IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 09:47
Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac
virusymi.

Pogardzam...
Obserwuj wątek
    • petelka Re: VIRUS 31.07.02, 09:59
      Gość portalu: Carioca napisał(a):

> Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac
      > virusymi.
      >
      > Pogardzam...

Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami.
      Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie obcych.
      Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na
      inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.:(((
      Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten
      programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety
      (?).
      Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety):
      UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować.
      Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM
      przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego załącznika
      było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą).
      Pozdrawiam
      • lucy_z Re: VIRUS 31.07.02, 10:38
        petelka napisała:

>
        > Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami.
        > Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie
        obcych.
        > Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na
        > inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.:
        (((
        > Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten
        > programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety
        > (?).
        > Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety):
        > UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować.
        > Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM
        > przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego
        załącznika
        > było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą).
        > Pozdrawiam
        >
      • Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 10:47
        petelka napisała:

> Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami.
        > Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie
        obcych.
        > Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na
        > inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.:
        (((
        > Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten
        > programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety
        > (?).
        > Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety):
        > UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować.
        > Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM
        > przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego
        załącznika
        > było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą).
        > Pozdrawiam
        >
        • petelka Re: VIRUS 31.07.02, 11:09
          Nie wiem ilu osób dotyczy ten problem, ale wygląda że naprawdę wielu. Wystarczy
          przelecieć się po poszczególnych forach i ręczę Ci, że na każdym znajdziesz
          wypowiedzi ludzi, których spotykają takie niespodzianki.:((( I najgorsze, że
          często zdarza się, że e-mail taki dostajesz niby od znanej Ci osoby. Ja np.
          dostałam takiego wirusa od naszej "o_o". Ponieważ jednak nie podejrzewam jej o
          specjalne działania w tym zakresie, wydaje mi się że wirus "infekuje się" bądź
          z książek adresowych posiadaczy kont na gazeta.pl bądź też z...samego serwera
          gazety.pl (?)
          A swoją drogą, żeby taki portal jak gazeta nie potrafił rozwiązać znanego im
          przecież problemu i nie posiadał skanera antywirusowego, to aż wstyd.:(((
          • gatto2pl Re: VIRUS 31.07.02, 11:18
            petelka napisała:

> Nie wiem ilu osób dotyczy ten problem, ale wygląda że naprawdę wielu.

dzisiaj 7 postow z "wkladka"...oczywiscie wszystko zlikwidowane
            ja do nikogo nie pisze ..i nie czekam na nic..po prostu ..kosz...
            a swoja droga ... nieudacznosc gazety...
            Ciao
            gatto2pl
            • Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 16:40
              Poprostu nie bede do tej skrzynki zagladac, zapcha sie virusami to niech sie
              zapcha i niech sie gazeta o to martwi.
              Logowac sie tez nie bede, zeby nie prowokowac tak rozrywkowych ludzi.
              Na necie mozna znalezc duzo @ adresow o wiele bezpieczniejszych.

Pozdrowionka
          • o__o Re: VIRUS 31.07.02, 20:13
            Pętelko, bardzo mi przykro że dostałaś ode mnie wirusa :(((
            Oświadczam że niczego nie wysyłałam, nie wiem co się dzieje:((( Prawie
            codziennie w mojej skrzynce znajduję 3-4 wiadomości od nieznanych osób.
            Robię z nimi dokładnie to co wszyscy, klik i do kosza.......
            Proszę nie odbierajcie takich niezidentyfikowanych "przesyłek"....
            Pzdr,
            o__o
            • lucy_z Re: VIRUS 31.07.02, 20:39
              o__o napisała:

> Pętelko, bardzo mi przykro że dostałaś ode mnie wirusa :(((
              > Oświadczam że niczego nie wysyłałam, nie wiem co się dzieje:((( Prawie
              > codziennie w mojej skrzynce znajduję 3-4 wiadomości od nieznanych osób.
              > Robię z nimi dokładnie to co wszyscy, klik i do kosza.......
              > Proszę nie odbierajcie takich niezidentyfikowanych "przesyłek"....
              > Pzdr,
              > o__o

Ja dostałam taką odpowiedź od Mass, która mnie nie satysfakcjonuje:(

" Wirusy komputerowe rozsylaja sie same do adresow z ksiazki adresowej
              programu
              pocztowego lub serwisu mailowego na portalu."

O__O! Wiadomo, że nie Ty rozsyłasz! Sprawdź czy masz w swojej skrzynce jakieś
              adresy. Mimo, że mogłaś ich nie zapisywać program wcześniej zapisywał je sam w
              skrzynce pocztowej. Teraz tego już nie robi ale adresy mogły pozostać. Trzeba
              je usunąć!

Pozdrawiam:)))

• Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.02, 23:24
                Pierwszy raz logujac sie na gazecie mialam problemy, komputer sie zawiesil i
                musialam go restartowac. Po restartowaniu sprawdzilam logowanie i nie
                funkcjonowalo, wiec zalogowalam sie ponownie pod troche innym nickiem.
                Wpisujac sie na forum jako " zalogowana " dostawalam przesylki z virusami na
                umieszczony adres przy moim nicku.
                Nie zagladalam do tej skrzynki juz dluzszy czas, ale dzis mnie skusilo i mam
                tam okolo 30 przesylek.
                Tu pragne podziekowac : Gattopolacco, Germanus, Lucy_z, Kotek
                22, ...itd...itd... za @ z zalacznikami, tylko zaluje, ze nie stukneliscie tez
                pare slow, buuuu.... ;)

Natomiast na ten pierwszy adres, na ktory nie logowalam sie na forum, pozniej
                jednak funkcjonowal, nie mam takowych niespodzianek i dziala "
                SUPER !!! " :)))))

Pozdrowionka

• lucy_z Re: VIRUS 24.08.02, 23:39

>
                  > Pozdrowionka
                  >
                  Witaj Carioca:))) Nic do Ciebie nie pisałam ale to się pleni jak zaraza.
                  Gdzieś trzy dni temu chyba dostałam od samej siebie;))
                  Tez jak wróciłam po przerwie na forum to mialam tyle samo smieci! Pisałam o tym
                  na forum o forum, dzisiaj widzę, że jakiś czlowiek tez o tym pisze!!!
                  Codziennie tez dostaję ale jakby mniej. Wywalaj to po prostu i tyle!!!
                  Pozdrawiam:)))))
                  • Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 00:31
                    Lucy_z nie o to mi chodzilo w moim poscie i nie mam do " NIKOGO " ( tu
                    podkreslam ) pretensji !!!.
                    Chcialam tylko zwrocic uwage, ze ta skrzynka jest naprawde fajna :)
                    Dziala dobrze, tylko logujac sie i odkrywajac swoj @ adres prowokujemy tych co
                    lubia zabawy z virusami. Na zasadzie ; okazja czyni zlodzieja.

Pozdrowionka :)
                    • lucy_z Re: VIRUS 25.08.02, 21:29

> Lucy_z nie o to mi chodzilo w moim poscie i nie mam do " NIKOGO " ( tu
                      > podkreslam ) pretensji !!!.

Przecież wiem Carioca:)))

Ja dostaję jakby mniej tych wirusków, tak jeden na dzień a przedtem było ich
                      sporo dziennie. Może wreszcie gazeta coś z tym zrobi!
                      Pozdrawiam:))
                      • Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 23:11
                        lucy_z napisała:

> Ja dostaję jakby mniej tych wirusków, tak jeden na dzień a przedtem było
                        ich sporo dziennie. Może wreszcie gazeta coś z tym zrobi!

Moze... ?
                        Mam troszke @ adresow na necie, ale jeszcze nie trafilam takiego jak ten,
                        ktory ma az tak duzy monopol na virusy !!!
                        Mysle, ze ktos robi krecia robote i testuje co nie co.
                        Przeciez nie masz mnie w ksiedze adresowej i ja Ciebie tez nie, a dostalam
                        takowe prezenciki nie tylko od Ciebie.
                        To daje do myslenia....hmmmm.....
                        Darmowa, moze troche mala, ale w miare dobrze dzialajaca skrzynka z SMTP i
                        POP, tego niewiele jest na necie.
                        Kto to oplaca, zeby taka skrzynka mogla funkcjonowac ?

Pozdrawiam Cie i zycze @ bez takowych niespodzianek :)
    • Gość: amp Re: VIRUS+GLIZDA IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 01:09

> Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac
      > virusymi.
      >
      > Pogardzam...
      do smietnika za agresje Cariocy.amp
      • Gość: Carioca Re: VIRUS+GLIZDA IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 01:20
        Gość portalu: amp napisał(a):

> do smietnika za agresje Cariocy.amp

Ja agresywna ?
        Niech bedzie na twoje, tylko wytlumacz mi prosze, jaki to jest format : amp ?
        Bo glupol ze mnie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka