Gość: redlowian IP: *.dyn.optonline.net 26.07.02, 20:49 nie bylem w redlowie przez 4 lata. teraz mieszkam w Chicago i tesknie za Gdynia!!! Co sie zmienilo przez 4 lata??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lucy_z Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.libre.retevision.es 28.07.02, 21:07 nie masz co żałować - smród, brud i nędza, bandy złodziei i zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 30.07.02, 13:05 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > nie masz co żałować - smród, brud i nędza, bandy złodziei i zadupie. Zwróć uwagę, że to podrabiana "lucy_z"!!! Nie logowania!!! Mnie też kiedyś podpuściła. To taka utalentowanoa podpuszczalska dziewczyna(?) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 30.07.02, 13:33 filut napisał: > Gość portalu: lucy_z napisał(a): > > > nie masz co żałować - smród, brud i nędza, bandy złodziei i zadupie. > > > Zwróć uwagę, że to podrabiana "lucy_z"!!! Nie logowania!!! Mnie też kiedyś > podpuściła. To taka utalentowanoa podpuszczalska dziewczyna(?) Fil, nie używaj mojego nicku jako przykładu, proszę Cię, tylko podaj adres tego kogoś, z jakiego ten ktoś pisał posty. Bo ten ktoś pisał pod różnymi nickami z forum jak i wymyślonymi nickami. Stawiam jednak, że był to mężczyzna albo chlopiec!;) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 30.07.02, 17:22 "Fil, nie używaj mojego nicku jako przykładu..." NIE BĘDĘ - harcerskie słowo honoru! "Stawiam jednak, że był to mężczyzna albo chlopiec!" Czyżby przejaw damskiego szowinizmu? Płeć piękna też bywa figlarna. Pozdrawiam Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sombre Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 30.07.02, 22:30 Wracając do tematu, zbudowali pikne rondo na skrzyżowaniu Stryjskiej z Drogą Różową i Lotników. Poza tym przenieśli bazę autobusową do Kaczych Buków na obrzeża Gdyni (okolice Dąbrówki, nowa i bardzo nowoczesna zajezdnia) a na miejscu starej ma powstać miasteczko technologiczne, gdzie biznes, miasto i unijne fundusze mają wspierać naukowców - innowatorów pracujących dla tego biznesu. Szumnie brzmi, co z tego będzie, się obaczy... Na skrzyżowaniu Al. Zwycięstwa i Harcerskiej bodajże (vis a vis dawnego wjazdu do zajezdni) stoi teraz nowa stacja benzynowa. Heh, więcej drobiazgów nie pamiętam :) Pozdrawiam tych nad Jeziorami :) Ludź nie z Redłowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Nie redlowian IP: *.proxy.aol.com 01.08.02, 00:14 Gość portalu: redlowian napisał(a): > nie bylem w redlowie przez 4 lata. teraz mieszkam w Chicago i tesknie za > Gdynia!!! > > Co sie zmienilo przez 4 lata??? Ja nie wiem. Bylem w Redlowie 35 lat temu. Byly sasiad wybudowal dom na samym szczycie gory redlowskiej. Z oken byl wspanialy widok na morze z trzech stron. Przez taki okres napewno zmiany sa duze;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 01.08.02, 15:17 > nie bylem w redlowie... > Co sie zmienilo przez 4 lata??? Generalnie OK, zwłaszcza w tej lepszej czesci Redłowa (poniżej płyty, wokół osiedla Zielonego). Nie spsiało bardzo, nawet niektóre miejsca (skwerek po środku) przyzwoicie utrzymane. Koło spożywczych snuja sie watachy podstarzałych rencistów i bezrobotnych stoczniowców w kapciach. Sławne Eldorado znowu się inaczej nazywa.No i zrobili piękną ulicę Kopernika. A Przytulak juz tam nie mieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redlowian Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.dyn.optonline.net 08.08.02, 02:45 no to supper a co w okolicach osiedla zielonego i ulicy kaczewskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.3miasto.net / *.3miasto.net 08.08.02, 15:07 a na osiedlu zielonym pieknie, spokojnie i ...zielono mamy nowe swiatla na skrzyzowaniu redlowskiej i legionow i nowy salon masazu i medycyny naturalnej na o.z. a przejscie przez las nad morze tylko dla odwaznych - dziki - i tak nie moge juz biegac rano acha, obok kosciola na gorze jest nowy fitness club z basenem, duza silownia, i sala do aerobiku - sauny etc - ideal - zaluj , ze cie tu nie ma :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 08.08.02, 17:20 Gość portalu: ula napisał(a): > a na osiedlu zielonym pieknie, spokojnie i ...zielono Gdzie zielono na Zielonym? Beton, kostka i asfalt. I jeszcze postawili ten wieżowiec Invest komfortu. Drrramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.3miasto.net / *.3miasto.net 09.08.02, 08:30 Ach, bo moje okna wychodzą na zielona trawke i gdyby tylko nie ten halas od Legionow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 09.08.02, 11:51 > Ach, bo moje okna wychodzą na zielona trawke i gdyby tylko nie ten halas od Leg > ionow :-) No to patrzysz w stronę mojego domu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.3miasto.net / *.3miasto.net 09.08.02, 11:58 hmm, chyba jednak nie, bo za trawka widzę stacje benzynowa - a szkoda :-) pzdr. rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotletschabowy Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.dyn.optonline.net 12.08.02, 04:45 za moich czasow (ok 2 lata temu) jak odwiedzilem to na o.z. bylo bardzo fajnie, od strony legionow bylo pare sklepikow, delicje, sklep komputerowy itp. o "step" nizej na ulicy Kaczewskiej dzialo sie wszystko ! czy cos sie zmienilo na Kaczewskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> 12.08.02, 14:47 > o "step" nizej na ulicy Kaczewskiej dzialo sie wszystko ! czy cos sie zmienilo > na Kaczewskiej??? Sprecyzuj okreslenie "wszystko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redlowian Re: LUDZIE Z REDLOWA ------>> IP: *.dyn.optonline.net 14.08.02, 20:57 bopin napisał: > > > o "step" nizej na ulicy Kaczewskiej dzialo sie wszystko ! czy cos sie > zmienilo > > na Kaczewskiej??? > > Sprecyzuj okreslenie "wszystko" ummmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś