Dodaj do ulubionych

Karpaty Magiczne

07.07.02, 23:52
Karpaty Magiczne to zespół z Nowego Sącza grający muzykę, którą chyba
najtrafniej można określić jako muzykę etniczną. W sobotę zagrali na
zaspiańskiej Fecie. Może ktoś z Was widział ten koncert? Jak wrażenia?

Nieco po północy szliśmy przez park od strony lotniska ku tzw. kotlince, gdzie
miał odbyć się koncert. Ciemno, we krwi buzuje piwo:), wokół drzewa, trawy,
ludzie. I nagle w oddali błysk niebieski, błysk czerwony, błysk żółty... to
sceniczne reflektory osadzone w kotlince wskazują drogę tuż pod naszymi nogami.
I dochodzimy... pod nami rozpościera się scena, koło nas, niczym w greckim
amfiteatrze, wzgórze otaczające kotlinkę zajęli widzowie. Pod nami w górę
strzelają płomienie wielkiego ogniska, na trawie przed sceną wyrosły płonące
pochodnie, ogień łakomie liże mgliste obłoki snujące się po kotlince....
Dochodzi wpół do pierwszej w nocy i wreszcie pojawia się muzyka. Bez przerw
przez półtorej godziny wpadamy w trans uwodzeni gitarą, śpiewem i wokalizami
Anny, dźwiękiem didgeridoo, bongosów, basu, wszelkich piszczał, i nawet nie
wiem, czego jeszcze... Wpatrzeni w ognisko lub siedząc między pochodniami,
otoczeni obłokami tajemniczych dymów, odpływamy w inny świat... Klimat rodem ze
Switezianki... I kto wtedy powiedziałby, że jesteśmy w środku największego
blokowiska Gdańska?:) Około drugiej w nocy koncert się kończy, a wielu
chciałoby tak błądzić wśród tych dymów, ogni i muzyki do świtu... Warto było:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ach Re: Karpaty Magiczne IP: 12.23.8.* 08.07.02, 13:37
      dziekuje sombre choc pewnie przez mysl ci nie przeszlo ze i ja to
      przezytam...troche przypomniala mi sie krotoszynska wyprawa sprzed lat kilka
      tyle ze calkiem inny zespol wowczas mnie powali wszystkie wschody
      slonca...znasz?
      aaaa i lece do pracy
      dzien dobry trojmiasto!
      • lucy_z Re: ACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 18:20
        Gość portalu: ach napisał(a):

> dziekuje sombre choc pewnie przez mysl ci nie przeszlo ze i ja to
        > przezytam...troche przypomniala mi sie krotoszynska wyprawa sprzed lat kilka
        > tyle ze calkiem inny zespol wowczas mnie powali wszystkie wschody
        > slonca...znasz?
        > aaaa i lece do pracy
        > dzien dobry trojmiasto!

Witaj ACH:))) Teraz to już czasu nie masz, żeby napisać jakieś sprawozdanie???
        Buźka :)))
    • gattopolacco Re: Karpaty Magiczne 08.07.02, 14:32
      pieknie napisane:-))...to tylko mozna pozazdroscic takiego klimatu ..a dla takich
      zazdrosnych to bardzo prosze na www.karpatymagiczne.vivo.pl
      posluchac tez mozna
      gattopolacco

• lucy_z Re: Karpaty Magiczne 08.07.02, 18:02
        gattopolacco napisał(a):

posluchac tez mozna
        > gattopolacco
        >
        Niestety, u mnie nie da się posłuchać:(( A chciałam posłuchać bo Sombre tak
        pięknie, tak obrazowo to przedstawił, że sobie potrafiłam to wyobrazić:)))
        • gattopolacco Re: Karpaty Magiczne 08.07.02, 18:22
          lucy_z napisał(a):

> Niestety, u mnie nie da się posłuchać:(( A chciałam posłuchać bo Sombre tak
          > pięknie, tak obrazowo to przedstawił, że sobie potrafiłam to wyobrazić:)))
          przykro mi:-(((( bo mnie ten jego opis skusil na szukanie wiadomosci o tej
          niznanej mi grupie...muzyka bardzo tajemnicza...
          gattopolacco

• lucy_z Re: Sombre :) 08.07.02, 19:04
            gattopolacco napisał(a):

przykro mi:-(((( bo mnie ten jego opis skusil na szukanie wiadomosci o tej
            > niznanej mi grupie...muzyka bardzo tajemnicza...
            > gattopolacco
            >
            Sombre????? A gdzie ta kotlinka, o której piszesz??? Na Zaspie jest kotlinka???
            • maatti Re: Sombre :) 08.07.02, 22:58
              lucy_z napisał(a):

> gattopolacco napisał(a):
              >
              > przykro mi:-(((( bo mnie ten jego opis skusil na szukanie wiadomosci o tej
              > > niznanej mi grupie...muzyka bardzo tajemnicza...
              > > gattopolacco
              > >
              > Sombre????? A gdzie ta kotlinka, o której piszesz??? Na Zaspie jest kotlinka??
              > ?
              trudno nazwac ja kotlinka raczej kotlineczka, prosto 4 minuty od namiotu FETY w
              kierunku petli..
    • sombre Mała prywata. 08.07.02, 23:47
      Fajnie, że sprawiłem Wam przyjemność:) Informuję, że nie jestem zatrudniony
      przez zespół jako specjalista od marketingu lub public relations ;)))

Właśnie słucham czegoś z tej samej półki. Nie są to Wszystkie Wschody Słońca
      (nie znam, choć słyszałem o nich), ale stary dobry Ossian. Refleksyjny... bo
      wieczór specjalny. Jutro ważny dzień. Symboliczny koniec... Przemiana? Coś się
      kończy definitywnie, coś już nigdy nie wróci... Tyle lat, a jutro... tyle razy
      człowiek o tym myślał, tyle wyobrażeń, jak to będzie? A tu proszę - już...

W zasadzie powinienem słuchać dziś całą noc, przesłuchać całą ścianę kaset i
      płyt. Tyle przeżyć, tyle stopniowego odkrywania, fascynacji... Renata Przemyk i
      małoletnie wsłuchiwania się w T.Love w podstawówce. Wszelkie Zyio, Róże Europy,
      Sztywne Pale Azji. Pierwsze odkrycia Stinga i Shinead O'Connor. Queen i INXS.
      Wczesnolicealne fascynacje Heyem (któż wtedy tego nie słuchał? :) Nirwana,
      Stone Temple Pilots, Pearl Jam, Soundgarden, Smashing Pumpkins... Szczeniackie
      skakanie na nieśmiertelnych KULT-owych koncertach w Kwadratowej... Dire
      Straits, Pink Floyd i King Crimson... Led Zeppelin, The Doors, Radiohead...
      Późnolicealne koncerty Marlboro Rock In w Operze Leśnej i Kora z Maanamem...i
      Dżem!... Orgia dźwięków przy Joe Satrianim na molo... Potem epitafium dla Kurta
      przy Foo Fighters... Rage Against the Machine na Fortach i U2 w sezonie
      osiemnastkowym... Odkrycie jazzu i Sax Clubowe piątki w Gdyni! I Zyrafa! Jass i
      Miłość, Kury, Trupy. Jazz, jazz, jazz! Szanty. Poezja śpiewana! Stare Dobre
      Małżeństwo, Magda Umer, muzyka ethno i afro... I wiele wiele innych. Tyle osób,
      tyle miejsc... PRZEZYCIA. A wszystko to jutro zostanie zamknięte w paru
      pompatycznych zdaniach... Jutro ważny dzień, kurcze. Jak to jest, czy każdy ma
      taki wieczór przedtem...? :)
      • gattopolacco Re: Mała prywata. 08.07.02, 23:58
        sombre napisał(a):

> Fajnie, że sprawiłem Wam przyjemność:) Informuję, że nie jestem zatrudniony
        > przez zespół jako specjalista od marketingu lub public relations ;)))
        >
        > Właśnie słucham czegoś z tej samej półki. Nie są to Wszystkie Wschody Słońca
        > (nie znam, choć słyszałem o nich), ale stary dobry Ossian. Refleksyjny... bo
        > wieczór specjalny. Jutro ważny dzień. Symboliczny koniec... Przemiana? Coś się
        > kończy definitywnie, coś już nigdy nie wróci... Tyle lat, a jutro... tyle razy
        > człowiek o tym myślał, tyle wyobrażeń, jak to będzie? A tu proszę - już...
        >
        > W zasadzie powinienem słuchać dziś całą noc, przesłuchać całą ścianę kaset i
        > płyt. Tyle przeżyć, tyle stopniowego odkrywania, fascynacji... Renata Przemyk i
        >
        > małoletnie wsłuchiwania się w T.Love w podstawówce. Wszelkie Zyio, Róże Europy,
        >
        > Sztywne Pale Azji. Pierwsze odkrycia Stinga i Shinead O'Connor. Queen i INXS.
        > Wczesnolicealne fascynacje Heyem (któż wtedy tego nie słuchał? :) Nirwana,
        > Stone Temple Pilots, Pearl Jam, Soundgarden, Smashing Pumpkins... Szczeniackie
        > skakanie na nieśmiertelnych KULT-owych koncertach w Kwadratowej... Dire
        > Straits, Pink Floyd i King Crimson... Led Zeppelin, The Doors, Radiohead...
        > Późnolicealne koncerty Marlboro Rock In w Operze Leśnej i Kora z Maanamem...i
        > Dżem!... Orgia dźwięków przy Joe Satrianim na molo... Potem epitafium dla Kurta
        >
        > przy Foo Fighters... Rage Against the Machine na Fortach i U2 w sezonie
        > osiemnastkowym... Odkrycie jazzu i Sax Clubowe piątki w Gdyni! I Zyrafa! Jass i
        >
        > Miłość, Kury, Trupy. Jazz, jazz, jazz! Szanty. Poezja śpiewana! Stare Dobre
        > Małżeństwo, Magda Umer, muzyka ethno i afro... I wiele wiele innych. Tyle osób,
        >
        > tyle miejsc... PRZEZYCIA. A wszystko to jutro zostanie zamknięte w paru
        > pompatycznych zdaniach... Jutro ważny dzień, kurcze. Jak to jest, czy każdy ma
        > taki wieczór przedtem...? :)

hej!!!! co jest????przed czym ??? nie strasz!!!!
        jezeli masz to posluchaj: Belonging- Keith Jarrett.....albo Charlie Haden" Night
        & the city" albo Bill Evans Trio.....albo to (kogo)kochasz nad zycie...
        Trzymaj sie cieplo i jeszcze raz dzieki za Karpaty....byly mi zupelnie obce...
        M(c)iao
        gattopolacco
        • sombre Re: Mała prywata. 09.07.02, 00:03
          Spokojnie. Kończy mi się etap w życiu, a nie życie! :)))
          Szczegóły jutro, żeby dziś nie zapeszać... :)))
          Pozdrawiam :)))
          • sombre Dopisek 09.07.02, 00:07
            Tak sobie to przeczytałem raz jeszcze i wiesz co?
            Faktycznie mogło zabrzmieć dziwnie. Sorry.
            :)
            • gattopolacco Re: Dopisek 09.07.02, 01:31
              sombre napisał(a):

> Tak sobie to przeczytałem raz jeszcze i wiesz co?
              > Faktycznie mogło zabrzmieć dziwnie. Sorry.
              > :)

i tak to zabrzmialo ...ale juz terz zupelnie inaczej:-))))
              ...wiec trzymamy kciukiiiii:))))
              M(c)iao
              gattopolacco
              • lucy_z Re: Sombre :))))) 09.07.02, 09:41
                Trzymam kciuki za pomyślność!!! Czy dobrze się domyślam???? Myślę, że tu
                wyjaśnisz co nie co??? /dobrze napisałam?/:)))
          • petelka Re: Mała prywata. 09.07.02, 10:00
            sombre napisał(a):

> Spokojnie. Kończy mi się etap w życiu, a nie życie! :)))
            > Szczegóły jutro, żeby dziś nie zapeszać... :)))
            > Pozdrawiam :)))

Hej Sombre, gdzie jesteś Ty i obiecane na dziś szczegół? Już nie mogę doczekać
            się:)))

• lucy_z Re: Mała prywata. 09.07.02, 10:03
              petelka napisał(a):

> sombre napisał(a):
              >
              > > Spokojnie. Kończy mi się etap w życiu, a nie życie! :)))
              > > Szczegóły jutro, żeby dziś nie zapeszać... :)))
              > > Pozdrawiam :)))
              >
              > Hej Sombre, gdzie jesteś Ty i obiecane na dziś szczegół? Już nie mogę doczekać
              > się:)))
              >
              Dopiero opowie, mam nadzieję, jak wróci:)
              • lucy_z Re: Mała prywata. 10.07.02, 00:41
                > > Hej Sombre, gdzie jesteś Ty i obiecane na dziś szczegół? Już nie mogę docz
                > ekać
                > > się:)))
                > >
                > Dopiero opowie, mam nadzieję, jak wróci:)

No i gdzie ta opowieść??????? :)
                • iwa.ja przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Polaka 10.07.02, 10:07

Wczoraj już gratulowałam Sombre. Myślę, że jak się obudzi z kefirkiem, to zda pełniejąszą relację...
                  • petelka Re: przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Polaka 10.07.02, 10:50
                    iwa.ja napisał(a):

>
                    > Wczoraj już gratulowałam Sombre. Myślę, że jak się obudzi z kefirkiem, to zda p
                    > ełniejąszą relację...

A więc na dzień dobry, do tego kefirka - Sombre, wszystkiego najlepszego.:)))

• lucy_z Re: przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Po 10.07.02, 11:07

Gratulacje Sombre:))))))
                      • gattopolacco Re: przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Po 10.07.02, 11:29
                        lucy_z napisała:

>
                        > Gratulacje Sombre:))))))

i ja dolaczam sie go gratulacji:-))))))))))))
                        ...tak na wszelki wypadek,bo wokol mnie "ciemnosc" kompletna....
                        M(c)iao
                        gattopolacco

• sombre Re: przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Po 10.07.02, 16:57
                          Zaraz, zaraz, co tu jest napisane... „Maślanka Mrągowska. Naturalna”.
                          No kefirek to nie jest, ale pycha :)))
                          A co do sprawy to zafunduję jej osobny wątek, nie podaruję sobie, okej? :))
                          A jeśli czytają to plażowiczki i –cze z okolic Gdańska Jelitkowa i całego
                          odcinka sopockiego (a zwłaszcza takie jedno topless ;) to jeśli pamiętają
                          takiego jednego z wczorajszym wzrokiem, w glanach, długich spodniach i butelką
                          Mirindy w łapskach, ale dziarskim krokiem omijającego dzisiaj w południowym
                          słońcu całą tę feerię bikini i slipów... to to właśnie byłem ja :))
                          • gattopolacco Re: przybyło nam jakieś 60 parę kilo doroslego Po 10.07.02, 17:50
                            sombre napisał(a):

> A co do sprawy to zafunduję jej osobny wątek, nie podaruję sobie, okej? :))
                            ..czekamy z niecierpliwoscia...

> A jeśli czytają to plażowiczki i –cze z okolic Gdańska Jelitkowa i całego
                            >
                            > odcinka sopockiego (a zwłaszcza takie jedno topless ;) to jeśli pamiętają
                            > takiego jednego z wczorajszym wzrokiem, w glanach, długich spodniach i butelką
                            > Mirindy w łapskach, ale dziarskim krokiem omijającego dzisiaj w południowym
                            > słońcu całą tę feerię bikini i slipów... to to właśnie byłem ja :))
                            buuuuuuu:-((((( jestem tak dalekoooooo
                            M(c)iao
                            gattopolacco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka