Dodaj do ulubionych

to chore miasta są

09.08.02, 23:59
Wróciłem z urolpu z miast tych właśnie. Gdynia, Sopot, Gdańsk. Hałas,
oszuści, hotele bez dostępu do netu ale za to z pracującym młotem
pneumatycznym w nocy na ulicy, oznakowanie dróg skandaliczne, brak parkingów,
zamiast smażonej ryby na molo podają kurczaka po "chińsku", brudne morze,
etc, etc. Bujajcie się sami tam.

pozdrówka

Perła
Obserwuj wątek
    • orissa Re: to chore miasta są 10.08.02, 12:09
      perla_ napisał:

> Wróciłem z urolpu z miast tych właśnie. Gdynia, Sopot, Gdańsk. Hałas,
      > oszuści, hotele bez dostępu do netu ale za to z pracującym młotem
      > pneumatycznym w nocy na ulicy, oznakowanie dróg skandaliczne, brak parkingów,
      > zamiast smażonej ryby na molo podają kurczaka po "chińsku", brudne morze,
      > etc, etc. Bujajcie się sami tam.
      >
      > pozdrówka
      >
      > Perła

Perla hehe, nie zglosiles/as sie do mnie przed przyjazdem do 3city i tu byl
      Twoj blad :))))
      Pozdrawiam i zycze wspanialej koncowki wakacji w swoim rownie pieknym
      miescie :))
      • cze67 Re: to chore miasta sa˛ 11.08.02, 14:07
        A kolega Wawa (patrz watek 3miasto-rewela!) jest zadowolony. Moze to nie z
        Trojmiastem jest cos nie w porzadku?
        Stwierdzenie - bujajcie sie sami. Hm... wyglada na to, ze z nami mieszkancami
        Trojmiasta jest cos zle, ze tu jeszcze mieszkamy. Powinnismy stad wiac, gdzie
        pieprz rosnie. Ba, byc moze jestesmy winni i halasowi, i brudnemu morzu
        tudziesz kurczakowi po chinsku. Ja sie osoboscie nie poczuwam.

PS. Bylem wczoraj na spacerze po plazy (Sopot-Brzezno). Faktycznie, niezbyt
        czysta jest ta plaza...
        • spargeti Re: to chore miasta sa˛ 11.08.02, 15:46
          a mi tam sie podoba w Trojmiescie i gdybym mogla to cale wakacje bym tam
          spedzila. i jakos malo tego brudu i halasu zauwazylam, ot taki jak w kazdym
          innym miescie. juz nawet do halasu tramwajow sie przyzwyczailam (pochodze z
          malego miasteczka, gdzie sa jedyni autobusy). a jesli ktos nie lubi halasu, to
          niech wakacje spedza na wsi, tam napewno tez jest czysciutko. a na jakies
          plazy w kupe po ciemku wlazlam, ale jakos sie tym nie przejelam ;)
          • cze67 Re: to chore miasta sa˛ 11.08.02, 15:49
            spargeti napisa?a:

> a mi tam sie podoba w Trojmiescie i gdybym mogla to cale wakacje bym tam
            > spedzila. i jakos malo tego brudu i halasu zauwazylam, ot taki jak w kazdym
            > innym miescie. juz nawet do halasu tramwajow sie przyzwyczailam (pochodze z
            > malego miasteczka, gdzie sa jedyni autobusy). a jesli ktos nie lubi halasu,
            to
            > niech wakacje spedza na wsi, tam napewno tez jest czysciutko. a na jakies
            > plazy w kupe po ciemku wlazlam, ale jakos sie tym nie przejelam ;)

Dla mnie, gdy 5 lat temu przyjechalem do Gdanska rowniez z malej miejscowosci
            takze halas tramwajow byl czyms nie do zniesienia. Ale coz, przyzwyczailem sie
            i juz...
            • spargeti Re: to chore miasta sa˛ 11.08.02, 15:53
              cze67 napisał:

>> Dla mnie, gdy 5 lat temu przyjechalem do Gdanska rowniez z malej
              miejscowosci
              > takze halas tramwajow byl czyms nie do zniesienia. Ale coz, przyzwyczailem
              sie
              > i juz...

no nie? w sumie bylam tu tylko z 5x tylko i dosyc krotko, ale teraz zadne
              halasy mi nie przszkadzaja. mozna sie do wszytkiego przyzwyczaic ;)
              • konger Nie obrażaj Trójmiasta 11.08.02, 17:46
                Dobry człowieku to nieporozumienie. Nie zadałeś sobie trudu
                by zobaczyć miejsca, które powinieneś zobaczyć.
                Ja uwielbiam Trójmiasto, ale przyznam, że wolę tam
                pojechać w miesiącach powakacyjnych.
                Pzdr.
    • olka28 Chorzy są ludzie... 11.08.02, 21:05
      ...którzy patrzą tylko na niedociągnięcia i słabości i skupiają sią na tym co
      najmniej ważne, zamiast dostrzec piękno tkwiące w Trójmieście.
      Przyjechałam tu parę lat temu zafascynowana Gdańskiem i mimo ich upływu
      fascynacja nie mija, a wręcz przeciwnie!To prawda, nie wszystko jest tutaj
      różowe, ale trochę właśnie dzięki temu żyje się tutaj ciekawie.
      Pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w 3mieście!
      • saluto Re: Chorzy są ludzie... 11.08.02, 21:27
        Ludzie są w Trójmieście Ok
        Wiem bo siedzę tu na forum w wątku muzycznym już jakiś czas
        Pozdrawiam wszystkich
      • perla_ Re: Chorzy są ludzie... 11.08.02, 23:03
        olka28 napisała:

> ...którzy patrzą tylko na niedociągnięcia i słabości i skupiają sią na tym co
        > najmniej ważne, zamiast dostrzec piękno tkwiące w Trójmieście.
        > Przyjechałam tu parę lat temu zafascynowana Gdańskiem i mimo ich upływu
        > fascynacja nie mija, a wręcz przeciwnie!To prawda, nie wszystko jest tutaj
        > różowe, ale trochę właśnie dzięki temu żyje się tutaj ciekawie.
        > Pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w 3mieście!

To oczywiste o czym piszesz jest. Natomiast ja potraktowałem Trójmiasto jako
        cel turystyczny właśnie. I wypoczynkowy też. Liczyłem w naiwności swej, iż
        miasta te sa zainteresowane turystyką bo to dobry biznes jest. Czy ja wymagam
        za dużo? Przeszkadzają mi disco polowe ryki na molo. Hotel za 350 zł za dobę
        nie ma netu a za to ma młot pneumatyczny w nocy, żeby zaparkować auto to trzeba
        ekwilibrystyki, ryb smażonych jak na lekarstwo, itd. Chyba, że powiecie wprost,
        iż nie zależy Wam na turystach, wtedy będzie OK.

Perła
        • spargeti Re: Chorzy są ludzie... 12.08.02, 01:27
          to po co ty tam pojechales? zeby na necie calymi dniami siedziec? a
          kawieárenki netowe od czego sa? balo inaczej, jak chciales na necie siedziec
          to bylo poszukac takiego hotelu gdzie go maja.
        • Gość: maciek Re: Chorzy są ludzie... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.08.02, 07:10

"Liczyłem w naiwności swej, iż miasta te sa zainteresowane turystyką bo to
          dobry biznes jest. Czy ja wymagam za dużo? Przeszkadzają mi disco polowe ryki
          na molo. Hotel za 350 zł za dobę nie ma netu a za to ma młot pneumatyczny w
          nocy, żeby zaparkować auto to trzeba ekwilibrystyki, ryb smażonych jak na
          lekarstwo, itd. Chyba, że powiecie wprost, iż nie zależy Wam na turystach,
          wtedy będzie OK."

te Perla ! a TY to kto wlasciwie? chlopiec ,czy dziewczynka?
          3.5 stowki, to pewnie gadamy o Grand'zie. trzeba bylo isc do "kierownika " i mu
          nawrzucac. taki/taka niesmiala/y ?
          z net'em to juz Ci kolezenstwo wytlumaczylo ,sa cafe, hotel nie ma obowiazku.

ale Tobie sie chyba nie chcialo d... ruszyc jak juz zaparkowalas/es tego
          swojego "junk'a". jakbys sie przeszla/przeszedl troszeczke np. na poludnie
          (south) to bys zobaczyla/zobaczyl RYBAKOW (prawdziwych- nie z Disneylandu) ,a i
          rybke swierze by zjadlo.
          a by ONO ruszylo d..ke ,pojechalo do Gdyni (tym junk'iem-co go nie mozna
          zaparkowac, musi co duza fura!-wez kojejke!) na Skwer Kosciuszki (wie ONO co
          to), tam rybkow w ...........
          jak czytam takich frustratow co nawet nie wiedza co oni sa :
          PERLA- rodzaj zenski
          "liczylem w naiwnosci.." rodzaj -meski

Ojcze Rydzyku! Antychryst!!!!!!!

jak ktos d...ke ruszy to wtedy biznes jest!
          m.
          ps. jak juz ONO zaparkowalo ta fure , sa jeszcze TAXI (i bardzo dobrze "robia")
          m

• belissarius Re: Chorzy są ludzie... 12.08.02, 07:30
            Maciuś, nie unoś się, nie warto! :))))))))
            A tak na marginesie � już 18 lat mieszkam w Chicago, a wciąż mi brakuje zgrzytu, pisku i dzwonienia
            gdańskich tramwajów. Ha, co kraj to obyczaj, a co człowiek, to odczucie.
            Perle natomiast powiem, że nie można forumowiczów traktować jak Panów Rajców z Rady Miejskiej,
            którzy to czy tamto zawalili. Ja kocham Gdańsk, nie tylko ten zabytkowy i piękny, ale to jest pewnie rodzaj
            lokalnego bziku... tu po prostu czuję się najlepiej!
            Pozdrawiam, Piotr
            • Gość: TROY Niezadowolona Perla... IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.02, 19:05
              Proponuje dwa tygodnie na Curacao lub Isla Margarita.
              All Inclusive. Hotele dostepne online.
              Plaze o piasku w kolorze zlota,miejscami wpadajace w roz.
              Zadowoli Cie na pewno St.Maarten.Sprobuj.
              Ceny juz od 1400-2200 euro za tydzien.
              Ale sadze,ze taki typ narzekacza nigdzie nie znajdzie
              optymalnie spedzonych wakacjii.
              Proponuje "Balkonie" we wlasnym smrodzie.
              • lucy_z Re: Niezadowolona Perla... 15.08.02, 19:44
                Gość portalu: TROY napisał(a):

Każdy inaczej widzi i postrzega odwiedzane miasto. Perła szukał rozrywki, netu
                itd...
                Szukał czegoś innego, od tego co jest w jego mieście ale się zawiódł:(
                No cóż, miał do tego prawo! Nie osądzajmy tego co napisał zbyt surowo;)
                • Gość: TROY Re: Niezadowolona Perla... IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.02, 19:51
                  lucy_z napisała:

> Gość portalu: TROY napisał(a):
                  >
                  > Każdy inaczej widzi i postrzega odwiedzane miasto. Perła szukał rozrywki,
                  netu
                  >
                  > itd...
                  > Szukał czegoś innego, od tego co jest w jego mieście ale się zawiódł:(
                  > No cóż, miał do tego prawo! Nie osądzajmy tego co napisał zbyt surowo;)

Wiem,ja rowniez kiedys napisalem post,po jakims pobycie w 3miescie,
                  bylem totalnie rozczarowany rozgardiaszem i zszokowany po
                  przejazdzce kolejka SKM.
                  W sumie jadac nastepny raz nastawie sie na "niespodzianki",
                  z tamtym wyjazdem wiazalem tyyyyyle nadziei!
                  A pozatym,masz racje,na forum kazdy ma prawo do wypowiedzenia wlasnego
                  zdania,czy te opinie sie mi lub komus podobaja czy nie :)
                  Pozdrowieonka
                  • green_ Re: Niezadowolona Perla... 16.08.02, 15:31
                    Prawo do wypowiadania zdania ma każdy. Ale nazywanie Gdańska miastem 'chorym'
                    to już ocena i to obraźliwa. Przyłączam się niniejszym do przedmówców ostro
                    krytykujących perłę (w zakresie treści ich wypowiedzi, nie formy).
                    Miałaś(eś) droga(i) perło okazję być w napiękniejszym mieście na świecie, a Ty
                    chciałeś dostępu do netu.
                    Pokaż mi miasto w IIIRP gdzie nie ma brudu na ulicy, meneli i niedostatków
                    infrastruktury turystycznej.
                    A pokaż mi trzecie (bo drugi jest Kraków) miasto o 1000-letniej historii, z
                    takimi zabytkami, że oczy wyłażą - ale czy Ty w ogóle zauważyłeś(aś)
                    którykolwiek z nich?
    • Gość: Cholka Re: to chore miasta są IP: *.wroc.gazeta.pl 16.08.02, 14:26
      Jakie chore? Ja spedzilam tu urlop i bylo fantastycznie! Nigdy nie sadzilam ze
      w takich duzych miastach mozna odpoczac. Poza tym to sa miasta z dusza,
      bynajmniej Gdansk. Jestem zdania ze nie nalezy narzekac na nasze morze, tylko
      czesciej je odwiedzac, a ja prywatnie moglabym tam zamieszkac. Cudowne miejsca,
      mili ludzie (jezeli chodzi o tysiace zadawanych pytan, jezeli chodzi o turystow
      i wczasowiczow), wspanialy klimat.
      Jezeli chodzi o tramwaje i inne srodki komunikacji - to chyba raczej jest
      normalne ze w jakis sposob nalezy sie poruszac po wiekszych miastach, miedzy
      innymi i w takim Gdansku, Sopocie czy Gdyni.
      To tyle. Jestem zbulwersowana takim podejsciem, ze sa to chore miasta.
      • Gość: Lwowiak Re: to chore miasta są IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mpsz.pl 16.08.02, 18:43
        Miasta są chore o ile chorzy są ludzie, którzy za to odpowiadają.
        Jestem mieszkańcem Sopot od 1946 roku i na żadne inne nie zamieniłbym tego
        faktu mimo kilkunastu lat pobytu również za granicą. mając zagraniczne
        doświadczenia zawodowe, próbowałem je przenieść na grunt Trójmiasta. Jednak nie
        jestem "swój", który będzie sprzyjał lokalnym wtórnym analfabetom, ich
        prywatnym interesom i aspiracjom. Niestety "obowiązuje" patologia wyuczonej
        nieudolności, czyli nieumiejętność dostosowania się do zmienionych warunków.
        Tych chorych radców wybierali jednak mieszkańcy, zarażeni również starymi
        nawykami. Te właśnie fakty powodują, że Trójmiasto nie jest tak piękne i
        gościnne jakby mogło być. Oby tej struktury nie knocić dalej.
    • kasia_57 Re: to chore miasta są 16.08.02, 22:14
      Biedny mizerny człowiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka