Gość: Carioca IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 09:47 Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac virusymi. Pogardzam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petelka Re: VIRUS 31.07.02, 09:59 Gość portalu: Carioca napisał(a): > Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac > virusymi. > > Pogardzam... Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami. Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie obcych. Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.:((( Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety (?). Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety): UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować. Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego załącznika było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: VIRUS 31.07.02, 10:38 petelka napisała: > > Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami. > Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie obcych. > Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na > inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.: ((( > Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten > programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety > (?). > Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety): > UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować. > Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM > przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego załącznika > było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą). > Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 10:47 petelka napisała: > Hej Carioca! Ja codziennie znajduję w skrzynce po kilka listów z wirusami. > Listy nadchodzą i ze znanych mi z forum (różnych) adresów i z zupełnie obcych. > Całe szczęście, że w odpowiednim czasie przerzuciłam całą pocztę z gazety na > inny adres, gdzie jest skaner antywirusowy, bo inaczej... strach pomyśleć.: ((( > Ale z tego co czytam na różnych forach, to jest to nagminne i wygląda, że ten > programik wirusowy czerpie adresy z książek adresowych forumowiczów / gazety > (?). > Ostrzeżenie dla innych (szczególnie tych, korzystających z poczty gazety): > UWAŻAJCIE! Podejrzane listy z nieznanych adresów najlepiej od razu kasować. > Uważać na listy o anglojęzycznych tytułach. I w żadnym, powtarzam: W ŻADNYM > przypadku nie otwierajcie załączników (chyba, że przysłanie takiego załącznika > było uzgodnione wcześniej z konkretnym nadawcą). > Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: VIRUS 31.07.02, 11:09 Nie wiem ilu osób dotyczy ten problem, ale wygląda że naprawdę wielu. Wystarczy przelecieć się po poszczególnych forach i ręczę Ci, że na każdym znajdziesz wypowiedzi ludzi, których spotykają takie niespodzianki.:((( I najgorsze, że często zdarza się, że e-mail taki dostajesz niby od znanej Ci osoby. Ja np. dostałam takiego wirusa od naszej "o_o". Ponieważ jednak nie podejrzewam jej o specjalne działania w tym zakresie, wydaje mi się że wirus "infekuje się" bądź z książek adresowych posiadaczy kont na gazeta.pl bądź też z...samego serwera gazety.pl (?) A swoją drogą, żeby taki portal jak gazeta nie potrafił rozwiązać znanego im przecież problemu i nie posiadał skanera antywirusowego, to aż wstyd.:((( Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: VIRUS 31.07.02, 11:18 petelka napisała: > Nie wiem ilu osób dotyczy ten problem, ale wygląda że naprawdę wielu. dzisiaj 7 postow z "wkladka"...oczywiscie wszystko zlikwidowane ja do nikogo nie pisze ..i nie czekam na nic..po prostu ..kosz... a swoja droga ... nieudacznosc gazety... Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 16:40 Poprostu nie bede do tej skrzynki zagladac, zapcha sie virusami to niech sie zapcha i niech sie gazeta o to martwi. Logowac sie tez nie bede, zeby nie prowokowac tak rozrywkowych ludzi. Na necie mozna znalezc duzo @ adresow o wiele bezpieczniejszych. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: VIRUS 31.07.02, 20:13 Pętelko, bardzo mi przykro że dostałaś ode mnie wirusa :((( Oświadczam że niczego nie wysyłałam, nie wiem co się dzieje:((( Prawie codziennie w mojej skrzynce znajduję 3-4 wiadomości od nieznanych osób. Robię z nimi dokładnie to co wszyscy, klik i do kosza....... Proszę nie odbierajcie takich niezidentyfikowanych "przesyłek".... Pzdr, o__o Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: VIRUS 31.07.02, 20:39 o__o napisała: > Pętelko, bardzo mi przykro że dostałaś ode mnie wirusa :((( > Oświadczam że niczego nie wysyłałam, nie wiem co się dzieje:((( Prawie > codziennie w mojej skrzynce znajduję 3-4 wiadomości od nieznanych osób. > Robię z nimi dokładnie to co wszyscy, klik i do kosza....... > Proszę nie odbierajcie takich niezidentyfikowanych "przesyłek".... > Pzdr, > o__o Ja dostałam taką odpowiedź od Mass, która mnie nie satysfakcjonuje:( " Wirusy komputerowe rozsylaja sie same do adresow z ksiazki adresowej programu pocztowego lub serwisu mailowego na portalu." O__O! Wiadomo, że nie Ty rozsyłasz! Sprawdź czy masz w swojej skrzynce jakieś adresy. Mimo, że mogłaś ich nie zapisywać program wcześniej zapisywał je sam w skrzynce pocztowej. Teraz tego już nie robi ale adresy mogły pozostać. Trzeba je usunąć! Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.02, 23:24 Pierwszy raz logujac sie na gazecie mialam problemy, komputer sie zawiesil i musialam go restartowac. Po restartowaniu sprawdzilam logowanie i nie funkcjonowalo, wiec zalogowalam sie ponownie pod troche innym nickiem. Wpisujac sie na forum jako " zalogowana " dostawalam przesylki z virusami na umieszczony adres przy moim nicku. Nie zagladalam do tej skrzynki juz dluzszy czas, ale dzis mnie skusilo i mam tam okolo 30 przesylek. Tu pragne podziekowac : Gattopolacco, Germanus, Lucy_z, Kotek 22, ...itd...itd... za @ z zalacznikami, tylko zaluje, ze nie stukneliscie tez pare slow, buuuu.... ;) Natomiast na ten pierwszy adres, na ktory nie logowalam sie na forum, pozniej jednak funkcjonowal, nie mam takowych niespodzianek i dziala " SUPER !!! " :))))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: VIRUS 24.08.02, 23:39 Gość portalu: Carioca napisał(a): > > Pozdrowionka > Witaj Carioca:))) Nic do Ciebie nie pisałam ale to się pleni jak zaraza. Gdzieś trzy dni temu chyba dostałam od samej siebie;)) Tez jak wróciłam po przerwie na forum to mialam tyle samo smieci! Pisałam o tym na forum o forum, dzisiaj widzę, że jakiś czlowiek tez o tym pisze!!! Codziennie tez dostaję ale jakby mniej. Wywalaj to po prostu i tyle!!! Pozdrawiam:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 00:31 Lucy_z nie o to mi chodzilo w moim poscie i nie mam do " NIKOGO " ( tu podkreslam ) pretensji !!!. Chcialam tylko zwrocic uwage, ze ta skrzynka jest naprawde fajna :) Dziala dobrze, tylko logujac sie i odkrywajac swoj @ adres prowokujemy tych co lubia zabawy z virusami. Na zasadzie ; okazja czyni zlodzieja. Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: VIRUS 25.08.02, 21:29 Gość portalu: Carioca napisał(a): > Lucy_z nie o to mi chodzilo w moim poscie i nie mam do " NIKOGO " ( tu > podkreslam ) pretensji !!!. Przecież wiem Carioca:))) Ja dostaję jakby mniej tych wirusków, tak jeden na dzień a przedtem było ich sporo dziennie. Może wreszcie gazeta coś z tym zrobi! Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 23:11 lucy_z napisała: > Ja dostaję jakby mniej tych wirusków, tak jeden na dzień a przedtem było ich sporo dziennie. Może wreszcie gazeta coś z tym zrobi! Moze... ? Mam troszke @ adresow na necie, ale jeszcze nie trafilam takiego jak ten, ktory ma az tak duzy monopol na virusy !!! Mysle, ze ktos robi krecia robote i testuje co nie co. Przeciez nie masz mnie w ksiedze adresowej i ja Ciebie tez nie, a dostalam takowe prezenciki nie tylko od Ciebie. To daje do myslenia....hmmmm..... Darmowa, moze troche mala, ale w miare dobrze dzialajaca skrzynka z SMTP i POP, tego niewiele jest na necie. Kto to oplaca, zeby taka skrzynka mogla funkcjonowac ? Pozdrawiam Cie i zycze @ bez takowych niespodzianek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amp Re: VIRUS+GLIZDA IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 01:09 Gość portalu: Carioca napisał(a): > Vanila, ta skrzynka jest juz pusta, wiec mozesz ja " sobie " zapychac > virusymi. > > Pogardzam... do smietnika za agresje Cariocy.amp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: VIRUS+GLIZDA IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 01:20 Gość portalu: amp napisał(a): > do smietnika za agresje Cariocy.amp Ja agresywna ? Niech bedzie na twoje, tylko wytlumacz mi prosze, jaki to jest format : amp ? Bo glupol ze mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś