNYCH nazwiskach? "Jestem dyletantką w sprawie bycia pisarzem - mówi Dorota Masłowska" I tu Dorotko masz rację, z wyjątkiem wyjątkowo nieudanej składni. Odpowiedz Link Zgłoś